JVC 50'' 127 Ekran 4K BİM Satışı 50VU73T Model Televizyon Hakkında Bilgilendirme

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Merhabalar herkese. Öncelikle forumda görüşlerini ve deneyimlerini paylaşan herkese teşekkürler. Gerçekten bilinçli alış veriş yapabilmek adına çok faydalı bir forum. Ben televizyon işinden pek anlamam, en azından detay kısımlarını bilmem. Şuan evimde izlediğim televizyonum LG 49UF6807 - ZA. Çoğu ihtiyacımı da karşılıyor diyebilirim. Gerek görüntü kalitesi olsun, gerek uygulamaları olsun. Genel anlamda memnunum. Kısmetse yakında evleneceğim ve televizyon bakıyorum. Hem hesaplı olsun hem de şu anki televizyonumdan eksiği olmasın derdindeyim. Değerli bilgi ve tecrübelerinize dayanarak; bu iki televizyon arasında bir kıyaslama yapabilir misiniz? Artıları ve eksileri nelerdir? Tercih edilebilir mi vs. Şimdiden teşekkür ediyorum. İyi forumlar

Selamlar kardeşim;

Deneyimlerim bana, LG kullanıcılarının daha sonra direkt olarak VA ya geçiş yaptıklarında alışma sorunu yaşadıklarını göstermiştir her zaman.

Sizin yeni televizyonunun LG olmasa dahi LG panelli bir tv olmalı ki adaptasyon sorunu yaşamayasınız.

Bu tv yi yine de beğendiyseniz de mutlaka önceden bir 15-20 dakika izlemenizi ve özellikle yan açılardan tv yi kontrol etmenizi tavsiye ederim.

Bunun dışında size LG IPS panelli 49R7020U model tv yi incelemenizi de önerebilirim :ok

catres Çevrimdışı

catres 

Süper Üye
26 May 2018
1,459
41
Merhabalar. ismim Sertaç ve aranıza bugun formu okuduktan sonra katıldım. bende dün bu Tv den araya araya en son bulup almış bulundum. sordugumda her şubeye 1 er adet gonderıldıgını soyledı ordaki personel. eve kadar hevesle taşıyıp kutuyu açtım ( servisi fln aramadım bile) hemen ayaklarını takıp tv yi acıp kurulumunu gerceklestırdım. hic bir sıkıntıyla karşılaşmadım şukur. renk kontrast ayarını da eh işte şeklinde yaptım.

ekran-jpg.jpg

valla tv den memnun kaldım ben. tv yi aldıktan sonra Formu gordum ve yazılanları okudum. Adem Helvacı Ado admin baya tv konusunda bılgılısın sanırsam. senin yorumlarında gozumden kacmadı acıkcası :)

tek memnun kalmadıgım şeyse fazla giriş olmaması.. sadece USB ve HDMI var. en azından 1 scart girişi olsaydı dedim. cunki ps2 konsolu buna baglayamıycagım.

genel olarak ben cok memnun kaldım tvden. umarım üzmez
oncekı tv arcelikti ve istemedigim kadar giriş yeri vardı

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Arkadaşlar Bluetooth ayarı: menü sistem ses ayarları 6. Sırada ses bağlantısı Etkin yazıyor oraya tıklıyoruz Bluetooth cihazımızı bulunacak şekilli getirdikten sonra ara diyoruz hemen buluyor zaten Daha sonra Etkin yazısının üzerine tıklayarak kapalı konuma da getirebiliyorsunuz yani sürekli açık kalmak zorunda değil ( bluetooth cihazları içinde arama tuşuna basılı tuttuğunuz zaman üzerindeki Işık sürekli yanıp sönüyorsa aranmaya açık demektir )
Umarım yardımcı olabilmişimdir
Açıklama için teşekkür ederim kardeşim :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Merhabalar. ismim Sertaç ve aranıza bugun formu okuduktan sonra katıldım. bende dün bu Tv den araya araya en son bulup almış bulundum. sordugumda her şubeye 1 er adet gonderıldıgını soyledı ordaki personel. eve kadar hevesle taşıyıp kutuyu açtım ( servisi fln aramadım bile) hemen ayaklarını takıp tv yi acıp kurulumunu gerceklestırdım. hic bir sıkıntıyla karşılaşmadım şukur. renk kontrast ayarını da eh işte şeklinde yaptım. Ekli dosyayı görüntüle 1283
valla tv den memnun kaldım ben. tv yi aldıktan sonra Formu gordum ve yazılanları okudum. Adem Helvacı Ado admin baya tv konusunda bılgılısın sanırsam. senin yorumlarında gozumden kacmadı acıkcası :)

tek memnun kalmadıgım şeyse fazla giriş olmaması.. sadece USB ve HDMI var. en azından 1 scart girişi olsaydı dedim. cunki ps2 konsolu buna baglayamıycagım.

genel olarak ben cok memnun kaldım tvden. umarım üzmez
oncekı tv arcelikti ve istemedigim kadar giriş yeri vardı

Selamlar kardeşim

Aslında tv de bağlantı noktası olarak

3 HDMI
2 USB
1 BAV
1 VGA

olmak üzere 7 port var ama yeterli değil diyorsanız doğrudur, bilemedim şimdi :alala

Yeni nesil tv lerde artık scart pek olmuyor, gerek kalın bağlantı yuvası nedeniyle estetiği bozması ve gerekse artık pek tercih edilmemesi nedeniyle üretimde üstünde durmuyorlar, yine de VİA RCA şeklinde yapabilirlermiş o konuda haklı olabilirsiniz :ok

metelixiz Çevrimdışı

metelixiz

Aktif Üye
23 May 2018
62
37
Bende bu sabah büyük bir heyecanla bim açılmadan kapısına dikildim içeride iki tane tv vardı aldım getirdim eve ve servise haber verdim akşama doğru gelip kurdular. Tüm özellikler gayet düzgün çalışıyor. Ama en büyük sıkıntım renkler ve çözünürlük hiç memnun etmedi beni. Oturma odamda 32 inç full HD LG Led tv var ve onunla kıyaslayınca hiç tatmin edici değil. İnsan yüzlerinin çizgileri tam keskin değil renkler ten rengine benzemiyor, renkler çok sönük. Bu arada JVC yi dahili uydu alıcısı ile kullanıyorum harici bişey yok yani. İnşallah bunun bir ayarı vardır ve yazılımla düzeltilebilecek birşey dir diye umuyorum. Çünkü şu an gerçekten içimde büyük bir pişmanlık oluştu bu tv yi aldığım için.

Tv'yi dün aldım servisi bekliyorum. En büyük korkum görüntü konusunda bu dedikleriniz :/ Eğer bendeki de öyle olur ve ayarı olmazsa iade ettiğim 3. televizyon olacak ve bir daha almayacağım televizyon.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Merhaba jvc 65 inç gelecek diye almadık lakin 12 Haziran’a kadar yayınlanan bim broşürlerinde tv yok bilgisi olan varmı teşekürler
Bir mağaza müdürü kardeşimiz bu konuda net bilgi vermenin şu an mümkün olmadığını, 50'' in etkisi geçene kadar da belli olmayacağını söyledi ama bu teşhisi ne derece doğru çıkar bilemiyorum :ok

catres Çevrimdışı

catres 

Süper Üye
26 May 2018
1,459
41
Selamlar kardeşim

Aslında tv de bağlantı noktası olarak

3 HDMI
2 USB
1 BAV
1 VGA

olmak üzere 7 port var ama yeterli değil diyorsanız doğrudur, bilemedim şimdi :alala

Yeni nesil tv lerde artık scart pek olmuyor, gerek kalın bağlantı yuvası nedeniyle estetiği bozması ve gerekse artık pek tercih edilmemesi nedeniyle üretimde üstünde durmuyorlar, yine de VİA RCA şeklinde yapabilirlermiş o konuda haklı olabilirsiniz :ok

aa evet doğru unutmuşum VGA girişide vardı.. BAV dedıgınız bu modul kart yuvası sanırım? birde o vardı ama benım işimi görmeyen portlar :) şimdi bide ps3 mü alcaz HDMI giriş için hahaha . hanım beni vursun ondan sonrada :) :) :)

A Çevrimdışı

arrow

Yeni Üye
18 May 2018
21
32
Servis az önce geldi kurulumu yaptı şanslı kesimdeyim sanırım görünürde ölü piksel çıkmadı yada ben göremedim servise ölü piksel testi istiyorum dedim one diye baktılar bu model de yok dediler kendim sistem menüsünü açtım yaptım testi şaşırdılar sen vestelde mi çalışıyorsun diye sordular yok bir Adem Helvacı Ado hocam var o bilgi aktardı dedim sizin siteyi gösterdim bu konuda engin bilgilerini bize aktardığın için çok sağolasın Adem Helvacı Ado hocam :)

Son düzenleme:
catres Çevrimdışı

catres 

Süper Üye
26 May 2018
1,459
41
Servis az önce geldi kurulumu yaptı şanslı kesimdeyim sanırım görünürde ölü piksel çıkmadı yada ben göremedim servise ölü piksel testi istiyorum dedim one diye baktılar bu model de yok dediler kendim sistem menüsünü açtım yaptım testi şaşırdılar sen vestelde mi çalışıyorsun diye sordular yok bir Adem Helvacı Ado hocam var o bilgi aktardı dedim sizin siteyi gösterdim bu konuda engin bilgilerini bize aktardığın için çok sağolasın Adem Helvacı Ado hocam :)
dostum nasıl yaptın anlatırmısın. bizlerde yapalım.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52

Ah bu bizim çocuklar, öyle seviyorlar ki ''Bu modeller böyle'' veya ''Bu modellerde yok'' demeyi :kiskis

Evet bu testin olmadığı modeller var ama bu model o model değil, tutturamadılar :kop

Ben teşekkür ederim ilgi gösterdiğiniz, takip ettiğiniz için :ok

Geri
Üst Alt