JVC 50'' 127 Ekran 4K BİM Satışı 50VU73T Model Televizyon Hakkında Bilgilendirme

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Rica ederim hocam ne demek Umarım faydalı oluruz Forum olarak birbirimize :mutlu

Bizler forumculuğun gerçek anlamını öğrendiğimiz, Buraların ortak kullanım alanı olduğunu anladığımız, bilgi vermenin kimsenin tekelinde olmadığını hissedebildiğimiz an gerçek forumcu oluruz,katkılarınızdan ötürü tekrar teşekkür ederim :ok

catres Çevrimdışı

catres 

Süper Üye
26 May 2018
1,459
41
girisler-jpg.jpg

Adem Helvacı Ado hocam şimdi tvyi kurcalarken burayı buldum. ve burda YPbPr etkin olarak görulmekte . bu girşi nasıl sağlayabılırım. ihtiyacım olan giriş aslında bu. kullanım klavuzunda da 49. sayfada zaten ses girişinin oldugu yeri PC/YPbPr giriş olarak gostermiş
buraya component kablo baglamam mumkun mü acaba. bu konuda bılgın var mı

catres Çevrimdışı

catres 

Süper Üye
26 May 2018
1,459
41
menu4725 ile servis menüye giriniz
diagnostic bölümüne giriniz
video pattern test üzerine alt ok işareti ile geliniz
OK basınız
Her sağ ok işaretine bastığınızda ekran rengi değişir

9 adımda test biter

:ok
harika. valla bu bılgıler hiçbir kaynakta olmayan bilgiler. emegıne saglık

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Merhaba Adem Bey,
Bu TV de pixellence ve WCG özellikleri yok ama bir güncelleme ile gelme ihtimali olabilir mi? Veya başka bir yazılım yüklenerek aktif edilebilir mi?

Bir de V10116518 kodlu ve MB130E anakart ile üretilmiş olan 49UD9400 hakkında bir kaç sorum olacaktı. Bu seride SMR1800, HDR, WCG, Pixellence, Dolby Vision vs. gibi daha üstün özelliklerin bulunmasına rağmen Backlight yerine Edgelight kullanılıyor olması bir handikap oluşturmamış mıdır acaba? Ayrıca Vestel Mayıs 2018 katoloğunda bu seri de HDR ve Dolby Vision görünmüyor. Basım hatası mıdır acaba?

Son sorum da 700 TL daha verebilecek bir durumda olsak, JVC 50VU73T yerine 2700 TL ye 49UD9400 yi mi almak daha iyi olurdu?

Teşekkürler.
Selam ve saygılar.

Pixellence ile WCG nin açığını CMO panelin renk kalitesi kapattı bu tv de, yoksa pix ciddi anlamda çok işe yarayan bir özelliktir. pix olmasa bazı SAMSUNG panelli tv leri izlemek dahi istemezsiniz. EDGE panelleri ben sevmiyorum ancak talep olduğu için üreticiler d eüretiyor yapacak bir şey yok.

Bu konud abizlerin sizleri ''İlla ki ince olsun'' diye düşünmekten vazgeçirmemiz, Sizin talep etmemeniz, talep olmadığı için de üreticilerin artık üretmemsinden geçer yol, başka yol yok maalesef.

Edge panelin de kısmi de olsa + yanları var ancak direkt gibi olması mümkün değil elbette.

MB130E konusu tam bir muamma oldu ben de kendime kızıyorum bazen ''Acaba söylemesemiydim'' diyerek zira bir beklenti içerisindeyiz ancak resmi olarak ortada bir sonuç yok.

Özellikler her zaman değişkendir azizim bu nedenle hiç bir özelliği %100 bir modele bağlayamıyoruz.

Yazılım ile oynayarak pix açan arkadaşlarımız var lakin otomobil konusunda dahi arabama cam filmi bile yaptırmayan birisi olarak modifiyenin benim yaşam tarzım olmadığını düşündüğümden olacak ki televizyonumun da yazılımını ben hiç ellemem, orijinalciyim :kiskis

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Ekli dosyayı görüntüle 1295

Adem Helvacı Ado hocam şimdi tvyi kurcalarken burayı buldum. ve burda YPbPr etkin olarak görulmekte . bu girşi nasıl sağlayabılırım. ihtiyacım olan giriş aslında bu. kullanım klavuzunda da 49. sayfada zaten ses girişinin oldugu yeri PC/YPbPr giriş olarak gostermiş
buraya component kablo baglamam mumkun mü acaba. bu konuda bılgın var mı
YUV girişlerini aynen BAV gibi incelttiler. TV kutusu içerisinde bir minik ara kablo çıkmış olması lazım, kontrol edermisiniz rica etsem (Ben hiç dikkat etmemişim bu kablo var mı yok mu diye)

Bu esnada ben de ofisimde bir yerlerde vardı diye hatırlıyorum o kabloyu arayayım resmini çekmek için :ok

C Çevrimdışı

cakir63

Yeni Üye
7 Şub 2018
36
ado hocam toshiba 49u6763 için birşey demediniz. dün iftardan sonra bakabildiniz mi?

S Çevrimdışı

sefa58

Yeni Üye
26 May 2018
5
34
Adem bey az önce aldım televizyonu henüz kurulumunu bile yaptırmadım. tamamen tavsiyelerinize ve burada yapmış olduğunuz yorumlara güvenerek aldım. görüntü ve performanstan yana pişman olmuyacağıma eminim bilginiz ve tecrübeniz bu güveni verdi bana.

Kafamda kalan tek soru işareti 1400 lıra civarındaki awox 49 inç. bunun yanına xoami mi box alarak kullanmayı planlıyordum. ama Jvc yı aldım inş smart özelliği yeterli olur ve awox-mi box kombinini yapmadığıma pişman olmam. Bu hususla ılgılı yorumlarınızı beklıyorum hocam saygılar ve çok çok teşekkürlerr

11-jpg4d578e977d0c3327.jpg

D Çevrimdışı

Denizburak

Yeni Üye
23 May 2018
20
45
Üründe memc desteği yok diye kabullenmişlik Adem Helvacı Ado hocam ama menü içeriğine girdiğim zaman şöyle bir yazı ile karşılaştım acaba bu olduğunu gösteriyor yoksa ben mi Çok iyi niyetliyim.. :haha1

( MEMC: hw_na/sw_na)

photogrid_1527334000414-jpg.jpg

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Adem bey az önce aldım televizyonu henüz kurulumunu bile yaptırmadım. tamamen tavsiyelerinize ve burada yapmış olduğunuz yorumlara güvenerek aldım. görüntü ve performanstan yana pişman olmuyacağıma eminim bilginiz ve tecrübeniz bu güveni verdi bana.

Kafamda kalan tek soru işareti 1400 lıra civarındaki awox 49 inç. bunun yanına xoami mi box alarak kullanmayı planlıyordum. ama Jvc yı aldım inş smart özelliği yeterli olur ve awox-mi box kombinini yapmadığıma pişman olmam. Bu hususla ılgılı yorumlarınızı beklıyorum hocam saygılar ve çok çok teşekkürlerr

Ekli dosyayı görüntüle 1320

Değerli kardeşim selamlar;

AWOX markasını da çok çok yakından bilen birisi olarak size diyorum ki, ''Pişman olmazsınız''

Tek yapmanız gereken kurulum esnasında panel testlerinizi yapmak ve sorunsuz olduğunu teyit etmek, ondan sonraki süreçte tv size kendisini zaten ispat edecektir.

Elbette eksikleri kusurları var bunları da görüyoruz lakin binlerce TL verilen ve yine de kusur çıkan TV lerle kıyaslandığında bu ürüne ciddi bir F/P ürünü diyebiliyoruz hem de gönül rahatlığı ile :ok

M Çevrimdışı

miGn.

Yeni Üye
26 May 2018
2
31
Tv'yi dün akşam aldım. Normalde sabırsız birisi olmama rağmen, yanlış hatırlamıyorsam donanımhaber'de gördüğüm bir yorumda ekranın kırık çıktığından bahsedilmişti. Bu sebeple, kutuyu olduğu gibi salona bırakıp servis kaydı oluşturdum eve geldiğim gibi. Bu sabah geldiler, kutuyu açtılar ve ekran kırık çıktı. Kutuda herhangi bir hasar olmamasına rağmen, ekranın dağılmış olmasına ilişkin tutanak tuttular ve bir tutanak verdiler bu duruma ilişkin. Şimdi onunla birlikte Bim'e tekrar gidip ya ürünü değiştireceğim ellerinde varsa başka şubelerde, ya da iade edeceğim. O yüzden servisi beklemekte veya olabiliyorsa Bim'de ürünü açtırıp kontrol etmekte fayda var diye düşünüyorum.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
52
Tv'yi dün akşam aldım. Normalde sabırsız birisi olmama rağmen, yanlış hatırlamıyorsam donanımhaber'de gördüğüm bir yorumda ekranın kırık çıktığından bahsedilmişti. Bu sebeple, kutuyu olduğu gibi salona bırakıp servis kaydı oluşturdum eve geldiğim gibi. Bu sabah geldiler, kutuyu açtılar ve ekran kırık çıktı. Kutuda herhangi bir hasar olmamasına rağmen, ekranın dağılmış olmasına ilişkin tutanak tuttular ve bir tutanak verdiler bu duruma ilişkin. Şimdi onunla birlikte Bim'e tekrar gidip ya ürünü değiştireceğim ellerinde varsa başka şubelerde, ya da iade edeceğim. O yüzden servisi beklemekte veya olabiliyorsa Bim'de ürünü açtırıp kontrol etmekte fayda var diye düşünüyorum.

Değerli kardeşim harikasınız :ok

İşte bu veriler bizlerin sizler adına neden bu kadar ince eleyip sık dokuduğumuzun haklılığını ortaya çıkartan geri dönüşler.

Arkadaşlar lütfen değerli kardeşimizin de belirttiği hususa azami özen gösterelim, Ya tv için servis çağırınız ya da mağazada açtırıp paneli kontrol ettiriniz :ok

Geri
Üst Alt