Casper bilgisayar donması

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Kendimimi kandırıyorum yoksa :deli
Eh birazcık öyle oluyor ,sadece sen değil ki, bugün hanım bile "alo sehpayı taksitle öderiz yavaş yavaş" dedi ,(sehpa bakmıştık,şu büyüyen sehpalardan) peşin alsak diyeyim ki 100 lira,taksitle alsak 190 lira ,hanıma " kız acelemiz yok ,biriktiririz ,peşin alırız ,ne verceğim 90 lira fazladan" dedim :hihi
Tabii adım hemen "pinti" ye çıktı birden :haha1

Vedatank Çevrimdışı

Vedatank 

Aktif Üye
15 Ocak 2020
380
66
Eh birazcık öyle oluyor ,sadece sen değil ki, bugün hanım bile "alo sehpayı taksitle öderiz yavaş yavaş" dedi ,(sehpa bakmıştık,şu büyüyen sehpalardan) peşin alsak diyeyim ki 100 lira,taksitle alsak 190 lira ,hanıma " kız acelemiz yok ,biriktiririz ,peşin alırız ,ne verceğim 90 lira fazladan" dedim :hihi
Tabii adım hemen "pinti" ye çıktı birden :haha1
Ben masaya yumruğu vuruyorum tamam hanım senin dediğin olsun diyorum serde biraz kazaklık varda :tara
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

WD 120 GB Green SATA 3.0 545MB/S 3D-NAND SSD Disk nasıl acaba 165 tl Vatan bilgisayarda

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
WD 120 GB Green SATA 3.0 545MB/S 3D-NAND SSD Disk nasıl acaba 165 tl Vatan bilgisayarda

WD'nin en performanssız ürünüdür muhtemelen. Green > Blue > Black diye gider.
Adata veya Crucial bakın derim.
Ama 192 TL 120 GB için çok fazla onu söyleyeyim. İnternette 240'lık model 200 TL;

Bir tanıdık bilgisayarcı varsa gözünüzün önünde taktırabilirsiniz. Taksitli alışveriş internetten de yapılabiliyor.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Ben masaya yumruğu vuruyorum tamam hanım senin dediğin olsun diyorum serde biraz kazaklık varda :tara
Hem yumruğu vur,hemde "senin dediğin olsun de" , "süper kazak" maşallah :haha1
Şaka bir yana bizim ev zaten küçük,2+1 ,salona sehpa alacaktı,bende açıkçası alma diyemedim,ama alınamıyacağını örnekle gösterdim hem gezdik hemde sehpalara baktık ,biraz önce burayı okumuş bizim hanım , bana " sehpayı da kattın ya foruma,valla sana helal olsun alo" dedi :haha1

Vedatank Çevrimdışı

Vedatank 

Aktif Üye
15 Ocak 2020
380
66
Hem yumruğu vur,hemde "senin dediğin olsun de" , "süper kazak" maşallah :haha1
Şaka bir yana bizim ev zaten küçük,2+1 ,salona sehpa alacaktı,bende açıkçası alma diyemedim,ama alınamıyacağını örnekle gösterdim hem gezdik hemde sehpalara baktık ,biraz önce burayı okumuş bizim hanım , bana " sehpayı da kattın ya foruma,valla sana helal olsun alo" dedi :haha1
Vallahi bak bu sehpa olayını ben tam 2 yıldır geçiştiriyorum yazın hanım yoktu yanımızda bacanagın kızı ile bir yerde gördük 200 tl idi supriz yapacaktık sehpalarda vernik akması vardı yine kurtardım paçayı :)
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hepsi buradadan hiç alış veriş yapmadım buradan seçmiş olduğumuz ürün aynısı gelirmi 199 tl iyi fiat gibi. tanıdık bilgisayarcı yok sanırım kendim takarım sadece hdd çıkacak yerine bu takılacak herhalde

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Vallahi bak bu sehpa olayını ben tam 2 yıldır geçiştiriyorum yazın hanım yoktu yanımızda bacanagın kızı ile bir yerde gördük 200 tl idi supriz yapacaktık sehpalarda vernik akması vardı yine kurtardım paçayı :)
Hadi fazla bir şey yazmayayım sehpa ile alakalı ,yoksa hanımda okuyor çaktırmadan (youtubede örgü filmleri izliyor,gençken benim düğünden gelmemi beklediğinden oturuyor şimdi benimle beraber ve forumu okuyor bazen :) )
:hihi

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Hepsi buradadan hiç alış veriş yapmadım buradan seçmiş olduğumuz ürün aynısı gelirmi 199 tl iyi fiat gibi. tanıdık bilgisayarcı yok sanırım kendim takarım sadece hdd çıkacak yerine bu takılacak herhalde

Evet, HDD yerine takacaksınız. Başka bir şey yok.
Bazı cihazlarda HDD değişmek için ayrı kapak olur, köşesinde vidaları olur, kolayca sökülür.
Bende mesela Toshiba notebook var, onun kasa tek parça.
Komple sökmek zorundayım.
Komple sökülmesi gereken bir kasa değilse işiniz kolay.
Öbür türlü dikkatli olmalısınız.

Ürünün aynısı gelir, ben kuzenime aldım, incelemesini de forumda yaptım;
Satıcı zaten Hepsiburada, kurumsallık konusunda bir sıkıntı olmaz;

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bazı cihazlarda HDD değişmek için ayrı kapak olur, köşesinde vidaları olur, kolayca sökülür.

Umut,benim de toshiba L10 var ,1gb ram 40 gb disk ,linux kurulu olmasına rağmen tam bir kağnı arabası ,ne açılıyor ne de kapanıyor,buna dvd-rw den takılan harddisk taksam,biraz hızlanırmı acaba ,ne dersin :alala
NOT:
Dün arayacaktım seni,Çankayaya gitmiştim,"o aparatı alayımmı" diye soracaktım,uyuyorsundur diye aramadım :)

Ahanda bundan :)

Vedatank Çevrimdışı

Vedatank 

Aktif Üye
15 Ocak 2020
380
66

dvd yeri falan takılabilir demişler yönlendirdiğin sayfada ben bu SSD direk HDD yerine takıp İSO win 10 ile kuarabilirim degilmi

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Umut,benim de toshiba L10 var ,1gb ram 40 gb disk ,linux kurulu olmasına rağmen tam bir kağnı arabası ,ne açılıyor ne de kapanıyor,buna dvd-rw den takılan harddisk taksam,biraz hızlanırmı acaba ,ne dersin :alala
NOT:
Dün arayacaktım seni,Çankayaya gitmiştim,"o aparatı alayımmı" diye soracaktım,uyuyorsundur diye aramadım :)

Ahanda bundan :)

Emmi şu sıralar farkındasındır belki, gece kuşuyum, WhatsApp'den ulaşsan sesliye de geçerdik. :sirit
Arttırabiliyorsan belleği artır derim, onun haricinde bellek 1 tane takılıysa, 2 taneye çıkar.
İşlemcisi nedir? Aşırı sıcaklık mevcutsa işlemci frekans düşürüyor olabilir yanmamak için.

HDD takmakla pek hızlanmaz açıkçası. Ram yetmediği için SWAP (takas alanı) kullanıyorsundur, o da HDD olunca hepten işkenceye dönüşüyordur.
Aynı şey Windows'ta da yaşanıyor. Takas alanı işe yarıyor ama basit işlerde işine yarıyor, oyunda vs HDD RAM hızına yetişemiyor.

İmkan varsa SSD tak. :kiskis

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Emmi şu sıralar farkındasındır belki, gece kuşuyum, WhatsApp'den ulaşsan sesliye de geçerdik. :sirit
Arttırabiliyorsan belleği artır derim, onun haricinde bellek 1 tane takılıysa, 2 taneye çıkar.
İşlemcisi nedir? Aşırı sıcaklık mevcutsa işlemci frekans düşürüyor olabilir yanmamak için.

HDD takmakla pek hızlanmaz açıkçası. Ram yetmediği için SWAP (takas alanı) kullanıyorsundur, o da HDD olunca hepten işkenceye dönüşüyordur.
Aynı şey Windows'ta da yaşanıyor. Takas alanı işe yarıyor ama basit işlerde işine yarıyor, oyunda vs HDD RAM hızına yetişemiyor.

İmkan varsa SSD tak. :kiskis
Aha ,bu laptoop benimle yaşıt :haha1

Geri
Üst Alt