Casper bilgisayar donması

Charliez Çevrimdışı

Charliez 

Aktif Üye
19 Ara 2019
67
29
Şuan da ekleme için dvd kısmını kullanım dışı bırakıp ssd ekleme şansı olduğunu da belirtmek isterim.Fakat bu durumda dvd okuyucu ve yazıcı devre dışı kalmış olacak.
sanko86 sanko86 bey DVD sürücüsü olmasada ollur artık herşey internetten halloluyor film- müzik -oyun ve dahası indirilip istenildiginde ulaşılabiliyor hatta DVD sürücüsü olmadan Flash Bellek Üzerinden Format ve Orjinal Windows İşletim Sistemi bile kuruluyor (Windows10 Pro X64-bit 1909 Ocak 2020 .İso Derlemesi indir) :) :)

A Çevrimdışı

Alonzo 

Aktif Üye
31 Tem 2019
134
Bilgisayarınız muhtemelen nirvana mb..... serisinden modeli sanırım en rahat cözümü ( tecrube edinilmis durumlardan birisidir )
1. ssd 120gb lik isinizi gorur
2. 4 gb daha ram takviyesi cok iyi olur
3. sürüm win 10 enterprise yukleyiniz 32 bit tavsiyedir ( 64 de deneyebilirsiniz )
bu 3 ü ile rahatlamakla beraber uzunca yıllar daha kullanabilirsiniz

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Bilgisayarınız muhtemelen nirvana mb..... serisinden modeli sanırım en rahat cözümü ( tecrube edinilmis durumlardan birisidir )
1. ssd 120gb lik isinizi gorur
2. 4 gb daha ram takviyesi cok iyi olur
3. sürüm win 10 enterprise yukleyiniz 32 bit tavsiyedir ( 64 de deneyebilirsiniz )
bu 3 ü ile rahatlamakla beraber uzunca yıllar daha kullanabilirsiniz

Farklı sürüm yükleyip KMS vs. ile uğraşmasına gerek yok.
  • Program ekle kaldır kısmından gereksiz özellikler kapatılsa;
  • O&O ShutUp 10 ile bazı özellikler kapatılsa
  • Tüm Ayarlar > Gizlilik > Arka Plan Uygulamaları'ndan arka plan uygulamaları kapatılsa
  • Başlangıça fazla program konulmasa
  • SSD ve RAM yükseltmesi yapılsa
Bilgisayar yeteri kadar hızlı çalışır zaten. İ5 3. nesil gündelik işlere yeter.
Sürüm değiştirerek maceraya girmeye gerek yok.

A Çevrimdışı

Alonzo 

Aktif Üye
31 Tem 2019
134
Bu dedigim ( tecrube edinilmis durumlardan birisidir ) demistim ve gundelik isler deil daha fazlasini yapiyor
agir grafikli oyunlar gibi yada browserde 80 sekme ayni anda acma gibi vs vs. Tavsiye bendeki deneyebilir.
Sabahtir yukletmediginiz kalmamis zaten pc ye az daha zorlarsaniz pc tamircisi olacak kendisi bilgisi olanda
olmayanda birsey soylemis :)

Vedatank Çevrimdışı

Vedatank 

Aktif Üye
15 Ocak 2020
380
66
sanko86 sanko86 bey DVD sürücüsü olmasada ollur artık herşey internetten halloluyor film- müzik -oyun ve dahası indirilip istenildiginde ulaşılabiliyor hatta DVD sürücüsü olmadan Flash Bellek Üzerinden Format ve Orjinal Windows İşletim Sistemi bile kuruluyor (Windows10 Pro X64-bit 1909 Ocak 2020 .İso Derlemesi indir) :) :)
İSO indirdim zaten
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu dedigim ( tecrube edinilmis durumlardan birisidir ) demistim ve gundelik isler deil daha fazlasini yapiyor
agir grafikli oyunlar gibi yada browserde 80 sekme ayni anda acma gibi vs vs. Tavsiye bendeki deneyebilir.
Sabahtir yukletmediginiz kalmamis zaten pc ye az daha zorlarsaniz pc tamircisi olacak kendisi bilgisi olanda
Oyun faln yok sadece gündelik haberler ve face bakıyorum.

A Çevrimdışı

Alonzo 

Aktif Üye
31 Tem 2019
134
Anladım sizi ben Vedat bey o örnekti yani söyledigim durumlarda tecrube ile oldugu icin extrasida fazlasida var
kasma donma hoplama zıplama ucma gibi etkenler etkilememektedir demek istedim tecrube tavsiyem budur.

Vedatank Çevrimdışı

Vedatank 

Aktif Üye
15 Ocak 2020
380
66
Ben diz üstü bilgisayarı sanırım 2013 yılında windows 8.1 versiyonlu olarak almıştım. Ekran kartı GeForce GT635M. 327 sürüm Casper marka ozaman Casper sayfasında windows 10 uyumlu değil diye Casper internet sayfasında uyarı vardı. Bu ekran kartı uyumsuzluğunu böyle bir yorumlar Forumunda araştırmıştım o forumda siz değerli kişiler gibi arkadaşlar bir başka sürümden bir dosya almamı ve 327 sürüme aktarmamı söylemişlerdi ve öyle bir uygulama ile windows 10 uyumlu hale gelmişti ekran kartı. Şimdi yeni SSD aldığımda yine windows 10 uyumsuzluğu çıkacağı aklıma geldi. Sanırım SSD alırsam win 8.1 geri dönmem gerekecek herhalde. Saygılarımla.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011

Kullanıcıya lisansı da siz alırsınız o zaman.
Browser'da 80 sekme açmanın işletim sistemi ile ilgisi yoktur, doğrudan tarayıcı ve açtığınız web siteleri ile ilgisi vardır.
Konuyu okumadığınız ne kadar da belli, Vedat bey gündelik işler yaptığını belirtmiş.

PC kullanıcı olmak biraz böyle bir şey, virüs olmadığı müddetçe yazılım yüklemek her zaman sorun çıkartmaz.

Bu durumda siz de diğerleri gibi yardımcı olmak yerine sadece fikir beyan etmiş oluyorsunuz.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Ben diz üstü bilgisayarı sanırım 2013 yılında windows 8.1 versiyonlu olarak almıştım. Ekran kartı GeForce GT635M. 327 sürüm Casper marka ozaman Casper sayfasında windows 10 uyumlu değil diye Casper internet sayfasında uyarı vardı. Bu ekran kartı uyumsuzluğunu böyle bir yorumlar Forumunda araştırmıştım o forumda siz değerli kişiler gibi arkadaşlar bir başka sürümden bir dosya almamı ve 327 sürüme aktarmamı söylemişlerdi ve öyle bir uygulama ile windows 10 uyumlu hale gelmişti ekran kartı. Şimdi yeni SSD aldığımda yine windows 10 uyumsuzluğu çıkacağı aklıma geldi. Sanırım SSD alırsam win 8.1 geri dönmem gerekecek herhalde. Saygılarımla.

Ekran kartı zaten Windows 10 uyumlu.

SSD takmak Windows 10 ile uyumsuz yapmaz Vedat bey.
Windows 8.1 ile uyumlu olan cihazlar 10 ile de çalışır endişeniz olmasın.
Uyumsuzluk olsa zaten yükseltme için Windows onay vermezdi.

SSD alınca doğrudan Windows 10 kurabilirsiniz, sıkıntı olmaz.

Son düzenleme:
Vedatank Çevrimdışı

Vedatank 

Aktif Üye
15 Ocak 2020
380
66
Ekran kartı zaten Windows 10 uyumlu.

SSD takmak Windows 10 ile uyumsuz yapmaz Vedat bey.
Windows 8.1 ile uyumlu olan cihazlar 10 ile de çalışır endişeniz olmasın.
Uyumsuzluk olsa zaten yükseltme için Windows onay vermezdi.

SSD alında doğrudan Windows 10 kurabilirsiniz, sıkıntı olmaz.
Ekran kartı win 10 uymlu değil win 8ve win 8.1 uymlu. Casper Nirvana NB 15.6. Ürün adı: CKY 3230-4L35V-S. Ürün kodu CN.VKY 3230A Üretim yılı 09/2013. Şimdi yine Casper destek baktım win 10 uyumu görünmüyor. Bu model için bütün sürücüler win 7 win 8 win 8.1 için.

Ürün Adı

CASPER NIRVANA NB 15.6 (CKY.3230-4L35V-S)

Seri No

SR000744371

Ürün Kodu

CN.VKY3230A

Model

CKY

Geri
Üst Alt