Casper bilgisayar donması

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Disk kafası o kısımda takılırsa hasar daha fazla yayılır. Benim takıldı çünkü.
Günü kurtaran bir yöntem her türlü, yine de denenmek isteniyorsa denenebilir tabi.

O kısım bölümlendirilmiyor format sırasında yani o bölüme okuma yazılma yapılmayacak . Windows 10 yüklemeden önce bu durumun farkında değilmiş yani bu durumda disk çok kötü durumda değil gibi görünüyor. İlla hard disk aldıracaksın adama :sirit

Vedatank Çevrimdışı

Vedatank 

Aktif Üye
15 Ocak 2020
380
66
Bende masaüstü bilgisayar olduğu için gösteremiyorum ama görev çubuğunda pil işaretine tıkladığınızda bir ayar görebilmeniz lazım.
Güç tasarrufu seçili olabilir belki diye sormuştum.

İnternetten buldum;

Ekran-Goruntusu-3.jpg

[/QUOTE
Bende masaüstü bilgisayar olduğu için gösteremiyorum ama görev çubuğunda pil işaretine tıkladığınızda bir ayar görebilmeniz lazım.
Güç tasarrufu seçili olabilir belki diye sormuştum.

İnternetten buldum;

Ekran-Goruntusu-3.jpg
güç modu prizde iken en iyi durumda diyor yüzde 255 yazıyor

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
O kısım bölümlendirilmiyor format sırasında yani o bölüme okuma yazılma yapılmayacak . Windows 10 yüklemeden önce bu durumun farkında değilmiş yani bu durumda disk çok kötü durumda değil gibi görünüyor

Ben de diyorum ki, regenerating yaparken kafa orada takılıp kalırsa disk şu an pert olabilir.
Ben yaşadım diye uyarıyorum sadece.
Yoksa ne yaptığını biliyorum programın.

Aynı işi Windows hata denetimi de yapıyor aslında ama o "Reallocated Sectors Count" gibi terimlerle ifade ediliyor ve üretici tarafından verilen limiti var.
Buradaki durum ya sürücü kaynaklı, ya disk arızalı ya da disk bağlantısı vs. sorunlu.

Bunun tanısı için de önce diskten başlayayım dedim.

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Ben de diyorum ki, regenerating yaparken kafa orada takılıp kalırsa disk şu an pert olabilir.
Ben yaşadım diye uyarıyorum sadece.
Yoksa ne yaptığını biliyorum programın.

Aynı işi Windows hata denetimi de yapıyor aslında ama o "Reallocated Sectors Count" gibi terimlerle ifade ediliyor ve üretici tarafından verilen limiti var.
Buradaki durum ya sürücü kaynaklı, ya disk arızalı ya da disk bağlantısı vs. sorunlu.

Bunun tanısı için de önce diskten başlayayım dedim.

Ben önceki mesajda yazdığım ilk seçenek format için söyledim. Regenerator için değil. Zaten format atılırken bad sector diskte yoğun ise disk biçimlendirme yapmayabilir ve windows yüklemesi sırasında veri yazılırken sistem donar. O sebeble bu bozuk kısmı diskten çıkarıyoruz

Vedatank Çevrimdışı

Vedatank 

Aktif Üye
15 Ocak 2020
380
66
Bilgisayar HDD nerede ise boş benim oyun falan kesinlikle yüklü degil sadece ben internetten haberlere falan bakıyorum face bakıyorum başka hiç bir program yok nerede ise

003.jpg

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Ben önceki mesajda yazdığım ilk seçenek format için söyledim. Regenerator için değil. Zaten format atılırken bad sector diskte yoğun ise disk biçimlendirme yapmayabilir ve windows yüklemesi sırasında veri yazılırken sistem donar. O sebeble bu bozuk kısmı diskten çıkarıyoruz

Test bitsin, öyle konuşuruz.
Dediğiniz yöntemi de biliyorum, bu da kalıcı bir çözüm değil bence.

Vedatank Çevrimdışı

Vedatank 

Aktif Üye
15 Ocak 2020
380
66
SSD dediginiz bu ürünün okur yazarlığı epey yüksek gibi HDD söküp bu ve ya bunun eş değeri ürünümü takacaz bilgisayara Vatan bilgisarda bu ürün. Ram gibi bir şey bu ilginç Benim bildiğim hard diskler kocaman bir şey oluyordu ben teknolojinin çok gerisinde kalmışım sanırım

004.jpg

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
SSD dediginiz bu ürünün okur yazarlığı epey yüksek gibi HDD söküp bu ve ya bunun eş değeri ürünümü takacaz bilgisayara Vatan bilgisarda bu ürün. Ram gibi bir şey bu ilginç Benim bildiğim hard diskler kocaman bir şey oluyordu ben teknolojinin çok gerisinde kalmışım sanırım

004.jpg

Bunu sadece soketi varsa takabilirsiniz.
Onu da sökmeden bilemezsiniz.
Muhtemelen yoktur. Ben üçüncü nesilde M2 slotu olduğunu duymadım.
Olsa bile M2 SATA olabilir. Sizin görselini attığınız ürün M2 NVME. Buna da dikkat etmek lazım.

Ayrıca ürünün alt tarafı tek parça değilse HDD'yi söküp SSD'yi siz de takabilirsiniz. Oldukça basit bir işlem.
Ürünün alt tarafında vidalı kapaklar var mı?

Vedatank Çevrimdışı

Vedatank 

Aktif Üye
15 Ocak 2020
380
66
Bunu sadece soketi varsa takabilirsiniz.
Onu da sökmeden bilemezsiniz.
Muhtemelen yoktur. Ben üçüncü nesilde M2 slotu olduğunu duymadım.
Olsa bile M2 SATA olabilir. Sizin görselini attığınız ürün M2 NVME. Buna da dikkat etmek lazım.

Ayrıca ürünün alt tarafı tek parça değilse HDD'yi söküp SSD'yi siz de takabilirsiniz. Oldukça basit bir işlem.
Ürünün alt tarafında vidalı kapaklar var mı?
hangi ürün bilgisayardaki mi resmin attığımmı bilgisayarı açmadım. İlginç olan bilgisayar yaklaşık olarak 3 saattir hiç donmadı sanırım siz usta ve bilge kişileri görünce bilgisayarda iyileşti gibi :) bu ürünün açıklamasında çok hızlı olduğu uçun roketleyin falan yazıyor
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Sanırım bitti ilerlemiyor artık

005.jpg

Son düzenleme:
Charliez Çevrimdışı

Charliez 

Aktif Üye
19 Ara 2019
67
29
Problem Windows'un Anormal derecede çok fazla İşlemci /Ram kullanmasından Ötürü Windows Sistem Kasması/Donmasıdır Vedatank Vedatank Selamun Aleykum Merhaba bilgisayarın açıksa tamamen kapat 5-6 dakika bekle sonra diz üstü bilgisayarı'nın klavyede güç tuşuna bas bilgisayar açılsın windows sistemi yeniden önyukleme yapana kadar biraz bekle bekledikten sonra windows açılınca görev yöneticisini aç bu yazımın altına bi şekilde fotografını çekip gönder bana görev yönetisinin sorununu sana bir taktik verecegim problemini %100 çözecegim ve asla donma sorunu yaşamayacaksın denendi onaylandı :)

Son düzenleme:
Vedatank Çevrimdışı

Vedatank 

Aktif Üye
15 Ocak 2020
380
66
Problem Windows'un Anormal derecede çok fazla İşlemci /Ram kullanmasından Ötürü Windows Sistem Kasması/Donmasıdır Vedatank Vedatank Selamun Aleykum Merhaba bilgisayarın açıksa tamamen kapat 5-6 dakika bekle sonra klavyede güç tuşuna bas bilgisayar açılsın windows sistemi yeniden önyukleme yapana kadar biraz bekle bekledikten sonra windows açılınca görev yöneticisini aç bu yazımın altına bi şekilde fotografını çekip gönder bana görev yönetisinin sorununu sana bir taktik verecegim problemini %100 çözecegim denendi onaylandı :)
Aleykum selam. Tamam sağolasın yapıyorum ALLAH razı olsun

Geri
Üst Alt