Casper bilgisayar donması

Vedatank Çevrimdışı

Vedatank 

Aktif Üye
15 Ocak 2020
380
66
Hasar kötüyse, 1-2 nokta bile o işlemi denerken bitirebilir.
Ben elime geçen 1 adet bad sectorlu diskte denediğimde disk elimde kalmıştı.

Okunamayan veya bozuk sektörleri devre dışı bırakmaktan başka çözüm üretmiyor.
Günü kurtarmaktan fazlası değil. Bir de o programın tam sürümü elinizde olması lazım.

Performanslı bir şey aranıyorsa Samsung 860 EVO alınabilir, uygun fiyatlı bir alternatif aranıyorsa Crucial BX500 bakılabilir.
Ya da Adata SU800 uyguna bulunabilirse alınabilir.
Aşırı bir performanslı bilgisayarla işim olmuyor günlük haberler face gibi işim oluyor zaman zamanda borsa bakıyorum meraktan :)

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
İlk 2 seçenek sadece günü kurtarır. Uğraşmaya değmez.

Neden değmez . Kırmızı nokta olayı belli olmuyor bazen 2 kırmızı nokta varken hard disk ölümcül derecede olabilir bazen ise 8-10 kırmızı noktada birşey hissedilmiyor. Bence şans verilebilir . ilk seçenekle 1 belki 2 sene bile daha fazla kullanabilir hard diskin durumuna göre. Standart kullanıcı internete gir çık yapıyorsa denemeli bence

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Yükseltme ile size bir ücretsiz Windows 10 lisansı tanımlandı ise format sonrası microsoft hesabımnız ile oturum açtığınızda etkinleştirme bölümünde Bu windows dijital bir lisans ile etkinleştirilmiştir ibaresi görürsünüz be lisanslı olarak kullanmaya devam edersiniz Onun haricinde elinizde orijinal 8.1 lisansınız var ise o sürümü yükleyerek elinizdeki lisans anahtarı ile etkinleştirerek kullanabilirsiniz. Gizleme işlemi için hdd regenerator yazılımını indirip bir flash sürücü ya da dis üzerine yazarak bilgisayarı yeniden başlatıp taratma yapmanız gerek youtube üzerinde kullanımı ile ilgili ayrınntılı örneklemelere ulaşabilirsiniz. Ancak kırmızı noktalar 3 ve daha fazlaysa yeni bir SSD'den başka şansınız yk demektir. Fiyatlarına gelince 128 gb 120-160, 240 gb'lıklarsa 190-240 lira arası bulunabiliyor. Kampanyaları takip etmek gerek. Dikkat etmeniz gereken okuma-yazma hızının yüksek olanları tercih etmenizdr

8.1 lisansı Windows 10'a yükseltme yapılmasa bile Windows 10'da geçerli.
Bizzat 8.1 olup hiç yükseltme yapılmamış Lenovo'da denedim.
Lisans ile Microsoft hesabıyla giriş yapmanın bir ilgisi yok.
Okuma yazma hızlarına değil de, IOPS değerlerine ve garanti edilen yazım ömrüne dikkat etmek daha iyi olur.

Vedatank Çevrimdışı

Vedatank 

Aktif Üye
15 Ocak 2020
380
66
Yükseltme ile size bir ücretsiz Windows 10 lisansı tanımlandı ise format sonrası microsoft hesabımnız ile oturum açtığınızda etkinleştirme bölümünde Bu windows dijital bir lisans ile etkinleştirilmiştir ibaresi görürsünüz be lisanslı olarak kullanmaya devam edersiniz Onun haricinde elinizde orijinal 8.1 lisansınız var ise o sürümü yükleyerek elinizdeki lisans anahtarı ile etkinleştirerek kullanabilirsiniz. Gizleme işlemi için hdd regenerator yazılımını indirip bir flash sürücü ya da dis üzerine yazarak bilgisayarı yeniden başlatıp taratma yapmanız gerek youtube üzerinde kullanımı ile ilgili ayrınntılı örneklemelere ulaşabilirsiniz. Ancak kırmızı noktalar 3 ve daha fazlaysa yeni bir SSD'den başka şansınız yk demektir. Fiyatlarına gelince 128 gb 120-160, 240 gb'lıklarsa 190-240 lira arası bulunabiliyor. Kampanyaları takip etmek gerek. Dikkat etmeniz gereken okuma-yazma hızının yüksek olanları tercih etmenizdr
windows 10 lisanslı ürün ahantarı rakamları not aldım. Ayrıca windows 8.1 cd mevcut.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Neden değmez . Kırmızı nokta olayı belli olmuyor bazen 2 kırmızı nokta varken hard disk ölümcül derecede olabilir bazen ise 8-10 kırmızı noktada birşey hissedilmiyor. Bence şans verilebilir . ilk seçenekle 1 belki 2 sene bile daha fazla kullanabilir hard diskin durumuna göre

Disk kafası o kısımda takılırsa hasar daha fazla yayılır. Benim takıldı çünkü.
Günü kurtaran bir yöntem her türlü, yine de denenmek isteniyorsa denenebilir tabi.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Aşırı bir performanslı bilgisayarla işim olmuyor günlük haberler face gibi işim oluyor zaman zamanda borsa bakıyorum meraktan :)

Bütçeniz varsa Samsung 860 EVO 250 GB alın, yok diyorsanız Crucial BX500 240 GB işinizi görür;
Samsung

Crucial

İkisi de elinizdeki HDD'den daha performanslıdır.

smili72 Çevrimdışı

smili72 

Süper Üye
6 Mar 2018
1,532
52
8.1 lisansı Windows 10'a yükseltme yapılmasa bile Windows 10'da geçerli.
Bizzat 8.1 olup hiç yükseltme yapılmamış Lenovo'da denedim.
Lisans ile Microsoft hesabıyla giriş yapmanın bir ilgisi yok.
Okuma yazma hızlarına değil de, IOPS değerlerine ve garanti edilen yazım ömrüne dikkat etmek daha iyi olur.
2008 den beri windows 7 den ücretsiz yükseltilmiş windows 10 pro kullanıyorum Format atarken cd keyim yoku seçiyorum Windows kurulduğunda bu windows etkinleştirilmemiştir ibaresi bulunuyor. Hesaplardan microsoft hesabımla oturum açtığımda ise otomatik olarak etkinleşiyor. Benim kullanım şeklimde iilgisi var Sizinkinde olmuyor olabilir Umut Barış Umut Barış

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
2008 den beri windows 7 den ücretsiz yükseltilmiş windows 10 pro kullanıyorum Format atarken cd keyim yoku seçiyorum Windows kurulduğunda bu windows etkinleştirilmemiştir ibaresi bulunuyor. Hesaplardan microsoft hesabımla oturum açtığımda ise otomatik olarak etkinleşiyor. Benim kullanım şeklimde iilgisi var Sizinkinde olmuyor olabilir Umut Barış Umut Barış

UEFI değilse ondan olabilir. UEFI BIOS'larda lisans anahtarı BIOS'a kaydedilebiliyor.
Windows 7 ile geldiyse muhtemelen dönem itibariyle UEFI BIOS yoktur.

Onun haricinde dijital satın alımlarda Microsoft hesabına lisanslar kaydedilebiliyor.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
ANLAMADIM PERFORMANS DERKEN

Bende masaüstü bilgisayar olduğu için gösteremiyorum ama görev çubuğunda pil işaretine tıkladığınızda bir ayar görebilmeniz lazım.
Güç tasarrufu seçili olabilir belki diye sormuştum.

İnternetten buldum;

Ekran-Goruntusu-3.jpg

Geri
Üst Alt