Casper bilgisayar donması

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510
Bu laptopa windows 10 yüklemeyin zaten .windows 7 ile devam edin . Yükleme yaptıktan sonra donma yaptı diyorsunuz dediğinize göre yazılımsal bir sorun var. Donmalar hangi durumlarda oluyor ne işlem yaparken yada rastgele zamanlarda mı biraz daha açmanız gerekiyor.

Vedatank Çevrimdışı

Vedatank 

Aktif Üye
15 Ocak 2020
380
66
Kırmızı noktalar çıkmazsa sorun yok denilebilir.
Bir de sürücü güncellemesi yaparız cihazınıza.
Cihaz Windows 7 ile mi gelmişti normalde, 8 ile mi?
windows 8.1 idi bir tane kırmızı nokta var şimdi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bu laptopa windows 10 yüklemeyin zaten .windows 7 ile devam edin . Yükleme yaptıktan sonra donma yaptı diyorsunuz dediğinize göre yazılımsal bir sorun var. Donmalar hangi durumlarda oluyor ne işlem yaparken yada rastgele zamanlarda mı biraz daha açmanız gerekiyor.
windows 10 ilk yükseltme ücretsiz iken kulanmaya başladım. Genelde bilgisayarı açık iken15 dakika kullanmayıp daha sonra kullanınca donuyor sürekli pilsiz direk kablo ile kullanıyorum.

smili72 Çevrimdışı

smili72 

Süper Üye
6 Mar 2018
1,532
52
Taramanın bitmrssini bekleyin Bittiğinde kırmızı noktalar 1-2 adetse HDD regenerator yazılımı ile o kırmızı noktaları gizlemeyle bir süre daha kullanabilirsiniz Ancak BAD SECTOR hard disklerin kanseridir. Kullandıkça temiz hücrelere de sıçrayacak ve donma devam edecektir. Kesin çözüöm yeni bir SSD alıp temiz bir windows kurulumu ile kullanmaya devam etmektir.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

windows 10 ilk yükseltme ücretsiz iken kulanmaya başladım. Genelde bilgisayarı açık iken15 dakika kullanmayıp daha sonra kullanınca donuyor sürekli pilsiz direk kablo ile kullanıyorum.
Pil simgesine tıkladığınızda güç tasarrufunda ise ondan da olabilir.

Kırmızı nokta disteki hasarlı & okunamayan kısımları gösterir.
Health sekmesine baktığımda aniden kapatılma durumu olmuş yaklaşık 100 kere.
Bir de bu modellerde sanırım diskin durmasını sağlayan G sensör var. Onun da sürücüsünün olmaması sorun yaratıyor olabilir.
G sensör nedir derseniz, dizüstü yere yatay şekilde durmadığı zamanlarda diskin çalışmasını durduran bir sensör.
Bir tek Casper cihazlarda gördüm sadece, programı da disk durunca uyarı veriyordu. :hihi

Tarama bitsin, net olarak o zaman konuşuruz.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Taramanın bitmrssini bekleyin Bittiğinde kırmızı noktalar 1-2 adetse HDD regenerator yazılımı ile o kırmızı noktaları gizlemeyle bir süre daha kullanabilirsiniz Ancak BAD SECTOR hard disklerin kanseridir. Kullandıkça temiz hücrelere de sıçrayacak ve donma devam edecektir. Kesin çözüöm yeni bir SSD alıp temiz bir windows kurulumu ile kullanmaya devam etmektir.

Hasar kötüyse, 1-2 nokta bile o işlemi denerken bitirebilir.
Ben elime geçen 1 adet bad sectorlu diskte denediğimde disk elimde kalmıştı.

Okunamayan veya bozuk sektörleri devre dışı bırakmaktan başka çözüm üretmiyor.
Günü kurtarmaktan fazlası değil. Bir de o programın tam sürümü elinizde olması lazım.

Performanslı bir şey aranıyorsa Samsung 860 EVO alınabilir, uygun fiyatlı bir alternatif aranıyorsa Crucial BX500 bakılabilir.
Ya da Adata SU800 uyguna bulunabilirse alınabilir.

Vedatank Çevrimdışı

Vedatank 

Aktif Üye
15 Ocak 2020
380
66
anladım kırmızı nokta 2 tane şimdilik 6 tanede sarı nokta oldu. 7. sırayı tarıyor gizleme nasıl yapılacağınıda anlatırsanız sevinirim. SSD de fiatı ne civarda birde bu orjinal windows 10 İSO ile SSD YÜKLEYEBİLİRMİYİM TEŞEKÜRLER

blaki Çevrimdışı

blaki 

Süper Üye
18 Eyl 2018
510

Kırmızı nokta çıkıyorsa hard disk ölüyordur. Bu kırmızı nokta muhtemelen önceki windows versiyonunda da vardı fakat o bölüm diskte kullanılmadığı için yani dosya yazılmadığı için farkına varmadınız format atınca o bölüme dek geldi bad sector yani ölü kısımı sistem kullanıyor.
Önünüzde 3 seçenek var
1-Tarama yaptığınız ekranda çıkan kırmızı kısımları hard diskinizin hangi bölümüne dek geldiğini tahmin ederek yani kırmızı noktalar sonlarda mı yoksa başlarda mı olduğuna bakarak hard diskinizi biçimlendireceksiniz. Örneğin Kırmızı başlarda ise 500 gb lık hard diskin ilk 100 gb lık kısmını format atarken biçimlendirmen boş bırakacaksınız vb
2-bad sector programlarıyla hard diski onarmayı deneyeceksiniz
3Hard diski değiştireceksiniz

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011

3. nesil Intel işlemci var, bence Windows 10 kullanılabilir.
Windows 10 HDD'ler ile sıkıntılı biraz, özellikle 5400 olanlarla.

Tahminimizce HDD arızalı donmalar ondan. Çünkü sürüm güncel, çok eski sürüm olsa güncellemeler sistemi meşgul ediyor derdim ama o da değil.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Kırmızı nokta çıkıyorsa hard disk ölüyordur. Bu kırmızı nokta muhtemelen önceki windows versiyonunda da vardı fakat o bölüm diskte kullanılmadığı için yani dosya yazılmadığı için farkına varmadınız format atınca o bölüme dek geldi bad sector yani ölü kısımı sistem kullanıyor.
Önünüzde 3 seçenek var
1-Tarama yaptığınız ekranda çıkan kırmızı kısımları hard diskinizin hangi bölümüne dek geldiğini tahmin ederek yani kırmızı noktalar sonlarda mı yoksa başlarda mı olduğuna bakarak hard diskinizi biçimlendireceksiniz. Örneğin Kırmızı başlarda ise 500 gb lık hard diskin ilk 100 gb lık kısmını format atarken biçimlendirmen boş bırakacaksınız vb
2-bad sector programlarıyla hard diski onarmayı deneyeceksiniz
3Hard diski değiştireceksiniz

İlk 2 seçenek sadece günü kurtarır. Uğraşmaya değmez.

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
anladım kırmızı nokta 2 tane şimdilik 6 tanede sarı nokta oldu. 7. sırayı tarıyor gizleme nasıl yapılacağınıda anlatırsanız sevinirim. SSD de fiatı ne civarda birde bu orjinal windows 10 İSO ile SSD YÜKLEYEBİLİRMİYİM TEŞEKÜRLER

Yükleyebilirsiniz, lisans BIOS'a gömülüdür. USB bellek hazırlayıp kurulum yapmanız yeter.
SSD HDD'lerden daha hızlı olan depolama aygıtı çeşidi.
Kapasite / fiyat oranı HDD'lere göre pahalıdır. Ama depolama kapasitesi yüksek olmasa da olur derseniz uygun fiyata 240 GB'lık modeller işinizi görür.
500 GB isterim derseniz kesenin ağzını biraz açmanız gerekecek.

Vedatank Çevrimdışı

Vedatank 

Aktif Üye
15 Ocak 2020
380
66
Pil simgesine tıkladığınızda güç tasarrufunda ise ondan da olabilir.

Kırmızı nokta disteki hasarlı & okunamayan kısımları gösterir.
Health sekmesine baktığımda aniden kapatılma durumu olmuş yaklaşık 100 kere.
Bir de bu modellerde sanırım diskin durmasını sağlayan G sensör var. Onun da sürücüsünün olmaması sorun yaratıyor olabilir.
G sensör nedir derseniz, dizüstü yere yatay şekilde durmadığı zamanlarda diskin çalışmasını durduran bir sensör.
Bir tek Casper cihazlarda gördüm sadece, programı da disk durunca uyarı veriyordu. :hihi

Tarama bitsin, net olarak o zaman konuşuruz.
Prize takılı iken 20 dakikada kapat işaretli imiş onu hiç bir zaman yaptım şimdi zaten yaklaşık 15 dakikada falan donuyordu sanırım ondanda kaynaklı olabilir kesin bilmiyorum ama. Pil ile kullanmıyorum bilgisayarda düz duruyor hiç egimi yok.

smili72 Çevrimdışı

smili72 

Süper Üye
6 Mar 2018
1,532
52
Yükseltme ile size bir ücretsiz Windows 10 lisansı tanımlandı ise format sonrası microsoft hesabımnız ile oturum açtığınızda etkinleştirme bölümünde Bu windows dijital bir lisans ile etkinleştirilmiştir ibaresi görürsünüz be lisanslı olarak kullanmaya devam edersiniz Onun haricinde elinizde orijinal 8.1 lisansınız var ise o sürümü yükleyerek elinizdeki lisans anahtarı ile etkinleştirerek kullanabilirsiniz. Gizleme işlemi için hdd regenerator yazılımını indirip bir flash sürücü ya da dis üzerine yazarak bilgisayarı yeniden başlatıp taratma yapmanız gerek youtube üzerinde kullanımı ile ilgili ayrınntılı örneklemelere ulaşabilirsiniz. Ancak kırmızı noktalar 3 ve daha fazlaysa yeni bir SSD'den başka şansınız yk demektir. Fiyatlarına gelince 128 gb 120-160, 240 gb'lıklarsa 190-240 lira arası bulunabiliyor. Kampanyaları takip etmek gerek. Dikkat etmeniz gereken okuma-yazma hızının yüksek olanları tercih etmenizdr

Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Prize takılı iken 20 dakikada kapat işaretli imiş onu hiç bir zaman yaptım şimdi zaten yaklaşık 15 dakikada falan donuyordu sanırım ondanda kaynaklı olabilir kesin bilmiyorum ama. Pil ile kullanmıyorum bilgisayarda düz duruyor hiç egimi yok.

Aniden kapatma yapılmış 100 kere. Belki disk bunlardan birinde hasar almış olabilir.
Onun haricinde Intel chipset driver'larını güncellemek gerekebilir.
Zayıf bir ihtimal ama HDD anakart bağlantısı içeride kablo ile gerçekleşiyorsa o da sorun yaratıyor olabilir.

Otomatik driver güncelleme programları her zaman iyi sonuç vermez ama isterseniz Iobit Driver Booster ile sürücü güncellemesi deneyin;

Geri
Üst Alt