SONKULLANICI
Aktif Üye
Bu iş biraz şans işi.Benim Altus 2 kere motor yedi.Yerken de , özellikle garanti süresinin dolmasını bekledi ama.buzdolaplarında arçelik beko gurubunu başarılı buluyorum beko dolap ve su sebili kullanıyorum.
Bu iş biraz şans işi.Benim Altus 2 kere motor yedi.Yerken de , özellikle garanti süresinin dolmasını bekledi ama.buzdolaplarında arçelik beko gurubunu başarılı buluyorum beko dolap ve su sebili kullanıyorum.
benimde bosch buzdolabı kompresörü gitti garanti bittikten sonraBu iş biraz şans işi.Benim Altus 2 kere motor yedi.Yerken de , özellikle garanti süresinin dolmasını bekledi ama.
Arçelik grubu buzdolabı alırken kompresörün pars yada Türk Elektrik TEE olmamasına dikkat etmek gerekiyor.Nedense bu iki markanın kompresör leri pek dayanıklı değilmiş.Bu iş biraz şans işi.Benim Altus 2 kere motor yedi.Yerken de , özellikle garanti süresinin dolmasını bekledi ama.
şimdiye kadar 3 tane buzdolabı aldım hiç kompresör markasına bakmak aklıma gelmedi.Arçelik grubu buzdolabı alırken kompresörün pars yada türkmotor olmamasına dikkat etmek gerekiyor.Nedense bu iki markanın kompresör leri pek dayanıklı değilmiş.
Ne güzel, benim 15kw3. Faturamızda dün okunmuş geldi.Günlük ortalama 2.831 kw.Bu tüketim evin tüm tüketimi,sadece buzdolabının değil.
Hehe ? hoş gerçi isteseniz de çoğu zaman bakamazsınız. Çoğu modelin artık arkası kapalı.Birde bunlarda tv ler gibi artık birden fazla markadan tedarik edebiliyorlar.Yani aynı modelin birinde başka marka diğerinde de başka marka çıkabilir.Biraz şansa kalmış işiniz.Ama her zaman 10 yıl kompresör garantisi verilen modelleri almaya çalışın.Kompresör markasına güvenmeseler zaten vermezler bu garantiyi.Genelde danfoss , acc ,embraco gibi iyi markalar kullanırlar.Ama çinli markalarda artık iyi diyor üstatlar.şimdiye kadar 3 tane buzdolabı aldım hiç kompresör markasına bakmak aklıma gelmedi.
Arçelik grubu buzdolabı alırken kompresörün pars yada Türk Elektrik TEE olmamasına dikkat etmek gerekiyor.Nedense bu iki markanın kompresör leri pek dayanıklı değilmiş.
TEE kompresör çok mu kötü?
Arkadaşlar merhaba, TEE ve PARS'tan uzak durun, çok ısınıyor 3-4 yılda bozuluyor vb. şeklinde yorumlar gördüm. Arçelik 270530 EB üzerinde TEE VNTZ 145M kompresör bulunuyor. 3-4 yıl gibi kısa bir sürede sorun yaşatır mı? Diğer markalara göre çok mu kötüdür?tavsiyeforumu.com
şimdiye kadar 3 tane buzdolabı aldım hiç kompresör markasına bakmak aklıma gelmedi.
Mübarek,neden o zaman "dikkat etmeli" diyorsun,bakamayacağımız motoraHehe ? hoş gerçi isteseniz de çoğu zaman bakamazsınız. Çoğu modelin artık arkası kapalı.Birde bunlarda tv ler gibi artık birden fazla markadan tedarik edebiliyorlar.Yani aynı modelin birinde başka marka diğerinde de başka marka çıkabilir.Biraz şansa kalmış işiniz.Ama her zaman 10 yıl kompresör garantisi verilen modelleri almaya çalışın.Kompresör markasına güvenmeseler zaten vermezler bu garantiyi.Genelde danfoss , acc ,embraco gibi iyi markalar kullanırlar.Ama çinli markalarda artık iyi diyor üstatlar.

bakabilen baksın diye hocamMübarek,neden o zaman "dikkat etmeli" diyorsun,bakamayacağımız motora![]()
Hem burada üstatlar var . rica etseler seri nodan görünüryordur zaten 
şaşıracak bir şey yok boschta eski bosch değil türkiyede üretime başladıktan sonra kalitesi iyicene düştü türk markalarından farkı kalmadı.eskiden bütün evin küçük ev aletleri ve beyaz eşyaları boschtu artık ise tek bir ürününü bile almıyorum.benimde bosch buzdolabı kompresörü gitti garanti bittikten sonra
Aynen katılıyorum,biraz da "şanslı" olmalı kişiBen nerdeyse 9 yıla yakın Bosch nofrost buzdolabı kullanıyorum,(şeytan kulağına kurşun)herhangi bir sorun yaşamadım,ses sorunu dahil.İnşallah bundan sonra da uzun süre yaşamam.Elektrikli ve elektronik aletler,eşyalar biraz da şans işi,hele de günümüzde.