Arçelik 570505 EB model buzdolabı kullanıyorum. Kompresör markası Donper. Oldukça sessiz çalışıyor. Alalı 3 yıl oldu sonradan üretilenlerde TEE mi kullandılar acaba? Almak isterseniz teşhirdeki dolapların arkasına da bakın, bayinin biri bize arkalarını da göstermişti. Bazı Altus dondurucularda GMCC kompresör kullanıldığını da gördüm.Profilo BD2156w2vn modelini (jiexperia kompresör) 2 yıla yakındır sorunsuz kullanıyorum ancak cihazın ön kapağında ölçülen en düşük ses yazdıkları gibi 43 db zaman zaman daha da yükselebiliyor kompresör ve fan tam hızda yiyecekleri soğuturken cihazın arka kısımında ölçülen ses 59 db e çıkıyor.
Şimdi profilo bd2043wfnn modelini alsam o da aynı yüksek sesli, komşularda gördüğüm arçelik beko no frostlar daha sessiz sitesinden baktığımda bekolar için 40-41 db yazmakta bir iki dessibel için bu kadar ses farkeder mi ?
asıl gürültüyü bsh grubu dolaplarda yapan hava dağıtıcı motorun fanının çelik (metal) tarzı bir malzemeden yapılmış olması bekolarda bu fan plastik ve haliyle epeyce sessiz.
Ancak koç grubu tee denilen dandik sorunlu motoru kullanıyor, profilo da ise jiexperia kompresör mevcut , sessiz dolap olsun diye beko al komresör sıkıntılı , kompressör iyi olsun dersen dolap gürültülü, samsung lg gibi markalara hiç bakmıyorum şayet bu dolap dağın başında ücra bir yerde kullanılacak olası bir arızada yakın servis yok , ancak koç bsh ve vestel grubu servisleri gelip bakabilirler.
Şimdi tee kompresörü bile bile arçelik beko almak mı yoksa gürültüyü bilip profilo bosch almak mı ? gelde çık işin içinden.