Biontech Aşısı İle İlgili Söylentiler

Aşı Hakkındaki Düşünceniz nedir?

• Aşı sıram geldi ve aşı oldum

• Aşı sıram gelmedi ve olacağım

• Aşı Olmayacağım

• Karasızım

• Dıj Güjlerin İşi Bunlar

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
aşıya alerji olasılığı yüzbinlerde 1 falan. keza miyokardit sadece genç erkeklerde görülmüş, o da aynı oranlara yakın. çoğu da kendi kendine iyileşmiş.

aşı olmamak için doğru argümanlar değil yani.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

2. doz Biontech için aynı hastaneden randevu çıkmıyor alternatif hastanelere yönlendiriyor. Böyle durumla karşılaşan oldu mu?
bir kaç gün kontrol edin. sevkiyat sıkıntısı yoksa aynı hastaneden randevu alabilirisiniz.

istanbul Çevrimdışı

istanbul

Süper Üye
7 Kas 2019
1,075
CoronaVac aşısı .

Biontech aşısı .

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, şu uyarıda bulundu:
"Her BioNTech aşı flakonunda 6 kişilik yani 6 doz aşı bulunuyor.
Flakon açılıp sulandırıldıktan sonra bu 6 doz aşı 6 saat içinde kullanılmalıdır.
6 saat içinde kullanılmayan dozlar daha sonra kullanılamaz, israf olur.
Aşı kıymetli, temini kolay değil.
Randevunuzu aksatmayın."

Brüksel​

Avrupa Birliği'nin (AB) ilaç düzenleyicisi Avrupa İlaç Ajansı (EMA), BioNTec ve Pfizer tarafından yeni tip koronavirüse (Kovid-19) karşı geliştirilen aşının bir şişesinden 5 yerine 6 doz çıkarılması tavsiyesinde bulundu.
EMA'dan yapılan açıklamaya göre, bir şişe "Comirnaty" adı verilen BioNTech-Pfizer aşısından fazladan bir doz çıkarılabilecek. Bu da daha fazla kişinin aşılanabilmesine imkan sağlayacak.
EMA, şişelerde doz artırımı için 35 mikrolitrelik doza özel şırınga kullanılması gerektiğini, standart şırınga ve iğnelerin kullanılması halinde bir şişeden 6 doz çıkarılamayabileceğini bildirdi.
Şişede kalan aşı miktarının 0,3 mililitreden az olması durumunda kalan miktarın atılması gerektiği vurgulanarak, 5 dozdan sonra şişelerden artan düşük miktarların birleştirilmemesi istendi.

EMA, aşının eritilmesinden sonraki 6 saat içinde kullanılması, kullanılmaması halinde ise atılması gerektiğini kaydetti.

E Çevrimdışı

e.nar

Süper Üye
1 Haz 2018
514
Annemde olmamıştı. Ben daha ilk dozu yeni oldum, bilmiyorum.
Aşı yoktur belki ondandır.
Hastaneden bilgi almaya çalışın.
Hayırlı olsun ? Aşı olmayabilir bir de mhrs sosyal medya hesabından edindiğim bilgiye göre hastaneler Biontech aşısının programını kendi yapıyormuş. Aşı gününe yakın bir daha bakarım olmazsa başka yerden sıra alırım.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Hangi hastanede olduğunuzun bir önemi yok. O tarihte o hastane dolmuş demekki. Ben de ikinci dozum başka hastaneden aldım randevuyu.
Hastane evime çok yakın bir de alerji geçmişimden ötürü hastanede yaptırmam gerekiyor. Olmazsa başka hastanelerden sıra alacağım.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Hayırlı olsun ? Aşı olmayabilir bir de mhrs sosyal medya hesabından edindiğim bilgiye göre hastaneler Biontech aşısının programını kendi yapıyormuş. Aşı gününe yakın bir daha bakarım olmazsa başka yerden sıra alırım.
Ben şu an randevu almaya çalıştığımda zaten tam 6 hafta sonrasına veriyor.
Belki sistemi öyle kurguladılar artık bilemiyorum, ikinci doz için endişeliyim.
Genç erkeklerde miyokardit riski nedeniyle sıcak bakmıyorum.
O yüzden bir süre düşüneceğim. :hihi

Geri
Üst Alt