Askıda Fatura Kampanyası ile 2 Günde 7 Milyona Doğru Koşuluyor

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Sırf muhalefet yada iktidar yalakaları nerede dedikleri için yazıyorum,

Bunu o kadar da abartmayalım, hoca uçmaz ama mürid uçurura gitmesin iş, azıcık geniş bakıp eksiksiz eleştiri de yapalım.

Ödemeler de talep de digital ortamda, yani yazılımı denetimi kim yapıyorsa onun izni dışında kimse kimseye ne ödeyebilir ne de ödetebilir. Hatta yazılımı denetleyen istese kendi veya istediğinin faturasını da ödetebilir. Her duyulana ayetmiş gibi inanmayın ayet olduğunuda da kitabı açıp teyit ederek kabul edin. Bu adamlar (siyaseti) babalarının hayrına bu işleri yapmıyorlar meslekleri olduğunu unutmayın. içlerinde 1 doğru çıksa yanındaki 9 u o bir doğruyu aralarında yok ederler.
Muhalefet demek şüpheci yaklaşan demektir, eksiklik arayan demektir birbaşka değişle tamamlayan demektir, olmalıdır. Bizden deyip kabul ettikten sonra muhalefet değil öteki iktidar adayı olursunuz. Adaylıkta sadece seçim takviminde olur.
Bu günlerde milletimizin hayatına digital yaşam öyle böyle sokuluyor, normalde fitre veya zekat veren biri ramazanda fakirlere adeta yalvarırdı lütfen alırmısın diye. Almasa adam ibadetini bile yapamayacak mecbur yani. Şimdi digital ortam katılandan birine ver geç unut devri dayatılıyor. Kültürümüz bile değişime uğruyor aaa oturduğum yerden hallettim 1 sn. de tuşa basarak, sorgulamayı bile unutuyoruz. Sanki memlekette verginin %60 ının toplandığı kentte fakirlik dizboyu. Ben İmamoğlunun seçimde harcadığı paranın kaç milyon oluğunu açıklamasını isterdim, neden milyonlarca lira harcama gereği duymuş o makam için. Harcadığından maaşından gelenden gelirleri düşülünce harcadığının yarısını bile (görev süresi dolunca) karşılamadığını görmek lazım.

Yapılan güzel, sevinenlerin, sıkıntısı gidenlerin olduğunu, bilmek güzel, burada sohbete konu oluyor bu bile güzel.

Bir hikaye ile kapatayım verilenin kim olduğunu bilmiyorum diyenler için.
Adamın biri niyet etmiş yatsı namazı dönüşü karşıma ilk çıkana sadaka vereceğim diye. Yatsı olmuş camide namazı kılmış dönüş yolunda karşışına ilk o semtin hırsızı çıkmış. Adama demiş benim ahdim var lütfen kabul et. Eve gelmiş içine sinmemiş demiş yarın yeniden veririm. Ertesi gün de karşısına kötü ahlakıyla bilinen bir kadın çıkmış sadakayı anlatıp kadına kabul edmesini isteyip vermiş. Eve gelince içine simemiş yarın yine demiş. Üçüncü günde karşısına o bölgenin en zengin ama en cimri adamı çıkmış, yine onada durumu anlatıp lütfen geri çevirme deyip almasını istemiş.
Aradan geçen bir süre sonra bakmış hırsız hırsızlığı bırakmış sorduğunda o gece düşündüm çalmadanda para oluyormuş demiş, aynısını ahlakını düzelten kadın da söylemiş. Bir bakmış zengin de cimriliği bırakmış yardımdan yardıma koşuyor. O da sorduğunda sen bana göre fakir bana verebiliyorken ben sende, senden fakir olduğumu gördüm demiş.

Vel hasıl verenden de alandan da Allah razı olsun, ne vermekle eksilir, ne almakla zengin olunur. Allah hayırlara vesile etsin şu mübarek ayın hürmetine...

Ben bu kadar satıra tek satırla cevap vereceğim;

Sizin ikna olmak gibi bir niyetiniz yok.
Elden zekat dağıtılırken birisi fakir fukara taklidi yapamaz öyle mi yani?

Ya çok iyi niyetlisiniz, ya da bu forum yönetiminin iyi niyetini kendinizce suistimal etmeye çalışıyorsunuz. :kiskis

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

arven5959 

Aktif Üye
8 Nis 2020
97
46
gercekrambo rambo3434, üstadım senden özür diliyorum cahilliğimi hoşgörün bu saate kadar sol partilerin sağ parti olduğunu şimdi anladım hakketen sol parti varmış. Yeni öğrendim

Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Yarın öbür gün, ülke hiç düşmediği bir çukura düştüğünde mi görülecek verdikleri zarar ziyan merak ediyorum...

Özal mı?
Çiller mi?
Yılmaz mı?
Aydın mı?
Erdoğan mı?

Diye kıyas yaparsınız... Hangisi daha az zarar verdiyse onu savunursunuz. Oysa ki, aslolan 1 tek lira çalmamış, çaldırmamış olmaktır değil mi?

Ehveni şer kanımıza işlemiş, ölümü görünce sıtma bize şifa gelmiş... Böyle de gider bu işler. Çünkü sistem, başa gelene çal diyor...

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Umut Barış Umut Barış, fazla yazmak istemiyorum herşeyin bir ederi vardır bu hesabı yapan ben değilim bu hesabı çıkartan fatih portakal yanılmıyorsam bakkalına çıkartırdı 110 lira gibi bir Fiat belirledi ben hiç kimseye hırsız da demem o hakkı kendimde de bulmuyorum ama siz isterseniz 300 verin beni alakadar eden bir durum da değildir bu sizin kendi güzelliğinizdir doğal gaz yakan ve trakya gibi soğuk olan bir yerde ısı yalıtımı kullanmayan bana bile 300 TL fatura geldi ha adam merkezi sistem doğal gaz kullanır ona bir şey diyemem benim görüşüm Nisan gibi bir ayda 800 lira yakan adam bana göre zengin adamdır ben bu sene en yüksek faturam 715 lira kışın ve soğun olduğu ısı yalıtımım olmadığı halde sizler hayır sever arkadaşlarsınız ben değilim görmediğim bilmediğim hiç bir yere yardım etmem denizfeneri olayından sonra hiç kimseye güvenmiyorum
Aslında bu verdiğiniz örnekte dahi benim anlatmak istediğim şey var. her fırsatta Amerikan ajanı olarak tamponlanan Fatih Portakal kendisi ana haberde söyledi bu işte bir iş olduğunu. Sonra Murat Ongun bu konu ile ilgili açıklama yaptı ama ben yemedim, tatmin edici gelmedi açıkçası.

İşte muhalif olunca sadece iktidara muhalif olmuyorsun onu anlatmaya çalışıyorum, Yanlış olan her konuya muhalif oluyorsun :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yarın öbür gün, ülke hiç düşmediği bir çukura düştüğünde mi görülecek verdikleri zarar ziyan merak ediyorum...

Özal mı?
Çiller mi?
Yılmaz mı?
Aydın mı?
Erdoğan mı?

Diye kıyas yaparsınız... Hangisi daha az zarar verdiyse onu savunursunuz. Oysa ki, aslolan 1 tek lira çalmamış, çaldırmamış olmaktır değil mi?

Ehveni şer kanımıza işlemiş, ölümü görünce sıtma bize şifa gelmiş... Böyle de gider bu işler. Çünkü sistem, başa gelene çal diyor...
Ben ÇALMAMIŞ tek adam tanırım ama onun da ne aktığı ne koktuğu görülmemiş, adı dahi anılmaz Ahmet Necdet Sezer :)

Kulakları çınlasın karı koca tam bir tevazu abideleriydi ikisi de.

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Ben bu kadar satıra tek satırla cevap vereceğim;

Sizin ikna olmak gibi bir niyetiniz yok.
Elden zekat dağıtılırken birisi fakir fukara taklidi yapamaz öyle mi yani?

Ya çok iyi niyetlisiniz, ya da bu forum yönetiminin iyi niyetini kendinizce suistimal etmeye çalışıyorsunuz. :kiskis

Yapar yapar da zekat veren müslüman bilerek aptallık edemez, hayırlarını bildiği kişilere yakınlarından başlayarak dağıtmak zorunda olduğu için inanç sistemi tedbiri zaten almıştır.

Forum yönetimi, düşük seviyeli yada bağnaz derecede taraflımı ki yazdıklarımdan rahatsız olsun neticede mantıklı ve azıcık araştırmayla erişilecek basit bilgilere dayalı yazdıklarım. %100 ün fikirleri aynı olsa forumda yazılacak ne olurdu ki? Herkes aynı düşünüp aynı şeyleri söyleseydi. Programlanmış androidler olurduk.

100 sene önce rus çarlığını nasıl ham yapmışlar, aynı tarihlerde osmanlı ve çinde de imparatorlukları nasıl halletmişler yazıyor okuyana heryede... Ne sol diye bildiğimiz sol gerçek nede kurucuları anlatıldığı gibi solcu nede karşısına konanlar... Adamlar koca rusyayı talan etmişler. Dikkat edelim tarih tekerrür etmesin.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Yapar yapar da zekat veren müslüman bilerek aptallık edemez, hayırlarını bildiği kişilere yakınlarından başlayarak dağıtmak zorunda olduğu için inanç sistemi tedbiri zaten almıştır.

Forum yönetimi, düşük seviyeli yada bağnaz derecede taraflımı ki yazdıklarımdan rahatsız olsun neticede mantıklı ve azıcık araştırmayla erişilecek basit bilgilere dayalı yazdıklarım. %100 ün fikirleri aynı olsa forumda yazılacak ne olurdu ki? Herkes aynı düşünüp aynı şeyleri söyleseydi. Programlanmış androidler olurduk.

100 sene önce rus çarlığını nasıl ham yapmışlar, aynı tarihlerde osmanlı ve çinde de imparatorlukları nasıl halletmişler yazıyor okuyana heryede... Ne sol diye bildiğimiz sol gerçek nede kurucuları anlatıldığı gibi solcu nede karşısına konanlar... Adamlar koca rusyayı talan etmişler. Dikkat edelim tarih tekerrür etmesin.

Siz bu niyet okumalarla pek bir yere varamazsınız.
Konu Ekrem İmamoğlu veya CHP olunca şüpheci olacağınız tutuyor bence.

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Chp nin anketçisi de ne diyor böyle... Bir de buradan buyurun... Buna ne diyeceğiz bunu da yandaş mı ilan edeceğiz şimdi. Bence söylediklerine ve yaptıklarına bakmak lazım insanların hemde önyargısız. Çünkü hepimiz aynı taraftayız, seçmeniz çünkü. Hepimiz aynı niyetle anlamaya çalışıyoruz bize yapılanları.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Chp nin anketçisi de ne diyor böyle... Bir de buradan buyurun... Buna ne diyeceğiz bunu da yandaş mı ilan edeceğiz şimdi. Bence söylediklerine ve yaptıklarına bakmak lazım insanların hemde önyargısız. Çünkü hepimiz aynı taraftayız, seçmeniz çünkü. Hepimiz aynı niyetle anlamaya çalışıyoruz bize yapılanları.

CHP'nin anketçisi...

Ben bu sözün üstüne daha da tartışmıyorum.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
albanez albanez, üstat şimdi aksini söylesem hemen akp li ilan edeceksiniz bu devlet hiç bir zaman havalarda uçmuyordu bundan önceki hükümet döneminde çok mu iyidi ki şimdi gittiği zaman enkaz devretti diyebileceğiz t.c kurulduğundan bu güne kadar ülkemiz hiç bir zaman uçmadı bundan sonra bu hükümet gitse de uçamayacak bizim aklımız zaten dsp mhp anap hükümetinde durmadıysa bunlar gidince de durmayacak ak gidecek kara gelecek kara gidecek mavi gelecek ama 97 küsür devam eden yoksulluğumuz devam edecek

doğru sayılır amma velakin bunlar kadarı da hiç olmadı! üstelik ceketlerini alıp gidecekler faturayı
yine bu vatandaş ödeyecek bu sefer katlamalı!

"ülen nedir bizim günahımız" diyemiyorum artık!

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
beni bilen bilir MHP liyim ezelden beri,Fenerliyim doğduğum günden beri:haha
her neyse,burada bir kaç kişi var AKP li olan,ama şimdi sorsan "değilim" derler!
bunu da geçtim,hala yazacak bir şeyler buluyorlar ona da şaşırmıyorum,böyle
üyelerin bir de medya ayakları vardır! asıl filimde ki "esas oğlan" bunlar! milleti asıl
bunlar çok fena yiyorlar,kısaca hepsinin artık işleri bitti,mevcut MHP zihniyeti de
bunları kurtaramaz artık! zira onlar bunları iktidara taşıdılar,onların arabasına binip
yolda kalmadan devam ettiler,şimdi benzin de bitti,arabada zaten pert oldu:kiskis

Geri
Üst Alt