Askıda Fatura Kampanyası ile 2 Günde 7 Milyona Doğru Koşuluyor

D Çevrimdışı

dallas

Aktif Üye
6 Ocak 2020
130
49
şu akp şakşakçılarının, kendileri çok akıllı, geri kalanları aptal sanma huyları yok mu, bitiyorum . gülünesi insanlar. :deli1
Neo
Açık ve seçik olarak teröristleri övenleri övenler şak şakçı olmuyorda
Yapılan bunca icraatı övenler mi şak şakçı oluyor hadi oradan...
Not akepeli deelim canım kardeşim...

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Adem Helvacı, herkesin bildiği konuya ne cevap vermemi bekliyorsunuz ki devletin kayıtlarında geçiyor bana göre terörist olan diğerine göre halk kahramanı geçiyor bu konu kişiden kişiye göre değişir ya sizce
Abdullah Öcalan teröristin önde gideni ve ona gönül verenler de forumda yazamayacağım evlatlardır.

Peki bu şahıs bizim 40 bin canımızı bizden kopartmışmıdır?

EVET

Adil yargılanma adı altında 40 bin kişinin katili bu şahıs yargılandı ve şu an senin benim vergimle, senin ve benim alamadığım sağlık kontrolünden gıda ihtiyacına kadar her şeyi alıyor mu? O da evet.

Sonuçta bu ülkede adalet gerçekten var mı? Hukuk, Yargı sistemi Eşitlik ilkesi var mı?

Var.

Kimlere var? İşte can alıcı soru bu..

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
İcraat mı?
Aponun heykelini dikecez diyen, Kendini patlatıp onlarca masunun kanına giren şıllığın kitabını yazan terörist için özgürlük isteyen, onun çizgisini beğeniyorum diyen, kitaplarını raflara koyup tiyatrosuna hayran kalan bir zihniyetin,
İstanbulun göbeğine papaz başka yerlere çıplak kadın, eşek vs heykelleri dikip,
Heykelden başka(Sakın önderimiz Atatürk'ten dem vurmayın, bu partinin o eksenden çıkıp malum tarafa kürek çekeli çok oldu) elle tutulur icraatı olmayan bir oluşum ve bu görüşe aldanmış (özünde belki iyi niyet olan) destekçileri;

Dünyanın en büyük havalimanını,
Bilmem kaç şeritli duble yolları, Köprüleri
Ferhat gibi dağları delip uzağı yakın eden tünelleri,
Denizin altından geçen marmarayları, hızlı trenleri,
Daha düne kadar amerika/israilden yalvara yakara aldığımız ihaları/sihaları,
Daha az dışa bağımlılık için yapılan nükleer santralleri,
Kirli amelleri olanların Benzini bitti gibi trajikomik bir bahaneyle üretimini durdukları ve onlarca yıl sonra nihayet tanıtımı yapılıp yakında yollara çıkacak olan milli otomobilimizi,
Kırık masa sandalye ve camlarını dahi yenileyemezken şimdilerde yapılan akıllı tahtalı,tabletli modern okulları,
Daha düne kadar, bir ssk ilaç kuruğuna gece 2-3 gibi gidip sıraya girip akşama kadar bekleyip, üstüne birde ilaç alamadan geri dönenler,
Şimdilerde aynı yol ve köprüde olduğu gibi "hasta garantisi sözü verilmiş" diye akla zarar bir bakış açısı ile "istemezük vergilerimizi betona yatırdılar" denilen, Devasa Şehir hastanelerini,
Salgın hastalık ortaya çıkıncada, eleştirdikleri yapılan bunca hastane varken, sunta bölmeli ranzalı bir fuar alanına, "işte bakın biz bilmem kaç günde sahra hastanesi yaptık" diyenler,
Belki Hayallerine dahi sığmayacakları ama gerçekte Yapılan bunca devasa projeleri,
Sadece Yandaşa Rant için yapıldığını sanacak/savunacak kadar sağduyularını kaybetmişler..
Yapılan bunca hizmeti Görmezden gelip, alaya alıp, belki çok daha fazla bu nimetlerden kendisi istifade ederken,
"Devlet bana sormadan köprü, yol, havaalanı yapmış, ben geçmediğim uçmadığım şeylere neden vergi ödeyeyim ki" gibi akıllara zarar açıklamalar yapıyorlar.
Kusura kalmayın, bundan sonra devlet kaldırım taşı döşerken dahi size sorsun hatta oldu olacak referandum yapsın...

İşin daha vahim olan yanı,
Şimdilerde belki passat'ına binip, cebinde iphonesi ile yediği önünde yemediği arkasında olanlar,
Toz pembe sandıkları o kokuşmuş 50 yılın hayalini kuruyorlar,
Hepside aynı tornadan çıkmış bilindik copypaste sözlerle
Daha neden çalındığına akıl yürütemedikleri, bilmedikleri davul zurna meğri meğrileri,
Çok uzun yıllardır tüm siyasi partiler ve mercilere sızmış olan terör örgütünün sonunu getirmek için atılan (truva) adımları,
Onların sarayları varken muhteşem, biz yapınca israfsaray olan yeni Cumhurbaşkanlığı külliyesini,
Özelleştirmeden önce onca üretime rağmen uzaya gidemeyip gazyağı kuyruğunda beklerken garabet şekilde meteliğe muhtaç olup ülkede İMF'nin oluşu,
Devletteyken, "çalışanlar sabah fiş bastırıp gidiyor akşama kadar kendi işine gücüne bakıyor üstüne birde milyarlarca maaş alıyorlar" diye dem vurdukları,
Özelleştirilincede, "bunlar fabriklarımızı sattı savdı yedi" dedikleri fabrikaları vs vs.
Ağza alınmayacak şekilde sözlerle eleştirip duruyorlar...

Tüm bu atılan adımları, yapılan devasa projeleri görmezden gelip,
Elin almanından, fransızından para isteyebilecek konumda görerek borçlanan,
Kendisini muz cumhuriyeti başkanı falan sanan gitmişkende akraba ziyareti yapan birisinin,
Muhtacamı yoksa hainemi Kime gideceği asla belli olmayacak olan krediler gibi
Askıda fatura gibi muamma şeylere sonuna kadar destek vermek
Sonrada tüm bunların adına siyasi görüş farklılıkları saygı duyma gerek diyorlar.

Şimdilerde bir bakıyorum
Şu yukardaki saydığım projelerden ötürü, asla ileri gidilmesine müsamaha gösterilmeyecek Müslüman bir ülkenin ekonomisi ile şuan bu foruma saldıranlar gibi saldıranlardan dolayı fırlayan Doları görünce,
Yeterki rte yıkılsın diyenlerin zil takıp oynamadıkları kalıyor yazık hemde çok yazık.

Evet akp denen parti ve erdoğan elbette sütten çıkmış akkaşık değil ve tabiki eleştirilecek/eleştireceğiz
Ama yolu yol olmayanların yaptığı şeye sizler sadece muhaliflikmi diyorsunuz, hakikaten böyle oldunumu düşünyorsunuz?
Öyle ise tekrar düşünün derim...

Çünkü, gödüğüm kadarı siyasi bölümde aynı tv bölümünde olduğu gibi tekdüze bir bakış açısına sahip olmuş,
Karşıt görüşe ise zerre kadar müsamaha gösterilmiyor
Ama birisi çıkıp artık buna bir son vermeliydi ve öyle yaptım.
Şahsımı bazı konularda engelleyenler haydi şimdi buradanda engelleyin söz normal karşılayacağım.
Dallas bir girişini okudum bir de sonunu.

Senin yasaklı olduğun tek bölüm Televizyon tavsiye başlığı, onun da sebeplerini biliyorsun. Kaldı ki sana ''Kendi bölümünü oluştur ve dilediğini yaz'' dediğimi cümle alem biliyor. Yani yasaklı olduğun bölüm dahi yok, sadece bir KONU var ve gelip yine burada ajite mi? Şaşırmadım :kiskis

Başka mecralara gidip arkamızdan küfür edeceğine, sana söylediğimiz gibi yazsaydın.

İnsanlar Samsung dan başka marka almak istediğinde onlara da terörist muamelesi yapan sen mi burada tarafsızlıktan bahsediyorsun güldürme beni :kop

Haaa bu arada, Hakkımda ne düşünüyor ve söylüyorsan Allah sana on katını versin :)

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Abi sen söyledikten sonra inanamadım biraz baktım, sanırım burada bizim bilmediğimiz başka argümanlar var, zira 1 TL şuanda 1.43 Norveç Kronu yapıyor.. Refah seviyesi ilk sıralarda olan ve dünyanın en mutlu insanlarının yaşadığı, gitmek görmek istediğin ülkelerin başında gelen Norveç'ten para birimimiz daha değerli. 1 TL 15 Japon Yeni alıyor, dünyaya teknoloji satan en büyük ihracat ülkelerinden birisi. Ekonomist değilim, birisi bana bunu açıklarsa sevinirim.

birde Arven arkadaşımızın üstüne gereksiz yüklenildiğini düşünüyorum, zira bu ülkede "babana bile güvenmeyeceksin bu devirde" gibi bir düşüncenin yerleştirildiği toplumda yaşıyoruz. kampanya çok güzel, harika bir iş. ama gerçekten ihtiyacı olana mı gidiyor diye düşünmeden edemiyor olması bu toplumda çok normal, malum bu halk çok kandırıldı, çok kazıklandı, çok sömürüldü.

az önce eski iş arkadaşımla konuştum 1000 lira devlet desteği almış corona'dan dolayı. adamın gerçekten ihtiyacı yok ama SGK'sı asgariden yatıyor diye kabul görmüş, aldı attı parayı cebe..

hatırlarsınız bir dönem özel ana okullarına, ilkokullara devlet desteği veriliyordu, 3500 tl düşüyordu yıllık ödemeniz gereken tutar.. başvuru yapıp destek alanlara bakıyorsun passat, qashqai, mercedes ile sabahları çocuklarını okula bırakan tipler.. Not: Ben de başvurdum ama SGK primim mercedese binen ve afilli sitelerde oturan adamlarınkinden yüksek kaldığı için ben listeye giremedim:)

Ben bu kampanyanın çok faydalı olduğunu düşünüyorum, illaki bu fırsattan yararlanıp ihtiyacı olmayanda yüklemiştir faturasını oraya, Allah onları bildiği gibi yapsın, ama büyük çoğunluğunun gerçekten ihtiyaç sahibi olduğunu düşünüyorum. Allah destek olan herkesten razı olsun.

Selamlar
A arven5959 ile ve hatta Cumhuriyet ilkelerine ve şahıslara karşı haddini aşmayan hiç kimse ile sorunum yok, Arven de doğrular sanırım kendisine karşı en ufak bir saygısızlığım olmadı :alala

A Alperentoy da ona keza, bence gayet seviyeli sohbet ediyoruz ancak yazdıklarımdan kişisel olarak rahatsız oluyorlarsa lütfen yazsınlar.
Küsüp giden birisi vardı unuttum kullanıcı adını ama onu da etiketlerdim ben, bundaki amacım tartışma ortamı değil bütün konuların, karşıt görüşler tarafından da gayet insanca konuşulabileceğini düşündüğümden dolayı aslında.

Ben, kendileri ile sohbeti de sevdiğimden dolayı bazı konularda etiketliyorum da kendilerini. Neticede amaç bir ideolojiyi empoze çabası değil, gündem ile ilgili ''Bakın gördünüz mü bir de şu olmuş'' anlamında fikir telakkisi :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
kamber de gelmiş. :cigara
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bir mecrada samsung övme , Adem Helvacı Adem Helvacı 'ya -deyim yerindeyse sövme- işlerini bitirip, akp propagandası yapmaya gelmiştir zaar!
Rabbim on katını versin kardeşim benim açımdan sorun yok, Hiç bir zümrenin siyasi oluşumun, kişinin,kuruluşun, markanın güdümüne girmediğimden dolayı ben her şeyi açık açık meydana yazarım özgürce. Millet görüyor kararını veriyor o nedenle Allah'a havale eder bırakırım :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Abdullah Öcalan o... pu çocuğu bebek katili bir teröristtir.
Hah işte zaten mevzu, bunu böyle ağzı dolu dolu söyleyenlerin karşısına geçen birkaç yarım ağız söyleyeni ve hatta hiç söylemeyeni aynı kefeye koyan bir adalet sisteminden bahsediyoruz artık.

Yani ya bizdensin ya değilsin.

DEĞİLİM kardeşim açık ve net. Cumhuriyetin ilkelerine sıkı sıkıya sarılmış, ama sizin oluşturduğunuz DİN anlayışına ve beceremediğiniz ülke yönetimine karşı çıkan sıradan vatandaşım o kadar.

Diyanet diyanet değil artık
İmam imam değil
Öğretmen öğretmen değil sözleşmeli personel sadece
Usta artık usta değil, bildiğin cingöz Recai
Para desen para değil pul olmuş
Pazar desen yaklaşılır gibi değil
Vatandaş desen huzurlu değil, Mutlu değil, TOK değil
Adalet desen ADİL değil

Ama biz uçuyoruz, hatta bazı arkadaşlara bakarsak daha da uçacaklar ama biz engel oluyoruz.

Evet uçtuğunuz doğru ama mecazi anlamda hakikaten kafa yapısı olarak değişik bir uçuyorsunuz ciddi söylüyorum.

Cehapenin içinde de, Akapenin içinde Mehapenin içinde de gerçekleri bir türlü görmek istemeyen, durumdan ama kendi durumundan memnun olan bir kitle var.

Ben şimdi hangi birisinden mutlu olmalıyım ki bu durumların?

A Çevrimdışı

arven5959 

Aktif Üye
8 Nis 2020
97
46
Adem Helvacı Adem Helvacı, ile fikir munazaralarında hiç bir şekilde kırıcı incitici bir diyoloğumuz olmadı o konuda benim açımdan sıkıntı yok herkes fikirlerini beyan eder bu benim için de geçerli olsun karşı tarafta için olsun hiç kimsenin hiç kimseye düşüncesini dayatma hakkı olmaz olamaz da yeter ki bir birimize saygılı olalım

D Çevrimdışı

dallas

Aktif Üye
6 Ocak 2020
130
49
Dallas bir girişini okudum bir de sonunu.

Senin yasaklı olduğun tek bölüm Televizyon tavsiye başlığı, onun da sebeplerini biliyorsun. Kaldı ki sana ''Kendi bölümünü oluştur ve dilediğini yaz'' dediğimi cümle alem biliyor. Yani yasaklı olduğun bölüm dahi yok, sadece bir KONU var ve gelip yine burada ajite mi? Şaşırmadım :kiskis

Başka mecralara gidip arkamızdan küfür edeceğine, sana söylediğimiz gibi yazsaydın.

İnsanlar Samsung dan başka marka almak istediğinde onlara da terörist muamelesi yapan sen mi burada tarafsızlıktan bahsediyorsun güldürme beni :kop

Haaa bu arada, Hakkımda ne düşünüyor ve söylüyorsan Allah sana on katını versin :)
Yazımın başını ve sonunu okumadın
Biliyorumki nokta virgül atlamadan hepsini okudun
Okudun ve bu konuda yine biliyorum ki öyle veya böyle haklı olduğumu çok iyi biliyorsun,
Ama şu kalıplaşmış siyasi görüşün buna izin vermiyor o ayrı konu...

Sen çok zeki bir adamsın ve siyasi görüşün ise zaten belli
Demem oki senin bu peşine düştüğün oluşumun muhalif bir siyasi parti olmadığını farklı şeylere hizmet ettiğini aslında sen bende daha iyi biliyorsun
Ama iş dönüp dolaşıp yeterki rte yıkılsın hegomanyasının getirisi olarak sanırım tüm bunları görmezden geliyorsun/uz.
Yani kısaca karşımızda bir siyasi muhalif parti yok başka bir şey var
Ben siyasi açıdan muhalifliğe asla karşı değilim, her kulvarda muhalefet olmak zorundadır
Muhalefet olmazsa insanlık yerinde sayar, örneğin bir iyi parti muhalifliğini desteklerim
Ama dediğim gibi asıl amacı bölücülüğü savunanlara asla muhalefet ve parti demem...

Öte yandan
Ben, evet eleştiririm ama hiç kimseye bir forum ortamında "tek bir cümle küfür etmedim/etmem" neye göre bu ithamda bulunabiliyorsun...?
Ben özellikle VA/İPS konusundaki tüm sözlerim ise hala arkasındayım ...

Ek olarak; dikkat et sırf bunu söyleyeceğini bildiğim için bilerek "TV bölümü" demedim "Bazı konularda" dedim, ama sen buna rağmen yinede olayı çarpıtmışsın.

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yazımın başını ve sonunu okumadın
Biliyorumki nokta virgül atlamadan hepsini okudun
Okudun ve bu konuda yine biliyorum ki öyle veya böyle haklı olduğumu çok iyi biliyorsun,
Ama şu kalıplaşmış siyasi görüşün buna izin vermiyor o ayrı konu...

Sen çok zeki bir adamsın ve siyasi görüşün ise zaten belli
Demem oki senin bu peşine düştüğün oluşumun muhalif bir siyasi parti olmadığını farklı şeylere hizmet ettiğini aslında sen bende daha iyi biliyorsun
Ama iş dönüp dolaşıp yeterki rte yıkılsın hegomanyasının getirisi olarak sanırım tüm bunları görmezden geliyorsun/uz.
Yani kısaca karşımızda bir siyasi muhalif parti yok başka bir şey var
Ben siyasi açıdan muhalifliğe asla karşı değilim, her kulvarda muhalefet olmak zorundadır
Muhalefet olmazsa insanlık yerinde sayar, örneğin bir iyi parti muhalifliğini desteklerim
Ama dediğim gibi asıl amacı bölücülüğü savunanlara asla muhalefet ve parti demem...

Öte yandan
Ben, evet eleştiririm ama hiç kimseye bir forum ortamında "tek bir cümle küfür etmedim/etmem" neye göre bu ithamda bulunabiliyorsun...?
Ben özellikle VA/İPS konusundaki tüm sözlerim ise hala arkasındayım ...

Eğer bir Allah inancın var ise, o inandığın değerler üzerine burada herkes huzurunda yemin ediyorum ki yazının sadece başını ve sonunu okudum zira vaktim yok ama bu senin yazdıklarına saygısızlık anlamında değil, daha sonra eve geçince okuyup diğer hususlara da cevap vereceğim.

Yani sevgili Dallas herşeyi bilmiyorsun, herşey senin kafanda kurduğun ve hükmünü verdiğin gibi olmuyor, her zaman iyi analiz edemiyorsun, her zaman iyi analiz edemeyebiliriz bu sadece sana özgü değil.

Ofisten çıkmak üzereyim toparlanıyor arada kısa olan cevapları da yazıyorum.

Eve geçince uzun uzun da yazarım merak etme. :ok

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
Neo
senin olduğun şeyleri bilmek beni üzüyor. ayrıca teröristleri öven derken, devletin televizyonunda mektubunu okuyan, habur sınır kapısında davul zurnalı karşılama yapanlara mı kötü söz söyledin sen? akp oluyor da biraz. :kas

A Çevrimdışı

arven5959 

Aktif Üye
8 Nis 2020
97
46
gercekrambo rambo3434, evet sana katılıyorum habur ve TRT bildiri okunmasına bende karşıyım ama birde diğer cenaha da aynı mesafedemisiniz adelet yürüyüşünden bir başla istersen araştırmaya kimlerin ne yaptığını sadece AKP ile kalma eleştiri yapmaya subjektifsen kimler ne yapmış buraya yazarsan seni tebrik edeceğim yok yazamassan maalesef idoliji galip gelmiş olacak

Aragorn Çevrimdışı

Aragorn 

Süper Üye
25 Şub 2018
2,892
47
Neo
Sadece tek bir şey soracağım, içinde çalıştığım için çok net biliyorum, koskoca Türkiye Cumhuriyeti devleti daha önce İzmir-Aydın, İstanbul-Ankara, Tarsus-Pozantı-Adana, Karadeniz otoyollarını yaptığı gibi, zaten hazine garantisinde krediyle yapılan İzmir-İstanbul otoyolu, 3.köprü, Avrasya tünellerini kendi gücüyle yapamaz mıydı. İki aydır şehirler arası yolculuk kısıtlaması var buna rağmen oturduğumuz yerden günlük 40000 araç parası ödüyor bu fakir halk, birisi de çıkıp devletin cebinden 5 kuruş para çıkmayacak diyordu ben size söyleyeyim yeni parayla her yıl en az 3 milyar lira çıkıyor hazineden hem de cayır cayır maliyetinin 10 katından fazla kazanacak yapımcı firmalar ki benim de içinde bulunduğum grubun teklifi 22 yıl 4 aydı ve son hafta ihale şartnamesi alıp son gün teklif vererek şok ettiler karşı tarafı, esas havuzcular karşıda Limak grubuydu ve teklifleri 34 yıl 6 aydı. Çanakkale köprüsü Limak konsorsiyumunda köprü garanti geçiş ücreti 15 euro +Kdv ve günlük 45000 araç garanti var, hiç gittiniz mi oralara kaç araç geçer oradan kışın biliyor musunuz günlük, Uşak-Kütahya havalimanı için verilen garantinin %10 u doluyor ancak, o garantiyi kabul etmek hainlik değilse nedir sadece buradan senede 100 milyon euro hazineye yük çıkıyor, hangi birini sayayım bunları devlet yapsa ve ücretlendirse gıkım çıkmazdı ama bu kadar olur mu be arkadaş

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
gercekrambo rambo3434, evet sana katılıyorum habur ve TRT bildiri okunmasına bende karşıyım ama birde diğer cenaha da aynı mesafedemisiniz adelet yürüyüşünden bir başla istersen araştırmaya kimlerin ne yaptığını sadece AKP ile kalma eleştiri yapmaya subjektifsen kimler ne yapmış buraya yazarsan seni tebrik edeceğim yok yazamassan maalesef idoliji galip gelmiş olacak
ne varmış adalet yürüyüşünde? adalet hiç kalmadığında, gücü elinde tutan tepede kılıç salladığında, adalete muhtaç herkes tepkisini gösterir. sen gelme diyemezsin. yok çünkü adalet. sizden tek ricam var: aklınızı kullanarak, hapiste bulunan gazetecileri bir düşünün. bu kişilerin kaç tanesini "terörist" olduğunu düşünüyorsunuz? çok detaylı yazamıyorum, sizin akpnin muazzam (!) bir adalet anlayışı var ve silivri halen soğuktur şimdi. sadece muhalif olmanın , vatan haini veya terörist olarak yaftalandığı bu garip, acayip ortamda sizlerin haklı olduğunu sanarak, acayip argümanlar sunması gerçekten garip. güzel kardeşim, muhalife yaşam hakkı verilmeyen sistemlere bir ad verilir. aynı 1930-40 lardaki almanya'da olduğu gibi.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

adalet olmuş olsa, daha yeni tv ekranından insanları katletme vaazları veren .............lar hakkında anında soruşturma açılırdı. açılmıyor , neden sence? yalandan açılabilir bir kaç güne. aklamak için o da. açık açık , ulusal tv'de "canımız çekti, alacak can var, bir kaçını gözüme kestirdim" vb ağızlarla bu iğrençliğin cezalandırılacağına inanıyor musun sen mesela?

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt