Askıda Fatura Kampanyası ile 2 Günde 7 Milyona Doğru Koşuluyor

A Çevrimdışı

arven5959 

Aktif Üye
8 Nis 2020
97
46
Aragorn Aragorn, emin olun bu ülke o zararı da telafi eder yeter ki biz devletin savurganlıktan vaz geçerse tasarruf edersek sonuç alırız hangi kurum olursa olsun yeter ki devletin malı deniz yemeyen keriz mantığından ihale kovalayan insanlardan arındırırsak devlet olarak kısa zamanda ayağa kalkar yolsuzluklar devam ettiği sürece israf yönetimi devam ederse bunu hiç bir dünya ülkesi kaldıramaz ağaya bir araba bir ev tahsis edersek yemesini gezmesini devlete yüklersek bu ülke batmaya devam eder gelir adeletsizliğini saymıyorum bile
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

gercekrambo rambo3434, benim için sağ veya sol ileri veya geri gibi tabir yok Türkiye tarihine baktığımız zaman bizim birlik olmamız lazım yoksa birliğimiz bozulduğu zaman o zaman sağ veya sol kutuplaşması çıkıyor bu bize pahalıya patladı 80 darbesi 70 darbesi veya erbakana e muhtura gibi meşru olan darbeler geldi bu bizim maalesef birliğimizi bozdu ülke ne zaman ileri hamle yapmaya kalksa bir balans ayarı verildi benim için partiden çok bu ülkeyi yönetecek likayat sahibi yöneticiler lazım alanında uzman olan ehliyetli insanlar bu bana kafi gelir

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
albanez albanez, üstat şimdi aksini söylesem hemen akp li ilan edeceksiniz bu devlet hiç bir zaman havalarda uçmuyordu bundan önceki hükümet döneminde çok mu iyidi ki şimdi gittiği zaman enkaz devretti diyebileceğiz t.c kurulduğundan bu güne kadar ülkemiz hiç bir zaman uçmadı bundan sonra bu hükümet gitse de uçamayacak bizim aklımız zaten dsp mhp anap hükümetinde durmadıysa bunlar gidince de durmayacak ak gidecek kara gelecek kara gidecek mavi gelecek ama 97 küsür devam eden yoksulluğumuz devam edecek
Haklısın bak kinaye değil gerçekten haklısın, Cumhuriyet tarihinde bu memleketin insanı gerçekten doğru düzgün bir ferah dönem görmedi.

Ama lütfen kabul edin yine aynı Cumhuriyet tarihinde bu derece yalan dolan riya hırsızlık tecavüz arsızlık yolsuzluk yoksulluk yandaş kayırma (Çiller zamanı Parsadan hariç) saray merakı, fakir ile zengin arasındaki uçurum, ortadireğin ortadan kalkması, memleketin tüm fabrikalarının satılması kapatılması gibi durumlar yaşanmadı.

Şuraya iktidarın da muhalefetin de eksilerini yazmaya kalksak, Allah için söyleyin İktidarın yanlışları listesi Boğaza dördüncü köprü olur mu olmaz mı?

Bakın çok ama çok saçma bir örnekleme yapayım size.

Bu ülkede lanet olası, Allahın belası bir terör örgütü var doğru mu?

Şimdi bu Allahın belalarını ortadan kaldırmak yerine ''Abi zaten biz hiç terörden kurtulmadık ki, skiden bir asala vardı hheeehheeeyyyyy bu pkk dediğin ne kiiii, boşver gene bunlara razıyım ben'' gibi salak saçma bir savunma yapılması kabul edilebilir mi? Akıldan dahi geçmez.

Biz ne yapıyoruz bu gün?

''Abi bu hükumet ne ki? Eskiden bir anap dsp mhp koalisyonu vardı ehheehhheyyyy abbooovvv, Boşver unlar gene iyi, çalıyor ama yapıyor'' mu diyelim?

Terörist terörirsttir ve hiç bir şeklinde şüklüne taviz verilmez kafası ezilir işi bitirilir bu 2+2=4
Devleti yönetemeyen hükumet, yönetemeyen hükumettir bu da 2+2=4

Bilenler bilir ki Kılıçdaroğlundan zerre kadar hazetmem, bu adama lider diyenin de bakış açısını sorgularım kendimce, ama Adamın doğru söylediği bir şey var ki bu devlet yönetilmiyor savruluyor.

Dolar kaç tl?

Dolardan vazgeçtim değerli kardeşim Allah Peygamber aşkına Papua yeni Gine diye bir devlet var biliyormusun?

İşte bu adamların parası olan KİNA dahi 2 tl yahu neyi tartışıyoruz biz burada?

parası pul olan bir ülkenin lideri halen itibar itibar ,itibar diye saraylarda yaşamaya çalışıyorsa biz neyin ve kimin savunmasını yapacağız burada?

Şimdi biz burada bu ülke yönetilemiyor dediğimizde akp düşmanı mı oluyoruz?

Ülkenin yönetilemediğini ben mi söylüyorum? Dolar söylüyor, Petrol söylüyor.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

gercekrambo rambo3434, benim için sağ veya sol ileri veya geri gibi tabir yok Türkiye tarihine baktığımız zaman bizim birlik olmamız lazım yoksa birliğimiz bozulduğu zaman o zaman sağ veya sol kutuplaşması çıkıyor bu bize pahalıya patladı 80 darbesi 70 darbesi veya erbakana e muhtura gibi meşru olan darbeler geldi bu bizim maalesef birliğimizi bozdu ülke ne zaman ileri hamle yapmaya kalksa bir balans ayarı verildi benim için partiden çok bu ülkeyi yönetecek likayat sahibi yöneticiler lazım alanında uzman olan ehliyetli insanlar bu bana kafi gelir
Abi bizi terörist ilan eden bir zihniyet ile nasıl birlik olabiliriz ki?

Hükumeti eleştiren herkes ya din düşmanı ya da terörist ilan edilmiyor mu?

Seçim zamanı ''Gelin birlik olalım''
Seçim bitti ''Vay seni gidi terörist''

A Çevrimdışı

arven5959 

Aktif Üye
8 Nis 2020
97
46
Adem Helvacı Adem Helvacı, bu konuda doğru söze denecek bir şey yok haklısınız bunun üstüne de laf etmem

Adem Helvacı Adem Helvacı, bu konuda doğru söze denecek bir şey yok haklısınız bunun üstüne de laf etmem bu konuda ki kaygılar maalesef kutuplaştırma üzerine biz aynı gemideyiz biz kardeşiz sen ileri kürek çekerken ben terse kürek çekerse bu gemi olduğu yerde kalır maalesef bizim siyasilerimiz gemideki adam gibi uzlaşı olsa gemi gidecek bu konuda denecek bir şey bulamıyorum

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Helvacı Adem Helvacı, bu konuda doğru söze denecek bir şey yok haklısınız bunun üstüne de laf etmem
İşte zaten anlatmaya çalıştığımız bu. yani burada neden biz ve siz tarafları aynı millet içerisindeki insanlar olsun ki?
Neden bu insanları bölüyorlar ki?
Eldeki %50 yi koruyabilmek adına sürekli olarak bir düşman yaratma, nefret tohumları serpme ve hedef gösterme politikası izleyen bu yönetim anlayışı, karşı taraftaki %50 ye hangi yüz ile birlik olalım diyebilir ki?

Sağ cenahın büyük kesimi de dahil olmak üzere cidden bu ülke insanı bu işten çok sıkıldı, artık kabak tadı verdi.

Bu derece serpilen nefret tohumlarına rağmen şu yüce gönüllü milletin sağ duyusu kuvvetli geliyor da istenen yine de tam anlamı ile elde edilemiyor çok şükür.

Eldeki %50 den büyük fire verdiğini anlayan çok sayın saygıdeğer haşmetli CB, şimdi de CB seçim sistemini değiştirme derdine girdi zaten, sizce neden?

Bu güzel ülkede nefret bitecek, güzel şeyler olacak inşallah, sebebi kim olursa olsun, kafa yapılarını değiştirsin yine akp olsun hiç sorun değil benim için ama bu nefret son bulsun artık.

Artık BİZ dediğimizde yüce TÜRK milleti, Onlar dediğimizde bizim milletimizden olmayanlar algılansın lütfen :ok

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778

hocam benim yazımı bir kere daha okuyun. sizin yazdığınız benim yazımla alakasız.ülkemizde sol tandanslı bir iktidar hiç olmadı diyorum. sol-sağ kavgası vardı diyorsunuz. (ki sol sağ kavgası da hiç olmadı. çünkü ya ezilenin yanındasınızdır ya da ezenin.) neyse lütfen bunu hakkında biraz düşünün.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Domestos Domestos, muhalefet değil bu türkiyenin gerçekleri maalesef daha dün gibi hangi yönetim yaparsa yapsın yine aynı görüşümü söylerim 80 veya 90 liralık bir erzak kutusuna 150 istersen ben bunun altında art niyet ararım adam 500 lira 600 lira ve üstü faturasını oraya yükleyip bana ödetmek için kampanya yaparsa tabiki itiraz ederim bu fakirin harçadığı fatura olamaz ben keyfiyetsiz harçamış onun faturasını ödeyemem bugün girdim baktım kardeşim 800 TL fatura bu şimdi fakir faturası mı ankarada ki sayaç okuyana o benim değil belediyenin bileceği iş ha bu arada bu askıda fatura uygulamasında vatansever hain diye maalesef ayrılmıyor gibip bir vatan hainin faturasını ödemek benim kanıma dokunuyor aynı mecliste olanlar gibi

150 TL konusunu şöyle de düşünebilirsiniz,
Bir erzak kutusunda tek firmanın ürünleri olmaz.
Birden fazla toptancı ve tedarikçi ile ihale sonucu anlaşılmıştır muhtemelen.
Bir tedarikçide ürün bittiğinde çıkıp halka şunu diyemezsiniz, "arkadaşlar stoklarda ürün bitti, daha fazla yardım edemeyiz", böyle bir şey yok.
Bir sonraki tedarikçi ile anlaşır onunla yardım edersiniz. Her toptancının fiyatı aynı mı? Her ürünün fiyatı aynı mı?
Değişen yakıt fiyatları, enflasyon, ürün maliyeti derken kutudaki ürünün perakende maliyetinden fazlasının istenmesi anormal bir şey değil.
Sürekli yardım tutarını güncelleseler bu daha mı hoş karşılanırdı?

Sonuçta kimse kimseyi yardıma zorlamıyor. Çat diye 150 TL verebilen insanlara hitap eden bir kampanya.
Bu kadar basit.
Ekrem İmamoğlu'nu hırsızlıkla suçlamak bence safça bir davranış. (Art niyetiniz yoksa tabi.)

Doğalgaz faturasına gelecek olursak eğer 800 TL aşırı ciddi bir rakam değil.
Bu fatura sahibinin evindeki ısı kaybını, ısıtma sistemindeki verimi biliyor muyuz? Bilmiyoruz.
Teknik yönünü geçtim, evinde yeni doğan bebeği olabilir, hastası olabilir.

Şöyle bir ettiğiniz veryansına bakıyorum da, sizde yardım etmeye dair bir niyet göremiyorum açıkçası.
Siz sadece kendinize yardım edin, varsın desteğiniz eksik kalsın.

A Çevrimdışı

arven5959 

Aktif Üye
8 Nis 2020
97
46
Umut Barış Umut Barış, fazla yazmak istemiyorum herşeyin bir ederi vardır bu hesabı yapan ben değilim bu hesabı çıkartan fatih portakal yanılmıyorsam bakkalına çıkartırdı 110 lira gibi bir Fiat belirledi ben hiç kimseye hırsız da demem o hakkı kendimde de bulmuyorum ama siz isterseniz 300 verin beni alakadar eden bir durum da değildir bu sizin kendi güzelliğinizdir doğal gaz yakan ve trakya gibi soğuk olan bir yerde ısı yalıtımı kullanmayan bana bile 300 TL fatura geldi ha adam merkezi sistem doğal gaz kullanır ona bir şey diyemem benim görüşüm Nisan gibi bir ayda 800 lira yakan adam bana göre zengin adamdır ben bu sene en yüksek faturam 715 lira kışın ve soğun olduğu ısı yalıtımım olmadığı halde sizler hayır sever arkadaşlarsınız ben değilim görmediğim bilmediğim hiç bir yere yardım etmem denizfeneri olayından sonra hiç kimseye güvenmiyorum

A Çevrimdışı

Alperentoy

Süper Üye
12 Nis 2019
647
Sırf muhalefet yada iktidar yalakaları nerede dedikleri için yazıyorum,

Bunu o kadar da abartmayalım, hoca uçmaz ama mürid uçurura gitmesin iş, azıcık geniş bakıp eksiksiz eleştiri de yapalım.

Ödemeler de talep de digital ortamda, yani yazılımı denetimi kim yapıyorsa onun izni dışında kimse kimseye ne ödeyebilir ne de ödetebilir. Hatta yazılımı denetleyen istese kendi veya istediğinin faturasını da ödetebilir. Her duyulana ayetmiş gibi inanmayın ayet olduğunuda da kitabı açıp teyit ederek kabul edin. Bu adamlar (siyaseti) babalarının hayrına bu işleri yapmıyorlar meslekleri olduğunu unutmayın. içlerinde 1 doğru çıksa yanındaki 9 u o bir doğruyu aralarında yok ederler.
Muhalefet demek şüpheci yaklaşan demektir, eksiklik arayan demektir birbaşka değişle tamamlayan demektir, olmalıdır. Bizden deyip kabul ettikten sonra muhalefet değil öteki iktidar adayı olursunuz. Adaylıkta sadece seçim takviminde olur.
Bu günlerde milletimizin hayatına digital yaşam öyle böyle sokuluyor, normalde fitre veya zekat veren biri ramazanda fakirlere adeta yalvarırdı lütfen alırmısın diye. Almasa adam ibadetini bile yapamayacak mecbur yani. Şimdi digital ortam katılandan birine ver geç unut devri dayatılıyor. Kültürümüz bile değişime uğruyor aaa oturduğum yerden hallettim 1 sn. de tuşa basarak, sorgulamayı bile unutuyoruz. Sanki memlekette verginin %60 ının toplandığı kentte fakirlik dizboyu. Ben İmamoğlunun seçimde harcadığı paranın kaç milyon oluğunu açıklamasını isterdim, neden milyonlarca lira harcama gereği duymuş o makam için. Harcadığından maaşından gelenden gelirleri düşülünce harcadığının yarısını bile (görev süresi dolunca) karşılamadığını görmek lazım.

Yapılan güzel, sevinenlerin, sıkıntısı gidenlerin olduğunu, bilmek güzel, burada sohbete konu oluyor bu bile güzel.

Bir hikaye ile kapatayım verilenin kim olduğunu bilmiyorum diyenler için.
Adamın biri niyet etmiş yatsı namazı dönüşü karşıma ilk çıkana sadaka vereceğim diye. Yatsı olmuş camide namazı kılmış dönüş yolunda karşışına ilk o semtin hırsızı çıkmış. Adama demiş benim ahdim var lütfen kabul et. Eve gelmiş içine sinmemiş demiş yarın yeniden veririm. Ertesi gün de karşısına kötü ahlakıyla bilinen bir kadın çıkmış sadakayı anlatıp kadına kabul edmesini isteyip vermiş. Eve gelince içine simemiş yarın yine demiş. Üçüncü günde karşısına o bölgenin en zengin ama en cimri adamı çıkmış, yine onada durumu anlatıp lütfen geri çevirme deyip almasını istemiş.
Aradan geçen bir süre sonra bakmış hırsız hırsızlığı bırakmış sorduğunda o gece düşündüm çalmadanda para oluyormuş demiş, aynısını ahlakını düzelten kadın da söylemiş. Bir bakmış zengin de cimriliği bırakmış yardımdan yardıma koşuyor. O da sorduğunda sen bana göre fakir bana verebiliyorken ben sende, senden fakir olduğumu gördüm demiş.

Vel hasıl verenden de alandan da Allah razı olsun, ne vermekle eksilir, ne almakla zengin olunur. Allah hayırlara vesile etsin şu mübarek ayın hürmetine...

A Çevrimdışı

arven5959 

Aktif Üye
8 Nis 2020
97
46
gercekrambo rambo3434, bu konuda fazla düşünmeye fazla lüzum yok bu ülke sağ iktidar da gördü bu ülke sol iktidar da gördü bu ülke koalisyon hükümetleti de gördü belki sen görmemiş olabilirsin bu gerçeği değiştirmez diğer sağ veya sol veya sağ hangi açıdan bakarsan bak ister ezilmişlerden bahset Muhsin yazıcıoğlunun faşist te diyebilirsin ben burada bir düşünceden bahsediyorum biz yeryüzüne sığmadık 2 mt kare yere sığdık onların derdide vatan Dı bizim derdimizde vatan nokta

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
gercekrambo rambo3434, bu konuda fazla düşünmeye fazla lüzum yok bu ülke sağ iktidar da gördü bu ülke sol iktidar da gördü bu ülke koalisyon hükümetleti de gördü belki sen görmemiş olabilirsin bu gerçeği değiştirmez diğer sağ veya sol veya sağ hangi açıdan bakarsan bak ister ezilmişlerden bahset Muhsin yazıcıoğlunun faşist te diyebilirsin ben burada bir düşünceden bahsediyorum biz yeryüzüne sığmadık 2 mt kare yere sığdık onların derdide vatan Dı bizim derdimizde vatan nokta
güzel kardeşim , milliyetçi cepheleri de gördüm ben. belki sen yetişememiş olabilirsin. :polis

sol iktidar kimdi ki senin gördüğün sahi? umarım ecevit falan diyecek kadar siyasetten uzak biri değilsindir.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Umut Barış Umut Barış, fazla yazmak istemiyorum herşeyin bir ederi vardır bu hesabı yapan ben değilim bu hesabı çıkartan fatih portakal yanılmıyorsam bakkalına çıkartırdı 110 lira gibi bir Fiat belirledi ben hiç kimseye hırsız da demem o hakkı kendimde de bulmuyorum ama siz isterseniz 300 verin beni alakadar eden bir durum da değildir bu sizin kendi güzelliğinizdir doğal gaz yakan ve trakya gibi soğuk olan bir yerde ısı yalıtımı kullanmayan bana bile 300 TL fatura geldi ha adam merkezi sistem doğal gaz kullanır ona bir şey diyemem benim görüşüm Nisan gibi bir ayda 800 lira yakan adam bana göre zengin adamdır ben bu sene en yüksek faturam 715 lira kışın ve soğun olduğu ısı yalıtımım olmadığı halde sizler hayır sever arkadaşlarsınız ben değilim görmediğim bilmediğim hiç bir yere yardım etmem denizfeneri olayından sonra hiç kimseye güvenmiyorum

Denizfeneri demeniz iyi oldu. Koyu fanatik olduğunuzu düşünmüştüm bir an için.

Bakkal tahminimce perakende tutardan hesaplamıştır, bakkal 100'lerce haneye insanla ve araçla aynı anda taşımanın maliyetini hesaplamamıştır.
Ben bu işin başında değilim ama şu operasyonun ardında yatan maliyeti ve değişkenleri görebiliyorum.

Şöyle bir Akakçe, Cimri'ye girerseniz eğer pandemi sonrası kaç kalem üründe nasıl fiyat değişimi olduğunu görebilirsiniz.
Şubat ayında 20 TL olan takviye, şimdi 100 TL.
Sizce aynısı gıdada yaşanmamış mıdır?
Yakıt fiyatları azalan talep gereği geçici olarak düşüşe geçti fakat artan döviz kuru bu düşüşü geriye doğru alacaktır.
Ki yakıt fiyatları zamlanmaya başladı diye biliyorum.

Nisan ayında 800 lira yakan insanın faturasını ödemek zorunda değilsiniz, sayfaya girdiğinizde dilediğiniz tutarı seçebiliyorsunuz.

Screenshot_2020-05-08-IBB-Askida-Fatura---Askidan-Fatura-Al.png

Ayrıca Nisan ayında 800 liralık yakmış birisi Mart ayında birden işsiz kalmış olabilir.
Virüse yakalanıp yoğun bakıma alınmış olabilir.
Virüsten dolayı vefat etmiş ve ailesi bir anda ortada kalmış olabilir.

İhtimaller bitmez yani.
Gördüğünüz bir adet fatura için bu denli yaygara koparmanız gerçekten anlamsız.

Ki web sitesinde sosyal yardım başvurusu onaylananlar askıda fatura ekleyebilir diyor, yani kapısında Ferrari duran insan buraya fatura ekletemez.

Screenshot_2020-05-08-IBB-Askida-Fatura---Siklikla-Sorulan-Sorular.png

A Çevrimdışı

arven5959 

Aktif Üye
8 Nis 2020
97
46
gercekrambo rambo3434, 90 ları görmüş kadar Turgut Özalı halka seslenişi izlemiş kadar siyaseti takip ederim ve aşağısı içinde azda olsa araştırmış dinlemiş bir insanım ama siyasetten bir o kadar uzak bir insanım çelişki gibi görebilirsin 70 te neler olmuş az buçuk okumuş ve biraz da internetten dinlemişliğim vardır hepsinden azda olsa bilirim

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
gercekrambo rambo3434, 90 ları görmüş kadar Turgut Özalı halka seslenişi izlemiş kadar siyaseti takip ederim ve aşağısı içinde azda olsa araştırmış dinlemiş bir insanım ama siyasetten bir o kadar uzak bir insanım çelişki gibi görebilirsin 70 te neler olmuş az buçuk okumuş ve biraz da internetten dinlemişliğim vardır hepsinden azda olsa bilirim
hocam sağda solda "sol iktidarları gördük" deme de. ecevit'i , erdal inönü'yü sol iktidar sananlar yüzünden mi akp iktidar oldu, diye de düşünmüyor değilim ha.

Geri
Üst Alt