S Çevrimdışı

SmilingArtichoke

Aktif Üye
25 Ağu 2021
131
Merhaba, Air fryer almayı düşünüyorum ama kafamı kurcalayan birkaç soru var bilen ya da kullanan arkadaşların bilgisine danışmak istiyorum. Air Fryer'ınizdan memnun musunuz? Düzenli kullanıyor musunuz? Sevdiğiniz ve sevmediğiniz ne özellikleri var? Temizlenmesi kolay mı? Bilhassa patates kızartmasının tadı nasıl? Elektrik faturanıza bir yansıması oldu mu? Gürültülü mü çalışıyor? Sizce gerekli mi? Teşekkürler cevaplarınız için.
 
Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Unutulmaması gereken bir nokta. En pahalının en iyi olması yanılgısı. Philips aldınız sanıyorum. Philips'i oldum olası sevemedim, Tvdeki oyunları, airfryerda rezistansı alta koymaları falan. Xiaomide rezistanslar üstte ve ızgara ile korunuyor. Bir kir göremedim şimdiye kadar.
Hocam Philipste de yukarıdaymış, bende şaşırdım o kadar nasıl battı anlamadım. Şikayetçi arkadaş kısa sürede kirlendi dedi. Sizdeki güncel durumun fotoğrafını paylaşabilir misiniz?
 
slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Naçizane bir yorumda ben ekleyeyim. Sayın meslektaşım "sisperdesi" bir de maillard bağımlısı takısı getireyim ismine kusura bakmazsa. Lezzet konusunda kendi yorumunu paylaşmış. :) Ben kendi örneğimi verecek olursam;
O maillard reaksiyonu dediğimiz mühürleme işleminin yerini bana göre hiçbirşey tutmuyor. Ayrıca yemekte ısıyı ayarlayabilmek adına elektrikli ocağa bile bir türlü ısınamadığım için bu tür cihazlarda lezzeti tutturabilmek biraz zor olur düşüncesindeyim. Tabii ki işin bu kısmı tamamen kişisel ve Prag' da orta-az pişmiş ördek etini sevmeyen arkadaşlar sayesinde tek başıma 10-12 servisi mideye indirdiğim gibi, birçok kişi tarafından çok güzel olarak adlandırılan boy içeren tarhanayı ben bayılarak içemem. O yüzden anlatımla lezzet seçimi işi biraz sıkıntılı. Bakım kısmına gelirsek;
öncelikle yağ gerçekten inanılmaz noktalara su buharıyla ulaşabilen acayip bir madde. Bunu mutfaklarınızdaki dolapların üst bölümlerini, aspiratörün inanılmaz yüksek kısımlarını temizlemeye çalıştığınızda anlıyorsunuz. O yüzden rezistans çevresindeki o yağ katmanı bence gayet normal. Ancak her pişirmeden sonra hafif bir yağ çözücü ile o bölgeler temizlenmiş olsa tabii ki o kadar katman oluşmazdı. Ayrıca araştırmadım ama rezistans sıkı sıkıya yerleştirilmemiş gibi duruyor. Eğer o soketli, sökülebilir bir yapıdaysa kendisini boşa yormuş. (Beni asıl korkutan kısmı cihazın içine hortumla su tutmuş olması. Tamamen su geçirmez IP69 dezenfektan cihazı bile elektronik kart bölümüne su almıştı. Bu cihaza ne olur tahmin edemiyorum.) Açıkçası bu nedenlerle ben şimdilik bu cihazlara uzak kalacağım gibi görünüyor. Tabii bir noktada birebir cihaz kullanılarak -malzemenin hazırlanışı da gizli olmamak kaydıyla- lezzet tanıtımı yapılan bir yerde sanırım alıp almama kararı verilmesi daha olası diye düşünüyorum.
 
MutluTEKİR Çevrimdışı

MutluTEKİR 

Aktif Üye
29 Tem 2022
215
34
Hocam Philipste de yukarıdaymış, bende şaşırdım o kadar nasıl battı anlamadım. Şikayetçi arkadaş kısa sürede kirlendi dedi. Sizdeki güncel durumun fotoğrafını paylaşabilir misiniz?
Philips in hepsinde üstte değil. Yukarıda temizleme videosu paylaşıldı philips o da.

Demin kullanıldıktan sonra çektim. Çıplak gözle bakınca hiçbir şey yok rezistansta. Yaklaşık 4 aydır kullanıyoruz xiaomi airfryerı. Haftada en az 1 defa ortalama 2 defa kullanılıyor.

IMG_20220903_193233.jpg

IMG_20220903_193224.jpg
IMG_20220903_193226.jpg
IMG_20220903_193215.jpg
 
Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Philips in hepsinde üstte değil. Yukarıda temizleme videosu paylaşıldı philips o da.

Demin kullanıldıktan sonra çektim. Çıplak gözle bakınca hiçbir şey yok rezistansta. Yaklaşık 4 aydır kullanıyoruz xiaomi airfryerı. Haftada en az 1 defa ortalama 2 defa kullanılıyor.

IMG_20220903_193233.jpg

IMG_20220903_193224.jpg
IMG_20220903_193226.jpg
IMG_20220903_193215.jpg
O videodakini ters çevirmişler hocam. Buda benim Tefal, temizlemesi çok kolay ve videodaki gibi olması için belki 2 yıl silmemek gerekir :)



91EA839B-2234-42D0-83B8-6142412DAD50.jpg
38694806-C63B-4DFA-BE4F-7B1A955C6334.jpg
 
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Dökümü iyice kizdirican kizdirican sonra eti bir koycan cissssss yangın yeri orda cikan duman ve kokuya bayılıyorum nedense 🤣🤣🤣
Evet ama haftada 3 defa yapınca bıktım bu işten açıkçası. :hihi
Dökümü iyice kızdırmak zor değil, doyum sıcaklığına 7 dakikada ulaşıyor ulaşmasına da, ette yağ olacak o önemli maalesef.
Et yapışınca işin keyfi kaçıyor.
 
slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Evet ama haftada 3 defa yapınca bıktım bu işten açıkçası. :hihi
Dökümü iyice kızdırmak zor değil, doyum sıcaklığına 7 dakikada ulaşıyor ulaşmasına da, ette yağ olacak o önemli maalesef.
Et yapışınca işin keyfi kaçıyor.
Zaten yağsız etle (Orjinal bonfile gibi) maillard reaksiyonu yani o karamelizasyon aşaması keyifsiz olur ve et illa ki yapışıyor. O tür etlerde en mantıklısı öncesinde tavayı güzelce kuyruk yağı ile siler gibi yağlamak. Ya da antrikot, t bone gibi mermerleşme dediğimiz yağ girintileri olan etler kullanmak.
 
Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Evet ama haftada 3 defa yapınca bıktım bu işten açıkçası. :hihi
Dökümü iyice kızdırmak zor değil, doyum sıcaklığına 7 dakikada ulaşıyor ulaşmasına da, ette yağ olacak o önemli maalesef.
Et yapışınca işin keyfi kaçıyor.
Döküm en güzeli lakin evde cidden olmuyor, hamburger yapmam 5-7 dakika kızdıktan sonra, tavayı,ocağı,duvarları,aspiratörü temizlemesi saatle, mutfaktaki kokusu 1 hafta :) Döküm mangal ızagarası aldım onuda tavsiye ederim, mangala gidince kömür üstünde orada tavuk balık et şahane oluyor.
 
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Zaten yağsız etle (Orjinal bonfile gibi) maillard reaksiyonu yani o karamelizasyon aşaması keyifsiz olur ve et illa ki yapışıyor. O tür etlerde en mantıklısı öncesinde tavayı güzelce kuyruk yağı ile siler gibi yağlamak. Ya da antrikot, t bone gibi mermerleşme dediğimiz yağ girintileri olan etler kullanmak.
Tavayı yağlıyorum zaten.
Ben spor yaptığım için bonfile tüketiyorum mecbur.
Airfryer'ı da pratik olur diye düşündüm ama emin olamadım.
İçi pişer mi, fazla kurur mu et vs.
 
Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Döküm en güzeli lakin evde cidden olmuyor, hamburger yapmam 5-7 dakika kızdıktan sonra, tavayı,ocağı,duvarları,aspiratörü temizlemesi saatle, mutfaktaki kokusu 1 hafta :) Döküm mangal ızagarası aldım onuda tavsiye ederim, mangala gidince kömür üstünde orada tavuk balık et şahane oluyor.
Koku sorunu bizde o kadar olmuyor. Vantilatörle atıyoruz dumanı.
Duman hariç sorun yok hatta.
 
slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
Döküm en güzeli lakin evde cidden olmuyor, hamburger yapmam 5-7 dakika kızdıktan sonra, tavayı,ocağı,duvarları,aspiratörü temizlemesi saatle, mutfaktaki kokusu 1 hafta :) Döküm mangal ızagarası aldım onuda tavsiye ederim, mangala gidince kömür üstünde orada tavuk balık et şahane oluyor.
Valla cevap yazarken utandım. Sizler de kusura bakmayın. Öyle bir zamandayız ki çocuklara yapmak haricinde et olayını unuttuk gibi birşey. Bu yüzden imkanı olmayıp konuyu okuyanlardan şimdiden özür dilerim.
Mangal konusuna gelince, çocukları aşırı alıştırdığımızdan bahçe ocağı haricinde et, balık, tavuk türlerini zaten yemiyorlar. İlla gerçek ızgara olacak.

Tavayı yağlıyorum zaten.
Ben spor yaptığım için bonfile tüketiyorum mecbur.
Airfryer'ı da pratik olur diye düşündüm ama emin olamadım.
İçi pişer mi, fazla kurur mu et vs.
Naçizane bir tavsiye, eğer spor eğitmeninizin veya sağlık danışmanınızın aksine bir görüşü yoksa mermerleşme görüntüsü olan etteki yağ miktarının sorun olmayacağı düşüncesindeyim. Özellikle gömlek yağı, böbrek üstü yağları gibi farklı karakterde olmayan doku arası yağlar kas gelişimi ya da kilo alımı ile ilgili (Çok fazla miktarda tüketilmediği sürece) sorun yaratmayacaktır. Hatta dikkat ederseniz kobe bifteğinin özellikle lezzet için tercih edilme nedenlerinden biri budur.
 
Geri
Üst Alt