S Çevrimdışı

SmilingArtichoke

Aktif Üye
25 Ağu 2021
131
Merhaba, Air fryer almayı düşünüyorum ama kafamı kurcalayan birkaç soru var bilen ya da kullanan arkadaşların bilgisine danışmak istiyorum. Air Fryer'ınizdan memnun musunuz? Düzenli kullanıyor musunuz? Sevdiğiniz ve sevmediğiniz ne özellikleri var? Temizlenmesi kolay mı? Bilhassa patates kızartmasının tadı nasıl? Elektrik faturanıza bir yansıması oldu mu? Gürültülü mü çalışıyor? Sizce gerekli mi? Teşekkürler cevaplarınız için.

K Çevrimdışı

karartMan 

Yasaklı Üye
7 Ağu 2022
6
45
Daha önce de yorum yazdım ama belki görmeyenler veya yorumumu anlamayanlar vardır diye düşüncelerimi tekrar dile getirmek istiyorum. Bende sizin gibi yağ ile tava ile uğraşmak istemiyordum. Airfryer reklamlarını, tanıtım, inceleme videolarını görünce dikkatimi çekti. Kısa geçeyim incelemeler, yorumlar vs her şey olumluydu... Ne kızartmak ne pişirmek istiyorsan koy haznesine, ısıyı süreyi ayarla sonra yan gel yat... Ohh ne güzel... Araştırdım en iyisini aldım. Yemin ediyorum 3 yada 4 kere kullandım ve ondan sonra süs olarak duruyor mutfakta... Tavaya yağ koyup kızartmak o aletle uğraşmaktan çok daha rahat. Örnek bir kullanım anlatayım; 800 gr kanat kızartıyorsun mesela, 2 seferde kızartman gerekiyor. (tek seferde de olur ama verimli olmuyor) İlkinde nedense pek olmuyor ama 2. postada bir duman atıyor cihaz sanki evin içinde mangal yakmışsın gibi.. Hadi dumana katlandın diyelim ya cihazın temizliği..? Haznesini temizlemek tavayı yıkamak gibi tamam ama birde rezistans temizliği var. Temizlik demek doğru değil beyin cerrahı gibi hissediyorsun kendini o temizliği yaparken... Son sözüm şu olsun, bu cihazı öven, alın, çok güzel, harika, mükemmel diyen herkese ben şahsım olarak hakkımı helal etmiyorum. Kimseye de önermiyorum... Bu saatten sonra alırsanız siz bilirsiniz. Ben benden öncekilerin bana söylemediklerini size söyledim. Vebal benden gitmiştir... :)

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Daha önce de yorum yazdım ama belki görmeyenler veya yorumumu anlamayanlar vardır diye düşüncelerimi tekrar dile getirmek istiyorum. Bende sizin gibi yağ ile tava ile uğraşmak istemiyordum. Airfryer reklamlarını, tanıtım, inceleme videolarını görünce dikkatimi çekti. Kısa geçeyim incelemeler, yorumlar vs her şey olumluydu... Ne kızartmak ne pişirmek istiyorsan koy haznesine, ısıyı süreyi ayarla sonra yan gel yat... Ohh ne güzel... Araştırdım en iyisini aldım. Yemin ediyorum 3 yada 4 kere kullandım ve ondan sonra süs olarak duruyor mutfakta... Tavaya yağ koyup kızartmak o aletle uğraşmaktan çok daha rahat. Örnek bir kullanım anlatayım; 800 gr kanat kızartıyorsun mesela, 2 seferde kızartman gerekiyor. (tek seferde de olur ama verimli olmuyor) İlkinde nedense pek olmuyor ama 2. postada bir duman atıyor cihaz sanki evin içinde mangal yakmışsın gibi.. Hadi dumana katlandın diyelim ya cihazın temizliği..? Haznesini temizlemek tavayı yıkamak gibi tamam ama birde rezistans temizliği var. Temizlik demek doğru değil beyin cerrahı gibi hissediyorsun kendini o temizliği yaparken... Son sözüm şu olsun, bu cihazı öven, alın, çok güzel, harika, mükemmel diyen herkese ben şahsım olarak hakkımı helal etmiyorum. Kimseye de önermiyorum... Bu saatten sonra alırsanız siz bilirsiniz. Ben benden öncekilerin bana söylemediklerini size söyledim. Vebal benden gitmiştir... :)
Kesinlikle. Bir tane inceleme videosu izledim bana yetti açıkçası.
Temizlemesi kesinlikle sıkıntılı.
Buna para verene kadar iyi bir turbo fırın alırım daha iyi dedim.
Minik turbo fırın bu aletler zaten.
Rezistans ve blower fan var içinde.

Instagram'da influencerlara yolluyorlar bunları, onlar da sabah akşam video çekiyor.
Döküm tava uğraştırıcı diyordum ama en iyi sonucu o veriyor kesinlikle.
Turbo fırın düşünüyordum, ona da iyi pişirmiyor diyenler var, anlam veremedim.
Granit tavayı da deneyeceğim.

Ömer Çolak Çevrimdışı

Ömer Çolak 

Süper Üye
17 Tem 2021
1,051
29
Rezistans temizliği haricindeki temizliğin neresi dert ben onu anlamadım? Kaldı ki normal fırında rezistans temizliği yapan var mı onu da merak ediyorum.

Kim hakkını helal etmezse etmesin, bizim evimizin vazgeçilmezi bu cihaz.

800gr tavuk pişirecekseniz zaten 2 seferde pişirmemek için bu alet çok küçük. Biz 2 porsiyona kadar yorumluyoruz. Büyük versiyonlarının kaç porsiyonu lezzetini koruyarak pişirdiğini kullanmadan bilemeyiz.

En iyisini aldım dediğiniz hangisi mesela? Herkes kullandığı modeli yazmış överken ben de dahil. Siz sadece “en iyisini aldım” yazmışsınız.

Kime göre en iyisi? Neye göre en iyisi?

Sizin evinizdeki tava bizim evimizde de var. Biz kalabalık misafirlerimiz geldiğinde mecburen tavaya dönüp o uçup giden lezzeti ve yerine gelen yağ tadını yeterince sık sık deneyimliyoruz.

Tavada kızartmalı her yemek sonrası mutfağın ve aspiratörün ne seviyede yağlandığını bilmeyen yoktur. Siz hiç aspiratörünüzün içine baktınız mı?

Hepsinden öte;
Airfryer’iniz neden duman atıyor? Böyle bir şey biz hiç yaşamadık.

Siz her şeyden evvel “en iyisi” algınızı bir gözden geçirin. En iyi reklam yapan da en yüksek ücret çıkaran da en iyisi değildir. Hiç bir ürün de en iyisi değildir. Birbirlerine göre artıları ve eksileri vardır.

Belirli bir modeli önermezsiniz ve biz de katılırız. Ama bu üründen memnunuz diye reklamcı yaftalamasıyla “hakkımı helal etmiyorum” cümleniz tam bir saçmalık ve hadsizlik.

S Çevrimdışı

sisperdesi 

Aktif Üye
28 May 2022
255
30
Hak hukuk helallik meselesi komik olmuş. Bu ürün bende yok. İnternet incelemelerine baktım. Birçok inceleyen ve deneyim yapan kişi o ürüne dair reklam maksadi taşıdığı aşikar. Fakat kotuleyenlerde kullanamayi bilmedikleri aşikar. Eğer bu cihazi kullanamiyorsaniz büyük bir fırını asla kullanamazsiniz. Öncelikle cihazin ana mantığı nedir. Hızlı bir şekilde ufak işlemler. Yani amaç cekirdek aile için. Duman atmasi varsa eğer üründe ve uygulamanizda hata var demektir. Misal ben patates kızartması yapıyorum. Ama yağda değil. Hazir patatesi bir güzel sosladiktan sonra fırına atiyorum 15 dk pişiyor. Ama ic ortam isisinin istedigim ayara gelmesi en az 20 dk. Ufak porsiyon için harcasigijz vakit ve enerjiyi geri kazanmak icin bu cihazlar. Büyük 1 kiloljk paket patates yapacaksam bunu gider büyük fırında yaparım. Ekmegi vs kendim yapıyorum. Air fryer halen daha araştırma asamasindayim. Bence gereksi değil. Ama kullanim tipinize hitap ediyor mu bu önemli.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Hak hukuk helallik meselesi komik olmuş. Bu ürün bende yok. İnternet incelemelerine baktım. Birçok inceleyen ve deneyim yapan kişi o ürüne dair reklam maksadi taşıdığı aşikar. Fakat kotuleyenlerde kullanamayi bilmedikleri aşikar. Eğer bu cihazi kullanamiyorsaniz büyük bir fırını asla kullanamazsiniz. Öncelikle cihazin ana mantığı nedir. Hızlı bir şekilde ufak işlemler. Yani amaç cekirdek aile için. Duman atmasi varsa eğer üründe ve uygulamanizda hata var demektir. Misal ben patates kızartması yapıyorum. Ama yağda değil. Hazir patatesi bir güzel sosladiktan sonra fırına atiyorum 15 dk pişiyor. Ama ic ortam isisinin istedigim ayara gelmesi en az 20 dk. Ufak porsiyon için harcasigijz vakit ve enerjiyi geri kazanmak icin bu cihazlar. Büyük 1 kiloljk paket patates yapacaksam bunu gider büyük fırında yaparım. Ekmegi vs kendim yapıyorum. Air fryer halen daha araştırma asamasindayim. Bence gereksi değil. Ama kullanim tipinize hitap ediyor mu bu önemli.
Duman meselesi benim de takıldığım bir konu, yağ yandığında duman çıkar genelde.
Döküm tavada öyle oluyor açıkçası.
Yağ yanmaya başladığında duman artışı görüyorum. :kiskis

S Çevrimdışı

sisperdesi 

Aktif Üye
28 May 2022
255
30
Duman meselesi benim de takıldığım bir konu, yağ yandığında duman çıkar genelde.
O olur elbette. Ama bu makinede bahsedildigi gibi oluyorsa eğer bir problem var demektir. Döküm tavada ciss biss keyfini hicbirisi veremez. Ama ona yakin lezzetler elde edilir mi bilmiyorum. Birde tabi ortalığın batması, hanımın lafları 🤣🤣

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
O olur elbette. Ama bu makinede bahsedildigi gibi oluyorsa eğer bir problem var demektir. Döküm tavada ciss biss keyfini hicbirisi veremez. Ama ona yakin lezzetler elde edilir mi bilmiyorum. Birde tabi ortalığın batması, hanımın lafları 🤣🤣
Dökümde kırmızı et güzel pişiyor da beyaz et biraz zor.
Yağlamak zorunlu oluyor.
Kırmızı et kendi yağında mükemmel pişiyor.

gercekrambo Çevrimdışı

gercekrambo 

Süper Üye
2 Şub 2020
1,778
aletin alamet-i farikası, yağsız veya çok az yağ kullanılması. ayrıca bu azıcık yağın, pişirilecek ürünlere iyice sıvanması. yani ortada duman edecek yağ yok. duman var diyenler çok yağ mı kullanıyor nedir, bilmiyorum. normal şartlar altında (nşa) :deli1 duman yoktur.

MutluTEKİR Çevrimdışı

MutluTEKİR 

Aktif Üye
29 Tem 2022
215
34
Unutulmaması gereken bir nokta. En pahalının en iyi olması yanılgısı. Philips aldınız sanıyorum. Philips'i oldum olası sevemedim, Tvdeki oyunları, airfryerda rezistansı alta koymaları falan. Xiaomide rezistanslar üstte ve ızgara ile korunuyor. Bir kir göremedim şimdiye kadar.

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235
Forum kurallarında link paylaşmak yasak mı bilmiyorum ama görmenizi isterim. Her kullanımdan sonra rezistans temizliği yapmazsanız cihazınız bu hale gelir..:

Bu video bir kıstas olamaz. Kendi ağzıyla diyor 4 aylık cihaz diye. Bir normal fırını bile bir ay temizlemezsen berbat olur. Neymiş, küçük, sıkışıkmış. Kusura bakmasın da bu ablanın evinde yemek falan yenmez. İçinde yağ olan bir pişiriciyi en fazla 3 kullanımdan sonra temizleyeceksin. Bu durum cihazın değil 4 ay temizliğini umursamayan evin hanımının suçu.

Geri
Üst Alt