S Çevrimdışı

SmilingArtichoke

Aktif Üye
25 Ağu 2021
131
Merhaba, Air fryer almayı düşünüyorum ama kafamı kurcalayan birkaç soru var bilen ya da kullanan arkadaşların bilgisine danışmak istiyorum. Air Fryer'ınizdan memnun musunuz? Düzenli kullanıyor musunuz? Sevdiğiniz ve sevmediğiniz ne özellikleri var? Temizlenmesi kolay mı? Bilhassa patates kızartmasının tadı nasıl? Elektrik faturanıza bir yansıması oldu mu? Gürültülü mü çalışıyor? Sizce gerekli mi? Teşekkürler cevaplarınız için.

F Çevrimdışı

furkangeze 

Yeni Üye
18 Kas 2021
49
35
Koku sorunu bizde o kadar olmuyor. Vantilatörle atıyoruz dumanı.
Duman hariç sorun yok hatta.
Tavuk göğüs ve bonfileyi dökümde yapmaktan bıkmıştım antrenmandan sonra atıyorum Airfyrer'a mis gibi pişiyor 15 dakikada. Elektrik faturam %50 arttı son aylarda ama klimayla alakalı da olabilir hiç kapanmıyor nerdeyse. Hele benim gibi açık mutfaksa kesin tavsiye ediyorum aspiratör falan fayda etmiyordu

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Tavuk göğüs ve bonfileyi dökümde yapmaktan bıkmıştım antrenmandan sonra atıyorum Airfyrer'a mis gibi pişiyor 15 dakikada. Elektrik faturam %50 arttı son aylarda ama klimayla alakalı da olabilir hiç kapanmıyor nerdeyse. Hele benim gibi açık mutfaksa kesin tavsiye ediyorum aspiratör falan fayda etmiyordu
Aynen hocam ben de spor için diyet uyguluyorum.
Airfryer da rezistans var illa ki artırır ama klima daha fazla artırır.
Evdeki fırın normal pişirme fırını, turbo fırın mı alsam acaba diye düşündüm.
Mutfak ufak, airfryer'a yer yok pek.
Mevcut fırının yerine büyük turbo fırın alırım aynı paraya diyorum? F fikoloji Adem Helvacı Adem Helvacı Sota Sota

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Aynen hocam ben de spor için diyet uyguluyorum.
Airfryer da rezistans var illa ki artırır ama klima daha fazla artırır.
Evdeki fırın normal pişirme fırını, turbo fırın mı alsam acaba diye düşündüm.
Mutfak ufak, airfryer'a yer yok pek.
Mevcut fırının yerine büyük turbo fırın alırım aynı paraya diyorum? F fikoloji Adem Helvacı Adem Helvacı Sota Sota
Yeryüzünde icat edilmiş en basit ancak en çok tüketen ısıtma aygıtıdır rezistans :)
Mesela Philips özelinde yazacak olursam pişirmede etkinliği arttırabilmek adına elbette ki rezistansın kapladığı alanı ve dolayısı ile gücü de arttırmak zorundalar.

Standart bir grill üründe 2000watt rezistans kabaca ters W gibiyken, bu airfryer rezistansları çok daha sık sarım ve daha yüksek güçtedir, asıl işin sırrı ise gıdaların koyulduğu kapların altındaki o girintili bölümlerdir.

Yüksek grafiker becerimle size şunu çizdim bakın :kop

umut.jpg

burada etken olan en önemli durum ZAMAN olur :ok

O rezistansın hemen üstündeki metal kanatlı fan sayesinde air fryer bu derece adından söz ettirdi ama bunun da instagram ablaları sayesinde bu derece gündem olduğu gerçeği gözardı edilmemeli :ok

Puzik Çevrimdışı

Puzik 

Süper Üye
9 Ara 2020
1,305
Umut Barış Umut Barış turbo fırını hergün çalıştırmak, temizlemekte çok sorun. Bu airfryer cihazı koyacak yeriniz yoksa bile çekmeceli mutfak dolabınıza koyarsınız zor değil çıkartıp çalıştırmak. Emin olun fırından kat kat hızlı ve pratik. Spor yemekleri dediniz diye şiddetle öneriyorum, büyük aile için farklı amaçlar varsa tabiki fırındır tercih.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Umut Barış Umut Barış turbo fırını hergün çalıştırmak, temizlemekte çok sorun. Bu airfryer cihazı koyacak yeriniz yoksa bile çekmeceli mutfak dolabınıza koyarsınız zor değil çıkartıp çalıştırmak. Emin olun fırından kat kat hızlı ve pratik. Spor yemekleri dediniz diye şiddetle öneriyorum, büyük aile için farklı amaçlar varsa tabiki fırındır tercih.
Bakalım, alırım olmadı.
Turbo fırınlar için pişirmiyor diye şikayet edenler gördüm, o da ilginç geldi.
Adem Helvacı Adem Helvacı sence airfryer mı alayım yoksa Simfer turbo fırın mı? :hihi

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Bakalım, alırım olmadı.
Adem Helvacı Adem Helvacı sence airfryer mı alayım yoksa Simfer turbo fırın mı? :hihi
Abi kullanım alanları oldukça farklı çünkü turbu fırının ciddi bir hacim avantajı da var malum. Öte yandan air fryer ileri derece pratik ve çok yer kaplamadan kısa sürede sorunları çözen bir ürün. Sadece orta ve uzun vadede bunların nesi patlayacak onu merak ediyorum :kiskis

F Çevrimdışı

furkangeze 

Yeni Üye
18 Kas 2021
49
35
Turbo fırınların iç hacmi büyük olduğu için istenilen sıcaklığa gelmesi için geçen süre daha uzun. Hacim olarak daha büyük oluşu daha büyük porsiyonlar için avantajken 1-2 kişilik yemekler için o kadar hacmi ısıtmak bana mantıksız geliyor. Ayrıca fırının içi ısınana kadar (farkındaysanız yemek tariflerinde "önceden ısıtılan fırında" tabir edilir) geçen süredeki enerji sarfiyatı var. Airfryer ise küçük hacimde daha çabuk ısındığı için et ve tavukların dışını 2-3 dakikada mühürlüyor yemeğin suyu içeride kalıyor.

Siemens turbo fırını aile evinde deneyimledim yıllarca, şu an piyasada çok da tavsiye edilmeyen Philipse göre ucuz kalan Xiaomi airfryer kullanıyorum. Fırında yapılan hiç bir yemeğin airfyerdaki başarıyı yakaladığını hatırlamıyorum, tepsinin bir tarafı pişer diğer tarafı yumuşak kalır, yemeğin üstü nar gibi kızarır altı sulu kalır vs.

Ayrıca şu da var belki airfryerlar daha çabuk bozuluyor ama kullanım sıklığı da önemli. Ben annemin evinde her gün fırında yemek yapıldığını hatırlamıyorum :) ama popüler olmasının da etkisiyle herkes her şeyi Airfryerda yapmaya başladı. Keşke bir istatistik olsa da hangisi kaç saat çalışma sonucu arıza veriyor ne kadar elektrik tüketti vs karşılaştırabilsek Adem Helvacı Adem Helvacı belki ilerde bizim için bir test yapar :) Fırınların uzun yıllar kullanılıyor olması bence daha az sıklıkta çalışmasıyla da alakalı diye düşünerek herkese afiyet olsun diyorum :)

Bakalım, alırım olmadı.
Adem Helvacı Adem Helvacı sence airfryer mı alayım yoksa Simfer turbo fırın mı?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Abi kullanım alanları oldukça farklı çünkü turbu fırının ciddi bir hacim avantajı da var malum. Öte yandan air fryer ileri derece pratik ve çok yer kaplamadan kısa sürede sorunları çözen bir ürün. Sadece orta ve uzun vadede bunların nesi patlayacak onu merak ediyorum :kiskis
Abi biz de mini taş fırın yapalım ya da turbo taş fırın.
Diyelim pide salonu evinize geldi. :kop

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Yaptılar zaten. Hamarat Fırın diye aratınca. Arkadaşıma öneriyorum hamarat fırın var benim için ekstra avantajı yok diyip duruyor.
Turbo fırının aynısı gibi geldi ama pek detaylı incelemedim.
Ev ahalisine de yarar diye turbo fırın düşündüm açıkçası.
Ama pişirme konusunda iyi değillerse airfryer düşünürüm.
İkisi aynı fiyat çünkü.
Ufak kapasiteli almak yerine büyük kapasiteli almak daha mantıklı gelmişti.

C Çevrimdışı

confickerbelasi 

Yasaklı Üye
27 Eyl 2021
677
47
bizim mutfakta ona yer yok ... A101'de 15 Eylül'de...

Ekran-Goruntusu-2022-09-09-22-12-29.png

Geri
Üst Alt