55SV685'in çalışmayan HDMI Girişleri.

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
@
umarım o IC ile olay halledilir,güzel bir gelişme olmuş senin adına

service-manual gibi bir kitapçık vardı ama attım galiba,önemli değil
nasılsa panel şimdilik sorunsuz gidiyor,yürüyorsa hiç elleme gittiği yere kadar gider

HDMI port olayı ben de çok dramatik hale de gelmedi sayılır zaten bir tek TV+ bağlı olan
arada diğer TV-Box ı da bağlayabiliyorum,Receiver artık bağlamıyorum,zaten panel Salonda
duruyor hala evde bir tek Hanım izliyor onu yaw,Dizi mizi takılıyor kafasına göre
arada FILM oldumu arada takılıyorum,yaw bu dur işte diyorum,UHD imiş yok anasının bilmem nesiymiş
hepsi hikaye kardeşim,Pio PDP nin bit tık altı bu panel,ben buna bakınca ülen resim işte budur diyorum

ülen millet renk kötü oldu bu UHD ve diğer panellere bakmakdan :haha

Philips servis geldi eve kuruluma(50/8505 için)ama onu bırakıp 42lik Toshiba ya baktılar oturup onu izlediler yaw
abi bu plazmamı dediler sonra:kiskis

bu adamlar aynı zamanda Antalya Sony yetkili servisi elemanlarıdır!

Samsung Q9x piyasanın en babası deniliyor buna!
rezalet bir "localdimming" var panel de yaw,parasıda bir çuval gelde al şimdi!

özellikle altyazılı film izlendiği zaman film de cinematic-video dediğimiz
alt-üst barlar(siyah boşluk olan bölge)altyazılar da kötü blooming var

SV de bunun gramı bile yok:ok

"teknoloji çok ilerlemiş"

bazı forum kazmaları var Samsung ve Sony yalakalarıdır bunlar daha çok TF/FT/SD/DH gibi forumlarda
iş tutarlar sürekli teknoloji şöyle böyle deyip malı gazlarlar:haha1
Kalınlığına bakıp "LCD bu LED değil. LED TV'ler ince olur" diyen de oldu, siyahından dolayı "plazma mı" diye sonranad oldu zamanında. Şaka bir yana gerçekten seviyorum paneli.

Arçelik ve Beko OLEDleri 20000 TL'den 10000'e indirmişler. 55Q80T fiyatına üç yıl garantili 65 OLED de cazip gelmiyor değil diğer taraftan. Ancak internetten baktığım kadarıyla gerek Smart özellikleri gerekse de panel özelleştirilmesi çok sınırlı gözüküyor.

Bildiğim kadarıyla Samsung, Quantum teknolojisi halen geliştirme aşamasında. Quantum panelin arkasına microLED yerleştirerek OLED benzeri bir panel üstünde çalışıyorlar. Belki seneye çıkar piyasaya.

2011'de LG, 55LW980T ile full array + local dimming olayını nanoLED kullanarak yapmıştı. Çok daha fazla zone kontrolü olsa da SV685 kadar başarılı değildi şahsi görüşüm.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Bildiğim kadarıyla Samsung, Quantum teknolojisi halen geliştirme aşamasında. Quantum panelin arkasına microLED yerleştirerek OLED benzeri bir panel üstünde çalışıyorlar. Belki seneye çıkar piyasaya.
Şu anki QLED'ler öyle değil miydi zaten? Ben mi karıştırdım acaba?

LCD'nin en kalını CRT'den yine ince. Bu incelik merakını ben de anlamıyorum doğrusu.
Duvara yaklaştıkça soğutması da zorlaşıyor halbuki.
3-5 yıl sonra yeni TV satma isteyen üreticinin işine geliyor tabi.

Smart'tan beklentiniz ne bilmiyorum ama panel ağırlıklı gidin derim.
YouTube vs bir kutu ile veya PC ile çözülür. (Ya da Netflix vs.)

Ki HTPC'niz varmış zaten.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
"FALD" tam harbi fald panel

Tosh SV685
Sony X4500

bu ikisi en iyisi olanlar:ok

sonra Philips 9705(Sharp panel) ve LGE den(IPS panel) serisini şimdi unuttum bir de bu paneller bunlar da en iyiye en yakın olanlar:ok

arada bir iki TV daha var ama onlar Tosh ve Sony X45x gibi değildi!

2008/2010 arasında idi bunlar
Tosh en eskisidir(bu teknik Sharp buluşudur bu arada!)

şimdi yıl olmuş 2021 FALD işini bir türlü hiç bir üretici tam anlamıyla beceremedi gitti yaw:haha

Not;bir de 2010 da Sharp bir FALD çıkardı ki tam akıllara zarar idi! özel üretim USA içindi sonra Çin de de satılmıştı
buna o zaman "BMW X5" deniyordu:ok
exclusive bir seriydi ve süresi de 24 aydı! 24 ay bitti üretimi de sonlandırılmıştı!

++
Toshiba SV den daha iyi bir tane daha FALD çıkarmıştı(AUO-Amoy panel)
tam 512 Cluster(zone)3072 LED!!! Z1 serisi(TR ye ithal edilmedi zaten manyak paraydı ama gelse
hepsini bir haftada satardı,çok söyledim 50/100 tane getirin,ben hepsini Pio culara aldırırım diye
defalarca TNB üst yönetimine aktardım ama tınlamadılar bile)

Bu panel bugüne kadar çıkan Sharp ın BMW serisi dahil hepsinden de çok çok daha iyiydi!

herifler şimdi mini/microLED diye yeni diye bir şeyler çıkarmaya gayret ediyorlar!
Z1 daha iyiydi yaw!
AUO panel gibi bir daha ondan hiç kimse üretemedi gitti!

iş QLED diye TCL ye kaldı artık

yaw bütün bu gelişmeleri Toshiba&Sharp 2010 da yapıp sunmuştu bile!

Tosh Z1 en baba PC den daha hızlı işlem yapabiliyordu! herifler her ne yaptılarsa,örneğin
ekranı 8 e bölüp 8 tane 1080p içerik oynatıyordu:hmmdaha böyle acaip işler yapabiliyordu

Bu arada Sharp BMWX5 modelinin contrast değeri de ANSI ye göre 15.600:1 idi!!!
şimdiki gibi static-CR değerlerini yok 5bin yok 10bin diye sallamıyorlardı

harbiden 15binlik CR si vardı! süper bir PJ veya PDP ler den bile daha yüksek

Not;bugün OLED ler için "sonsuz" deniyor CR için bu küllüm yalan yaw
4bin ile 10/12bin arasıdır bu değer sonsuz nasıl olur:haha1

iyi de Pio FILM/24fps de Black&Contrast=detaylar da hala OLED den bir iki daha iyi!

ben en son 50/8505 Philips aldım bir yabancı forumda CR değerini birisi 10.000:1 yazmış
abi amma sallamışsın yaw bari 100bin:1 deseydin çok daha iyi olurdu:haha

bu mVA panellerin static contrast değerleri 10bin:1 aslında var ama bu bizdeki panel böyle değil yaw
Sony/Samsung neyse bu da en fazla o kadar! 2500/3000:1 ortalaması ile çalışır

iyide bizim SV zaten kafadan 2600:1 ve LD ile static 10bin lere yakın!

10 senede bumu heriflerin yaptıkları!

Sahada Çin li var Koreli var,bol bol sallama bilgiler uçuşuyor yaw

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
Şu anki QLED'ler öyle değil miydi zaten? Ben mi karıştırdım acaba?

LCD'nin en kalını CRT'den yine ince. Bu incelik merakını ben de anlamıyorum doğrusu.
Duvara yaklaştıkça soğutması da zorlaşıyor halbuki.
3-5 yıl sonra yeni TV satma isteyen üreticinin işine geliyor tabi.

Smart'tan beklentiniz ne bilmiyorum ama panel ağırlıklı gidin derim.
YouTube vs bir kutu ile veya PC ile çözülür. (Ya da Netflix vs.)

Ki HTPC'niz varmış zaten.
HTPC'de direkt KODI açılıyor. Netflix eklentisi de öyle başarılı diyemem. Bir de Netflix'den zaten kendi yapımları hariç film izlemiyorum. Soranlara ATMOS olan ama AMOS'un yakınıdan bile geçmeyen bir ses ve düşük bitrateli 1080P ile film izlemem şahsen. Bu yüzden Netflix'i daha çok dizi ve sabun köpüğü filmleri izlemek için kullanıyorum. Netflix'den dizi izlemek için de HTPC'yi açmak zor geliyor desem yeridir. Vestel'in 2 sene sonunda çalışmayan Youtube ve Netflix hikayelerini gördükçe aklıma "acaba Arçelik ve Beko nasıldır bu konuda" diye sorgulamadan geçemiyorum. Bir de incelemelerde gördüğüm kadarıyla Smart menüleri de benim yaklaşık 8 yaşındaki LG 32LM620S'ten hallice desem yeridir. Sonuçta bu TV'yi sadece ben kullanacaksam HTPC'yi aç-kapa o kadar önemli olmaz ama sonuçta eşim ve kızım için gereksiz (?!?) bir uğraş.

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
-NetFlix;sanırım birileri bunu acaip abartıyor yaw

bir kere yayının "internet" den olması sebebiyle bırakın UHD içerikleri,720/1080 ler
bile doğru değil,yani işin hakkını veremiyor!

ancak yine de buradan 720/1080 içeriklerin tadı da fena sayılmaz hatta iyi bile sayılmalıdır ama hepsi bu
işi UHD ye gelince;adam az dur derler!

not;aynı sorun heriflerin ana ülkesi olan USA/Canada içinde aynen bu durum geçerlidir
veya Gigabit netin de olsa bu konuda hikaye kalıyor!

14/15Mbit bu kadar olur!

-NF ayrıca teknik olarak da her cihaz da uyumlu bile değil! bir de böyle sıkıntısı vardır!
Box aldım şöyle oldu diyor veya TV den böyle oluyor diyor v.s v.s

bunu global olarak her tarafdan duyuyoruz,aynı sıkıntı Amazon/Rakuten veya Hulu v.s
hepsinde var USA dahil!

Cihazlarla uyumu tam değil+yayının net trafiğiyle gelmesi zaten bir handikap

dolayısıyla NF için kullanıcılar onu bunu v.s bir şeyleri denemek zorunda kalacaklardır!

-Ben her zaman böyle atraksiyonların NShield tarzı BOX lar veya uyumu daha iyi bilinen BOX lar
dahil bir şeylerin aranıp bulunmasında görüyorum

-iptv den bende arada bazı Dizilere takılıyorum,herifler 1080p demişler(server kaynaklı olarak)
ama hikaye 576 bile değil bazen:haha

-"Youtube" benim için daha doğru ve iyi bir kriter:ok
hemen her aradığım var,bit-rate/video kalitesi v.s sıkıntısı benim için yok!

Ama paralı platformlar yayını net den verdiği müddetçe bu teknoloji ile buraya kadar oluyor!

daha doğrusu ve de iyisi Uydu ama onun da başka sıkıntıları var,en azından fiyatları aşırı pahalı
ve hepsini alsan zaten buna para dayanmaz yaw:haha1
IPTV ile olay aşılıyor ama o da tırt!

ben bir ara güyya çok kaliteli iptv server kullanırken aynı anda Uydu dan card-sharing ile çoğu
şeyi açıyordum,alakası yok ikisinin! birinde süper yayın izlerken Uydudan yani,diğeri hikaye kalıyor
bunun yanında!

çok fazla eşelemeden ne görüyorsanız kısaca eyvallah diyeceksiniz özellikle NF gibi yayınlar veya paketler için

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
-NetFlix;sanırım birileri bunu acaip abartıyor yaw

bir kere yayının "internet" den olması sebebiyle bırakın UHD içerikleri,720/1080 ler
bile doğru değil,yani işin hakkını veremiyor!

ancak yine de buradan 720/1080 içeriklerin tadı da fena sayılmaz hatta iyi bile sayılmalıdır ama hepsi bu
işi UHD ye gelince;adam az dur derler!

not;aynı sorun heriflerin ana ülkesi olan USA/Canada içinde aynen bu durum geçerlidir
veya Gigabit netin de olsa bu konuda hikaye kalıyor!

14/15Mbit bu kadar olur!

-NF ayrıca teknik olarak da her cihaz da uyumlu bile değil! bir de böyle sıkıntısı vardır!
Box aldım şöyle oldu diyor veya TV den böyle oluyor diyor v.s v.s

bunu global olarak her tarafdan duyuyoruz,aynı sıkıntı Amazon/Rakuten veya Hulu v.s
hepsinde var USA dahil!

Cihazlarla uyumu tam değil+yayının net trafiğiyle gelmesi zaten bir handikap

dolayısıyla NF için kullanıcılar onu bunu v.s bir şeyleri denemek zorunda kalacaklardır!

-Ben her zaman böyle atraksiyonların NShield tarzı BOX lar veya uyumu daha iyi bilinen BOX lar
dahil bir şeylerin aranıp bulunmasında görüyorum

-iptv den bende arada bazı Dizilere takılıyorum,herifler 1080p demişler(server kaynaklı olarak)
ama hikaye 576 bile değil bazen:haha

-"Youtube" benim için daha doğru ve iyi bir kriter:ok
hemen her aradığım var,bit-rate/video kalitesi v.s sıkıntısı benim için yok!

Ama paralı platformlar yayını net den verdiği müddetçe bu teknoloji ile buraya kadar oluyor!

daha doğrusu ve de iyisi Uydu ama onun da başka sıkıntıları var,en azından fiyatları aşırı pahalı
ve hepsini alsan zaten buna para dayanmaz yaw:haha1
IPTV ile olay aşılıyor ama o da tırt!

ben bir ara güyya çok kaliteli iptv server kullanırken aynı anda Uydu dan card-sharing ile çoğu
şeyi açıyordum,alakası yok ikisinin! birinde süper yayın izlerken Uydudan yani,diğeri hikaye kalıyor
bunun yanında!

çok fazla eşelemeden ne görüyorsanız kısaca eyvallah diyeceksiniz özellikle NF gibi yayınlar veya paketler için
Netflix ve Amazon olayı tamamiyle sertifika kaynaklı problemler. Adamlar yayınları kaydedilmesin diye 4K ve HD yayın için DRM L1 serfitika uyumlu cihaz şartı koşuyor. Benim bildiğim şu an sadece AppleTV, Amazon FireStick ve NVidiaShield'de bu sertifika var. Geri kalanların hepsi L3 sertifikaya sahip. L3 sertifika ile de ancak 576P olan SD yayın alabiliyorsun. PC tarafında ise işler biraz daha karışık. Windows 7 üstünde Chrome da 720P HDReady, Edge'de 4K, Explorer'da 1080P'ye kadar yayın alabiliyorsun. Windows 10 için zaten kendi uygulaması var. Onunla 4K'ya kadar yayın alabiliyor. 8 yaşındaki 32LM620S ise elinden gelse 4K'yı oynatacak ama donanımdan dolayı takılıyor 1080P'de.

MiBox dahil birçok Android TVBox ne yazık ki L3 sertifikaya sahip. Bu yüzden NetFlix için almaya değmez. Ayrıca halen HDMI üstünden yüksek kaliteli ses (DTS-HD, Atmos, vb.) çıkışı vermekte halen stabil değiller. Aynı işlemci ve Android versiyonunu kullanmalarına rağmen iki farklı markada birinin passthrough yapabildiğini diğeri yapamıyor.

Vestel'in 2 sene sonra Youtube açamayan anakartlarına karşılık 8 yaşında LG'nin problemsiz bunları oynatabilmesi ister istemez yerli ürünlere olan güvenimi sarsıyor.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Netflix ve Amazon olayı tamamiyle sertifika kaynaklı problemler. Adamlar yayınları kaydedilmesin diye 4K ve HD yayın için DRM L1 serfitika uyumlu cihaz şartı koşuyor. Benim bildiğim şu an sadece AppleTV, Amazon FireStick ve NVidiaShield'de bu sertifika var. Geri kalanların hepsi L3 sertifikaya sahip. L3 sertifika ile de ancak 576P olan SD yayın alabiliyorsun. PC tarafında ise işler biraz daha karışık. Windows 7 üstünde Chrome da 720P HDReady, Edge'de 4K, Explorer'da 1080P'ye kadar yayın alabiliyorsun. Windows 10 için zaten kendi uygulaması var. Onunla 4K'ya kadar yayın alabiliyor. 8 yaşındaki 32LM620S ise elinden gelse 4K'yı oynatacak ama donanımdan dolayı takılıyor 1080P'de.

MiBox dahil birçok Android TVBox ne yazık ki L3 sertifikaya sahip. Bu yüzden NetFlix için almaya değmez. Ayrıca halen HDMI üstünden yüksek kaliteli ses (DTS-HD, Atmos, vb.) çıkışı vermekte halen stabil değiller. Aynı işlemci ve Android versiyonunu kullanmalarına rağmen iki farklı markada birinin passthrough yapabildiğini diğeri yapamıyor.

Vestel'in 2 sene sonra Youtube açamayan anakartlarına karşılık 8 yaşında LG'nin problemsiz bunları oynatabilmesi ister istemez yerli ürünlere olan güvenimi sarsıyor.
YouTube artık açılıyor. Google sanırım el attı işe.
Dün denedim.
Tizen ve WEBOS'a da o kadar güvenmeyin.
Panel alın, yanına da Shield alın.
Ayrıca Mi Box S nasıl 4K Netflix oynatamıyormuş merak ettim.

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
YouTube artık açılıyor. Google sanırım el attı işe.
Dün denedim.
Tizen ve WEBOS'a da o kadar güvenmeyin.
Panel alın, yanına da Shield alın.
Ayrıca Mi Box S nasıl 4K Netflix oynatamıyormuş merak ettim.
Arkadaşta Mi Box vardı. Bir süre sonra L3'e düşüp NetFlix'de HD oynatamaz hale gelmişti. Sizin söylediğiniz Mi Box S 4K'yı inceledim biraz. Bunda Android yerine Android TV işletim sistemini kullanmışlar ve cihaz rootlanmadığı için L1 sertifikasına sahip gözüküyor. Ancak bu alet de Dolby ATMOS'u HDMI üzerinden passthrough yapamıyor gözüküyor. Android boxların hepsinde bu tür problemler çıkıyor. O yüzden en garantilisi ve ucuz çözüm Amazon Fire Stick bence.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Arkadaşta Mi Box vardı. Bir süre sonra L3'e düşüp NetFlix'de HD oynatamaz hale gelmişti. Sizin söylediğiniz Mi Box S 4K'yı inceledim biraz. Bunda Android yerine Android TV işletim sistemini kullanmışlar ve cihaz rootlanmadığı için L1 sertifikasına sahip gözüküyor. Ancak bu alet de Dolby ATMOS'u HDMI üzerinden passthrough yapamıyor gözüküyor. Android boxların hepsinde bu tür problemler çıkıyor. O yüzden en garantilisi ve ucuz çözüm Amazon Fire Stick bence.
Donanım olarak çok ahım şahım bir alet değil zaten.
L3'e düşme sorunu ya Xiaomi kaynaklıdır ya da yazılımsaldır muhtemelen.
Xiaomi belki de yeni kutuyu satmak için onun lisansını ödemeyi bırakmış olabilir.

Atmos gibi gelişmiş formatları bu tür kutulardan beklemek biraz fazla olur bence.
Bu kadar üst seviye takılıyorsanız Bluray kullanın bence.
Ya da Windows 10 çalıştırın PC'nizde.
Ekran kartı üstünden Passthrough yapın. (Netflix'te olmaz muhtemelen tabi.)
Yerel dosyaları oynatırken OK ama. :bilmiyom

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
Donanım olarak çok ahım şahım bir alet değil zaten.
L3'e düşme sorunu ya Xiaomi kaynaklıdır ya da yazılımsaldır muhtemelen.
Xiaomi belki de yeni kutuyu satmak için onun lisansını ödemeyi bırakmış olabilir.

Atmos gibi gelişmiş formatları bu tür kutulardan beklemek biraz fazla olur bence.
Bu kadar üst seviye takılıyorsanız Bluray kullanın bence.
Ya da Windows 10 çalıştırın PC'nizde.
Ekran kartı üstünden Passthrough yapın. (Netflix'te olmaz muhtemelen tabi.)
Yerel dosyaları oynatırken OK ama. :bilmiyom
Yeni evlendiğim sıralarda ben hayalini kurduğum HTPC ve AVR ikilisini düşünürken eşim DVD'li ev sinema sistemlerinden alalım diyordu. AVR olayına ikna etmek için onunda beğenerek dinlediği bir gurubun CD'sini ripleyip kapanma saatine yakın saatlere doğru her iki tür ses sistemini de deneyebileceğimiz bir mekana gittik. İçeride fazla insan olmadığı için diğer ses sistemlerini kapatıp sadece deneme yapacağımız aleti açabiliyorduk. Çıkarken arabanın bağajında Yamaha RX-V365 ve hoparlörler de bize katılmıştı :sirit

Eski bilgisayarımın parçalarından da ilk HTPC'mi kurup bağlamıştım. Daha sonra yerini SV685'e devredecek olan CRT televizyon vardı. Birkaç ay sonrasında da 55SV685 ile uzun süredir hayalini kurduğum sistemi kurmuştum. Zaman içinde HTPC içindeki sistem değişerek bugünkü sisteme geldi. 2016 gibi AVR'de yerini daha güncel olan RX-V577'ye bıraktı. RX-V365 halen yedek olarak duruyor çünkü şu an üst seviye AVRlerde olan 5.1 analog giriş var üstünde.

Hatta RX-V365'in CEC desteği olmadığı için ve de 3 ayrı kumanda kullanmayı da sevmediğim için Harmony One kumanda almıştım. Hala arada kullanırım kendisini.

Şimdiki HTPC'mde zaten bluray okuyucu mevcut. Ekran kartı olarak da GT1030 çipsetli bir ekran kartı kullanıyorum. Netflix dahil tüm sesler WASAPI sürücüler ile olduğu gibi HTPC'den AVR'ye yollanıyor. HD sesler için Direct3D kesinlikle kullanılmaması gerekiyor.

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
180 Euro mu?
Bedava ya.

Sorunu yok demiş sanırım ama bu fiyata ben imkan vermiyorum açıkçası.
Gidip görmeli. :hihi
Almanya da ilan iceriginin yanlis olmasinin ciddi hukuki yaptirimlari vardir, ayrica kullanilmis ürün satsa da ilanda garanti yok yazmadigi icin sorun ciktiginda Eu yasalarina göre 6 ay garanti vermek zorunda..
Ben belki icindeki anakarti söküp yollayabilir mi diye sormak istenebilir belki diye paylastim ,benden böyle talepte bulunan alici oluyor.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Almanya da ilan iceriginin yanlis olmasinin ciddi hukuki yaptirimlari vardir, ayrica kullanilmis ürün satsa da ilanda garanti yok yazmadigi icin sorun ciktiginda Eu yasalarina göre 6 ay garanti vermek zorunda..
Ben belki icindeki anakarti söküp yollayabilir mi diye sormak istenebilir belki diye paylastim ,benden böyle talepte bulunan alici oluyor.
Çalışır hali için güzel fiyat, kaç saat çalıştı bilmem tabi ama.
180 Euro bile riske girilir.
Ama gümrükte buna ne kadar vergi çıkartırlar orası meçhul. :hihi
Malum, tuneri olan bir ürün.
Euro neredeyse 10 TL olmuş. :dry

Geri
Üst Alt