@
Arçelik ve Beko OLEDleri 20000 TL'den 10000'e indirmişler. 55Q80T fiyatına üç yıl garantili 65 OLED de cazip gelmiyor değil diğer taraftan. Ancak internetten baktığım kadarıyla gerek Smart özellikleri gerekse de panel özelleştirilmesi çok sınırlı gözüküyor.
Bildiğim kadarıyla Samsung, Quantum teknolojisi halen geliştirme aşamasında. Quantum panelin arkasına microLED yerleştirerek OLED benzeri bir panel üstünde çalışıyorlar. Belki seneye çıkar piyasaya.
2011'de LG, 55LW980T ile full array + local dimming olayını nanoLED kullanarak yapmıştı. Çok daha fazla zone kontrolü olsa da SV685 kadar başarılı değildi şahsi görüşüm.
Kalınlığına bakıp "LCD bu LED değil. LED TV'ler ince olur" diyen de oldu, siyahından dolayı "plazma mı" diye sonranad oldu zamanında. Şaka bir yana gerçekten seviyorum paneli.umarım o IC ile olay halledilir,güzel bir gelişme olmuş senin adına
service-manual gibi bir kitapçık vardı ama attım galiba,önemli değil
nasılsa panel şimdilik sorunsuz gidiyor,yürüyorsa hiç elleme gittiği yere kadar gider
HDMI port olayı ben de çok dramatik hale de gelmedi sayılır zaten bir tek TV+ bağlı olan
arada diğer TV-Box ı da bağlayabiliyorum,Receiver artık bağlamıyorum,zaten panel Salonda
duruyor hala evde bir tek Hanım izliyor onu yaw,Dizi mizi takılıyor kafasına göre
arada FILM oldumu arada takılıyorum,yaw bu dur işte diyorum,UHD imiş yok anasının bilmem nesiymiş
hepsi hikaye kardeşim,Pio PDP nin bit tık altı bu panel,ben buna bakınca ülen resim işte budur diyorum
ülen millet renk kötü oldu bu UHD ve diğer panellere bakmakdan
Philips servis geldi eve kuruluma(50/8505 için)ama onu bırakıp 42lik Toshiba ya baktılar oturup onu izlediler yaw
abi bu plazmamı dediler sonra
bu adamlar aynı zamanda Antalya Sony yetkili servisi elemanlarıdır!
Samsung Q9x piyasanın en babası deniliyor buna!
rezalet bir "localdimming" var panel de yaw,parasıda bir çuval gelde al şimdi!
özellikle altyazılı film izlendiği zaman film de cinematic-video dediğimiz
alt-üst barlar(siyah boşluk olan bölge)altyazılar da kötü blooming var
SV de bunun gramı bile yok
"teknoloji çok ilerlemiş"
bazı forum kazmaları var Samsung ve Sony yalakalarıdır bunlar daha çok TF/FT/SD/DH gibi forumlarda
iş tutarlar sürekli teknoloji şöyle böyle deyip malı gazlarlar
Arçelik ve Beko OLEDleri 20000 TL'den 10000'e indirmişler. 55Q80T fiyatına üç yıl garantili 65 OLED de cazip gelmiyor değil diğer taraftan. Ancak internetten baktığım kadarıyla gerek Smart özellikleri gerekse de panel özelleştirilmesi çok sınırlı gözüküyor.
Bildiğim kadarıyla Samsung, Quantum teknolojisi halen geliştirme aşamasında. Quantum panelin arkasına microLED yerleştirerek OLED benzeri bir panel üstünde çalışıyorlar. Belki seneye çıkar piyasaya.
2011'de LG, 55LW980T ile full array + local dimming olayını nanoLED kullanarak yapmıştı. Çok daha fazla zone kontrolü olsa da SV685 kadar başarılı değildi şahsi görüşüm.