normal de caponlar da iki ana üretici vardı özellikle "TV" konusun da biris tartışmasız Pio idi
diğeri de kesinlikle Tosh idi
-Pio da 2009 Dükkan kapattı ve açıkça ilan etti ki 2019 yılına kadar tam 10 yıllık yedek parça+birebir
değişimler içinde stok tuttular,Amerika kıtası için Meksika daki fabrikada ve Avrupa içinde UK de ki fabrikada
ama bu meretler ne değişim isterler nede parça filan,yani kafadan 12 yıl devirirler hatta fazlasını bile devirirler
ve şimdiler de ise çok büyük ihtimalle UK de ki yedek parçalar hala bulunuyor olabilir ama bunların parçaları+
işçilik filan da ciddi pahalıdır;ancak bence değer!
Pio Dükkanı şöyle kapattı;önce fazlasıyla yedek parçaları son defa ürettiler+sonra TV leri de belli bir sayıda
üretip kepenkleri indirdiler,işçilere tazminatları da fazlasıyla ödendi! zaten bu adamları diğer TV ciler kapıştı
adamlar bir gün bile açıkta kalmadılar+"Pio Brain Team" denen adamları da 2010 da komple Sharp Transfer etti!
yine 2010 da Panasonic sahadaki ve her alandaki komple "Engineer Team" i de Transfer etti,hiç kimse açıkta kalmadı
Bugün Pany nin OLED de bir numara olması da işte bu Pio dan transfer edilen takım tarafından sağlandı
Not;2010 da yine Sharp USA/China için bir seferlik efsane ve gelmiş geçmiş en iyi LCD paneli üretti
bunu da Pio dan transfer ettikleri Brain Team tarafından başarıldı!
hatta o zaman caponlar şaka yapıp,kabaca şöyle demişlerdi ....Panasonic ameleleri transfer etti,Sharp ise asıl
önemli olan Beyin takımını transfer etti....
Pio Beyin Takımı hala iş görüyor,ama işleri bu konuda teknoloji+teknik buluşlar yapıp bunları Koreli ve Çin lilere satıp
(Lisans kiralama yoluyla) köşeyi yine dönüyorlar!
-Toshiba da sanırım yedek parça da 6 yıl stokladı(normalde bunlar 6 yıldır,bizde yalnış biliniyor 10 yıl v.s diye
böyle bir şey yoktur 6yıl dır bu süre en fazla 7 dir ama 6 fikstir!
Sorun şu ki TNB işi TV konusunda biraz da boşladı,Aytaç beyi zaten o işi hiç sevmedi,TNB için varsa yoksa "Laptop"
zira TNB nin total cirosunun 3/4 kadarı Laptop dan geliyor!!
Aytaç bey için ya DRAG ya Laptop vardır,TV filan hikayedir!
Not;Toshiba süper ana üretici dir+bu işler de teknoloji bulucusudur;Sony ve Samsung gibi biz bulduk deyip
Taiwan/Çin/Rus işlerini Made in Korea/Japan diye kakalamaz!
Ama bir o kadar da çok kötü "pazarlamacıdır",Pio da öyle idi!
Samsung bu konuda süperdir!
Sony ise daha da süperdir!
Bir seriden,bölüp bölüp 5/10 tane seri çıkarmak işininin mucidi Sony dir örneğin! bu işi de taaa 70 ler den CRT den beri yapıyor
onun ikizi gibi olan Samsun g da aynı numarayı yapıyor ama şimdiler de herkes bunu yapıyor!
yapmayan bir tek Pio ve Tosh idi ve eskiden Pany de yapmazdı zaten ilk bunlar battı yaw
++
valla ben artık SV ye HDMI dan bir şey bağlamaya korkar oldum çünkü büyük ihtimalle tanımayacaktır!
ama hiç takılmıyorum zaten şu anda ona bir tek S.Online nın TV+ cihazı takılı onunla süper ikili oldular
resim kalitesi tabiki SV faktörüne göre çok çok iyi ama Kati leri de doğrusu hiç aratmıyor!
Bluray ve Reciever v.s takmıyorum artık zaten tanımamaya başladı
ama gözüm hala 2013 model bunların ilk veya ikinci UHD serileri vardı(TR ye ithal edilmeyen,Almanya/UK de filan satıldı)
bulsam birisin de KM sine de takılmadan kapmak istiyorum doğrusu!
L ve sanırım M serileri idi,TR ye M geldi,L gelmedi,bunun en üst serisi de sadece USA da çıktı! o daha da süperdi
harbi FALD paneldi,SD&HD süperdi! hele sıkı bir Receiver la daha da süperdi,şimdiki UHD paneller gibi osuruk SD&HD
üretmiyorlardı
yaw bunlar gerçek efsane serilerdi,adamların "çakallık" yapmamaları sebebiyle meydan diğer çakallara kaldı yaw
Sony FALD yaptım diyor testlere bakıyorum,ülen 2010 dan beri geri gitmişsiniz yaw diyorum ve gülüyorum!
güyya piyasanın en baba panelleri bunlar imiş!
sen Cüneyt Balkır beyi tanırmısın DH den?? ona sor XF9005 paneli hesap da FALD
yaw başlar ayak olmuş-ayaklar baş,yani tam bu söz gibi meydan çakal alemine dönmüş!
manyak paralara bir dolu falsosu olan paneller satılıyor!