55SV685'in çalışmayan HDMI Girişleri.

O Çevrimdışı

Orhan Demir 

Yeni Üye
26 Eki 2019
32
65
Toshiba YL/WL serisinde(2011 model)
AUO/mVA olanların da(46/55) bu sorun hiç çıkmadı ama bizdeki LGD/IPS olanlarda ise bu sorun vardır!

gerçi bunun direk panelle alakası yok ama takip ettiğim kadarıyla hep bizdeki IPS olanlarda bazı kişilerde
bu sorun çıktı

MB-assy artık yoktur,hatta benim bir ara Yıldırım yemiştik panel o an da açıktı ve sadece
HDMI port yanmıştı!!(2 numaralı) düşünün Yıldırım yanımıza düştü dere vardır orada
Apt daki bütün Dairelerin bir şekilde dünya kadar cihazları ya yandı ya da tamir edilemez
hale bile geldiyken bizim panele bir bok olmadı yaw:haha sadec tek bir tane port yanmış
o da o anda PC ye bağlı olduğu için TV de açıktı üstelik,millet yanıyoruz derken
ben TV den bir şeyler izliyorum!

ben o zaman Dükkan kapanmadan bu olayı yaşadığım için bana yeni bir MB-assy gelmişti!
servis götürdü taktı getirdi ama 2 sene bir daha Yıldırım yedik bu da ciddi kuvvetliydi
yine herkesin bir leri yanmışken benimkinde bir şey yoktu yine 1 adet port yandı sadece(3 numaları olan)
neden yandı,yine PC ye bağlıydı,demekki bağlı olmasa hiç bir şey olmayacaktı,kısaca 2 defa
YILDIRIM yemiş panel bu meret:polis

senin olayın ise PWB ile alakalı diyorum her zaman,yani anlayan bir usta onu çözebilir

50/8505 aldım yeni olarak,Servis geldi o anda Tosh WL açıktı Kati916 bağlıydı Receiver olarak
adamlar sankim hiç hayatlarında panel görmemişler gibiydi! üstelik Astra dan FTA olan 720p
kanalları gördüler ciddi şaşırdılar hatta birisi PDP dedi panele(genç olanı):haha1
Hocam yurtdışında anakart satışı var lakinTR'ye gönderim yapmıyorlar.Adem Helvacı üsdadımız sorunumu çözebilirmi,selamlar

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
TR neden göndermiyorlar onu anlamadım?

SV olmadığı için sanırım Adem bey veya iyi bir usta da çözebilir bu sorunu

O Çevrimdışı

Orhan Demir 

Yeni Üye
26 Eki 2019
32
65

Kullanilmis ürün,Türkiyeye yolluyorlar ama teslim süresi epey uzun; ocak sonu gibi gösteriyor. Almayi düsünürseniz öncelikle seri numarasi uyuyor mu kontrol edilmesi gerekir..
Çok teşekkür ediyorum, selamlar, internet alım satım işlerini beceremediğimden damada yaptırırım,tekrar teşekkürler

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383

Kullanilmis ürün,Türkiyeye yolluyorlar ama teslim süresi epey uzun; ocak sonu gibi gösteriyor. Almayi düsünürseniz öncelikle seri numarasi uyuyor mu kontrol edilmesi gerekir..

WL/YL farketmez aynıdır,tek fark birisi Siyah stand/bezel diğeri de Gri dir
anlamadığım ise neden bu kadar geç teslimat olduğudur:hmm
ancak yine de bulunabilir olması güzel bir şey

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
Toshiba YL/WL serisinde(2011 model)
AUO/mVA olanların da(46/55) bu sorun hiç çıkmadı ama bizdeki LGD/IPS olanlarda ise bu sorun vardır!

gerçi bunun direk panelle alakası yok ama takip ettiğim kadarıyla hep bizdeki IPS olanlarda bazı kişilerde
bu sorun çıktı

MB-assy artık yoktur,hatta benim bir ara Yıldırım yemiştik panel o an da açıktı ve sadece
HDMI port yanmıştı!!(2 numaralı) düşünün Yıldırım yanımıza düştü dere vardır orada
Apt daki bütün Dairelerin bir şekilde dünya kadar cihazları ya yandı ya da tamir edilemez
hale bile geldiyken bizim panele bir bok olmadı yaw:haha sadec tek bir tane port yanmış
o da o anda PC ye bağlı olduğu için TV de açıktı üstelik,millet yanıyoruz derken
ben TV den bir şeyler izliyorum!

ben o zaman Dükkan kapanmadan bu olayı yaşadığım için bana yeni bir MB-assy gelmişti!
servis götürdü taktı getirdi ama 2 sene bir daha Yıldırım yedik bu da ciddi kuvvetliydi
yine herkesin bir leri yanmışken benimkinde bir şey yoktu yine 1 adet port yandı sadece(3 numaları olan)
neden yandı,yine PC ye bağlıydı,demekki bağlı olmasa hiç bir şey olmayacaktı,kısaca 2 defa
YILDIRIM yemiş panel bu meret:polis

senin olayın ise PWB ile alakalı diyorum her zaman,yani anlayan bir usta onu çözebilir

50/8505 aldım yeni olarak,Servis geldi o anda Tosh WL açıktı Kati916 bağlıydı Receiver olarak
adamlar sankim hiç hayatlarında panel görmemişler gibiydi! üstelik Astra dan FTA olan 720p
kanalları gördüler ciddi şaşırdılar hatta birisi PDP dedi panele(genç olanı):haha1
Can hocam şimdi beni iyice kıllandırdınız desem yeridir. Bende de sadece bilgisayar bağlı. DTL ile görüştüm bugün AVR için. Giriş çıkış kontrolünü yapan entegre sizlere ömür. Neyseki değiştirecekler.

AVR de HDMI'dan sinyal aldığını gösteriyordu kendi ekranında. Sesleri alıp çözebiliyordu ama HDMI çıkışından görüntüyü verebiyordu. Televizyonda AVR'nin kendine bağlı olduğunu görüyor ve HDMI-CEC üzerinden AVR'yi açıp/kapatma, ses açma/kapama gibi işlevleri çalışıyordu. ler. undan dolayı televizyonda da benzer görevli bir entegre varsa ondan şüpheleniyorum.

Benim televizyona bağlı 3 tane kablo var.
1. Elektrik kablosu (akım koruyuculu çoklu prize bağlı)
2. Kablo TV için anten kablosu. Modül kullanıyorum. Anten yayınlarında sıkıntı yok.
3. HDMI 1 soketine bağlı HDMI kablosu (AVR'ye bağlı.)

Paneli ana menüden resetlemeyi yaptım ve sonrasında
AVR'ye de sadece bilgisayar bağlı. Aynı kablo ile HDMI 1'e ve farklı kablo ile yandaki HDMI 4 soketine laptop bağladım ancak sonuç yine hüsran oldu. ?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
reset işlemi de iş görmediyse o zaman bell ki bir şeyler sorunlu!
ancak bu olay bildiğim kadarıyla panel bir süreyi geçirince başlıyor
yani belki 5 yıl veya 10 yıl v.s gibi geliyor bana,netice de bu meretlerin
bazı parçalar veya süreye de bağlı olarak bir zaman sonra bu kabil
sorunlar çıkıyor,kötü olan taraf ise adamlar işi bıraktı yaw:hmm

ha deyince bir servisi yok! mecburen ona buna birilerine gidilecek artık

mightythor Çevrimdışı

mightythor 

Aktif Üye
6 Tem 2018
499
50
Belki saçma gelecek ama Hdmi portlarda aşırı toz veya kirlilik buna sebep olmuş olabilirmi.Mesela mümkünse iç kısımları temizlenerek denenebilirmi örneğin kontak sprey ile.

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
albanez albanez
Adem Helvacı Adem Helvacı
B planı olarak hazırda bekletmek amaçlı 55SV685 den sonra beni en azından aynı görüntü kalitesinde devam ettirebilecek ne önerirsiniz peki?
Kullanım amacı Bilgisayardan ve IPTV'den film izlemek. Oyun oynamak gibi bir görevi olmayacak.
VA panelden dolayı Samsung olacak. Marka takıntım yok bu arada. IPS panelle de siyahlardan dolayı işim olmaz.
SV 685 gibi 100 Hz + full array + local dimming işin içine girince de (bulunabilirse) Q70R ya da Q80T den aşağısı kurtarmıyor sanırım yaptığım incelemer sonucunda. Sizin başka bir marka model öneriniz olur mu? Enginelerden dolayı artık pek 100Hz nin bir getirisi kalmadı gibi artık. Ancak full array ve local dimming panel hızından daha öncelikli gibi artık.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Belki saçma gelecek ama Hdmi portlarda aşırı toz veya kirlilik buna sebep olmuş olabilirmi.Mesela mümkünse iç kısımları temizlenerek denenebilirmi örneğin kontak sprey ile.
Tüm portları toza karşı yumuşak bir fırça ve saç kurutma makinesinin ısıtıcısını kapatarak gerekli temizliğini yaptım ama ne yazık ki değişen birşey olmadı.

Son düzenleme:
Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
İlgisi yok ne yazık ki. Tamamen Port Switch Chip ile ilgili bu sorun.

Bunu şöyle değerlendirin;

port.jpg

Yukarıda gördüğünüz EKRAN kısmı otoban
Port switch kısmı Trafik Polisi
Harici kaynaklar da araçlar.

Otobana sadece ama sadece tek araç girişi için izin olur

Bunu da organize edecek olan Port Swtich dir.

Port Swtich hangi kaynak için izin verirse op araç otobana girer.

Peki Port Switch'in de bir amiri yok mu ''Şunun geçmesine izin ver'' diyen?

Var elbette, onun idari amiri de tv nin işlemcisi, Onun idari amiri de sizsiniz doğal olarak. ELinizdeki Kumandadan HDMI 1 dediğinizde işlemciye komut gider, İşlemciden Port switch Chipe komut gider, Port Switc Chip de bu komut doğrultusunda bir geçiş kapısı açar ve diğerlerini kapatır Böylece halihazırda aslında tüm sinyaller oarada VAR ve bekliyor olmasına rağmen ekranda sadece bir tanesi görünür.

İşte buradaki temel sorun da bu.

Daha büyük sorun ise yedek parçanın bulunup bulunamayacağız, ve en kötüsü ise sorunun işlemciye dayanamış olabilme olasılığı.

A Çevrimdışı

aeronics 

Süper Üye
15 Kas 2020
590
45
İlgisi yok ne yazık ki. Tamamen Port Switch Chip ile ilgili bu sorun.

Bunu şöyle değerlendirin;

port.jpg

Yukarıda gördüğünüz EKRAN kısmı otoban
Port switch kısmı Trafik Polisi
Harici kaynaklar da araçlar.

Otobana sadece ama sadece tek araç girişi için izin olur

Bunu da organize edecek olan Port Swtich dir.

Port Swtich hangi kaynak için izin verirse op araç otobana girer.

Peki Port Switch'in de bir amiri yok mu ''Şunun geçmesine izin ver'' diyen?

Var elbette, onun idari amiri de tv nin işlemcisi, Onun idari amiri de sizsiniz doğal olarak. ELinizdeki Kumandadan HDMI 1 dediğinizde işlemciye komut gider, İşlemciden Port switch Chipe komut gider, Port Switc Chip de bu komut doğrultusunda bir geçiş kapısı açar ve diğerlerini kapatır Böylece halihazırda aslında tüm sinyaller oarada VAR ve bekliyor olmasına rağmen ekranda sadece bir tanesi görünür.

İşte buradaki temel sorun da bu.

Daha büyük sorun ise yedek parçanın bulunup bulunamayacağız, ve en kötüsü ise sorunun işlemciye dayanamış olabilme olasılığı.
AV Receiver'daki sorun da aynı görevli parçadan olunca SV685 ile birlikte verilen devre şemalarının olduğu kitapçıkta ben de benzer bir arama yaptım. Port Switch işlemlerini Silicon Image'in SII9287CNU model entegresi yapıyor gözüküyor. Acaba bu entegre bildiğiniz başka marka ve modelo TVlerde de kullanılıyor mu? Malum belki donör olarak kullanılabilir.

Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,944
AV Receiver'daki sorun da aynı görevli parçadan olunca SV685 ile birlikte verilen devre şemalarının olduğu kitapçıkta ben de benzer bir arama yaptım. Port Switch işlemlerini Silicon Image'in SII9287CNU model entegresi yapıyor gözüküyor. Acaba bu entegre bildiğiniz başka marka ve modelo TVlerde de kullanılıyor mu? Malum belki donör olarak kullanılabilir.
Mutlaka kullanan olmuştur, sonuçta sadece Toshiba'ya üreteceğini düşünmüyorum ama, önemli olan bunun hala piyasadan temin edilebilir olması.
Bir de sorunun gerçekten buradan kaynaklandığına emin olmak.
Chip'i değiştirdin diyelim, sorun çözülmezse başka şeylere bakmak gerekecek.
Üretimi bitmiş ve özel bir model olunca arızayı kesinleştirseniz dahi maliyetine değer mi değmez mi konusuna geçilebilir.
Sizin arıza çözülebilir bence, işlemci kaynaklı bir şey değilse.
Şasesini de uçuk fiyata satmıyorlarsa eğer. :hihi

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,383
bu SV ler gerçekten ciddi güzel ama özel de paneldir!
herifler bu işte gerçekten ders verir mahiyet de TV üretmişler yaw

neyse bunları geçtim şimdi ama olayın "temizlikle" hiç alakası yoktur
istediğin kadar üfle tıkla v.s :haha

++
bildiğim ki taaa 2008 lere gidiyor bu olay;bazı kişiler de aynen bu durum olmuştur!
yaw en tipiği benim de başıma geldi ve anlattım,3/4 sene Panasonic Bluray cihazı kullandım bununla
ve bağlı iken sorun da çıkarmamıştı,sonra bir gün çıkarıp diğer Tosh panele taktım bir middet sonra
yeniden SV yi bağladım ama bir daha hayatda cihazı tanımadı gitti yaw,mecburen tekrar diğer Tosh taktım:hmm

benzer şikayetleri ki bunlar daha çok "hand-shake" sıkıntıları idi ve SV bazı cihazları tanımada sıkıntı çıkarıyordu!
ama örneğin aynı cihazın component/SVHS/composite/Scart bağlantısı varsa ki DVD ler öyleydi SV burada
hiç sorun çıkarmıyordu ki ben bir dünya değişik cihazlar takmıştım bu merete hem test hem de kullanım amaçlı..

sanırım 2012/13 de HDMI ile ilgili bir FW de çıkmıştı! ama bizim olayın bununla da alakası yok!

4 tane port var panel de,şimdi ben her bir cihazı panele takamıyorum çünkü bazen yukarıdaki sorundan dolayı
cihazı tanımıyor!
en son iki sene önce SuperOnline TV+ cihazını takmıştım servis geldi ilk önce 1 numaraya taktı görmedi cihazı!
sanırım 2 veya 3 numaraya taktık gördü!!

TV-Box var ben de 2 tane,birisi sorunsuz,hangisine taksam çalışıyor!! bu da enteresen bir durum çünkü
diğerini ise hangisine taksam çalışmıyor yaw! gelin buradan yakın şimdi:haha1

Not;Toshiba Bluray aldım daha sonra bunu da tanımadı!

Kablolarım çok kaliteli QED 1.4(ama sertifikalı bunlar çakma 1.4 filan değildir)
zaten bağladığım cihazlar için 1.1 de oluyor veya 1.4...

BOX ları ise 2.0 değil de 1.4 ile baplıyorum birisi sorunsuz diğerini kiç tanımıyor!
2.0 kablo gerekmiyor çünkü panelin HDMI desteği max.1.4 dür!

olayın kablo ile alakasını kimse bulamadı!

geriye iki şey kalıyor

"Switch port" sistemi bir şekilde sistem veya yazılım v.s olarak veya direk HW(ilgili chip v.s anlamında)
bazen kısa sürede ama uzun sürede bozulduğu da bir gerçek ve biz ortalama 10 seneden bahsediyoruz!

ama ben de bu sıkıntı sanırım 5./6. senelerde çıktı!

HDMI portların kimlik ataması işinde belliki sıkıntı var!

ama diğer yandan örneğin benim başıma gelenler gibi olursa da;önce cihazı sorunsuz tanıyor
sonra çıkarıp takınca tanımamaya başlıyor!

ama cihaz hiç çıkarmazsan bu sorun çıkmıyor!

++

teknik olarak buna benzer/değer TV bence yok! olanlar ise(FALD bahsediyorum)hem ciddi pahalı hem de
o rakamlara değermi!

Samsung dan Q8/9
Sony den de XH9x

TR de bulunan FALD lar bunlardır en iyileri olarak!

ben bir tek Samy den Q9 ları direk tutuyorum gerisi bana gelmez(işin tekniği olarak)
Sony den ise LD si bana göre bir tık daha iyi çalışıyor Samy den!

SV den sonra hep yazıyorum

ya OLED ya da...benim için LCD yok burada! ama "mecburiyet" den bir şeyler alıp kullanıyorum!
yok illa LCD dersem o zaman Q9x derim bunun yanına belki H9x de koyabilirim

yaw SV ci adam veya eski FALD ların bazılarını kullananlar ve PDP ci adam artık gidip
OLED almalıdır yaw:ok
paran varsa bas al kardeşim yoksa kafana göre bir şeylere takılın gari

Geri
Üst Alt