Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
oooo yerli halis muhlis çengel köy hıyarı yersen neresi yerli bunun kimbilir hangi yandaş köşeyi dönecek gene seçim çalışması reklam kokan hareketler inanın Vestel Venüs telefonlar bu arabadan daha çok yerli ve millidir made in china...
ortaya çıkan italyan pinin farina.. reborn togg.. ben demedim TV dedi.. ... Bu zamana kadar TR de tofaş, renault, otokar'a ait arabalar, mitsubishi temsa, Anadol, bunlar yerli değil mi diye düşünmeden edemedim.. ya da 96 modelden sonra üretilen uzay kasa vectra, ya da burada montajlanan japon otolar.. insan ister istemez bunları da düşünüyor..
bu arabalara bukadar masraf edileceğine DEVRİM ARABALARI nı yeniden üretselerdi daha iyi olurdu .eskişehir lokomotif fabrikası arşivlerinde bütün tasarım bilgiler mevcuttur.lisan mış telif miş vah şu modellere benziyor şunun kopyasıymış. tasarlayan üreten türk mühendisi ve işçisi bi ALLAHın kulunun gıkı çıkmazdı.
kaporta ve motor ve donanım da zaman nın şartlarına göre iyileştirmeler yapardın. mevcut motorda turbo ve enjeksiyon sistemi.yine mevcut motorda ufak değişikliler bir dizel motor üretilebilirdi. içimizdeki yabancı seviciler in gözünemi sokardın yada .....
Vallahi billahi onada mutlaka bir kulp takilirdi.acayip bir kavim var memlekette sanki mutlu olmalari lanetlenmis gibi ???? ne yaparsan yap mutlaka bir engel mutlaka bir problem cikartiyorlar cok acayip.
catres video çok faydalı olmuş paylaşım için teşekkürler.
Daha önce de söylediğim gibi ceo ve ekip kaliteli aksilik ya da engellemeler çıkmazsa çok iyi bir iş çıkaracaklarına eminim.
Ben şunu anlayamıyorum. Bazı arkadaşlar resmen arabayı beğenmeyeni gömme yarışında. Kusura bakmasınlarda sıfırdan ürün tasarımı, numunesinin hazırlanması ve büyük fuarlara (IFA vb.) lansman ürünü hazırlanma süreçlerinde bir fiil Vestel'in Ar-Ge'sinde çalıştım. Kibirlilik hiç adetim değildir. Ama sen Avrupa bizi kıskanacak hedefiyle ortaya atlıyorsan özellikle örnek verdiğim ekranları benim gözüme sokmayacaksın arkadaş!!! Biz lansman ürününde ufak bir ışık sızması var diye (50 inç CMO panelli 4K ürünlerdi ve ışık sızması karanlık ortamda farkedilebiliyordu) komple panelleri söküp refurbishing (yenileme) yapmış insanız. Kıyamıyorduk o ürünleri öyle göndermeye. Her biri birer çocuğumuz gibiydi. Yani demem o ki sen 60 yıl sonra ikinci devrim yapmayı kafaya koymuşsan, hedeflerini o kadar yükseğe çıkarmışsan, Avrupa'yı kıskandırma derdindeysen, ince eleyip sık dokuyacaksın. Yoksa hiç kimse senden %100 yerli üretim malzemelerle otomobil çıkarmanı beklemiyor. Azıcık arabayı anlatın insanlara. Nerelerinde biz varız. Kim nerelerini yaptı tek tek anlatarak. Lansmana gelen yabancıların gözüne gözüne sokarak. İleride şu anda yabancı tedarik olup da almamayı düşündüğünüz parçaları tek tek anlatarak. Dışarıda adam akıllı sürüş yaptırarak. SUV tanıtıyorsun, yağmur var diye sürmüyorsun. Yangından mal kaçırır gibi. Bunları ben eleştirmeyeceğim de kim eleştirecek!!! Ben Muz Cumhuriyeti'nin vatandaşı mıyım??
Ya ben de hepiniz gibi milli hissiyatlarla olaya yaklaşan bir insanım. Bu sonradan eklenme navigasyon gibi duran bu ekranları daha arabanın ilk kapısı açıldığında gözümüze sokma hangi tasarımcının düşüncesi? Bu hata nasıl farkedilmedi anlayamıyorum, üzülüyorum. Lansmanların ne kadar hayat memat meselesi olduğunu bilenler beni çok iyi anlayacaklardır. Bu kadar lafa "sen olsan ne yapardın söyle o zaman" diyenlere 3 farklı tasarım fikrini hemen söyleyebilirim.
Umarım düşük bütçeli halk seviyesinde olan modelleri de üretirler ve eksikliklerini de giderirler de biz de alkışlamaya devam ederiz. Son olarak bizler teknik adamlarız. Eleştirmek bizim olmazsa olmazımız. Her zaman söylerim yapıcı eleştiriyi dikkate alan işini bir üst seviyeye taşır. Kâle alınması temennilerimle.
Lansmandan sonraki röportajı izleseydiniz.Starhaberde içerdeki yan dikiz aynası ekranlarının ilerde ön sağ ve sol direklere gömüleceğini söylediler.Bu sadece şu an prototip olduğundan böyle imiş.
Lansmandan sonraki röportajı izleseydiniz.Starhaberde içerdeki yan dikiz aynası ekranlarının ilerde ön sağ ve sol direklere gömüleceğini söylediler.Bu sadece şu an prototip olduğundan böyle imiş.
İzledim arkadaşım. Siz demonstrasyon ile lansmanı birbirine karistiriyorsunuz. Sizin dediğiniz hataları demonstrasyon kaldırırda, lansman pek kaldırmaz. Lansman ürününde sipariş bile alabilirsiniz. Daha ileride düzeltince de beğenilmeme ihtimali olan bir şeyi neye göre sipariş verecek insanlar? Bu hatalarınızı ön görülerinizi lansmana kadar yetiştirir öyle görücüye çıkartırsınız. Lansmaninizin yetersiz olması ; ortaya çıkardığınız ürünün kalite algısını da düşürür.
Örnek verecek olursak, otomobilin sadece led farlara sahip modelini ve dijital klimalı modelini lansmana getirirsiniz ve bu 150000TL'den satışa çıkarılacak dersiniz. Ama 50000TL'lik modelde halojen far ve analog klima olacak dersiniz. Onu getirmesenizde olur lansman etkinliğine.
Bunun size örneği Tesla Cybertruck'tir. Lansmandan sonra 3 günde 200000 adet on sipariş aldi. Ve 2021'de uretilecek olmasina rağmen fiyatı bile belliydi. 39.900 dolar!!.
Madem yazdın, ilave edeyim... 3 milyar dolara yapılan köprünün %51 hissesini 500 milyon dolara satmak nedir??
* * *
Vaktinde ev sahibimin bakkal dükkanı vardı ve hayta oğlu işletiyordu, babasından para alıp rafları doldurdu, 6 ay bu malları sattı ve yedi 6 ay sonra satılan malların yeri boş kalıp babasından para isteyince, verilen çek/senetler patlayınca hayta oğlanın da ipliği pazara çıkmıştı...
Ülkede gerçekler ortaya çıktığında, hesap soracak sorumlular da olmayacak, herkes kendince rafları boşaltıp, itibardan tasarruf etmeyerek yediği içtiği, götürdüğü yanına kar kalacak...
İzledim arkadaşım. Siz demonstrasyon ile lansmanı birbirine karistiriyorsunuz. Sizin dediğiniz hataları demonstrasyon kaldırırda, lansman pek kaldırmaz. Lansman ürününde sipariş bile alabilirsiniz. Daha ileride düzeltince de beğenilmeme ihtimali olan bir şeyi neye göre sipariş verecek insanlar? Bu hatalarınızı ön görülerinizi lansmana kadar yetiştirir öyle görücüye çıkartırsınız. Lansmaninizin yetersiz olması ; ortaya çıkardığınız ürünün kalite algısını da düşürür.
Örnek verecek olursak, otomobilin sadece led farlara sahip modelini ve dijital klimalı modelini lansmana getirirsiniz ve bu 150000TL'den satışa çıkarılacak dersiniz. Ama 50000TL'lik modelde halojen far ve analog klima olacak dersiniz. Onu getirmesenizde olur lansman etkinliğine.
Bunun size örneği Tesla Cybertruck'tir. Lansmandan sonra 3 günde 200000 adet on sipariş aldi. Ve 2021'de uretilecek olmasina rağmen fiyatı bile belliydi. 39.900 dolar!!.