Yerli Otomobil Görücüye Çıktı ( Anket İçerir )

Yerli Otomobili Beğendiniz Mi ?

• Evet Beğendim

• Hayır Beğenmedim

• Kararsızım

Sonuçlar yalnızca oylamadan sonra görülebilir.
Domestos Çevrimdışı

Domestos 

Süper Üye
3 Tem 2018
4,206
51
Tarihimizi bilmeyen,"şerefsiz" bir kısım insanlar ne işimiz var yaw bizim Libya Çöllerin de diyorlar TV lere
çıkarak hiç utanmadan sıkılmadan,ben ayrıca işim icabı hep halkın içinde olmuştum,adeta bir Libya
uzmanıyım da diyebilirim,o şerefsizler bilsinki "zaten geç alınmış bir karar idi"!!(burası çok önemlidir arkadaşlar)
Tarihini çok iyi bilen "şerefsiz" de çok... (burası da çokomelli)

omrdml Çevrimdışı

omrdml 

Aktif Üye
19 Eyl 2019
354
Ben şunu anlayamıyorum. Bazı arkadaşlar resmen arabayı beğenmeyeni gömme yarışında. Kusura bakmasınlarda sıfırdan ürün tasarımı, numunesinin hazırlanması ve büyük fuarlara (IFA vb.) lansman ürünü hazırlanma süreçlerinde bir fiil Vestel'in Ar-Ge'sinde çalıştım. Kibirlilik hiç adetim değildir. Ama sen Avrupa bizi kıskanacak hedefiyle ortaya atlıyorsan özellikle örnek verdiğim ekranları benim gözüme sokmayacaksın arkadaş!!! Biz lansman ürününde ufak bir ışık sızması var diye (50 inç CMO panelli 4K ürünlerdi ve ışık sızması karanlık ortamda farkedilebiliyordu) komple panelleri söküp refurbishing (yenileme) yapmış insanız. Kıyamıyorduk o ürünleri öyle göndermeye. Her biri birer çocuğumuz gibiydi. Yani demem o ki sen 60 yıl sonra ikinci devrim yapmayı kafaya koymuşsan, hedeflerini o kadar yükseğe çıkarmışsan, Avrupa'yı kıskandırma derdindeysen, ince eleyip sık dokuyacaksın. Yoksa hiç kimse senden %100 yerli üretim malzemelerle otomobil çıkarmanı beklemiyor. Azıcık arabayı anlatın insanlara. Nerelerinde biz varız. Kim nerelerini yaptı tek tek anlatarak. Lansmana gelen yabancıların gözüne gözüne sokarak. İleride şu anda yabancı tedarik olup da almamayı düşündüğünüz parçaları tek tek anlatarak. Dışarıda adam akıllı sürüş yaptırarak. SUV tanıtıyorsun, yağmur var diye sürmüyorsun. Yangından mal kaçırır gibi. Bunları ben eleştirmeyeceğim de kim eleştirecek!!! Ben Muz Cumhuriyeti'nin vatandaşı mıyım??

009RVV0645adbb67e72dfa.jpg

Ya ben de hepiniz gibi milli hissiyatlarla olaya yaklaşan bir insanım. Bu sonradan eklenme navigasyon gibi duran bu ekranları daha arabanın ilk kapısı açıldığında gözümüze sokma hangi tasarımcının düşüncesi? Bu hata nasıl farkedilmedi anlayamıyorum, üzülüyorum. Lansmanların ne kadar hayat memat meselesi olduğunu bilenler beni çok iyi anlayacaklardır. Bu kadar lafa "sen olsan ne yapardın söyle o zaman" diyenlere 3 farklı tasarım fikrini hemen söyleyebilirim.

Umarım düşük bütçeli halk seviyesinde olan modelleri de üretirler ve eksikliklerini de giderirler de biz de alkışlamaya devam ederiz. Son olarak bizler teknik adamlarız. Eleştirmek bizim olmazsa olmazımız. Her zaman söylerim yapıcı eleştiriyi dikkate alan işini bir üst seviyeye taşır. Kâle alınması temennilerimle.

Son düzenleme:
Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Şükürler olsun rabbime
Bugünleri de bu TÜRK milleti gördü
Emeği,yüreği geçen herkesten Allah razı olsun

boşverin şimdi neresi yerliymiş lafını veya orası böyleymiş şurası söyleymiş....yaw milletn ağzı şimdi bir dünya laf üretir
sallayın geçin hepsini...

çok geç kaldık çoook,şimdi yapanlara bok atmak da neyin nesi Beyler,ülen bu işe bir şekil de girecektik vede girdik
bundan sonrası da evvel-allah gelecektir,kimse öküzün altına da buzağı filan aramasın!

örnek;bilmem ne markası(misal Alaman olsun Fransız olsun v.s)%100 hangisi yerel/yerli v.s parça kullanıyorki???
Ama sen "MARKA" dan başlayarak bu işe girersen zaten olayı bitirirsin...

Dün Saffet Üçüncü yü izledim bir ara ki severim kendisini,ülen bu herif bile cümle araların da oradan buradan bir şeyler
sokmaya çalıştı,açıkçası üzüldüm!

Bazı arkadaşları okuyorum,oradan buradan sürekli bir şeyler buluyor veya malum klasik edebi/sosyolojik görüşlere yer yeriyor

Herkes az sabırlı olsun,sabır+zaman=en güzel ilaçtır demişler atalarımız!

++

Bir lafım daha var,yaşım da müsait olduğu için;şu Libya denen memleket de ben 6 sene çalıştım!
genç olsam ve gönüllü gönderim olsa ilk ben giderim! ben orada Şehit olurum-Gazi dönerim...
Tarihimizi bilmeyen,"şerefsiz" bir kısım insanlar ne işimiz var yaw bizim Libya Çöllerin de diyorlar TV lere
çıkarak hiç utanmadan sıkılmadan,ben ayrıca işim icabı hep halkın içinde olmuştum,adeta bir Libya
uzmanıyım da diyebilirim,o şerefsizler bilsinki "zaten geç alınmış bir karar idi"!!(burası çok önemlidir arkadaşlar)

Zamanın da Kaddafi karşıtı olarak,yerel güçlerle bu işe girseydik,daha ilk günden bu iş biterdi,adamlar aylarca
TÜRK LERİ beklediler sadece,evet sadece TÜRK ler beklendi ama mevcut hükümet bunların hiç birisini göremedi!
Halk kızdı ne kadar Türk şirketi v.s varsa düşman belleyip yaktılar yıktılar!

Neyse şimdi gerçekleri gördüler ve bu Askerimiz oraya Allahın da izniyle gidecektir,ya Allah Bismillah Allahu-ekber
el-muzaffer ceyşi Turki

Not;orada Batı nın ne bok yediğinin ve özellikle USA nın ne denli boka sarıp da kaçtığını "Mr.Hilary Clinton" çok çok iyi biliyor
araştırın bulun bakın karı ne demiş! resmen USA da Batı ile birlikte battık!

Not;Orada gönüllü 50 tane özel güce bağlı asker kalmıştı,bunkar da şimdi USA Kahraman oldular!!
o kadar berbat battı ki Batı Libya denen ülkede,şimdi "nasıl hallediriz" diye düşünüyorlar ama bize verilen yetkiyle
evvel-allah biz bu işi çözeceğiz,orada ki çapulcular sanırım 10.000 kadar Sudan Rus v.s aak takımı var,şimdi
gerçek asker neymiş görecekler dir! Kaddafi de 10/15bin Afrikalı vardı ne oldu bunlar!

Bizim elimiz mahkum biz oraya gideceğiz,Tarih bağlıyor,Libya HALKı bağlıyor!!! 428 senelik hesap bağlıyor,zira bu adamlar
her zaman TÜRK leri sevdiler,bizi tek seven millet zaten Libyalılar(Arap-Müslüman alemi için de)!!
Gideceğiz ve onun bunun adamı olan tiplerin hesaplarını görüp,bağımsız birleşik LİBYA yı kurduracağız!

Not;bunu aslında Batı ve USA tek başına da yapabilir hatta daha da kısa sürede,çünkü bunlar da din iman yok,vur dedinmi
sivil v.s ne varsa bitirirler ama biz öyle değiliz!
Ancak USA Meclisleri kendi kamuoylarına bunu anlatamazlar! ne işimiz var bizim Libya da derler ama biz "diyemeyiz"

Allah yar ve yardımcımız olsun

++

O araba da çıkacak hepimiz bineceğiz merak etmeyin
Dünya o kadar değişti ki,bazılarımız hala bunu anlayamıyor!

Tasarımı dışarı yaptırmak o arabanın satılmasında işe yaramayacak.
EVT S1'e destek verselerdi daha başarılı bir işe imza atılmış olurdu.

TEKNOwest Çevrimdışı
23 Eyl 2018
10,455
50
bu arabalara bukadar masraf edileceğine DEVRİM ARABALARI nı yeniden üretselerdi daha iyi olurdu .eskişehir lokomotif fabrikası arşivlerinde bütün tasarım bilgiler mevcuttur.lisan mış telif miş vah şu modellere benziyor şunun kopyasıymış. tasarlayan üreten türk mühendisi ve işçisi bi ALLAHın kulunun gıkı çıkmazdı.
kaporta ve motor ve donanım da zaman nın şartlarına göre iyileştirmeler yapardın. mevcut motorda turbo ve enjeksiyon sistemi.yine mevcut motorda ufak değişikliler bir dizel motor üretilebilirdi. içimizdeki yabancı seviciler in gözünemi sokardın yada .....

I Çevrimdışı

ibrahimykr

Kayıtsız / Doğrulanmamış
Arkadaşlar ben bu araba olayına açıkçası çok ama çok gülüyorum. Kimileri arabayı yapar piyasaya sürer insanlar yorum yapar, test yapar. Biz de ise ancak yorum var. Arkadaş ortada araba yok orrada arabanın bir parçası bile yok, ortada vida bile yok ama gündem bu araba. Ortada daha fabrika yok ve ben bu arabanın tutacağını yapılacağını asla sanmıyorum. Çünkü; her şeyi kopya deniliyor. Ben ona bile bakmıyorum ortada elle tutulur bir şey yok sadece görsel. Yaparsın arabayı surersin piyasaya test sürülerini yaparız bakarız.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu arabalara bukadar masraf edileceğine DEVRİM ARABALARI nı yeniden üretselerdi daha iyi olurdu .eskişehir lokomotif fabrikası arşivlerinde bütün tasarım bilgiler mevcuttur.lisan mış telif miş vah şu modellere benziyor şunun kopyasıymış. tasarlayan üreten türk mühendisi ve işçisi bi ALLAHın kulunun gıkı çıkmazdı.
kaporta ve motor ve donanım da zaman nın şartlarına göre iyileştirmeler yapardın. mevcut motorda turbo ve enjeksiyon sistemi.yine mevcut motorda ufak değişikliler bir dizel motor üretilebilirdi. içimizdeki yabancı seviciler in gözünemi sokardın yada .....
Aradığım yorum bu, makyaj kasa motorda iyileştirme sur piyasaya

Moderatör tarafında düzenlendi:
Umut Barış Çevrimiçi

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,969
Arkadaşlar ben bu araba olayına açıkçası çok ama çok gülüyorum. Kimileri arabayı yapar piyasaya sürer insanlar yorum yapar, test yapar. Biz de ise ancak yorum var. Arkadaş ortada araba yok orrada arabanın bir parçası bile yok, ortada vida bile yok ama gündem bu araba. Ortada daha fabrika yok ve ben bu arabanın tutacağını yapılacağını asla sanmıyorum. Çünkü; her şeyi kopya deniliyor. Ben ona bile bakmıyorum ortada elle tutulur bir şey yok sadece görsel. Yaparsın arabayı surersin piyasaya test sürülerini yaparız bakarız.

Hocam zaten gündemin değiştiğini fark etmişsinizdir. Gerisini söylemiyorum. :bilmiyom

H Çevrimdışı

hkn40

Aktif Üye
1 Nis 2018
476
ortaya çıkan italyan pinin farina.. reborn togg.. ben demedim TV dedi.. :ara... Bu zamana kadar TR de tofaş, renault, otokar'a ait arabalar, mitsubishi temsa, Anadol, bunlar yerli değil mi diye düşünmeden edemedim.. ya da 96 modelden sonra üretilen uzay kasa vectra, ya da burada montajlanan japon otolar.. insan ister istemez bunları da düşünüyor..

Geri
Üst Alt