Deneyim Yepyeni Smart Portal Çalışmaları

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
yukardaki mesajlarda teraspy teraspy ile dün gece bu konu konusuldu,ftp ile baglanmaya gerek yok usb operations ile kaydedilebiliyor benim dün yapamadim dedigim olay buydu,benim yapmaya calisdigim mb110 u starturl.txt ile mb230 oldugunu portaldaki yönledirme sistemini atlatmak daha iyi portala yönlendirmesini saglamakti.foxxum diye paylastigim linkin sonuna kart nosunu yazarak iki haneli kartlarda bu olayi yapmislar mesala ..../mb97.php ,bizim kartlarda olabilecegi hakkinda emin degillerdi ftp ile tv deki dosyalar incelenebilir.
vestel64 ün linki bu 11https://9567245720.fxmconnect.com/#fxm11 .
buda anakart gruplari ve bizi ilgilendiren birkac konunun oldugu bir link incelemek isteyen olursa.

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
SETURLBaşlangıç sayfası olarak belirtilen URL ile portalı yükler. Portal aracılığıyla web sayfası yükleme durumunu döndürür.string-integer n n '/># * status =… url = inject_url =…
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

buradaki linki kendi portalimizla degistirip usb ye gerek kalmadan baglanabiliriz.geriye server olayi kaliyor.

Son düzenleme:
rfve Çevrimdışı

rfve

Aktif Üye
26 Şub 2018
330
Mb120 de tak çalıştır yok :( onuda halledicez İnş beraber lib dosyalarında usb net dosyası var sizin kartlardan çekip derlerse tak çalıştırdı olacak mb120lerde :)

İp tv olayını hallediyorum şuanda direk tv üzerinde ip tv izliyrceğiz programsız fakat profil dosyalarından açmamız lazım ip tvleri

direkt tv den izlemek daha stabil olacaktır.
bende bu konuya eğilmeyi düşünüyordum. senin vaktin varken ona da bir el atıver. ?

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Netflix mb97/98 alti kartlarda niye olmadiginin cevabi burada sanirim,kart kontrolü yapiyor yanlis anlamadiysam . aurora.elf var incelemek isterseniz yüklerim.

rm /conf/ftifile.txt %s pipe error
rm /conf/country.bin /conf/FTPupdate.flag FTPupdate.flag is crated successfully FTPupdate.flag FAIL [ICE_Hardware][%05d] ICE_HardwareReset
/sbin/reboot -d 3 /conf/netflix_enabled.bin rm /conf/netflix_enabled.bin restarting for netflix profile change!! /conf/firstswloaded.txt rm /conf/firstswloaded.txt %s file open error
Load country file /conf/country.bin Can not load country... /conf/ESDReset.flag

File has been found... rm -rf /conf/ESDReset.flag rm -rf /Customer/dialsetting.ini /Customer/dialsetting.ini There is no dialsetting.ini file create it!! FriendlyName=%s
MB98 ModelName=Vestel_MB97/MB98
Vestel_MB97/MB98
ModelName=Vestel_MB1xx_50Hz
Vestel_MB1xx_50Hz
ModelName=Vestel_MB1xx
Vestel_MB1xx
Netflix dialsetting.ini file cannot created ICE_HardwareInit: Failed to create gp_ice_hardware_mutex ICE_HardwareInit: Failed to create gp_ice_vbi_mutex **** ICE_HardwareInit **** /conf/tune.bin rm -rf /conf/tune.bin; sync; Tune File cannot be deleted Can not load tune...
TUNER : %s EXTENSION : %s
frost/frost_socket_consoleThread ================================================================= ## Software Version: V.%d.%d.%d.%d SVN %s
191894 MBoot Version: %s
NAND Size: %d
DDR Freq: %dM
CPU Freq: %dM
***** ICE_HardwareInit end *****

**********go to low power for ESD!!!! ESDReset.flag is crated successfully Can not write country... ice_last_sw_params is not updated, no need to write flash Can not write tune... %s_%s Customer NONE TOUCHP
ICE_HardwareResetDemux CheckNetflixEnableState CheckForTheFirstTime RemoveActiveStandbyCheckFile _ICE_HardwareCheckFTIFile _ICE_RemoveCountry

ytigi Çevrimdışı

ytigi 

VIP
4 Nis 2019
514
37
Netflix mb97/98 alti kartlarda niye olmadiginin cevabi burada sanirim,kart kontrolü yapiyor yanlis anlamadiysam . aurora.elf var incelemek isterseniz yüklerim.

rm /conf/ftifile.txt %s pipe error
rm /conf/country.bin /conf/FTPupdate.flag FTPupdate.flag is crated successfully FTPupdate.flag FAIL [ICE_Hardware][%05d] ICE_HardwareReset
/sbin/reboot -d 3 /conf/netflix_enabled.bin rm /conf/netflix_enabled.bin restarting for netflix profile change!! /conf/firstswloaded.txt rm /conf/firstswloaded.txt %s file open error
Load country file /conf/country.bin Can not load country... /conf/ESDReset.flag

File has been found... rm -rf /conf/ESDReset.flag rm -rf /Customer/dialsetting.ini /Customer/dialsetting.ini There is no dialsetting.ini file create it!! FriendlyName=%s
MB98 ModelName=Vestel_MB97/MB98
Vestel_MB97/MB98
ModelName=Vestel_MB1xx_50Hz
Vestel_MB1xx_50Hz
ModelName=Vestel_MB1xx
Vestel_MB1xx
Netflix dialsetting.ini file cannot created ICE_HardwareInit: Failed to create gp_ice_hardware_mutex ICE_HardwareInit: Failed to create gp_ice_vbi_mutex **** ICE_HardwareInit **** /conf/tune.bin rm -rf /conf/tune.bin; sync; Tune File cannot be deleted Can not load tune...
TUNER : %s EXTENSION : %s
frost/frost_socket_consoleThread ================================================================= ## Software Version: V.%d.%d.%d.%d SVN %s
191894 MBoot Version: %s
NAND Size: %d
DDR Freq: %dM
CPU Freq: %dM
***** ICE_HardwareInit end *****

**********go to low power for ESD!!!! ESDReset.flag is crated successfully Can not write country... ice_last_sw_params is not updated, no need to write flash Can not write tune... %s_%s Customer NONE TOUCHP
ICE_HardwareResetDemux CheckNetflixEnableState CheckForTheFirstTime RemoveActiveStandbyCheckFile _ICE_HardwareCheckFTIFile _ICE_RemoveCountry

Ne yapmak istediğinizi anlamadım ben?

Auroro. Elf sistem kurulumu için olan bir dosya

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Ne yapmak istediğinizi anlamadım ben?
türkce portal uygulamalarinin adresini ariyorum.XML Listenin oldugu adresi buldum ama giris yetkim yok, birkac adres buldum ama browser da calismiyor tabiki ,bazilarida lisans yüzünden kisitli sanirim
tv.maxdome.de

netflix bir ara mb96 ve alt seri kartlarda en fazla sorulan konu idi, nasil yüklenir mi sorusunu paylasiyorlardi onun icin paylastim.

bu vestelim smart menü giris sayfasi ,bence foxxum u lisansli icerikleri almak icin kullaniyorlar ,portaltv de kendi sunuculari..update ve portal yönlendirmesini hw ve sw profil bilgilerine göre yapiyorlar
*Post Error = %d
rm /conf/ftpUpdateVersionFile.txt

%s|%s
UID(%s/MB90/VESTEL/65)+CE-HTML
Cannot init curl! Cannot open output file! Curl error: %d
Cannot open starturl file: /conf/browser/starturl.txt, needed for creating dinamic url.
Cannot read starturl file: /conf/browser/starturl.txt, needed for creating dinamic url.
/profiles/ /conf/ip_tuner/mb97_hwprofile.bin
can not connect to server for updating profile files!
rm -f /conf/ip_tuner/mb90_*profile.bin
wget -s %s/mb97_hwprofile.bin
mb97_hwprofile.bin does not exist on server!
rm -f /conf/ip_tuner/mb100_hwprofile.bin
mv -f /conf/ip_tuner/mb97_hwprofile.bin /conf/mb97_hwprofile.bin hwprofile file could not be updated!
rm -f /conf/ip_tuner/mb97_hwprofile.bin /conf/ip_tuner/mb97_swprofile.bin
rm -f /conf/ip_tuner/mb90_*profile.bins
wget -s %s/mb100_swprofile.bin
mb100_swprofile.bin does not exist on server!
rm -f /conf/ip_tuner/mb100_swprofile.bin
mv -f /conf/ip_tuner/mb97_swprofile.bin /conf/mb97_swprofile.bin swprofile file could not be updated!
rm -f /conf/ip_tuner/toros_swprofile.bin profile files do not exist on server! profile files could not be updated!
/dev/shm/1mb.txt
/dev/shm/2kb.txt Internet connection successfull +++++ ERROR:Could not connect to the Internet
%s file_size=%d

portaltv.tv olacak

Son düzenleme:
hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
Anakartlara göre nasil portal yönlendirmesi yapilabildigini buldum ,bir iki cözmem gereken durum var, eger cözebilirsem mb9x lar büyük ihtimalle mb120 li kartlarin portallarina kadar erisim yapabilecekler.
mb230 lu kartta mb211 ve mb130 acilabiliyor daha alt kartlarin portallari acilmiyor,profildeki server tipleri mb130 dan itibaren farkli, belki bu sebepten olabilir.
mb120 de iki farkli server tipide var profilinde, bu avantajmi dezavantajmi deneyerek bulmak lazim..Simdilik portal icerigi iki kart icin ayni görünüyor ama bu pürüz sonraki asamada test edilebilir sanirim.

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Bir sonraki diyeceğim vendor içerisinden dosyaları sildiğim halde portaltv. Tv açıldı. Profil dosyasından atacağız link profil güncellemesi yapcağı, büyük ihtimal.
Bizim kartlardan mb97ye kadar tek yedekleme dosyası var,mb97 ve üstünde 3 yedekleme dosyası var,silme yapılacaksa yedeklerde de silinmeli :)
Bunu kanal listesini elle telnetten attığım zaman öğrenmiştim,ama yazılım kendisi silerse yedekleri de silip,yenileriyle değiştiriyor sevgili ytigi :ok

arkadaşlar masa üstünde yeni txt dosyası oluşturun ismine "starturl" adını verin, içerisine yukarıda paylaşmış olduğumuz portal linklerinden bir tanesini kopyalayıp kaydedin ve ftp ile bağlantı yapın.

ftpde "conf" klasörüne girin, ardından "browser" klasörüne girin starturl dosyasını buraya sürekleyip bırakın. hepsi bukadar :)

teraspy teraspy, hosbulduk hosbulduk, rfve rfve
Starturl ile epeydir link yüklüyorum ,telnet veya ftp ye gerek yok, usbye kopyalayıp servis menüsünden usboperations ile yükleniyor ama tüm kartlarda silme işi telnet veya ftp ile yapılıyor ,aslında eve gittiğimde boş bir starturl yükleyip denemek lazım ,sanki bir üye arkadaşla bunu denedik gibi ,sanırım sevgili catres ti galiba :)

... ,bizim kartlarda olabilecegi hakkinda emin degillerdi ftp ile tv deki dosyalar incelenebilir....
Bizim kartlarda hatta tüm kartlarda bildiğim kadarıyla ,tarayıcı üst bilgisinden alıyor bilgileri ,o üst bilgide tv kart numarası da var ,oradan alıyor ,tam adını hatırlamıyorum ,onun için "tarayıcı üst bilgisi" dedim ,bir adı var da hatırlamıyorum inan.
SETURLBaşlangıç sayfası olarak belirtilen URL ile portalı yükler. Portal aracılığıyla web sayfası yükleme durumunu döndürür.string-integer n n '/># * status =… url = inject_url =…
Bu komut bende 3 tvde de çalışmadı :) bu komutları telnetten vereceksiniz :ok

ytigi Çevrimdışı

ytigi 

VIP
4 Nis 2019
514
37
Bizim kartlardan mb97ye kadar tek yedekleme dosyası var,mb97 ve üstünde 3 yedekleme dosyası var,silme yapılacaksa yedeklerde de silinmeli :)
Bunu kanal listesini elle telnetten attığım zaman öğrenmiştim,ama yazılım kendisi silerse yedekleri de silip,yenileriyle değiştiriyor sevgili ytigi :ok

Starturl ile epeydir link yüklüyorum ,telnet veya ftp ye gerek yok, usbye kopyalayıp servis menüsünden usboperations ile yükleniyor ama tüm kartlarda silme işi telnet veya ftp ile yapılıyor ,aslında eve gittiğimde boş bir starturl yükleyip denemek lazım ,sanki bir üye arkadaşla bunu denedik gibi ,sanırım sevgili catres ti galiba :)

Bizim kartlarda hatta tüm kartlarda bildiğim kadarıyla ,tarayıcı üst bilgisinden alıyor bilgileri ,o üst bilgide tv kart numarası da var ,oradan alıyor ,tam adını hatırlamıyorum ,onun için "tarayıcı üst bilgisi" dedim ,bir adı var da hatırlamıyorum inan.

Force starturl ?

Şimdi kendi portalı mızı ediliyoruz bitince start url ile ve tv xhannel xml ilede ip tv yapalım :)

hosbulduk Çevrimdışı

hosbulduk 

TFC Team
9 Kas 2018
3,721
starturl herseyin ilaci olacak,bu arada bilen varsa profilde kart bilgilerindeki string degerlerini artirma yöntemi varmidir? su anda mb97 i mb110 yapamiyorum 4 karakter kisitlamasi var..su anki mb97 nin mb110 un portalina yönlendirme yapilmis haldeki ekran görüntüsü bu yüzden asagidaki sekilde;

20200310_0731151.jpg

silme işi telnet veya ftp ile yapılıyor
silme isini ben ilk kurulum yaparak hallediyorum

bu komutları telnetten vereceksiniz
bu komutu paylasma amacim starturl ile kendi portal linkimizi tv ye kaydettigimizde calisacagini göstermek icindi.Portal icerigi ,dizayni ve server hazir oldugunda direk tv den calisabilecek yani. rfve rfve nin paylasdigi son linkler direk tv den calistirilabilecek durumda su anda.

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt