Whatsapp yeni sözleşmeyi zorunlu kılması

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Fiko öyle deme, kendi aramızda laklak ettiğimiz kısmını es geçiyorum.
İşyerinde kullanıyoruz ciddi bilgiler yazılıp çiziliyor (sivile açık olmayan bilgiler), Özel yazışmalarımız bile burdan yapıyorduk.

adamlar bunlar işleyeceğim ve paylaşacağım değince kursağıma yumruk gibi oturdu.
Hocam mesajları açıp işleyecek olsalar çok daha ciddi olurdu olay. O boyutta değil. Verileri serverda değil kullanıcı tarafında tutuyoruz serverlarda bulunan okunmayan mesajlarda şifreli biçimde saklanıyor diye açıklama yaptılar. Bu tip uygulamaların en kritik özelliği o şifreli mesajlaşma zaten. Tam nasıl kullandıklarını bilmiyorum ama şifreleme anahtarları cihaz üzerinde tutuluyorsa kendilerinin açıp okuması da mümkün değil.

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
15,026
Hocam mesajları açıp işleyecek olsalar çok daha ciddi olurdu olay. O boyutta değil. Verileri serverda değil kullanıcı tarafında tutuyoruz serverlarda bulunan okunmayan mesajlarda şifreli biçimde saklanıyor diye açıklama yaptılar. Bu tip uygulamaların en kritik özelliği o şifreli mesajlaşma zaten. Tam nasıl kullandıklarını bilmiyorum ama şifreleme anahtarları cihaz üzerinde tutuluyorsa kendilerinin açıp okuması da mümkün değil.
Minareyi çalan kılıfını uydurur diye bir ata sözü var.
Şifrede anahtarda hepsi kendilerindedir.

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Minareyi çalan kılıfını uydurur diye bir ata sözü var.
Şifrede anahtarda hepsi kendilerindedir.
Hocam öyle bir şey yapabilecek olsalar zaten ortaya çıkar bir şekilde. Kullandıkları teknolojinin olayı uçtan uca şifreleme dedikleri şeyin mantığı zaten iletim sırasında okunamaması. Eğer şeffaflık ilkelerine aykırı bir şey yaparlarsa AB bölgesinde ciddi zarar görürler. Adamların tekelleşme için yazdıkları cezalar bile dünya para böyle bir şey ortaya çıksa yasaklayabilirler bile. Bu arada Telegramda aynı şifrelemeyi kullanabilmek için gizli sohbet özelliğini açmanız gerekiyor bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Horizon707 Çevrimdışı

Horizon707 

Süper Üye
4 Eyl 2020
795
Bizzat yaşadık ailecek... :bye

* * *

Yağmurdan kaçarken doluya tutulmayın.

Telegram günümüzde her türlü korsan film,kitap,müzik dağıtımının yapıldığı merkez görevi görüyor büyük guruplar açabiliyorsunuz Facebook gibi ve moderasyon yok gibi bir şey. Bu yüzden servislerini kullananların ne yaptığına bakmıyor adamlar her türlü amaç için kullanılabiliyor.

Koro96 Çevrimdışı

Koro96 

Süper Üye
24 Şub 2019
2,531
Neden türkiye neden AB değil nasıl çakallık yapacaklarını kendileri bile bilmiyor şimdi benim whatsapta bazı arkadaşlarla iş icabı 2019 dan beri yazışmalarım var bunları gerek sesli gerek yazışma bunları onları kullanabilcekmi ? yani

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Umut Barış Çevrimdışı
23 Kas 2017
21,011
Neden türkiye neden AB değil nasıl çakallık yapacaklarını kendileri bile bilmiyor şimdi benim whatsapta bazı arkadaşlarla iş icabı 2019 dan beri yazışmalarım var bunları gerek sesli gerek yazışma bunları onları kullanabilcekmi ? yani
Sohbetleri silmezsen inceleyebilir.
Yazılımın ne yaptığını bilemezsin ki.

Onu ancak bu işe kafa yoran yazılımcılar bilebilir belki.
Kaynak kodu da yok sonuçta.

Geri
Üst Alt