R Çevrimdışı

Russ17

Yeni Üye
14 Eki 2023
7
53
Hi,

I have a JVC LT-55C870(B) which has a 17MB130E main board. The TV does not boot, no back light, no picture, just LED flashes at 1Hz.

I think maybe firmware corruption.

IMG-4945.jpg

Back-Panel.jpg

IMG-4946.jpg

Tried a 17MB130E from a LT-43C888 (running V3.62.35.3) which does work (screen on, backlight on) but Netflix doesn't work - error tvq-pb-101(8.1).

SD Channels are OK, but HD channels do not work. Wi-Fi is slow to connect and the TV feels slow to respond to app in general.

As the original 17MB130E main board does not boot, I don't know the software version for the LT-55C870(B) and MB does not have any stickers on it to say which version it is.

Does anyone know what version I will need for the original 17MB130E?

Any help appreciated.

Regards

Russell

IMG-4946a8fd01162d6abed6.jpg

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
merhaba arkadaşlar . forumda yeniyim . bir kaç yerde yazılım linki var, beğenmezsen indiremezsin diyor. beğenmediğim link kalmadı, yine de indirme linki ya açılmıyor. ya da talep et diyor. ne yapmam gerektiğini tam bilemedim.

tv marka modelim
VESTEL 4K SMART 49UD8400 49" LED
V.3.62.25.1 SVN: 272284 MB130

NEDENİNİ ANLAMADIĞIM ŞEKİLDE KANALD CNN TURK GİBİ HD YAYINLARIN 12245 H 27500 SİNYALİ HEP SIFIR GÖSTERİYOR. TKGS BİLE BULAMIYOR. DİĞER HD KANALLARIN SİNYAL KALİTESİ %100 . SADECE BU KANALLARDA NEDEN ARIZA VAR ANLAYAMIYORUM. DİĞER KOMŞULARDA PROBLEM YOK.

BEN DE YAZILIMI GÜNCELLERSEM BELKİ DÜZELİR DİYE UMUT EDİYORUM.

BANA YAZILIM LİNKİ ATAR MISINIZ.

BİR DE CORE İLE FULL ARASINDA FARK NEDİR TAM ANLAYAMADIM. KUMANDAMDA NETFLIX TUŞU VAR. FARK EDER Mİ BİLMİYORUM.

ŞİMDİDEN YARDIMLARINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDEİERİM
Peki yazıları büyük harfle yazmanın YANİ BAĞIRMANIN sorunuza cevap bulmak için etkili olduğunu mu düşünüyorsunuz? Mesajınızı küçük harflerle düzenleyin! Mesaj düzeltildi, teşekkür ederiz.

Yazılım isteği için hiç alışkın olamadığımız bir şeyi yapın ve Forum Kuralları! nı okuyun. Birşey için talep edin yazıyorsa sanırım bir sebebi vardır ve tüm açıklama kullanım klavuzu niteliğindeki Forum Kuralları sayfalarında ve mesaj yazdığınız konunun ilk mesajı! ndadır.

TV' de Menü > Kurulum > İlk kurulum seçeneği ile temiz bir kurulum yapın ve diseqc ayarlarını sisteminize uygun şekilde doğru yapın. Ardından evinize ulaşan kabloyla ve çıkışla ilgili kontrolleri yapın. TV yazılımı yalnızca belirli frekanslardaki soruna etki etmez. Daha kesin bir bilgi için TV' nizi diğer komşularınızdan birine götürün ve onların bağlantısı ile yukarıda bahsettiğim ilk kurulum işlemini yapın.

Son düzenleme:
R Çevrimdışı

ramazan gemici

Yeni Üye
14 Eki 2023
4
24
Peki yazıları büyük harfle yazmanın YANİ BAĞIRMANIN sorunuza cevap bulmak için etkili olduğunu mu düşünüyorsunuz? Mesajınızı küçük harflerle düzenleyin!

Yazılım isteği için hiç alışkın olamadığımız bir şeyi yapın ve Forum Kuralları! nı okuyun. Birşey için talep edin yazıyorsa sanırım bir sebebi vardır ve tüm açıklama kullanım klavuzu niteliğindeki Forum Kuralları sayfalarında ve mesaj yazdığınız konunun ilk mesajı! ndadır.

TV' de Menü > Kurulum > İlk kurulum seçeneği ile temiz bir kurulum yapın ve diseqc ayarlarını sisteminize uygun şekilde doğru yapın. Ardından evinize ulaşan kabloyla ve çıkışla ilgili kontrolleri yapın. TV yazılımı yalnızca belirli frekanslardaki soruna etki etmez. Daha kesin bir bilgi için TV' nizi diğer komşularınızdan birine götürün ve onların bağlantısı ile yukarıda bahsettiğim ilk kurulum işlemini yapın.
hocam sizi sinirlendirmişim istemeden ama tv ile ilgili bilgileri girerken büyük harfde kalmış.
kusuruma bakmayın.

"TV' de Menü > Kurulum > İlk kurulum seçeneği ile temiz bir kurulum yapın ve diseqc ayarlarını sisteminize uygun şekilde doğru yapın. Ardından evinize ulaşan kabloyla ve çıkışla ilgili kontrolleri yapın. TV yazılımı yalnızca belirli frekanslardaki soruna etki etmez. Daha kesin bir bilgi için TV' nizi diğer komşularınızdan birine götürün ve onların bağlantısı ile yukarıda bahsettiğim ilk kurulum işlemini yapın."

IMG_20231014_200408.jpg

hepsini yaptım. hatta komşunun tv sini benim eve getirdim, sorun olmadı. yanlış anlaşılma olmasın. sadece kanal d hd ve aynı frekansta yayın yapan diğer kanallarda sorun var. TKGS ile kurulum yaptım. kana ld'yi kanal listesinde 3.sıraya alıyor ama görüntü yok. tkgs yi kapatıp manuel kanal aramadan tekrar frekansı giriyorum . sinyal ve kalite sıfır. turksatın 12380 ile kendim arama yaptığımda bütün kanallar sd ve hd olmak üzere geliyor ama kanal d gruubu yok.
link bırakmak kural daihilinde mi bilmiyorum ama isterseniz eklerim. buna benzer hatalar başkalarının da başına gelmiş.

https://tavsiyeforumu.com/konu/vestel-tv-kanal-d-teve-2-ve-cnn-turk-hd-sorunu.10631/
mesala bu arkadaşlarda benzer problem yaşamış

ve burada da bir başkası. onlarda en azından anlamsız görüntüler var. bende direkt siyah ekran.

bu nedenle yazılım talebinde bulunmuştum hocam
şimdiden teşekkürler

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
hocam sizi sinirlendirmişim istemeden ama tv ile ilgili bilgileri girerken büyük harfde kalmış.
kusuruma bakmayın.

"TV' de Menü > Kurulum > İlk kurulum seçeneği ile temiz bir kurulum yapın ve diseqc ayarlarını sisteminize uygun şekilde doğru yapın. Ardından evinize ulaşan kabloyla ve çıkışla ilgili kontrolleri yapın. TV yazılımı yalnızca belirli frekanslardaki soruna etki etmez. Daha kesin bir bilgi için TV' nizi diğer komşularınızdan birine götürün ve onların bağlantısı ile yukarıda bahsettiğim ilk kurulum işlemini yapın."

IMG_20231014_200408.jpg

hepsini yaptım. hatta komşunun tv sini benim eve getirdim, sorun olmadı. yanlış anlaşılma olmasın. sadece kanal d hd ve aynı frekansta yayın yapan diğer kanallarda sorun var. TKGS ile kurulum yaptım. kana ld'yi kanal listesinde 3.sıraya alıyor ama görüntü yok. tkgs yi kapatıp manuel kanal aramadan tekrar frekansı giriyorum . sinyal ve kalite sıfır. turksatın 12380 ile kendim arama yaptığımda bütün kanallar sd ve hd olmak üzere geliyor ama kanal d gruubu yok.
link bırakmak kural daihilinde mi bilmiyorum ama isterseniz eklerim. buna benzer hatalar başkalarının da başına gelmiş.

https://tavsiyeforumu.com/konu/vestel-tv-kanal-d-teve-2-ve-cnn-turk-hd-sorunu.10631/
mesala bu arkadaşlarda benzer problem yaşamış

ve burada da bir başkası. onlarda en azından anlamsız görüntüler var. bende direkt siyah ekran.

bu nedenle yazılım talebinde bulunmuştum hocam
şimdiden teşekkürler
Benim özelimde bir durum değil. Sosyal ortamlarda büyük harfle mesaj yazmak bağırmak anlamına gelir. Bu yüzden uyarmak durumundayım. Bahsettiğiniz konuda By_Trol By_Trol ustamız çözüm olabileceğini belirtmiş. Aynı ürünler olmasa da vardır bir bildiği deyip yazılımı paylaşayım.

Full yazılım verildi. Sağ üstte çan simgesinden bildirimleri kontrol edin. Yükleme talimatı indirme sayfasındadır. Yükleme sonucunu mutlaka bildirin.

R Çevrimdışı

ramazan gemici

Yeni Üye
14 Eki 2023
4
24
merhaba hocam tekrar,

flash belleğe hem ana klasor halinde, hem de ayrı dosya halinde (toplam 4 dosya) olarak iki farklı şekilde de yükledim. yazılım yüklensin mi diye sorduğunda evet dedim ama aynı anda "yazılım güncellemesi başarısız" oldu dedi. tv flash belleği mi görmedi acaba dedim ama tv medya tarayıcısı içinden bakınca flashı görüyor, hatta txt dosyasının adı çıkıyor.

Benim özelimde bir durum değil. Sosyal ortamlarda büyük harfle mesaj yazmak bağırmak anlamına gelir. Bu yüzden uyarmak durumundayım. Bahsettiğiniz konuda By_Trol By_Trol ustamız çözüm olabileceğini belirtmiş. Aynı ürünler olmasa da vardır bir bildiği deyip yazılımı paylaşayım.

Full yazılım verildi. Sağ üstte çan simgesinden bildirimleri kontrol edin. Yükleme talimatı indirme sayfasındadır. Yükleme sonucunu mutlaka bildirin.
merhaba hocam tekrar,

flash belleğe hem ana klasor halinde, hem de ayrı dosya halinde (toplam 4 dosya) olarak iki farklı şekilde de yükledim. yazılım yüklensin mi diye sorduğunda evet dedim ama aynı anda "yazılım güncellemesi başarısız" oldu dedi. tv flash belleği mi görmedi acaba dedim ama tv medya tarayıcısı içinden bakınca flashı görüyor, hatta txt dosyasının adı çıkıyor.

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
merhaba hocam tekrar,

merhaba hocam tekrar,

İyi de neden talimatlar dahil herşeyi eksik okuyoruz. Özellikle yazmadım mı yükleme talimatı indirme sayfasındadır diye. Full yazılımı neden güncelleme yükleme yöntemiyle yüklemeye çalışıyorsunuz. TV' yi tamamen çalışmaz hale getireceksiniz.

Bu talimatın neresinde Menu 1505 ya da yazılım yüklensin mi ya da klasörle kopyalayın gibi bir ibare görüyorsunuz?

Tv nin donanımı orijinal ise yazılımı yükleyin.
Sorumluluk tamamen sizdedir.
Yazılımı zipten çıkartın.
Fat32 Formatında biçimlendirilmiş boş bir flash bellek içerisine kopyalayın.
Flash belleği tv nin usb portuna takın.
Uzaktan kumanda üzerindeki OK tuşuna basılı tutun.
Tv nin fişini prize takın.
Öndeki led hızlı hızlı yanıp sönmeye başlayınca OK tuşunu bırakın.
2-3 Dakika içerisinde yazılım yüklenecektir

M Çevrimdışı

Masteryoda

Yeni Üye
10 Nis 2018
5
52
Merhabalar MB 100 anakartlı Vestel üretimi Hi-Level televizyonuma modlanmış yazlılm yükleyince menüdeki birçok kısım silindi. Televizyonumu eski haline döndürmek için Full yazılım rica ederim lütfen.

20231015_111404.jpg
20231015_111505.jpg

Son düzenleme:
R Çevrimdışı

Russ17

Yeni Üye
14 Eki 2023
7
53
slowfood slowfood

Is there any further information I can provide that will help identify the original version of software required for the 17MB130E from the LT-55C870(B) TV which does not boot?

There is a long number printed on the top of the board:1913 23515696 281292000053 1011913957301 which is next to the main power connector CN102. There are definitely no stickers anywhere on the board (or on the one I used from the other TV) which will identify the software or board version.

From what I can see in the downloads area, there are only three software versions that are for JVC TV - V3.62.35 V3.62.49 and V5.35.8.3 - the V5 is listed as being for 17M130S, whereas I need software for 17MB130E, so it looks like Version 3 is the correct one, but which out of the two? 3.62.35 or 3.62.49?
The 17MB130E (from an LT-43C888) I have currently installed (in the LT-55C870(B) is running 3.62.35.3, and has some issues, so would it be safe to assume that V3.62.49 is the correct version for the LT-55C870(B)? If I try V3.62.35 and it does not work, can I load V3.62.49 to replace V3.62.35?

I have tried to download the software V3.62.35 and V3.62.49, but get an error from the website saying my "Your permission does not meet to extra requirements to download this resource"

As far as I know, the TV is all original with no exchanged parts, other than the 17MB130E that I have changed to perform the tests. I would ideally like to get the original 17MB130E installed with functioning software.

I appreciate your assistance in this matter.

Regards

Russell

slowfood Çevrimdışı

slowfood 

Moderatör
23 May 2022
7,881
slowfood slowfood

Is there any further information I can provide that will help identify the original version of software required for the 17MB130E from the LT-55C870(B) TV which does not boot?

There is a long number printed on the top of the board:1913 23515696 281292000053 1011913957301 which is next to the main power connector CN102. There are definitely no stickers anywhere on the board (or on the one I used from the other TV) which will identify the software or board version.

From what I can see in the downloads area, there are only three software versions that are for JVC TV - V3.62.35 V3.62.49 and V5.35.8.3 - the V5 is listed as being for 17M130S, whereas I need software for 17MB130E, so it looks like Version 3 is the correct one, but which out of the two? 3.62.35 or 3.62.49?
The 17MB130E (from an LT-43C888) I have currently installed (in the LT-55C870(B) is running 3.62.35.3, and has some issues, so would it be safe to assume that V3.62.49 is the correct version for the LT-55C870(B)? If I try V3.62.35 and it does not work, can I load V3.62.49 to replace V3.62.35?

I have tried to download the software V3.62.35 and V3.62.49, but get an error from the website saying my "Your permission does not meet to extra requirements to download this resource"

As far as I know, the TV is all original with no exchanged parts, other than the 17MB130E that I have changed to perform the tests. I would ideally like to get the original 17MB130E installed with functioning software.

I appreciate your assistance in this matter.

Regards

Russell
Sayın Russell;

Cihazınız yurtdışı pazara ait olduğu için mevcut arşivimizdeki yazılımlar uyumsuzluk, hata gibi sorunlar yaratabiliyor. Söz konusu cihazınızla ilgili yokoono yokoono ustamızın yardımları uygun olacağı için kendisini etiketliyorum. Müsait olduğunda kendisi problemle ilgili mesajınıza dönüş yapacaktır.

Teşekkürler.

R Çevrimdışı

Russ17

Yeni Üye
14 Eki 2023
7
53
Mr Russell;

Since your device belongs to a foreign market, the software in our current archive may cause problems such as incompatibility and errors. I am tagging our master yokoono yokoono as his help regarding your device in question would be appropriate. He will reply to your message regarding the problem when he is available.

Thanks.
Dear Slowfood,

Thanks for your continued assistance it is greatly appreciated.

Russell

yokoono Çevrimdışı

yokoono

TFC Team
20 Mar 2019
2,619
73
For Russ17
I have nothing in the archive. Also try a factory reset: menu, 4725, Diagnostics, factory reset, ok.

R Çevrimdışı

Russ17

Yeni Üye
14 Eki 2023
7
53
For Russ17
I have nothing in the archive. Also try a factory reset: menu, 4725, Diagnostics, factory reset, ok.
I cannot get the TV to boot with the original 17MB130E mainboard, it just has a flashing front LED, so no chance to get into the MENU to do a factory reset.

Could this be resolved in any other way?

The 17MB130E board I have fitted to the LT-55C870(B), so I could check that backlight and panel are OK, is from a different TV (same mainboard type) but this mainboard has some problems with Netflix and no HD channels - this may be software related or hardware related (its a 4K panel in both TV's). The mainboard that works came from a smashed screen TV, so I cannot tell if this mainboard works 100%, but the owner says it was fully functional before the screen was smashed.

Geri
Üst Alt