sufi48
Aktif Üye
- 29 Kas 2017
- 189
sufi4848' Alıntı:@Ado hocam kafam karıştı iyice aynı servis 2 farkli yorumyorum verdi 25 derecede çalışıyor oda sıcaklığı yukselınce klima komple kendini kapatıyor.uzunca bir süre çalışmıyor oda sıcaklığı düşüyor ortam soguyor çalışmadı klimada ayarı 26 yaptım hemen çalışmaya başladı
sufi4848' Alıntı:@Ado hocam .10 günlük bir şehir dışı işim çıktı dönüşte bu dedediklerinizi muhakkak uygulaycağım.ilgi alakanız için teşekkür ederim.iyiki varsınız.
Ado' Alıntı:Selamlar Değerli Kardeşim;
Konuyla farklı ilgilenmek gerekir.
Bakınız aynı bina,aynı cephe, aynı klima, aynı koşullarda set edilmiş olsa da farklı katlar ve farklı ev dizaynı dahi bu işlerde büyük etkendir.
Ben böyle özel durumlarda (Hassas tüketici) yorum yapmayı çok doğru bulmuyorum zira bu sefer ürün savunuyormuşuz gibi algılanıyor.
Yine de kesin biryorum yapmam isteniyorsa öncelikle kaliteli bir ortam derecesi (Nem göstergesi) alınmalı. Arkasından 2 adet proplu klima derecesi alınmalı. klima derecelerinden birtanesinin propu pencereden dışarı sallanmalı,Diğeri cross fanın önüne takılmalı,ortam derecesi ise klimanın üfleme açısı dışında bir noktaya konumlandırılmalı.
Klima çalışmadan önceki dış ortam sıcaklığı
Klima çalışmadan önceki iç ortam sıcaklığı
Klima çalıştıktan 30 dk sonraki iç ortam sıcaklığı
Klima çalıştıktan 2 saat sonraki iç ortam sıcaklığı
Klima 30 derece set ve minimum fan ile üfleme ısı değeri (komuttan 5 dakika sonra)
Klima 30 derece set ve turbo fan ile üfleme ısı değeri (komuttan 5 dakika sonra)
Gibi değerleri görelim ona göre yorum yapalım
clearidas' Alıntı:Klima 25 dereceye setlenmis şekilde bu arada . Gerisi resimlerde.
Ado' Alıntı:clearidas' Alıntı:Klima 25 dereceye setlenmis şekilde bu arada . Gerisi resimlerde.
Görülen değerlere göre gayet ideal bir çalışma performansı mevcut. 30 dakikada 5 derecelik fark koyabilmesi, hem iyi izolasyon hem de iyi performansa delalettir. Bu esnada ne tükettiği de önemli tabi.
25 setlenmesine rağmen 26 yı aşması durumu işe genelde yaşanan olası sapmalardır, sizin de tespitlerinizde görüldüğü üzere odanın bir kısmı 25 iken diğer kısmı 24 olabiliyor. Odanın merkez ısısı (Duvarlara uzak nokta) 25 iken merkezdenuzak yerler 24, duvara yakın yerler 23 olabiliyor bu da klimanın çalışma süresine paralel değişkelerdir.
clearidas' Alıntı:Klima sabahtan beri 24 derecede çalışıyor. Şuan oda sıcaklığı oturduğum yer 25 küsur derece odanın üç köşeleri daha soğuk olabilir bilmiyorum. Klimanın işlediği işi şuan bu şekilde normal mi @ado hocam.
Ado' Alıntı:clearidas' Alıntı:Klima sabahtan beri 24 derecede çalışıyor. Şuan oda sıcaklığı oturduğum yer 25 küsur derece odanın üç köşeleri daha soğuk olabilir bilmiyorum. Klimanın işlediği işi şuan bu şekilde normal mi @ado hocam.
Olması gereken bu aslında, bak en alt frekansa geçmiş, 30 lu değerlerde üflüyor ki bu da zaten tolere ısısıdır. :
clearidas' Alıntı:Ado' Alıntı:Olması gereken bu aslında, bak en alt frekansa geçmiş, 30 lu değerlerde üflüyor ki bu da zaten tolere ısısıdır. :
Öyle mı hocam şimdi bu işi bilmeyen birisi olduğum için 24 de saatlerce çalıştırıp 35 derece üfleme görünce şaşırdım biraz.