dreadknight' Alıntı:
Ado' Alıntı:
Burada amacımız ürün pazarlamak olmadığı için, işin doğrusu ne ise onu yazarız azizizm bu nedenle bütçe anlamında uygun olsa da VESTEL için size ''Alın''demek içime sinmedi.
:
Öncelikle vaktinizi ayırdığınız için çok teşekkür ederim. Objektif ve hep mesnetli yorum yaptığınızı, diğer mesajlarınızda da gördüm, tekrar teşekkürler. 40 yaşına gelen birisi olarak ben de bu sefer müsaadenizle meramımı biraz uzun anlatayım.
VESTEL makul fiyat politikası ve fiyata nazaran çok çok iyi performansı ile gerçekten çok içime sinecek bir seçenek oluyor ve almak istiyorum, mühendis mantığım net bu kararı veriyor.
'Al, git, nasılsa ev showroom değil, yan yana koyup kıyaslamayacaksın. '
Ancak, şöyle bir hissiyat içerisindeyim.
65" 4K HDR bir TV almaya karar verince ilk araştırma sonrası 6000-6500 aralığında bir rakama bitirme hedefi ile yola çıktım, her işin başı önce bütçelemek neticede. Gezinirken Vestel 65-UD8900'ü görünce, "yahu 3000 liram cebimde kalsın" diye düşünmek ile beraber, ileride "keşke 3000 daha verseydim de tam içime sinen bir TV alsaydım" fikri kafamı kurcalar oldu.
Bu yönde akşamüstü AVM'de yeniden bakındığım sırada Samsung 65-MU7400 modelini gördüm. Bayide 7000TL son fiyat fakat Hepsiburada kendi satışı ile 6400 civarına veriyor.
Şimdi, bilemiyorum bu TV'nin detay özelliklerine de vakıf mısınız ama? Eski Samsung kullanıcısı olan bana tavsiye eder misiniz?
Birebir TV kıyası bu forumun anacının dışında ise anlarım ama yorumlarsanız memnun olurum.
Selamlar, iyi akşamlar...
Değerli Kardeşim; (Akran sayılırız Mahsuru Yoktur Umarım)
Her ne olursa olsun şahsi yaklaşımım her zaman ''Önce mantık'' çerçevesinde olmuştur.
Bu anlamda biz tüketiciler için önemli olanı;
Kullanıcı profilimiz
Kullanım alanımız
İhtiyaçlarımız
Bütçemiz
Güvencemiz
Satış Sonrası Hizmet Kalitemiz
olmalı diye düşünüyorum. Bu anlamda burada bazı maddelerin de birbiri ile çok yakın ilişkili olduğu mutlaka sizin de dikkatinizi çekmiştir. Buna örnek olarak Kullanıcı profili ve bütçe en iyi kriterdir.
Şöyle izah edeyim, siz eğer standart bir ev kullanıcı profili çizerseniz, Çok ince detaylara takılmaz, bazı hassas dengeleri çok ön plana çıkartmaz ve bütçenizi de zorlamak istemezseniz elbette ki VESTEL ülkemizde bu kullanıcı profilinin benim gözümde bir numaralı kurtarıcısıdır hakkını asla ama asla yemem.
Sorun şu ki; eğer hassasiyet eşiğiniz yüksek, gözleriniz kartal, kulaklarınız yarasa seviyesinde ise o zaman sizin bahsettiğiniz ''Keşke 3K daha verseydim'' demenize sebep olacak bazı detayları negatif anlamda fark ediyorsunuz.
Teknik detay vermemi isterseniz onu da yapayım.
Bildiğiniz üzere SAMSUNG aynı zamanda Panel üreticisi bir firmadır. Yani hem panel üretir, hem TV üretir.
VESTEL ise TV üreticisi bir firmadır, kendisi panel üretmez. Bakmayın siz VESTEL in kendi bünyesinde çalışanlar bile panel ürettiklerini sanıyorlar ama aslında olan şu, VESTEL Backlıght havuzu+polarizer katmanlar+led barlar+IPS kartları vs her şeyi kendisi üretir (Led barların chipleri de yerli değildir) Aynı zamanda kendi ürettiği bu tüm unsurları bir araya getirip panelin ana iskeletini, aydınlatma sistemini, polarizer ünitesini hazırlar fakat en can alıcı nokta olan HÜCRE yani SEL dediğimiz unsur yine ithal gelir yani SAMSUNG dan alınır. (Sadece SAMSUNG değil tabi,LG AUO CMO)
Aslında yaşadığımız bazı sorunların temelinde kısmen bu da var. Mesela SAMSUNG üretimi SAMSUNG tv lerde de kısmen CLOUDİNG vardır ama VESTEL lerde bu oran biraz daha yüksektir.
Elbette ki o meşhur istatistiki verileri ortaya sürer, oran orantı hesapları vs yapabiliriz ama onun yerine basit bir halk tabiri ile ''Ne kadar Ekmek O kadar Köfte'' diye durumu özetleyebiliriz.
Ben, bilgi/tecrübe/deneyimleme verilerimin yüksekliğine dayanarak samimiyetle size şunu yazabilirim ki aradaki fark 300-500 Olsa ''Abi yaaa değermi hiç git SAMSUNG al'' derim. Lakin nasıl ki Mitsubishi Electric Klima konusunda ''Araba parasına klima satıyorlar,evet kaliteli ama bu parayı edecek bir şey de yok ortada'' diyorsam,LG SAMSUNG ürünleri için de donanımsal anlamda bu rakam farklarını ortaya çıkartacak fark olmadığını hep iddia ediyorum.
Gelin görün ki donanımsal fark bu derece olmasa da, mühendislik oldukça fark ediyor.
Elbette ki söktüğüm, incelediğim LG PHILIPS SAMSUNG SONY vs vs vs tüm tv lerde kendimce bir çok bulgu sundum, lakin itiraz edemeyeceğim tek şey, yine de kalitenin bir şekilde kendisini gösterdiğidir.
İnce detaylar, Ufak tefek incelikler, Özenle hazırlanmış karşılama ekranı, alıcı renkler ve belki sizlere çok basit gelecek mesela ürün ambalajlama stili, kumanda ve ekipmanların ambalaj içerisinde ayrı hanelere konumlandırılması vs vs
Yukarıda yazdıklarım inanılmaz güzel şeyler, fakat 2 katı fiyat farklını ASLA kabul etmiyorum.
Fırsat bulursam 43MU7000 incelememi bu gün yayınlamaya çalışırım. Düşüncelerimi orada da dilegetiririm
En azından 43MU7000 den hareketle kendi modelinize de bir kıyas yapabilirsiniz diye düşünüyorum.
Bir not düşmek isterim ki en tedirgin olduğum konudur.
Yazdıklarımı lütfen ''markalardan birisini alın, diğerini almayın'' şeklinde yorumlamayınız.
VESTEL ve SAMSUNG şu aşamada bizim önümüzdeki iki örnek. Ben genel mantığa da bu şekilde yaklaşıyorum.
Ayrıca, bu bir sataşma olarak algılanabilir fakat aslında değil,yine de fikrimi belirtmek isterim. Teknomarket reyonlarında tv seyredip, yan yana görüntüleri kıyaslayıp, internet sitelerindeki bilgiler ile bu gördüklerini harmanlayarak uzman kesilip marka öneren arkadaşlarımızın beyanlarına göre lütfen ürün almayınız. İnanın ki onların okudukları yerden siz de okuyabilir, Onların gittiği marketlere siz de gidebilirsiniz. Herkes fikirbeyanında özgürdür,ancak bunu UZMAN vasfı ile yaptıklarında insanlar inanıyor ve ortaya hoşolmayan sonuçlar çıkıyor.
Albani gibi bu işin duayenleri, panel dünyasının gerçek hakimleri bile bu ortamlara küstü ise, gerisini siz düşünün artık.
: