geceninbirvakti
Aktif Üye
- 21 Ara 2017
- 561
bir çok konuda giray beyin programı diye geçen cümleler var bu programı nerden bulabiliriz acaba, aslında kapalı olan özellikleri açabilirsek aramızda ustalar destek olursa süper olurdu.
ersanozer' Alıntı:bir çok konuda giray beyin programı diye geçen cümleler var bu programı nerden bulabiliriz acaba, aslında kapalı olan özellikleri açabilirsek aramızda ustalar destek olursa süper olurdu.
Ado' Alıntı:ersanozer' Alıntı:bir çok konuda giray beyin programı diye geçen cümleler var bu programı nerden bulabiliriz acaba, aslında kapalı olan özellikleri açabilirsek aramızda ustalar destek olursa süper olurdu.
Bu gün çok yoğunum hem de forumda biriken soruları temizlemeye uğraşıyorum, yarın lütfen bana hatırlatın ben ulaştırırım size. :
ersanozer' Alıntı:Ado' Alıntı:ersanozer' Alıntı:bir çok konuda giray beyin programı diye geçen cümleler var bu programı nerden bulabiliriz acaba, aslında kapalı olan özellikleri açabilirsek aramızda ustalar destek olursa süper olurdu.
Bu gün çok yoğunum hem de forumda biriken soruları temizlemeye uğraşıyorum, yarın lütfen bana hatırlatın ben ulaştırırım size. :
ay arkadaş bu adam , adam gibi adam hakikaten tv doktoru her soruya bir cevabı var, en azından yapıcı , kendisi yapamasa bile bir yol gösteriyor. tekrar iyi ki bu formdayım : adam gibi adam=sayın ado :
canerpense' Alıntı:Ado' Alıntı:Bu yeterli azizim, SAMSUNG panel kullanılmış üretimde :
Teşekkür ederim, Üretim kodu olarak V10109776 yazmış servis, bunlar LG demiştiniz ama sanırım farklı bir yerden kontrol ediyorsunuz panel için.
Samsung panelin tam model nosu var mı acaba? Samsung'un bu özelliklere uyan 11 tane paneli varmış, o açıdan soruyorum:
http://www.panelook.com/bramodlist.php?st=&pl=&brands[]=115&panel_size_inch=6500&resolution_pixels=8720
Not: Panel Samsung VA sanırım çünkü yanlardan bakınca renklerde solma oluyor.
ekinnmk' Alıntı:canerpense' Alıntı:Ado' Alıntı:Bu yeterli azizim, SAMSUNG panel kullanılmış üretimde :
Teşekkür ederim, Üretim kodu olarak V10109776 yazmış servis, bunlar LG demiştiniz ama sanırım farklı bir yerden kontrol ediyorsunuz panel için.
Samsung panelin tam model nosu var mı acaba? Samsung'un bu özelliklere uyan 11 tane paneli varmış, o açıdan soruyorum:
http://www.panelook.com/bramodlist.php?st=&pl=&brands[]=115&panel_size_inch=6500&resolution_pixels=8720
sevgili Administrator bu konuda ser verip sır vermiyor! :sırıtma2:
65 inç Vestellerde kullanılan VA ve IPS in onlarca farklı kodlu üretimleri var.Her birinin değerleri birbirinden farklı..Elbette maliyetleride çok farklıdır. Örn;C/R değeri 6000/1 olan VA panel de var..1400/1 IPS panelde..Aslında model bazında hangi panelin kullanıldığını bilsek yorumlar daha sağlıklı olur gibime geliyor.Tabiki vestelin satış stratejisinde bu bilgileri vermenin sakıncası yoksa?
ersanozer' Alıntı:Teşekkür ederim sayın ado, gönderdiğiniz yazılım swprofile düzenleyici, ses codeklerinde hwprofile de düzenlenmesi gerekiyor, acaba programın bir benzeri hwprofile düzenleyicide var mı acaba teşekkürler :
ekinnmk' Alıntı:canerpense' Alıntı:Ado' Alıntı:Bu yeterli azizim, SAMSUNG panel kullanılmış üretimde :
65 inç Vestellerde kullanılan VA ve IPS in onlarca farklı kodlu üretimleri var.Her birinin değerleri birbirinden farklı..Elbette maliyetleride çok farklıdır. Örn;C/R değeri 6000/1 olan VA panel de var..1400/1 IPS panelde..Aslında model bazında hangi panelin kullanıldığını bilsek yorumlar daha sağlıklı olur gibime geliyor.Tabiki vestelin satış stratejisinde bu bilgileri vermenin sakıncası yoksa?
canerpense' Alıntı:ekinnmk' Alıntı:canerpense' Alıntı:Teşekkür ederim, Üretim kodu olarak V10109776 yazmış servis, bunlar LG demiştiniz ama sanırım farklı bir yerden kontrol ediyorsunuz panel için.
Bu noktada ben de biraz sitem ediyorum açıkçası. Ben onun dediğine uymayan bir şey paylaşınca yorum kesildi hemen... Bazı noktalarda otorite şeklinde davranılıyor ama o bilginin kaynağını da paylaşmak lazım ki yukarıda belirttiğim gibi birbirine zıt bilgiler oluşmasın.
Ado' Alıntı:canerpense' Alıntı:ekinnmk' Alıntı:sevgili Administrator bu konuda ser verip sır vermiyor! :sırıtma2:
Bu noktada ben de biraz sitem ediyorum açıkçası. Ben onun dediğine uymayan bir şey paylaşınca yorum kesildi hemen... Bazı noktalarda otorite şeklinde davranılıyor ama o bilginin kaynağını da paylaşmak lazım ki yukarıda belirttiğim gibi birbirine zıt bilgiler oluşmasın.
Ne paylaştığınızı bir daha paylaşırsanız sevinirim, en azından ne yazmışınızda susmayı tercih etmişim görmüş olurum. Ne sizi,Ne de ne yazdığınızı hatırlamıyorum.
Bilgi kaynağı arayan google da yazıp tüm panel bilgilerini edinebilir, neden illa benim veya bizim link vermemiz gerekiyor anlayamadım.
İstediğiniz benim erişim kaynağım ise elbette ki böyle birşey yapmayacağım. İsterseniz kurumun tapusunu da vereyim size
Sap ile samanın karışmamasını rica ediyorum, burada YARDIM adı altında bilgi paylaşıyoruz. Ben de Bir noktadan sonra bize bir şeyleri yapmak zorundaymışız gibi bir tavıra büründüğünüzü hissediyorum.
Bunlar da benim düşüncelerim. Nasılsa fikir beyanında herkes özgür. :
ekinnmk' Alıntı:sevgili forum yöneticisi,
sizden bir bilgi istedik.Bu bilgiye sahip olmak veya olmamak dışında başka bir seçenek yoktur.( bir seçenek daha var. bilgim var ama kurum sırrı!!!) siz dersenizki şu an bu bilgiye sahip değilim,öğrendiğimde paylaşırım..(Şu anda bunu kastettiniz galiba?)okey der geçeriz.Ama siz genelde görmezden geliyorsunuz..Şu anki gibi üstünde biraz duracak olursak konu farklı alanlara çekiliyor.yoksa
1-Koskoca dev bir şirketin neyi üreteceğine,nasıl üreteceğine klavye başında ahkam kesecek halimiz yok.bilgimiz yok..haddimizde
2-Tüm dünyada olduğu gibi üretilen bir malın eğrisi doğrusu tartışılır.Kah mükemmelliği kah da olumsuz tarafları dillendirilir.
3-Heleki tv dünyası bu anlamda çok daha acımasızdır.
4-Bizim gözbebeğimiz,vesteli ise kendi çocuğumuz gibi biraz taraf tutarak koruruz, bir lg ye bir samsung a yaptığımız acımasız eleştirileri yapmamaya çalışırız.en azından bu forumun paydaşları bunu yapar.
5-Tabiki bu arada sizin yola çıkma nedeniniz olan!! BİLGİLENMEYİDE haklı olarak isteriz.(sizin tarafından forum kuruluş amacına istinaden ve vaktinize)
6-Markaların Panel bilgileri dünyada bizden çok daha fazla önemsenmekte ve tartışılmaktadır.
7-Sonuçta diğer markalarında kullandıkları panel çeşitleri bir elin parmağını geçmemekte ve vestel le üç aşağı beş yukarı aynı olmaktadır.
8-Bu bilgiye ulaşırsak örneğin ud8900 modelinde HDR özelliğinin neden olmadığını veya başarılı olamadığını daha iyi anlayabiliriz.sanki? kısıtlı bilgimizle ve sizin bilgilerinizden yararlanarak? elbirliğiyle
9-Bu demek değildir ki Vestel kötü alınmaz sonucuna varalım.
10-Tekrarlamakta yarar var Vestel bu ülkede F/P,bazı modellerdede high end ürünler sunmaktadır bu ülke insanlarına
11-Burada bulunan tüm üyelerde bu markayı almış veya almayı düşünmektedir.foruma üye olduklarına göre....
Madem sizin belirttiğiniz gibi özgür ortam,özgürce düşüncemizi belirtebiliriz!,
O halde naçizane benim algıma göre,
Markaya saldırı olmamasına rağmen,neden olduğunu anlamadığım,(bana göre) hoşunuza gitmeyen bir soruda genelde görmemeyi tercih etmeniz,
Komuyu başka yönlere çekmeniz,
Hatta bir adım ötesi foruma girmeyin çıkın söyleminde bulunmanız
Hoş olmuyor açıkcası..
Derdimi dilim döndüğünce anlatabilmişimdir umarım?
Bu eleştiri(markaya değil size dönük) sonrasındada umarım beni forum dışına davet etmezsiniz.?