Merhabalar,
Televizyon kuruldu sonunda. Ancak servise söylemesem ölü/canlı piksel testi yapmayacaklardı, o biraz üzdü. Dediğiniz şekilde Servis Menüsünden (Menu4725) kontrol ettik ve ölü piksel bulamadık. Video inceleme yapacağım. Şimdilik yaptığım testlere gelince;
1) Kendi uygulaması olan Youtube oynatıcısı performans açısından gayet başarılı, gayet hızlı oynatıyor. Ancak arama yapmak işkence gibi. Akıllı klavye gibi bir şey lazım, yada android uzaktan kumanda uygulamasındaki klavye ile yazma seçeneği aktif olsa iyi olurdu.
2) PC'de 4K 60FPS video açtım... Sonuç olarak görüntü kalitesi kesinlikle Samsung veya LG 4K'lar kadar iyi.
Panel üreticisinin nereden anlaşıldığını bilmediğim için yukarıda paylaştım servis menüsü görüntüsünü,
bilen söylerse harika olur.
3) Sitesinde hata olduğunu düşünmüştüm ancak arkasında ufak bir subwoofer'ı var. Bass ayarından kısmak gerekiyor yoksa basslar aşırı yüksek (ve kalitesiz, distortion yapıyor o seviyede iken) çıkıyor, dinleme keyfini bozuyor. Ancak kısında gayet hoş oluyor.
4) Windows'ta 3840*2160 @60hz (8bit derinlik) doğal çözünürlük gösteriyor. Windows 10 bile henüz 4K çözünürlüğe tam uygun değil, bazı uygulamalarda butonlar minnacık yada yazılar iç içe geçmiş şekilde kalıyor.
5) En beğendiğim kısım şu oldu (aslınd herşeyi beğendim ama bu çoğu TV'de düzgün çalışmadığı için korkuyordum). HDMI ile PC'den TV'ye gönderilen Dolby yada DTS (sıkıştırılmış) sesler SPDIF üzerinden amfiye aktarılabiliyor ve bunu kayıpsız yapıyor. Burada dikkat edilmesi gereken şey ise (benim amfininde burada etkisi büyük) yaklaşık 50ms kadar geç geliyor sesler. Ben filmleri MPC ile izlediğimden (ki çoğu programda var) kolay bir ayar ile bu farkı düzeltebiliyorum.
6) HDMI CEC olayı (tek kumanda ile uydu vs. çalıştırma) olmadı, KabloTV kutusunun kodlaması standart dışı sanırım. Ancak CEC ile uyan seçeneği çalışıyor.
İlk izlenimlerim bunlar, yeni test yaptıkça/yeni şeyler buldukça bu mesajı güncelleyeceğim.