Merhaba, Foruma yeni üye oldum, umarım bir yanlışım olmaz. Vestel 50Q9900 TV almış bulunmaktayız. TV'yi memlekette babam kullanıyor. Kurulumunda bizzat bulundum. Bu yorumu yazarken TV nin yanında olmadığımı belirtmek isterim. 2 gün kadar TV'yi deneyimledim. Vestel için ilk dikkatimi çeken ses oldu. Tok bir sesi var. Müzik dinlemek zevkli. Görüntü kalitesi beklediğimden daha iyi diyebilirim. Renkler canlı, siyahlar tatmin eder. Beyazlar oldukça parlak geldi. Görüntü ayarlarını yaparken, Contrast ayarını biraz düşürmüş , parlaklık ayarını da yine biraz düşürmüştüm. Çok renkli bir görüntü tercih etmedik. Mod seçiminde "Dinamik" fazla parlak ve renkli geldiği için "Doğal" seçeneği bize daha uygun geldi. TV'nin bulunduğu oda büyük olmadığı için VA panelin dezavantajını yaşamadık, direk karşıdan izliyoruz. Bu arada TV'nin seri numarasıdan bir sorgulama yapmadık, Fikoloji'nin verdiği bilgi üzerine Panda panel olduğunu biliyorum. Evet yandan bakıldığında biraz görüntü kaybı var. Oda büyük olmadığı için 50 inc bize daha uygundu. TV nin en beğenmediğim kısmı gövde malzeme kalitesi oldu. Ayakları dışında plastik kullanılmış. Kumanda basit dursada düğmelerin geri bildirimi iyi. Seri kullanım için uygun. Netflix ve YouTube gibi uygulamaların çalışma hızı iyi seviyede. Genel yazılım hızı da iyi. HD kanalların görüntü kalitesini beğendik, bazı SD yayın yapan kanalların görüntüsü iyi değil. Bazıları ise idare eder. Bu SD kanalların birbiri arasındaki fark sahip olduğu band genişliğinden kaynaklı sanırım. Gerçi HD yayın yapan kanallarında birbiri arasında fark olabiliyor. TRT 4 K'yı ilk defa izlemiş birisi olarak kalitesi bana normal geldi. Sanki HD kanallarla aynı seviyede, ama, bunun için daha uzun seyretmem gerekebilir, emin olamadım. Kendi TV'im Full HD. Umarım biraz olsun yardımım olmuştur. TV alacaklara kolay gelsin, umarım en doğru seçimi yaparsınız.