Merhabalar detaylı karşılaştırmalarımı sizlerle paylaşıyorum.
Resimlerin
Linki
Google Drive linkinde çok daha fazla resim var, bilginize.
ViewSonic VA2855smh
Macbook
Vestel 43Q9900
Renk Derinliği
Macbook ve Vestel 43Q9900 10 bit bir panele sahip. 8 bit'de her renk başına 256 tane ton düşerken 10 bit de bu sayı 1024'e çıkıyor bu da renk çeşitliliğinde bariz üstünlük sağlıyor VA2855smh'a göre ve diğer bütün 8 bit panellere göre.
Renk Geçişleri
Macbook'un paneli bu konuda avantajlı arkasından VA2855smh onun ardından da Vestel geliyor diyebilirim. Yalnız burada şöyle bir durum var ekran ebatı çok büyük olduğu için bir rengin tonları arasındaki geçişleri görebiliyorum yani ebat çok etkiliyor sonucu.
Açı Performansı
Klasik bir sonuç VA panel yine şaşırtmadı üstten ve yandan resimler çektiğimde görüntüde sapmalar oluyor. Macbook en iyi sonra Vestel 43Q9900 en son VA2855smh geliyor fakat Vestel in paneli ile Mac'in paneli arasında büyük bir fark göremedim açı performansı konusunda.
Dolby Vision Demo & Gölge Detay & Siyahlar
İlk dikkatimi çeken şey alevin renk tonunda ve genel görüntüde ciddi bir farklılık var. VA2855smh'de alev sarı iken Macbook'da ve Vestel'de kırmızı. VA2855smh'de yeni hiçbir teknoloji yok ve Dolby Vision desteği olmadan bu videoyu oynattım tahmin ediyorum bundan dolayı elde edilen görüntü ile ham görüntü arasında fark olmasının sebebi bu.
Gölge detay kısımlarınde ise VA2855smh monitör daha başarılı mesela sol altta bulunan eldiveni seçebiliyorum. Mac'de eldiven belli belirsiz 43Q9900'da hiç yok
Yazı Netliği
Macbook daha başarılı fakat 13" bir panel olduğu için PPI değeri yüksek olduğundan dolayı sonuç böyle. Normalde VA2855'i kullanırken yazılarda herhangi bir netlik sorunu yaşamadım. Windows ile gerekli büyütme ayarları yapıldığında ise Vestel'de çok iyi sonuç verdi. İlle de sıralamak gerekirse Macbook sonra VA2855smh sonra Vestel diyebilirim.
Sonuç
VA2855smh bu resimde renkler konusunda Macbook'a göre biraz geride fakat siyah kısımlarda yaklaştırıp baktığımda daha başarılı. Vestel ise genel anlamda eski monitorümden daha başarılı, renkler daha canlı ve göze daha hoş geliyor. Özellikle doğru ayarlamaları yaptıktan sonra cihaz kendini gösteriyor. Hele bir de güzel bir içerik ile izledin mi işte o zaman sonuç çok güzel. Ses konusunda açıkcası beni tatmin etmedi fakat kötü diyemem gayet başarılı. Grundig GSB 910 SoundBar vardı elimde bariz o daha net ses çıkarıyor tabii ki sound bar ile dahili bir sistemi karşılaştırmak doğru olmaz ama şöyle diyeyim giriş seviyesi bir soundbar'ın kalitesi halen bundan daha iyi.
Bu arada televizyonun neresine bakacağımı anlamadım dahili "sub woofer" için biraz daha net açıklayabilir misiniz ?
F
fikoloji
Herkese sevgiler saygılar