Teşekkürler hocampanel bilgileri eklendi
Hocam, panel modellerinin brightness değerlerinin test edildiği bir kaynak biliyor musunuz ?panel bilgileri eklendi
Panel konusu Adem Helvacı uzmanlık alanı onunla görüşebilirsiniz.Teşekkürler hocam
Hocam, panel modellerinin brightness değerlerinin test edildiği bir kaynak biliyor musunuz ?
Elimizdeki bilgilerden dikkatimi çeken bir noktaya da değinmek istiyorum. LG panelleri IPS olmasına rağmen G to G değerleri (sanırım response time'ı ifade ediyor) 6 iken, diğer markaların VA modellerinde bile G to G değerleri 8 ms. VA panellerin oyuncu için daha iyi olduğu yönünde bir kanım oluşmuştu, ancak LG IPS olsa bile daha iyi G to G değeri vermesiyle bu açıdan daha önde sanırım. Oyuncu için daha kıymetli olan input time konusunda da acaba LG, VA panel modellerinden daha başarılı mıdır ? Bu tabloda input time verisine de ulaşamadım.
Bir diğer aklıma takılansa, antiglare değerlerindeki % değeri arttıkça yansıtma önleme kuvveti artıyor değil mi ?
Nereye eklendi acaba bulamadımpanel bilgileri eklendi
İlk mesajdaNereye eklendi acaba bulamadım
Zaten qled yüksektir yotube yorumlarında bile parlaklığı düşürdüklerinden bahsetmislerdi sizin kriteriniz nedir. Üzmez diye düşünüyorumVestel q9900 50 inç modelin panelini de kullanan başka bir TV'nin parlaklık değerini bulabildim 280 nit olarak. Sizce bu değer ilgili vestel modeli için de geçerli olabilir mi ?
Bahsettiğim bilgi ürünün resmi sayfasından :Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
Tam HDR performansı için 1000 nit değerlerinin gerekli olduğunu okumuştum rtings.com'da. Ancak malum, bu kadar yüksek brightness verebilen TV fiyatlarıyla bizim baktıklarımızın fiyatları oldukça farklı.Zaten qled yüksektir yotube yorumlarında bile parlaklığı düşürdüklerinden bahsetmislerdi sizin kriteriniz nedir. Üzmez diye düşünüyorum
Ustam, 55q9900 da sanırım 6 adet cof var!?panel bilgileri eklendi
Adem başkan sayısı çok olunca panelin uzun ömürlü olduğundan bahsetmişti bir vidyosunda.Ustam, 55q9900 da sanırım 6 adet cof var!?
Öyleyse bu kötü bir şey mi?
Kötü değil 2-4 cof görüyoruz normal modellerdeUstam, 55q9900 da sanırım 6 adet cof var!?
Öyleyse bu kötü bir şey mi?
Hdr bin enerji tüketimi de önemli, beklenti yüksekse Vestel önermiyoruz zaten. Vestel paneli farklı bir yerden alır yani öndeki bondacell. Kasa kısmı yani LED kısmı ayrıdır bu değeri Vestel verir. Ama bana mantıklı gelmedi çünkü hdr siyahlari ortaya çıkaran bir teknoloji, parlaklık 1000 nit olduğunda yine görüntüde patlama yaşanır. Dediğim gibi panel teknoloji adem abinin ilgi alanı benim düşüncem bu yönde oldu.Tam HDR performansı için 1000 nit değerlerinin gerekli olduğunu okumuştum rtings.com'da. Ancak malum, bu kadar yüksek brightness verebilen TV fiyatlarıyla bizim baktıklarımızın fiyatları oldukça farklı.
Bu amazonZiyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.tanıştığım Hisense U7QF modelinin incelemelerine baktığımda monitörün 600-700 nit değerlerine ulaşarak fiyatına göre çok iyi bir HDR performansı verdiğini okudum. Ve bu ürünü almaya karar verdim, taki bu markanın artık Türkiye'de satılmadığını anlayana kadar. Garantisinin nasıl çalışacağını bilmediğim bir model yerine Tr'de servis ağının iyi olduğunu bildiğim bir marka almanın daha doğru olduğunu düşündüm. Bu konuda yanlışım varsa düzeltiniz.
Sırf marka etiketiyle fiyatı katlanan bir Samsung, LG gibi ürünlerden kaçınıyorum açıkçası. Bu yüzden Vestelin en parlak ekranlı modellerini aramaya koyuldum ve Q serisini gördüm. Ancak farkettimki Vestel ya da Türk markalarının detaylı incelemesini yapan bir kaynak bulamıyorum. (Bunun sorumlusu malesef sorgulamadan reklamla ürün alan türk toplumumuz. Biz kendi paramıza kıymet vermezsek, bize ihraç eden hiç kıymet vermez) Youtube'da sonrasında bu forumda bulabileceğim bilgileri buldum ve aramaya devam ediyorum. En son panel adıyla araştırmaya karar verdim, yine parlaklık değeriyle ilgili bir bilgi edinemiyorum. Eğer 50Q9900 vestelin paneli de yine QLED bir model olan Evvoli 50EV350QA gibi 280 nit ise, HDR konusunda hayal kırıklığı yaşamamdan endişe ediyorum açıkçası.
Mazur görünüz, biraz uzun oldu ama kendimi ifade edebilmenin mutluluğunu yaşıyorum şu an
Küçük alanlarda 1000'li değerlere kadar ulaşıyor hocam, bu değerlere ulaşabilen ekranlar için gerçek HDR tadı verebiliyor diye yorumluyolar hep rtings.com'da. 400 parlaklıklı model için HDR için yetersiz parlaklık olarak yorumluyorlar. Vestelden geri dönüş aldım az önce hem 50 inç hem 55 inç için sormuştum parlaklık değerini. 250-350 nit arası bir değeri olduğunu söyledi teknik ekipteki adam. Bu durumda hem FALD özelliği olan hem 700nite kadar ulaşan parlaklığa sahip Hisense modeline yöneleceğim gibi görünüyor. Türkiye servisi olmaması çok üzücü, Amazon Garantisi bittikten panel arızası olursa panelini bulup alsam bile, takabilirler mi diğer servisler acaba ??Hdr bin enerji tüketimi de önemli, beklenti yüksekse Vestel önermiyoruz zaten. Vestel paneli farklı bir yerden alır yani öndeki bondacell. Kasa kısmı yani LED kısmı ayrıdır bu değeri Vestel verir. Ama bana mantıklı gelmedi çünkü hdr siyahlari ortaya çıkaran bir teknoloji, parlaklık 1000 nit olduğunda yine görüntüde patlama yaşanır. Dediğim gibi panel teknoloji adem abinin ilgi alanı benim düşüncem bu yönde oldu.