Vestel 43Q9900 50Q9900 55Q9900 65Q9900 Teknik Özellikler

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
F fikoloji hocam 65q9900 modelinde hdmi üzerinden bağladığım cihazdaki görüntü kırpılmış olarak görünüyor. Ekrana sığmıyor. Bunu düzeltebileceğim detaylı bir boyutlama seçeneği bulamadım tv menüsünde. Tam ekran ya da 16:9 yapmak değiştirmiyor durumu. Ne yapabilirim?
Tam ekran seçeneğinde ekrana sığdırmayı çalışır, ne bağlı PC mi ?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Merhabalar, 55" bir TV almak istiyorum, bütçem 10.000 civarı altı veya üstü olabilir, uygun fiyatlı bulabilirsem Sony alacağım, alternatifi Vestel
TV karşısında ve yan tarafta Pencere var ve gün ışığı alacak, acaba hangi modeli seçmeliyim.
Değerli yorumlarınızı beklerim.
Yanılmıyorsam Sony VA Panel - Vestel IPS panel Ekran parlaklıkları nasıldır, Vestel beni üzer mi ?
Teşekkürler.

Gün ışığı alacaksa mat kaplama bir panel alın.
Parlak panel gün ışığında izlenemez.

K Çevrimdışı

KrankMili

Yeni Üye
17 Ara 2021
6
25
Tam ekran seçeneğinde ekrana sığdırmayı çalışır, ne bağlı PC mi ?
Medya oynatıcı bağlıydı hocam. Hdmi cec kapattım ve gariptir ki düzeldi. Cec açıkken tam ekrana alsam da sığmıyordu.
Hocam bir de;
Birkaç gündür karanlık sahneleri yoğun olan filmler izliyorum ve cihaz düşük ışıklı sahnelerde çok başarısız geldi. Oled performansı beklemiyordum ama eski samsung led tv ile arasında neredeyse fark göremedim. Ekranda değişik yerlerde sürekli bir aydınlanma kararma oluyor ve izlerken çok rahatsız ediyor. Sanki su dalgalanıyor gibi ekranda karanlık ve aydınlık yerler sürekli yer değiştiriyor. Panelin ışıklandırmasında sorun var gibi geldi, acaba yanlış yaptığım ya da çalışmasında sıkıntı olan ayarlar mı var?

mattik Çevrimdışı

mattik

Aktif Üye
29 Kas 2021
74
41
Medya oynatıcı bağlıydı hocam. Hdmi cec kapattım ve gariptir ki düzeldi. Cec açıkken tam ekrana alsam da sığmıyordu.
Hocam bir de;
Birkaç gündür karanlık sahneleri yoğun olan filmler izliyorum ve cihaz düşük ışıklı sahnelerde çok başarısız geldi. Oled performansı beklemiyordum ama eski samsung led tv ile arasında neredeyse fark göremedim. Ekranda değişik yerlerde sürekli bir aydınlanma kararma oluyor ve izlerken çok rahatsız ediyor. Sanki su dalgalanıyor gibi ekranda karanlık ve aydınlık yerler sürekli yer değiştiriyor. Panelin ışıklandırmasında sorun var gibi geldi, acaba yanlış yaptığım ya da çalışmasında sıkıntı olan ayarlar mı var?
K KrankMili merhabalar.panelde sorun yok
ekran ayarlarından dinamik konstratı kapatırsanız sizi rahatsız eden aydınlatma devam etmez.
Oynatıcada ki en boy oranını ayarlamanız lazım. Videonun özgün boyutu ile Bahs ettiğiniz ekrana sığmamak , taşma sorunu yasarsınız
Saygılar.

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Hocam bir de;
Bölgesel aydınlatma işlevi böyle çalışır.

K Çevrimdışı

KrankMili

Yeni Üye
17 Ara 2021
6
25
K KrankMili merhabalar.panelde sorun yok
ekran ayarlarından dinamik konstratı kapatırsanız sizi rahatsız eden aydınlatma devam etmez.
Oynatıcada ki en boy oranını ayarlamanız lazım. Videonun özgün boyutu ile Bahs ettiğiniz ekrana sığmamak , taşma sorunu yasarsınız
Saygılar.
Teşekkür ederim hocam, dinamik kontrast kapatıp tekrar deneyeceğim.
Umut Barış Umut Barış hocam film izlerken çok rahatsız edici bir görüntü oluşturuyor, örneğin karanlık ağırlıklı bir sahnede oyuncunun yüzüne odaklanmış bir çekimde oyuncunun yüzünde sürekli dalgalanan bir aydınlanma görünüyor. Tüm cihazlar bu şekilde mi çalışıyor?

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,972
Teşekkür ederim hocam, dinamik kontrast kapatıp tekrar deneyeceğim.
Umut Barış Umut Barış hocam film izlerken çok rahatsız edici bir görüntü oluşturuyor, örneğin karanlık ağırlıklı bir sahnede oyuncunun yüzüne odaklanmış bir çekimde oyuncunun yüzünde sürekli dalgalanan bir aydınlanma görünüyor. Tüm cihazlar bu şekilde mi çalışıyor?
Hocam FALD sistemin kaç adet bölgeye bölündüğüyle de ilgisi mevcut.
Atıyorum 1000 bölge ile 5000 bölge aynı hassasiyet olmaz.
Sizin daha önce kullandığınız TV'lerde böyle bir olay olmadıysa alışmanız da zaman alır.
Otomatik aydınlatmanın hassasiyet ayarı varsa veya aydınlatma seviye ayarı varsa ayrıca, onu değiştirmeyi deneyin.
Olmadı otomatik aydınlatmayı kapatın.

Benim TV eski olduğu için yeni menüleri bilmiyorum, ne nerede vs.
Bizdeki TV 4 köşeden led aydınlatma, Edge LED yani, çok da yadırgamadım açıkçası.
Sizdeki daha gelişmiş sistem, gözümle görmediğim için net bir yorum yapamam.
Belki de mühendisliği o kadar iyi değildir.
Bilmiyorum şimdi Vestel kaç zone ile yaptı bu sistemi.

Ama daha önce hiç otomatik aydınlatma değiştiren bir TV kullanmadıysanız bir süre zaman tanıyın kendinize.
Olmadı aydınlatma ayarını sabit bir moda alırsınız. (Düşük, orta, yüksek gibi.)

K Çevrimdışı

KrankMili

Yeni Üye
17 Ara 2021
6
25
Hocam FALD sistemin kaç adet bölgeye bölündüğüyle de ilgisi mevcut.
Atıyorum 1000 bölge ile 5000 bölge aynı hassasiyet olmaz.
Sizin daha önce kullandığınız TV'lerde böyle bir olay olmadıysa alışmanız da zaman alır.
Otomatik aydınlatmanın hassasiyet ayarı varsa veya aydınlatma seviye ayarı varsa ayrıca, onu değiştirmeyi deneyin.
Olmadı otomatik aydınlatmayı kapatın.

Benim TV eski olduğu için yeni menüleri bilmiyorum, ne nerede vs.
Bizdeki TV 4 köşeden led aydınlatma, Edge LED yani, çok da yadırgamadım açıkçası.
Sizdeki daha gelişmiş sistem, gözümle görmediğim için net bir yorum yapamam.
Belki de mühendisliği o kadar iyi değildir.
Bilmiyorum şimdi Vestel kaç zone ile yaptı bu sistemi.

Ama daha önce hiç otomatik aydınlatma değiştiren bir TV kullanmadıysanız bir süre zaman tanıyın kendinize.
Olmadı aydınlatma ayarını sabit bir moda alırsınız. (Düşük, orta, yüksek gibi.)
Çok teşekkürler hocam. Televizyonlar konusunda çok tecrübesizim daha önce kullandığım tv de çok yaşlı bir tv idi. Bakalım alışırım sanırım. Alışamazsam da bahsedilen ayarları kurcalayarak en rahat ettiğim şekle getirmeye çalışırım.

F Çevrimdışı

fufu06

Yeni Üye
9 Ocak 2022
39
38
Yuksek cozunurlukte yakindan bakinca goruluyor uzaktan ise logolar ve yazilar noktali hizasiz gorunuyor.
Şu an normal sd yayina ait bir fotograf var yarin hd yayinda ki goruntuyu yollayabilirim.

20211221_161445.jpg

20211221_201608.jpg
20211221_201427.jpg
20211221_201400.jpg

Bu resimde sanki sulu boya ile renkler karismis gibi gorunuyor. Hd yayinlar normalde bu sd yayinlar her televizyonda bu kadar mi

C Çevrimdışı

CanMurat 

Aktif Üye
26 Eki 2018
263
F fikoloji Merhaba,
Bildiğin üzere kasaları haricinde bire bir aynı veya yaklaşık üretim yapmayı sever Vestel. 55Q9900 incelerken bir baktım 55R857UQ da varmış. Sessiz sedasız reklamsız takılıyor. Bunları bir tartıya koymanı bekleriz. Aşağı yukarı arada %10'luk bir fiyat farkı var. Arada bir Regaloji de yap :)

ahakanc90 Çevrimdışı

ahakanc90

Yeni Üye
22 Ocak 2022
1
34
Merhaba, 43q9900 modelini aldim birkac gun once. TV uzerindeki uygulamalari kullanirken (Netflix, Youtube vs) goruntu cok guzel ama bilgisayarimi HDMI ile bagladigimda goruntu cok kotu oluyor. Bilgisayar 3840x2160 60Hz destekliyor. TV'deki butun resim ayarlarini kurcaladim ama bagladigim laptop'un ekranindakine benzer bir goruntu elde edemedim. Ozellikle insan yuzlerinde bariz bir karincalanma soz konusu. Ayni TV'ye sahip birisi HDMI uzerinden PC goruntu kalitesini test edebilir mi? Isin ilginc yani kuzenimde Vestel'in QLED olmayan baska bir LCD TV'si var. Ayni bilgisayari ona bagladigimda daha dogal bir goruntu sagliyor. O TV'nin isletim sistemi farkli ayarlarda bilgisayar modu falan var.

F Çevrimdışı

fufu06

Yeni Üye
9 Ocak 2022
39
38
Vestelden aldığım 50Q9900 televizyonun panel hatası nedeniyle değişimi onaylandı.50Q9900 modelde va panda panel kullanıldığından ips panellerde ki renk canlılığını göremedim.Parlaklık ve nit değeri düşük gibi geldi.
Hazır değişim onaylanmışken bu modele alternatif olabilecek maksimum 50 inç boyutunda ips panel dolby vision ve hdr10+ destekli mb180e anakartlı parlaklık ve nit değeri daha yüksek önerebileceğiniz bir model varsa paylaşırsanız sevinirim.
Hocam merhaba, ben de 50q9900 aldim ama kurdurmadim henuz. Vereceginiz cevaplari dikkate alarak dev edecegim.
1. Siyahlar benim icin onemli, panda va panel kullanilmis 50 inclerde, siyahlar konusunda nasil sizce?
2 Gunduzleri cok yansima yapiyor mu, rahatsiz edecek kadar?

giyotin44 Çevrimdışı

giyotin44

Aktif Üye
23 Eki 2017
140
Hocam merhaba, ben de 50q9900 aldim ama kurdurmadim henuz. Vereceginiz cevaplari dikkate alarak dev edecegim.
1. Siyahlar benim icin onemli, panda va panel kullanilmis 50 inclerde, siyahlar konusunda nasil sizce?
2 Gunduzleri cok yansima yapiyor mu, rahatsiz edecek kadar?
Dostum merhaba. Cihazın değişimi onaylandı bende fiyat farkı vererek 55Q9900 modelini aldım. LG ips panel var bu modelde.
Sorunuzun cevabına gelirsek cihaz siyahlar konusunda çok başarılı bulmadım yani bir oled panelde ki siyah tonu veremiyor ki bunu da beklememek lazım. Bu model daha çok renk doygunluğu konusunda öne çıkıyor.
Benim cihaz akşam saatlerinde servis tarafından getirilip kurulduğu için gündüz deneyimleme şansım olmadı. Zaten panelde leke benzeri birşey çıktığı için ertesi gün servise götürüp değişim talebinde bulundum.
Sonuç olarak ben panda panel performansını beğenmedim. Zaten Adem Helvacı üstadın yorumlarında panda panel pek önerilmemiş.
Bu model de ips panel göze daha hoş geliyor.
Seçim sizin. Söyleyeceklerim bunlar. Kolay gelsin.

Geri
Üst Alt