Vestel 43Q9900 50Q9900 55Q9900 65Q9900 Teknik Özellikler

S Çevrimdışı

seyhanmf

Yeni Üye
20 Şub 2022
29
37
Az önce Bursa da vestel bayisine gittim, orada kapalı kutu vardı, rica ettim seri numarasından sorgulasınlar diye servise, onlarda aradılar ve servisin cevabı artık vestel panel kullandıklarını söyledi :( ben bir şey anlamadım bu işten :(

Son düzenleme:
lemon Çevrimdışı

lemon

Aktif Üye
31 Eki 2020
416
38
Az önce Bursa da vestel bayisine gittim, orada kapalı kutu vardı, rica ettim seri numarasından sorgulasınlar diye servise, onlarda aradılar ve servisin cevabı artık vestel panel kullandıklarını söyledi :( ben bir şey anlamadım bu işten :(
bizde bilmiyoruz, bilsekte veremiyoruz demiş... seri numarasını burdaki panel bilgi konusında paylaşın geri dönüş yapılır

eketen Çevrimdışı

eketen 

Süper Üye
26 Haz 2020
1,235

Bazı servisler bu zamanda müşteriye mağara adamı muamelesi yapmaktan acaba ne zaman vaz geçecekler. Sana panel markasını, cinsini soran müşteri bir şeyler biliyor ki soruyor. Şöyle bir cevapla kendini ahmak durumuna sokuyorsun farkında değilsin.

F Çevrimdışı

fufu06

Yeni Üye
9 Ocak 2022
39
38
va panelli 50q9900 almistim panelde bir sıkıntı vardi, fark odeyip ips panelli 55 inc ile degisim oldu, geldigi zaman kiyaslayacagim.

F Çevrimdışı

fufu06

Yeni Üye
9 Ocak 2022
39
38
Merhaba, VA panelli 50Q9900 tvmi ufak bir panel hatasi sebebiyle fark odeyip IPS panelli 55Q9900 ile degistirdim. Ultra HD yayinlari dikkate alarak soyle bir cikarimda bulunabilirim,

*Yan acilarda ekran solmasi sebebiyle VA panelden IPS panele gecmeyi gerektirecek kadar cok ciddi bir fark yok diye dusunuyorum, IPSde de hafif bir kararma oluyor zaten, digerinde de hafif bir solma.
* Siyahlardan dolayi da IPSden VA panele gecmeyi gerektirecek kadar bir fark yok, arka aydinlatma ikisinde de belli oluyor, VA panellerin siyahlari samsunglar gibi degil haliyle.

* IPS olan yumusak dogal bir goruntu sunuyor, VA olan daha kontrast ve zıt renkler sunuyor. Detayli renk ayarlari oldugu icin kendi zevkinize gore uygun bir goruntu yakalayabilirsiniz. Ikisi de basarili bence.
* Gun isiginda ips panelin gorunurlugu daha iyi geldi bana ama farkli zamanlarda denedigim icin farkli hava sartlarindan kaynaklaniyor olabilir.

TV'den servisten markadan genel olarak gayet memnun kaldim, keske diyecegimi hic zannetmiyorum. Ufak tefek yazilim hatalari olsa da menu guzel stabil rahat. Servis ornek bir servis, sirf servisten dolayi bile vestel tercih edilebilir.

Olumsuz olarak soyleyebilecegim sey,
* Bluetooth baglantilarinda iki televizyonda da sıkıntı yasadim yazilimsal olabilir.
* Koskoca tvlere neden eko sensör koymazlar anlamis degilim. Ekonomiden ziyade gozumuz kor olmasin diye her aksam parlaklik ayarini kismak biraz ilkel geliyor. En azindan otomatik saat ayari olsa, ayarlayabildigimiz belli bir saatten sonra parlaklik otomatik dusse vesaire.. basit bir yazilimla halledilebilir bir sey.

F Çevrimdışı

fufu06

Yeni Üye
9 Ocak 2022
39
38
Siyahlar onemliyse, ozellikle karanlikta karsidan izleyecekseniz samsunga yonelin, ama o da ozellikle karanlikta yan acilardan soluyor, siyahlarin ipsden bir farki kalmiyor. Asagida samsung 55q60a'nin duz ve yan acilardan siyahlari nasil gosterdigini gorebilirsiniz.

Screenshot_20220227-235729_Chrome.jpg

Vestelin 50q9900 VA panelli modelinin siyah renkleri, karanlik ortamda ve karsidan izlenince samsunglar kadar basarili degil, arka aydinlatma biraz daha belli oluyor, asagiya resim yukledim.

20220215_231800.jpg

lemon Çevrimdışı

lemon

Aktif Üye
31 Eki 2020
416
38
bu tvleri alıp kullanan arkadaşlar görğntğ ve ses kalitesinden memnun mu

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
8000 iken benimde içimde kalmıştı jbl ses sistemi ıps panel samsung q led vestel birde android olsa tadından yenmez demiştim
Yakında qled olmasa da oled gelebilir. Duyumlar o yönde
2gb ram 16gb depolama olarak yeni ana kart ile sahada olacak en azından sonrasında ise
Oledli android gelebilir.

Geri
Üst Alt