Merhaba, VA panelli 50Q9900 tvmi ufak bir panel hatasi sebebiyle fark odeyip IPS panelli 55Q9900 ile degistirdim. Ultra HD yayinlari dikkate alarak soyle bir cikarimda bulunabilirim,
*Yan acilarda ekran solmasi sebebiyle VA panelden IPS panele gecmeyi gerektirecek kadar cok ciddi bir fark yok diye dusunuyorum, IPSde de hafif bir kararma oluyor zaten, digerinde de hafif bir solma.
* Siyahlardan dolayi da IPSden VA panele gecmeyi gerektirecek kadar bir fark yok, arka aydinlatma ikisinde de belli oluyor, VA panellerin siyahlari samsunglar gibi degil haliyle.
* IPS olan yumusak dogal bir goruntu sunuyor, VA olan daha kontrast ve zıt renkler sunuyor. Detayli renk ayarlari oldugu icin kendi zevkinize gore uygun bir goruntu yakalayabilirsiniz. Ikisi de basarili bence.
* Gun isiginda ips panelin gorunurlugu daha iyi geldi bana ama farkli zamanlarda denedigim icin farkli hava sartlarindan kaynaklaniyor olabilir.
TV'den servisten markadan genel olarak gayet memnun kaldim, keske diyecegimi hic zannetmiyorum. Ufak tefek yazilim hatalari olsa da menu guzel stabil rahat. Servis ornek bir servis, sirf servisten dolayi bile vestel tercih edilebilir.
Olumsuz olarak soyleyebilecegim sey,
* Bluetooth baglantilarinda iki televizyonda da sıkıntı yasadim yazilimsal olabilir.
* Koskoca tvlere neden eko sensör koymazlar anlamis degilim. Ekonomiden ziyade gozumuz kor olmasin diye her aksam parlaklik ayarini kismak biraz ilkel geliyor. En azindan otomatik saat ayari olsa, ayarlayabildigimiz belli bir saatten sonra parlaklik otomatik dusse vesaire.. basit bir yazilimla halledilebilir bir sey.