Vestel 43Q9900 50Q9900 55Q9900 65Q9900 Teknik Özellikler

F Çevrimdışı

fufu06

Yeni Üye
9 Ocak 2022
39
38
Dostum merhaba. Cihazın değişimi onaylandı bende fiyat farkı vererek 55Q9900 modelini aldım. LG ips panel var bu modelde.
Sorunuzun cevabına gelirsek cihaz siyahlar konusunda çok başarılı bulmadım yani bir oled panelde ki siyah tonu veremiyor ki bunu da beklememek lazım. Bu model daha çok renk doygunluğu konusunda öne çıkıyor.
Benim cihaz akşam saatlerinde servis tarafından getirilip kurulduğu için gündüz deneyimleme şansım olmadı. Zaten panelde leke benzeri birşey çıktığı için ertesi gün servise götürüp değişim talebinde bulundum.
Sonuç olarak ben panda panel performansını beğenmedim. Zaten Adem Helvacı üstadın yorumlarında panda panel pek önerilmemiş.
Bu model de ips panel göze daha hoş geliyor.
Seçim sizin. Söyleyeceklerim bunlar. Kolay gelsin.
cok tesekkur ediyorum bilgilendirme icin

T Çevrimdışı

thequick

Yeni Üye
3 Şub 2022
1
33
merhaba, ben de 65q9900 almak istiyorum ama MB180 li bir ürün alayım istiyorum. İnternet üzerinden alacağım için de seri kodunu bilmiyorum. Nasıl bir yol izlemem gerekiyor yardımcı olabilir misiniz?

F Çevrimdışı

fufu06

Yeni Üye
9 Ocak 2022
39
38
merhaba, bluetooth kulakligimi tvye baglayamiyorum, tanimiyor, 50q9900 var. servis menusunden birseyleri mi degistirmem gerekiyor acaba?

F Çevrimdışı

fufu06

Yeni Üye
9 Ocak 2022
39
38
telefonun bluetoothunu actigimda "vestel"diye goruyor ama ona da baglanamiyorum. Kablosuz bluetooth kulakligimi baglamaya calistigimda, yani ses/etkin cihazlar/ bul dedigimde ise hicbir sekilde kulakligi gormuyor, kulakligin ismi bile cikmiyor. baska tvler rahatlikla gorup baglaniyordu.

lemon Çevrimdışı

lemon

Aktif Üye
31 Eki 2020
416
38
telefonun bluetoothunu actigimda "vestel"diye goruyor ama ona da baglanamiyorum. Kablosuz bluetooth kulakligimi baglamaya calistigimda, yani ses/etkin cihazlar/ bul dedigimde ise hicbir sekilde kulakligi gormuyor, kulakligin ismi bile cikmiyor. baska tvler rahatlikla gorup baglaniyordu.
kulaklığı '' pair '' moduna alın aynı anda tvden bul yapın birkaç kez deneyin uğraşın görür

F Çevrimdışı

fufu06

Yeni Üye
9 Ocak 2022
39
38
kulaklığı '' pair '' moduna alın aynı anda tvden bul yapın birkaç kez deneyin uğraşın görür
pairing disinda kulakliga reset bile attim, tvnin sagina soluna onune arkasina koydum yine olmuyor. Tvye reset atip deneyecegim. Bu arada qledlerde bluetooth 5.0 varmis bilginize.

F Çevrimdışı

fufu06

Yeni Üye
9 Ocak 2022
39
38
Merhaba, ogrenmek istedigim bir sey var, sacma bir soru olabilir cahilligimi bagislayin, simdi 2015 model ucuz modellerden samsung tvm var, karanlikta arka aydinlatma hic belli olmuyor, domayisiyla siyahlari cok karanlik, cok guzel veriyor. Vestel 50q9900 aldim, VA panel yine ayni olur diye ama arka aydinlatma belli oluyor.
Simdi bu durum, PANDA olmasi ile mi ilgili, VA olmasi ile mi ilgili yoksa VESTEL olmasi ile mi ilgili?

Aydinlatma bu kadar belli olacagini bilseydim 55q9900 IPS alirdim.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Merhaba, ogrenmek istedigim bir sey var, sacma bir soru olabilir cahilligimi bagislayin, simdi 2015 model ucuz modellerden samsung tvm var, karanlikta arka aydinlatma hic belli olmuyor, domayisiyla siyahlari cok karanlik, cok guzel veriyor. Vestel 50q9900 aldim, VA panel yine ayni olur diye ama arka aydinlatma belli oluyor.
Simdi bu durum, PANDA olmasi ile mi ilgili, VA olmasi ile mi ilgili yoksa VESTEL olmasi ile mi ilgili?

Aydinlatma bu kadar belli olacagini bilseydim 55q9900 IPS alirdim.
Şimdi şu var
Eski kalite hiç bir firmada yok bundan 7 sene önce aldığınız vestelde dediğiniz gibi idi. Hem panel kalınlığı hem ürün sağlamlığı yok artık bu nedenle eski tadı vermez.
Ayrıca qled zaten lümen olarak yüksek bir TV bu nedenle canlılık için elinden geleni yapar yaomaya çalışır. Parlaklığı kısıp deneyin.
Tabiki bir Samsung veya auo Va yapıya göre panda yetersiz kalır.

F Çevrimdışı

fufu06

Yeni Üye
9 Ocak 2022
39
38
Şimdi şu var
Eski kalite hiç bir firmada yok bundan 7 sene önce aldığınız vestelde dediğiniz gibi idi. Hem panel kalınlığı hem ürün sağlamlığı yok artık bu nedenle eski tadı vermez.
Ayrıca qled zaten lümen olarak yüksek bir TV bu nedenle canlılık için elinden geleni yapar yaomaya çalışır. Parlaklığı kısıp deneyin.
Tabiki bir Samsung veya auo Va yapıya göre panda yetersiz kalır.
tesekkur ederim, peki teknik ozelliklerde ornegin 6000:1 seklinde belirtilen kontrast oranlari arka aydinlatma en kisiktayken mi olculuyor, bilginiz var midir, eger oyleyse kontrast oranlarini da tek basina dikkate almamak lazim

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
tesekkur ederim, peki teknik ozelliklerde ornegin 6000:1 seklinde belirtilen kontrast oranlari arka aydinlatma en kisiktayken mi olculuyor, bilginiz var midir, eger oyleyse kontrast oranlarini da tek basina dikkate almamak lazim
Tabiki, panel özelliği ayrıdır arka aydınlatma ayrı, her ayar bu kontrast değerine etki etmektedir.
Zaten olay şu; ne kadar iyi bir panel olsa da
TV ana kartı, görüntü işlemcisi, aydınlatma, panel katmanları görüntüde o denli farklılık yaratabilir

S Çevrimdışı

seyhanmf

Yeni Üye
20 Şub 2022
29
37
Herkese iyi günler, 55q9900 modeli hala LG IPS panelle mı geliyor acaba? Yoksa başka bir panelle gelme ihtimali var mı? Samsung 55q60a da aşa yukarı aynı fiyat... Sizce hangisi tercih edilir araştırdıkça kafam iyiyce karşıtı ???

Son düzenleme:
F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Herkese iyi günler, 55q9900 modeli hala LG IPS panelle mı geliyor acaba? Yoksa başka bir panelle gelme ihtimali var mı? Samsung 55q60a da aşa yukarı aynı fiyat... Sizce hangisi tercih edilir araştırdıkça kafam iyiyce karşıtı ???
Aynen şu anda LG
Marka konusunda yorumum yok bilgis sahibi değilim

Geri
Üst Alt