Vestel 43Q9900 50Q9900 55Q9900 65Q9900 Teknik Özellikler

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Dostlar bir arkadaşa 65Q9900 almak için vestel müşteri hizmetlerinin aradık. Fikoloji üstadın verdiği V101 ile başlayan kodu söyledik müşteri hizmetlerine yetkilisi bu kod ile istediğimiz panel tipine ait televizyonu bulamayacaklarını seri numarası vermemizi gerektiğinde söyledi.
Almak istediğimizde 65Q9900 LG ips mb180e anakartlı olan modelleri. Yardımcı olabilirmisiniz

F fikoloji seri numarasını nereden bulacağız.
Alacağınız yerden bulursunuz seri numarasını. Yeni üretimler 180 ana kart eski üretimler mb230 ama bayi elinde eski kalmis iseb230 gelir.
Ürün kodundan birşey anlamazlar çünkü ürün koduna bütün paneller tanımlanır. Ben aldığınız ürün size gelince ürün kodundan ana kart fikri oluşturulması için verdim.

T Çevrimdışı

TV Barcode

Yeni Üye
16 Ara 2021
5
Merhabalar, 55" bir TV almak istiyorum, bütçem 10.000 civarı altı veya üstü olabilir, uygun fiyatlı bulabilirsem Sony alacağım, alternatifi Vestel
TV karşısında ve yan tarafta Pencere var ve gün ışığı alacak, acaba hangi modeli seçmeliyim.
Değerli yorumlarınızı beklerim.
Yanılmıyorsam Sony VA Panel - Vestel IPS panel Ekran parlaklıkları nasıldır, Vestel beni üzer mi ?
Teşekkürler.

Son düzenleme:
Ö Çevrimdışı

ömer kara

Yeni Üye
2 Ara 2021
7
53
Merhabalar, 55" bir TV almak istiyorum, bütçem 10.000 civarı altı veya üstü olabilir, uygun fiyatlı bulabilirsem Sony alacağım, alternatifi Vestel
TV karşısında ve yan tarafta Pencere var ve gün ışığı alacak, acaba hangi modeli seçmeliyim.
Değerli yorumlarınızı beklerim.
Yanılmıyorsam Sony VA Panel - Vestel IPS panel Ekran parlaklıkları nasıldır, Vestel beni üzer mi ?
Teşekkürler.

Adem hoca der ki Sony alacağına Samsung, Samsung alacağına Vestel al..
Bu modeli ben kullanıyorum ve ses, görüntü, hız.. gayet memnunum.
Tek yapılması gereken ayarları kendine göre özelleştirmek.

K Çevrimdışı

KrankMili

Yeni Üye
17 Ara 2021
6
25
Hocam hdmi standardı nedir acaba cihazın? Sanırım 2.1 değilmiş. Apple tv 4k ile sorun yaşatır mı acaba hdr10+ dolby vision ve atmos gibi detaylarda?

mattik Çevrimdışı

mattik

Aktif Üye
29 Kas 2021
74
41
Merhabalar
55Q9900 aldım ancak panelde çizgiler vardı ve görüntü dalgalanıyordu. Sd yayınlarda daha cok olmak üzere HD yayınlarda pastel boya ile yapılmış gibi bir görüntü var. Önceleri bozuk panelden kaynaklı diye düşünüyordum.Ürünü sağolsunlar değiştiler, bu pastel, cizgi film gibi görüntüsü halen devam ediyor. Bu durum normal mi?

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Merhabalar
55Q9900 aldım ancak panelde çizgiler vardı ve görüntü dalgalanıyordu. Sd yayınlarda daha cok olmak üzere HD yayınlarda pastel boya ile yapılmış gibi bir görüntü var. Önceleri bozuk panelden kaynaklı diye düşünüyordum.Ürünü sağolsunlar değiştiler, bu pastel, cizgi film gibi görüntüsü halen devam ediyor. Bu durum normal mi?
Görsel olsa daha iyi olur ?
Yüksek çözünürlükte , YouTube de , Netflix de de durum aynı mi

mattik Çevrimdışı

mattik

Aktif Üye
29 Kas 2021
74
41
Görsel olsa daha iyi olur ?
Yüksek çözünürlükte , YouTube de , Netflix de de durum aynı mi
Yuksek cozunurlukte yakindan bakinca goruluyor uzaktan ise logolar ve yazilar noktali hizasiz gorunuyor.
Şu an normal sd yayina ait bir fotograf var yarin hd yayinda ki goruntuyu yollayabilirim.

20211221_161445.jpg

20211221_201608.jpg
20211221_201427.jpg
20211221_201400.jpg

Bu resimde sanki sulu boya ile renkler karismis gibi gorunuyor. Hd yayinlar normalde bu sd yayinlar her televizyonda bu kadar mi kotu??

Son düzenleme:
giyotin44 Çevrimdışı

giyotin44

Aktif Üye
23 Eki 2017
140
Merhabalar
Hocam ürünü nereden aldınız acaba değişim süreci nasıl oldu

mattik Çevrimdışı

mattik

Aktif Üye
29 Kas 2021
74
41
Hocam ürünü nereden aldınız acaba değişim süreci nasıl oldu
Ürünü bayiden aldim.
Degisim sureci kurulum bittikten 1 saat sonra ekranda bozulmalar oldu servisi aradim. iade ya da degisim secenegi vardi degisimi talep ettim. Musteri hizmetlerinden arandim degisim icin bir sure verdiler ve degisim gerceklesti. Bu surecte hiç sorun yasamadim.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Yuksek cozunurlukte yakindan bakinca goruluyor uzaktan ise logolar ve yazilar noktali hizasiz gorunuyor.
Şu an normal sd yayina ait bir fotograf var yarin hd yayinda ki goruntuyu yollayabilirim.

20211221_161445.jpg

20211221_201608.jpg
20211221_201427.jpg
20211221_201400.jpg

Bu resimde sanki sulu boya ile renkler karismis gibi gorunuyor. Hd yayinlar normalde bu sd yayinlar her televizyonda bu kadar mi kotu??
Evet şimdi eski televizyonuniz neydi bilmiyorum ama bu görüntü normal, çünkü çözünürlük düşük genelde Türksat SD yayın 720 x 576 piksel oluyor. Sizin TV ise 3840X2160 piksel
Bu nedenle bu ekrana doldurması zor. Piramit in en tepesi Vestel için oled ardından qled sonra uhd sonra full HD sonra HD gibi sıralanır. Yanlış anlamayın ama performans ürünü alıp SD yayından medet ummak biraz yanlış. Siz Ferrari ye şahin muamelesi yapıp tüp takmaya çalışmış siniz.
Bu TV de verecen odunu TV ye, hdr, Dolby içeriklerle yoracaksin ki izlemekten zevk alasiniz.

mattik Çevrimdışı

mattik

Aktif Üye
29 Kas 2021
74
41
Evet şimdi eski televizyonuniz neydi bilmiyorum ama bu görüntü normal, çünkü çözünürlük düşük genelde Türksat SD yayın 720 x 576 piksel oluyor. Sizin TV ise 3840X2160 piksel
Bu nedenle bu ekrana doldurması zor. Piramit in en tepesi Vestel için oled ardından qled sonra uhd sonra full HD sonra HD gibi sıralanır. Yanlış anlamayın ama performans ürünü alıp SD yayından medet ummak biraz yanlış. Siz Ferrari ye şahin muamelesi yapıp tüp takmaya çalışmış siniz.
Bu TV de verecen odunu TV ye, hdr, Dolby içeriklerle yoracaksin ki izlemekten zevk alasiniz.
F fikoloji
Bu yaşima kadar hiç televizyon ihtiyacim olusmadi hep monitorden dvbs pci kartla bilgisayardan ve zx serisi vestel 72 ekran televizyonum vardi halende var. Ancak denk geldigim televizyonlarda boyle goruntuyle karsilastigimi da hatirlamiyorum.
Medet umdugum için degil sadece bunun bir sorun olup olmadigini ogrenmek istedim ki öncesinde servisten gelen arkadaslar benim gibi dusunup panelde ki arizadan olabilir demislerdi.
Cevabiniz için tesekkur ederim, (:
Saygilar.

giyotin44 Çevrimdışı

giyotin44

Aktif Üye
23 Eki 2017
140
Vestelden aldığım 50Q9900 televizyonun panel hatası nedeniyle değişimi onaylandı.50Q9900 modelde va panda panel kullanıldığından ips panellerde ki renk canlılığını göremedim.Parlaklık ve nit değeri düşük gibi geldi.
Hazır değişim onaylanmışken bu modele alternatif olabilecek maksimum 50 inç boyutunda ips panel dolby vision ve hdr10+ destekli mb180e anakartlı parlaklık ve nit değeri daha yüksek önerebileceğiniz bir model varsa paylaşırsanız sevinirim.

F Çevrimdışı

fikoloji

Süper Üye
13 Eki 2018
16,633
Vestelden aldığım 50Q9900 televizyonun panel hatası nedeniyle değişimi onaylandı.50Q9900 modelde va panda panel kullanıldığından ips panellerde ki renk canlılığını göremedim.Parlaklık ve nit değeri düşük gibi geldi.
Hazır değişim onaylanmışken bu modele alternatif olabilecek maksimum 50 inç boyutunda ips panel dolby vision ve hdr10+ destekli mb180e anakartlı parlaklık ve nit değeri daha yüksek önerebileceğiniz bir model varsa paylaşırsanız sevinirim.
Böyle bir filitreleme seçeneği yok genelde karma panel ve o boyutlar Va yapıda

K Çevrimdışı

KrankMili

Yeni Üye
17 Ara 2021
6
25
F fikoloji hocam 65q9900 modelinde hdmi üzerinden bağladığım cihazdaki görüntü kırpılmış olarak görünüyor. Ekrana sığmıyor. Bunu düzeltebileceğim detaylı bir boyutlama seçeneği bulamadım tv menüsünde. Tam ekran ya da 16:9 yapmak değiştirmiyor durumu. Ne yapabilirim?

Geri
Üst Alt