Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Dik açıdan test
Abi yeni videolar sonrası durum sanki VA lehine daha da artabilir gibi geliyor banaVA atağa geçti resmen maç 1 den 2 oldu İnşallah tüm tekrarlar aynı yönde tepki vermez
O ne la ?
tüplü tv kral böyle dertlerimiz yoktu kafa rahatti simdi 2500
Evet benimde dikkatimi çekmişti sanki tam tersi gibi ki zaten bu videoya göre ips oyu verdim. Fakat normalde va panel görüntü kalitesi olarak daha etkin..Adem abi bir şey dikkatimi çekti, gerek bu videoda gerekse awox karşılaştırma videosunda sağdaki tv'lerin renkler soluk olarak gözükmekte, acaba ortam aydınlatma, açı yada başka bir nedenden kaynaklı olabilir mi?
eskiden böyle panel kalitesi yada iceriklerin görüntü kalitesi kötüydü ama biz izlerken zihnimizde 256k cözünürlükde izliyormus gibi düzeltirdik simdi tvler ve iceriklerin görüntü kalitesi yükseldi ama izledigim seylerin kalitesi düstü100hz 72 ekran Flat ZETA tv de, Kurtlar Vadisi İzlediğim Günleri Hatırladım Birden
3-5 yıldır bu işlere kafa yoran biri olarak üstadın dediği gibi ihtiyaca göre en iyi seçeneği bulmak gerektiğini düşünüyorum. Tecrübelerim ve izlenimlerimden yola çıkarak elde ettiğim izlenimler ise şöyle.
Düşük spek li panel tercihinde bence IPS panel tercih edilmelidir. Çünkü düşük spek VA paneller gerçekten çok fazla açı hassasiyetine sahipler , sahip oldukları yüksek kontrastın o yüzden pek bir önemi kalmıyor. Kim ne derse desin paneli sadece gündelik tv seyretmek için alan büyük çoğunluğa hitap eden panel tipi IPS paneldir. Hem ekonomik , hemde yapısal olarak sahip olduğu avantajlarla gündelik kullanıma daha uygun. Buradaki tek soru işareti ise koreli bilindik IPS panele sahip tv üreten firmanın gerçekten kalitesiz ve dayanıksız paneller üretmesidir. Kendimde dahil çevremde malüm markayı alıp panelde sorun yaşamayan görmedim ,illaki bir yerde panel arıza veriyor.
Bu işlere daha fazla para harcayacak imkanı olanlar içinse VA panel tercih edilmelidir. Yüksek spekli VA lar da açı hassasiyeti az oluyor dolayısıyla yüksek kontrast ve detay siyah gibi konularda daha iyi bir tatmin sunuyor. Bu tercihte bulunanların ise kafasını karıştıran genelde IPS panel değil Oled panellerdir. Oled panel tartışmasız Led'lerin önündedir. Hem açı hassasiyeti olmaz hemde çok yüksek kontrastın keyfini çıkartırsınız .Tabi onunda handikapı malüm koreli firmanın üretim tekelinde bulunmasıdır. Maalesef pixel aydınlatmalı bir panel tipinde bile homojen panele üretemeyen ve çok fazla ekran yanığına maruz kalan bir panele tipidir
hangi malum marka o? bi sürü marka uyanıklık yapıyor da3-5 yıldır bu işlere kafa yoran biri olarak üstadın dediği gibi ihtiyaca göre en iyi seçeneği bulmak gerektiğini düşünüyorum. Tecrübelerim ve izlenimlerimden yola çıkarak elde ettiğim izlenimler ise şöyle.
Düşük spek li panel tercihinde bence IPS panel tercih edilmelidir. Çünkü düşük spek VA paneller gerçekten çok fazla açı hassasiyetine sahipler , sahip oldukları yüksek kontrastın o yüzden pek bir önemi kalmıyor. Kim ne derse desin paneli sadece gündelik tv seyretmek için alan büyük çoğunluğa hitap eden panel tipi IPS paneldir. Hem ekonomik , hemde yapısal olarak sahip olduğu avantajlarla gündelik kullanıma daha uygun. Buradaki tek soru işareti ise koreli bilindik IPS panele sahip tv üreten firmanın gerçekten kalitesiz ve dayanıksız paneller üretmesidir. Kendimde dahil çevremde malüm markayı alıp panelde sorun yaşamayan görmedim ,illaki bir yerde panel arıza veriyor.
Bu işlere daha fazla para harcayacak imkanı olanlar içinse VA panel tercih edilmelidir. Yüksek spekli VA lar da açı hassasiyeti az oluyor dolayısıyla yüksek kontrast ve detay siyah gibi konularda daha iyi bir tatmin sunuyor. Bu tercihte bulunanların ise kafasını karıştıran genelde IPS panel değil Oled panellerdir. Oled panel tartışmasız Led'lerin önündedir. Hem açı hassasiyeti olmaz hemde çok yüksek kontrastın keyfini çıkartırsınız .Tabi onunda handikapı malüm koreli firmanın üretim tekelinde bulunmasıdır. Maalesef pixel aydınlatmalı bir panel tipinde bile homojen panele üretemeyen ve çok fazla ekran yanığına maruz kalan bir panele tipidir:
Özetle sorunsuz ve dezavantajı olmayan panel tipi henüz üretilmedi.
Hoşgeldin, hayırdır yoktun bir ara?[SUP]Uzun zaman sonra selamlar, ankete Va panel dedim ama karanlık bir film izleyeceksem hemen yan odadaki plazmama geçiyorum keşke devam edebilseydi plazmalar [/SUP]