tv tavsiye ana konusu pek bir işe yaramıyor..

By_Trol Çevrimdışı

By_Trol 

Administrator
24 Ağu 2019
14,842
Benim önerim tv tavsiye ana konusunun komple kaldırılması ve forumumuz duayenlerinden albanez albanez Can Abi, Adem Helvacı Adem Helvacı , TEKNOwest TEKNOwest , F fikoloji dostlarımızın eski değeri yazıları ve yeni önerileri bir araya getirilip tv alirken dikkat edilmesi gerekenler ortaya konur isteyen de bu bilgiler ışığında kendi seçimini yapabilir.
Aralardaki kullanıcı yorumları da değerlendirilmeli

A Çevrimdışı

alvaro01

Aktif Üye
25 Nis 2018
92
43
Bence Ma elektronik, Sunny, Vestel, Arçelik, LG, Samsung v.b marka başlıkları içinde alt markalarında tavsiyelerini içeren konular açılabilir. Örneğin MA Elektronik başlığı içinde onvo, nordmende, Saba gibi markaların tavsiyeleri incelemeleri olsun. Tabi imkanlar el verir ise.

sanko86 Çevrimdışı

sanko86 

Süper Üye
28 Ocak 2020
1,377
38
Benim tavsiyem her markaya ait konu olsun ve genel ana tavsiye konusu da kalsın. Örneğin samsung, lg, vestel arasındaki 3 model arasında kaldıysam ana konu üzerinden fikir alayım.Fakat sadece samsung tu7000 serisi için fikir alıyorsam konu samsung bölümünde yer alsın.Böylelikle arayış içindekiler nokta atışı yapabilir gibi geliyor.
Dediğim gibi ana konuya tu7000 serisi için yazdım bir kaç günde sadece 1 cevap alabildim.Kaybolup gitti.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Talep ve görüşlerin tamamı mantıklı.

İlla tek bir doğru cevap olacak diye bir şey yok dostlar.

Konu açılması serbest bırakılsın herkes istediği konuyu açsın sorusunu sorsun. Konu başlığı ile ilgilenen dostumuz girer cevabını yazar olur biter.
Yalnız UP yasağı devam etmeli.
Konu başlığı ilgi görsün diye aldatıcı konu başlığı yasağı devam etmeli.
Konu ilgi görürse konu sahibi cevabını alır, görmezse yukarıda yazıldığı üzere demek ki kimsenin fikri yok veya beyan etmek istemiyor demektir.

Ana konu kalsın. Orada çok emek verdik ve rağbet görmese de İNANILMAZ kıymetli bilgiler paylaştık orada.

Doğrudur ben artık TV Tavsiye başlığına yazmıyorum, benim de kendimce gerekçelerim var ama hiç kimse yazmayacaksa ANA KONU başlığının olmasının ne anlamı var?

ronnie james dio Çevrimdışı

ronnie james dio

Aktif Üye
14 Haz 2021
149
55
Talep ve görüşlerin tamamı mantıklı.

İlla tek bir doğru cevap olacak diye bir şey yok dostlar.

Konu açılması serbest bırakılsın herkes istediği konuyu açsın sorusunu sorsun. Konu başlığı ile ilgilenen dostumuz girer cevabını yazar olur biter.
Yalnız UP yasağı devam etmeli.
Konu başlığı ilgi görsün diye aldatıcı konu başlığı yasağı devam etmeli.
Konu ilgi görürse konu sahibi cevabını alır, görmezse yukarıda yazıldığı üzere demek ki kimsenin fikri yok veya beyan etmek istemiyor demektir.

Ana konu kalsın. Orada çok emek verdik ve rağbet görmese de İNANILMAZ kıymetli bilgiler paylaştık orada.

Doğrudur ben artık TV Tavsiye başlığına yazmıyorum, benim de kendimce gerekçelerim var ama hiç kimse yazmayacaksa ANA KONU başlığının olmasının ne anlamı var?

Hocam bence sende tv tavsiye bölümüne tekrardan dönmeyi düşünmelisin. Senin yıllar boyu edindiğin tecrübe buraya aktarılmayacak ise tv tavsiye bölümünün en anlamı kaldı şimdi? Tabi ki senden başka değerli insanlar bilgilerini paylaşacak, yol gösterecek olanlar vardır ama sensiz olmaz.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Hocam bence sende tv tavsiye bölümüne tekrardan dönmeyi düşünmelisin. Senin yıllar boyu edindiğin tecrübe buraya aktarılmayacak ise tv tavsiye bölümünün en anlamı kaldı şimdi? Tabi ki senden başka değerli insanlar bilgilerini paylaşacak, yol gösterecek olanlar vardır ama sensiz olmaz.
Değerli kardeşim sürekli kendimi tekrar etmek bana hitap eden bir durum değil.

Sizleri çok iyi anlıyor ve KESİNLİKLE haklı olduğunuzu biliyorum ancak sürekli aynı döngüde ilerlemek beni boğuyor.
Bir ekip çalışması olsa tamam, takım işi olsa ben de bir parçası olsam o da tamam lakin mevcut iş yükümün üstünde %90 oranda aynı sorular bir noktadan sonra benim verimli çalışmamın önüne geçiyor.

Bu konuda sevgili Aragorn Aragorn zamanında çok güzel bir fikir sundu ancak üstünde durulmadı.

Özellikle TV TAVSİYE işi kesinlikle ama kesinlikle Ülkemizde çok ihtiyaç duyulan ve ömür boyu da ihtiyaç duyulmaya devam edecek olan bir SEKTÖR artık.

Bunun bir sektöre döndüğünü yıllar önce öngörüp kafamda bazı projeler oluşturdum ancak yatırımcı gereken konulardı bunlar.

Günlerce ama günlerce sevgili İlteriş Yılmaz İlteriş Yılmaz ile bu konuda çok kafa patlattık, aklımdakileri kendisine anlattım, Bazı durumların Ülkemiz içim ERKEN olmasının yanısıra İHTİYAÇ olduğu konusunda kendisi de benimle hemfikir.

Yani bu konu için artık bireysel girişimlerden çok çok daha ötesi lazım zira ben bir işi ya tam anlamı ile ADAM GİBİ yapmayı ya da yapmamayı seviyorum.

TV TAVSİYE işinde sürekli geriden gelen taraf olmak artık bana hitap etmiyor.

Kimse darılıp gücenmesin, kendisi saygı duyduğum birisi olmakla birlikte sevgili Can abi de benim gibi kendini tekrar ediyor artık yani o da bıktı aynı şeyleri yazmaktan. Bakın Can abinin yazılarına, 2016 da yazdığı yazı ile bu gün yazdığı yazı neredeyse aynı. Çok ciddi bir bilgi birikimi var lakin her ne olursa olsun yorumlar güncelliğini yitiriyor. TV ve PANEL dünyasında bizim kadar iddialı olduğunu öne süren başka dostumuz var ise inanıyorum ki onun da geriden gelen taraf olduğu açık ve net dir bunu kimse inkar edemez.

Bizler herhangi bir sponsorluk desteğine sahip olmayan, KENDİ İMKANLARI İLE mücadele eden, ürün satın alan, tedarik etmeye çalışan ve satın aldıkları ürünleri yılların derin bilgi birikimi ile harmanlayıp sizlere veri sunan kişileriz fakat sponsor ve/veya şirket desteği ile bu işi yapan marka güzelleyici abilerden geride olmamız benim içimi acıtıyor.

Paranın gücü ile ürün güzellemem ben dostlar, bunu bana kimse yaptıramaz. ADAMLIĞIMIZA yakışmaz her şeyden evvel. Sataşmak gibi olmasın da demeyeceğim direkt olarak sataşıyorum kardeşim, ...çındaki kıllar kadayıfa dönmüş koca koca adamlar marka güzellemek için milletin 10-15 bin lirasını çöpe atmasına vesile oluyorlarsa yazıklar olsun onlara, biz asla onlardan olmadık ve olmayacağız.

Sorun şu ki dönem onların dönemi, piyasa onların piyasası zira üreticiler de (Cesur istisnalar hariç) bizim gibi adamlara ürün göndermek istemiyor zira dilimiz sivri. Biz aka ak, boka bok diyen insanlarız lafı eğip bükmeyiz. Öte yandan markalar elbette ki ellerine tutuşturulan metni okuyan malum mecralara gidiyor ve doğal olarak biz ürünleri bu şahıslardan aylar sonra GERÇEK anlamda inceleyebiliyoruz ve böylece sürekli olarak GERİDEN GELEN taraf oluyoruz.

Beni tanıyanlar bilir, Çakal tayfalarının yaptığı gibi mağaza mağaza gezip ''Ay ne kadar cici renkler'' demeyi veya yurt dışı sitelerde anlatılanlara kendi yorumunu katıp birkaç teknik terim ile süslemeyi ürün incelemesi olarak kabul etmem.

Durum böyle olunca benim sevgili İlteriş Yılmaz İlteriş Yılmaz kardeşime de söylediğim ''Kardeşim kur bir şirket, hazırla alt yapısını, kafamdaki projeyi hayata geçirelim ve bu ülkede BİR İLK olanı yapalım'' dedim.

Konu çok derin, detayları çok fazla lakin ÜRÜN İNCELEME mantığına BAĞIMSIZ PROFESYONEL ÜRÜN İNCELEME olarak yeni bir boyut getirmek zorundayız.

Benim bir talebim, beklentim, bu işten zengin olma derdim yok. Ben sadece fikir babası olarak devam etmek ve genç kardeşlerime destek olmak isterim ancak ciddi bir yatırım istediği de kaçınılmaz gerçek.

Arkada bizim gibi doğru, dürüst, tarafsız beyinlerin olduğu ve ürünlerin birinci elden SATIN ALINARAK ıncığından cıncığına incelendiği ve kesinlikle TARAFSIZ yorum yapabilme özgürlüğümüz olduğunu düşünsenize dostlar.

Satın alınan ve incelemesi biten bu ürünler her ay yapılacak çekiliş ile forum üyelerine indirimli verilecek vs vs vs vs zibilyon tane detay var, yani dediğim gibi biz bir haftaya yakın neredeyse her gün görüştük detaylar bitmedi gerisini varın siz düşünün.

Yani sevgili kardeşim biz bu işi artık YAZMAK kavramının dışına taşımak zorundayız. Ben Sota Sota kardeşime de söylemiştim mesela, kendi video sunucumuz olsa da ben 2-3 dakikalık spot cevap videoları çeksem, videolar sadece forumun serverinde kalsa örneğin.

Ben soruya canlı canlı sesli cevap versem bak bu da yapmak istediğim değişikliklerden birisi. Ama bunun külfeti yine Ahmet gardaşıma binecek bu sefer.

Velhasıl gardaş, gönül çok şey istiyor da,,

TKartaL Çevrimdışı

TKartaL 

Süper Üye
5 Şub 2018
2,481
45
TV tavsiye İle alınmaz bana çok harika gelen bir başkasına kötü gelir

Kampanya vardır fiyat uygundur bir araştırma yaparsın

Mağzaları gezersin teşhir ürünlerini incelersin kafanda bir fikir oluşur

Televizyon dünyası ayrı bir dünya herkesin beklentisi farklı
O zaman bir örnek verelim.. Awox tv tavsiye eder misin?

teraspy Çevrimdışı

teraspy 

TFC Team
26 Kas 2018
22,683
65
Aktarayım :)

Bence yıllık olmalı eski mesajlar kilitlenmeli ,konu kalabilir çünkü kullanıcılar da veriyorlar tavsiyelerini ama bana kalsa hiç açılmamalıydı konu ,neden derseniz bir çok cevap veren kişiyi üzdüler-küstürdüler ,tv alacak kişiye "bak bu paneli kullanan tv şöyle yapıyor" diyorsunuz,o kişi "eee ,herkes almış ,aptalmı herkes" diye yazabiliyor,veya ne bileyim "amma kafa ütülemişin birader" deyip karamaya başlıyor,v.s v.s.
Tek cevabın olduğu soruda ,aynı cevabı almak için sordukları sorular insanı çileden çıkartıyor bazen,ki ben tavsiye vermediğim halde okuyunca üzülüyorum ,bir de kişi mutlaka hiddetli şekilde not da düşüyor "bir soru sorduk yokmu allahın bir kulu koca forumda" diye ,halbuki var sorusunun cevabı :)

ronnie james dio Çevrimdışı

ronnie james dio

Aktif Üye
14 Haz 2021
149
55
valla dediğin gibi geriden gelme işi sıkıntı. ama bu sizin değil bu ülkenin tüccarlarının ayıbı. adamlar satacakları ürünleri tanıtmak için teknoloji web sitelerini ve kanallarını çok güzel kullanıyorlar. bunun örneklerini de gördük. veriyor sözde editörün eline okuması gereken kağıdı, koyuyor parayı ceplerine, iki de sırtını sıvazladı mı tamamdır bu iş. en kıytırık ürünü bile yağlaya ballaya anlatıyorlar kanallarından. maalesef bu ülke böyle, sizler kıytırık ürüne kıytırık dediğiniz içinde yapacak bir şeyiniz de yok. vermezler size ürün. ancak malına güvenen, ne bileyim, midea, onvo gibi markalardan gelirse gelir ürünler.

öte yandan video sunucu işi güzel düşünce ama çok maliyetli olur. onun altından kalkmak oldukça zorlu bir iş.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
valla dediğin gibi geriden gelme işi sıkıntı. ama bu sizin değil bu ülkenin tüccarlarının ayıbı. adamlar satacakları ürünleri tanıtmak için teknoloji web sitelerini ve kanallarını çok güzel kullanıyorlar. bunun örneklerini de gördük. veriyor sözde editörün eline okuması gereken kağıdı, koyuyor parayı ceplerine, iki de sırtını sıvazladı mı tamamdır bu iş. en kıytırık ürünü bile yağlaya ballaya anlatıyorlar kanallarından. maalesef bu ülke böyle, sizler kıytırık ürüne kıytırık dediğiniz içinde yapacak bir şeyiniz de yok. vermezler size ürün. ancak malına güvenen, ne bileyim, midea, onvo gibi markalardan gelirse gelir ürünler.

öte yandan video sunucu işi güzel düşünce ama çok maliyetli olur. onun altından kalkmak oldukça zorlu bir iş.
Bunu profesyonel alana taşımayı başardığımızda artık o ellerinde metin ile ürün güzelleyenlerin tek vasıflarının sadece ama sadece OKUMA YAZMA BİLMEK olduğu ortaya çıkacak.

Firmalar TARAFSIZ mercilere ürün göndermeden BİLİNÇLİ tüketiciye mal satamaz hale gelecek.
Bu gün değil, Bu yıl değil, belki 2 yıl sonra da değil ama göreceksiniz bu iş benim dediğim gibi olacak.

The_SreT Çevrimdışı

The_SreT 

TFC Team
18 Kas 2017
4,294
Her gelenin ayrı konu açması gereksiz, armut piş ağzıma düş oldu. Üye olanda bi zahmet forum içinde araştırmasını yapsın, hangi marka model hakkında bilgi almak istiyorsa araştırsın kendi de bir zahmete girsin yani. Baktı aradığını bulamadı yazar ana konuya cevabını alır, cevap veren olmadı mı bir daha yazar dikkat çekerek. Tv tavsiye ana konusu işe yaramıyor demek orada bunca bilgisini paylaşan, insanlara yardımcı olan, emek ve zamanını harcayan insanlara karşı ayıp etmektir.

Geri
Üst Alt