Merhaba arkadaşlar,
2020 Ağustos ayında boyner online siteden krampon almıştım. Pandemi vs başlayınca ayakkabıyı hiç kullanmadan ve kutudan çıkarmadan kaldırmış bu sene çıkartıp kullanmak istemiştim fakat ayakkabılardan biri krampon bir diğer teki ise halı saha olarak gönderilmiş. Boyner mağazaya gidip durumu ilettim. Aayakkabı adidas ve o tarihte 157 tlye almıştım. Mağazadaki başka bir ayakkabı ile değişim rica ettim aradaki farkı vermek zorundasınız dediler. Verecekleri ayakkabı 850 tl idi. Kabul etmedim. Ayakkabı fiyatını benim için düşürün. 200 tl hopi paracığım var. Orta noktada buluşalım olmaz dediler. 157 tl'nizi verelim dediler. Lanet olsun verin dedim. Bir dakika deyip görevli personellerin bulunduğu bölgeye geçti ve bir süre sonra bir başka personel cep telefonumu isteyip merkeze bildirdik gelen cevaba göre size dönüş yapacağız dedi. Dönüş yapan da olmadı.
Kızdığım için tüketici hakem heyetine başvurdum. Son aşağıdaki şekilde.
Bu karara göre fark ödemeden herhangi bir ayakkabıyı vermeleri gerekiyor gibi algılıyorum ama yanılıyor muyum bilmiyorum. Karar posta yoluyla bana henüz teslim edilmedi. Posta yoluyla tebliğ edildikten sonra mı aksiyon almalıyım yoksa kararı çıktı alıp hareket edebilir miyim? Son olarak böyle bir durum yaşayan varsa dilediğim bir mağazaya mı gitmeliyim yoksa boynere mail yolu ile öncesinde durumu bildirmeli miyim?