Anladım teşekkür ederim yalnız ürün fiyatı 36 Bin TL olduğu için tüketici mahkemesine başvurmam gerekiyor galiba bununla ilgili bilgi almaya çalışıyorum karar sürecinin THH'den daha kısa sürdüğünü okudum dilekçe yöntemiyle başvuru yapılıyormuş ilçe hakem heyetine gidip bilgi alabilir miyim acaba İstanbul'da oturuyorum bulunduğum ilçedeki adliyede tüketici mahkemesi var mı bilmiyorum böyle bir zorunluluk yoktur galiba THH'deki gibi direkt herhangibir adliyedeki tüketici mahkemesine başvurmam yeterlidir heralde bu konuda bir bilginiz var mı?ölü piksel çkması kaynaklı ürünü beğenmediğinizi cayma hakkınızı kullandığınızı iade talebinizin satıcı firma tarafından kabul edilmediğini yazmanız yeterli 14 günlük cayma hakkı kapsamı üzerinden para iadesine karar verilecek para iadenizi %99 alırsınıız THH kararı ile para iadesi alırsanız karar çıktıntan 15 gün sonra satıcı firmayı
icraya verin icra yolu ile paranızı tahsil edin firmayla iletişime girmeyin siz onlara cihazı göndermeden para icra dairesi tafından hesabınıza yatar sonra cihazı satıcı firmaya gönderebilirsiniz
Anladım teşekkür ederim yardımlarınız için ürün fiyatı 36 Bin TL olduğu için tüketici mahkemesine başvurmam gerekiyor diye okudum bu konuda bilgi almaya çalışıyorum nereye nasıl başvurulacak süreç nasıl ilerliyor vs. bu konuda bilginiz varsa yardımcı olursanız sevinirim.Haklı gerekçe dediğiniz şey zaten ölü piksel değil mi? Her ikisini de belirtin. Bilirkişi inceleyecek ölü pikselleri tespit ederek raporunu oluşturacak.
Her ne kadar iade için götürseler de servis raporu almak için servise gönderecekler. Muhtemelen sizi arayıp bunun için ikna etmeye çalışacaklar. Bu sayede paranızı iade edebileceklerini söyleyecekler. Servis iadeyi gerektiren bir durum olmadığını söyleyecek veya hiçbir şey yapmadan sorun yok diyerek size geri yollayacak. Süreç nasıl ilerlerse ilerlesin vakit kaybetmeden iade talebinizin reddesildiğini mutlaka belirten THH başvurunuzu yapın.