Toshiba 50ul3a63dt Dolby+hdr10

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
NetFlix de gerçek anlam da UHD olmaz! DVision/HDR sini boşverin işin

herifler 13/14Mb ile yayını iletiyorlar,bu data ile bu UHD nin kalitesi yakalanmaz!
bit-rate de haliyle düşüktür!

ana sebeb heriflerin "interneti" kullanması;utanmasalar 5/10Mb ile verecekler içeriği yaw:kiskis

Herkes UHD diye bir şeyler istiyor ama bunun bir kuralı vardır asgari değerler gibi
bu da min.50/60Mb dir 120Mb kadar yolu var adma gibi UHD olması için

Stream ile bunlar olamaz!

lemon Çevrimdışı

lemon

Aktif Üye
31 Eki 2020
416
38
4 senedir
NetFlix de gerçek anlam da UHD olmaz! DVision/HDR sini boşverin işin

herifler 13/14Mb ile yayını iletiyorlar,bu data ile bu UHD nin kalitesi yakalanmaz!
bit-rate de haliyle düşüktür!

ana sebeb heriflerin "interneti" kullanması;utanmasalar 5/10Mb ile verecekler içeriği yaw:kiskis

Herkes UHD diye bir şeyler istiyor ama bunun bir kuralı vardır asgari değerler gibi
bu da min.50/60Mb dir 120Mb kadar yolu var adma gibi UHD olması için

Stream ile bunlar olamaz!
puhu blu tv netflix vs hepsini kullandım şimdiye kadar gördüğüm en iyi görsel kalitesine prime video sahip. netflixin 4k içeriği prime videonun 1080p siyle yarışamıyor prime video farklı bir renk gamutu ve sıkıştırma tekniği uyguluyor. kalite aşırı yüksek ama ne yazık ki içerik çok az

S Çevrimdışı

semihcelik

Yeni Üye
29 Eki 2020
30
34
Uygulama , lisans, gayri resmi bir durum derken böyle oluyor.
Ben zaten mac adreslerinden bir gün devlet bamlayacak diye düşünüyorum ama bakalım ne zaman ?
Not kendimde kullanıyorum :tara :haha

Hocam bir de ok tuşuyla açılan kanal listesini sayfa sayfa değiştirme olayı yok mu bunda?

Mentraxmus Çevrimdışı

Mentraxmus

Yeni Üye
29 May 2020
19
33
Hayırlı olsun ?
Menü 4735 resmi alabilir miyim

Toshiba 50ul3a63dt benim model bu hocam sanırım ben yanlış anladım yazdığınız mesajı.​

Menü 4735 burada nasıl yaparım ?
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Toshiba 50ul3a63dt benim model bu hocam sanırım ben yanlış anladım yazdığınız mesajı.​

Menü 4735 burada nasıl yaparım ?

49CADDE5-8E52-452B-908E-802DE3752C5B.jpg

Son düzenleme:
K Çevrimdışı

kuzeykent

Yeni Üye
1 Kas 2020
7
47

Toshiba 43UA3A63DT 43" 108 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Android Smart​

ya da

panel ve diğer özellikler bakımından hangisini tavsiye edersiniz​

cevaplayabilirmisiniz kıymetli Albenez bey Fikoloji ve diğer kıymetli arkdaşlar​

Son düzenleme:
lemon Çevrimdışı

lemon

Aktif Üye
31 Eki 2020
416
38

Toshiba 43UA3A63DT 43" 108 Ekran Uydu Alıcılı 4K Ultra HD Android Smart​

ya da

panel ve diğer özellikler bakımından hangisini tavsiye edersiniz​

cevaplayabilirmisiniz kıymetli Albenez bey Fikoloji ve diğer kıymetli arkdaşlar​

a101 deki 50'' daha uygun onu neden tercih etmiyorsunuz?

albanez Çevrimdışı

albanez 

Süper Üye
19 Mar 2018
3,384
4 senedir

puhu blu tv netflix vs hepsini kullandım şimdiye kadar gördüğüm en iyi görsel kalitesine prime video sahip. netflixin 4k içeriği prime videonun 1080p siyle yarışamıyor prime video farklı bir renk gamutu ve sıkıştırma tekniği uyguluyor. kalite aşırı yüksek ama ne yazık ki içerik çok az
evet böyle alternatifler var tabi ki ama çok az!
ama en azında kullanıcı açıısndan bakarsam da çok iyi bir durum demektir:ok

şahsen hiç denemedim ben "Prime Video" dediğin yeri,adresi v.s nasıl bir yerdir veya bahsettiğin yer
şu bildiğimiz ücretli "Prime" dene yermidir yoksa?

NetFlix için yazdım;14Mb ile UHD olmaz diye ya da olduğu kadarıyla yetineceksiniz!
millet NF diye abartıyor fazlasıyla,herifler de bu arada malı felaket götürüyorlar aynı
şekilde Amazon/Hulu v.s hepsi net den yapıyorlar ama internet bunlar için özellikle
bu kadar sayıda üye için komik kalıyor!

Bugün için normal şartlar da tek bir kaynak kalıyor geriye UHD için o da recorded-media dediğimiz
UHD-Bluray Diskler:ok buradan max.100/120Mb lere kadar çıkıyorsunuz! ve tabi içerik de
UHD-çekim olacaktır yani çakma re-mastering metoduyla alın size UHD film ile de olmaz!
herifler bütün eski filmleri(60s/70s) leri UHD-Diske yazıp 4K diye satıyorlar yaw:haha

Uydular dan TV kanalları ise UHD olarak çok çok az ve içerik yetersiz!

Neyse ki Youtube var da millet paso DEMO izlemek den UHD olarak tatmin oluyor!

++

KODI kullananlar varsa şunu denesinler;"SEREN" addon,bunu KODİ ye yüklesinler
içerik çok bol,ama sağlam net hızı istiyor örneğin benim ki 50MB ve yemiyor açıkçası!
ama 100MB olursa sanırım sorunsuz olur

Ben buradan 4K filmleri açamıyorum! ya da açıyor ve donup kalıyor!
çünkü ana sebeb çok yüksek dosya boyutu var(örneğin 60/80GB gibi)+bit-rate değerleri de
ciddi yüksek olunca 50MB hikaye kalıyor bu filmler de !!

1080p lerin bazıları da tam dosya boyutu kadar oluyor! örneğin 50/60GB lık komple BD yi
atmışlar linle yaw onlar da bile bazı filmler de gecikme yaşıyorum

sağlam 100MB net hızı varsa bu iş de ona göre olur ama 50MB çok hikaye kalıyor

SEREN kurulması da ayrıca bir o kadar sıkıntılı! ben geçenler de sildim şimdi yine yükleyeceğim
ama 1080p ler bana yetiyor açıkçası,gerçek anlam da kaç tane UHD film varki!

Not;SEREN için bir ipucu bulmuştum buradan inceleyin derim ama hızınız 100MB ise
deneyin yoksa haybeye uğraşırsınız ama bana 720/1080 yeter diyenler için 50MB netiniz varsa
yine deneyin derim benim gibi

Not;Alldebrid&Realdebrid premium hesabı ister!!! bu hesaplarınız yoksa bence hiç denemeyin
bu yüksek dosya boyutu filmler de bu hesaplar gerekiyor!ben yıllardır kullanırım bu iki hesabıda

Seren için link;

Alldebrid link;
Realdebrid link;

lemon Çevrimdışı

lemon

Aktif Üye
31 Eki 2020
416
38
evet böyle alternatifler var tabi ki ama çok az!
ama en azında kullanıcı açıısndan bakarsam da çok iyi bir durum demektir:ok

şahsen hiç denemedim ben "Prime Video" dediğin yeri,adresi v.s nasıl bir yerdir veya bahsettiğin yer
şu bildiğimiz ücretli "Prime" dene yermidir yoksa?

NetFlix için yazdım;14Mb ile UHD olmaz diye ya da olduğu kadarıyla yetineceksiniz!
millet NF diye abartıyor fazlasıyla,herifler de bu arada malı felaket götürüyorlar aynı
şekilde Amazon/Hulu v.s hepsi net den yapıyorlar ama internet bunlar için özellikle
bu kadar sayıda üye için komik kalıyor!

Bugün için normal şartlar da tek bir kaynak kalıyor geriye UHD için o da recorded-media dediğimiz
UHD-Bluray Diskler:ok buradan max.100/120Mb lere kadar çıkıyorsunuz! ve tabi içerik de
UHD-çekim olacaktır yani çakma re-mastering metoduyla alın size UHD film ile de olmaz!
herifler bütün eski filmleri(60s/70s) leri UHD-Diske yazıp 4K diye satıyorlar yaw:haha

Uydular dan TV kanalları ise UHD olarak çok çok az ve içerik yetersiz!

Neyse ki Youtube var da millet paso DEMO izlemek den UHD olarak tatmin oluyor!

++

KODI kullananlar varsa şunu denesinler;"SEREN" addon,bunu KODİ ye yüklesinler
içerik çok bol,ama sağlam net hızı istiyor örneğin benim ki 50MB ve yemiyor açıkçası!
ama 100MB olursa sanırım sorunsuz olur

Ben buradan 4K filmleri açamıyorum! ya da açıyor ve donup kalıyor!
çünkü ana sebeb çok yüksek dosya boyutu var(örneğin 60/80GB gibi)+bit-rate değerleri de
ciddi yüksek olunca 50MB hikaye kalıyor bu filmler de !!

1080p lerin bazıları da tam dosya boyutu kadar oluyor! örneğin 50/60GB lık komple BD yi
atmışlar linle yaw onlar da bile bazı filmler de gecikme yaşıyorum

sağlam 100MB net hızı varsa bu iş de ona göre olur ama 50MB çok hikaye kalıyor

SEREN kurulması da ayrıca bir o kadar sıkıntılı! ben geçenler de sildim şimdi yine yükleyeceğim
ama 1080p ler bana yetiyor açıkçası,gerçek anlam da kaç tane UHD film varki!

Not;SEREN için bir ipucu bulmuştum buradan inceleyin derim ama hızınız 100MB ise
deneyin yoksa haybeye uğraşırsınız ama bana 720/1080 yeter diyenler için 50MB netiniz varsa
yine deneyin derim benim gibi

Not;Alldebrid&Realdebrid premium hesabı ister!!! bu hesaplarınız yoksa bence hiç denemeyin
bu yüksek dosya boyutu filmler de bu hesaplar gerekiyor!ben yıllardır kullanırım bu iki hesabıda

Seren için link;

Alldebrid link;
Realdebrid link;
hocam bilgilendirici bir yazı olmuş.
Bence uydu kanallarını izleyecek biri için 4k gereksiz kullanışsız ve fuzuli masraf.
Günümüz tvlerinde yüksek çözünürlük var ama düşük çözünürlüğü iyileştirecek hiç bir yazılım yok.
Bu da elinizdeki görüntü hangi kalitedeyse o kaliteye mecbur bırakıyor sizi
eski samsung ve sony 1080p tvlerdeki keskinlik ve renk doygunluğu bu yüzden günümüz tvlerinde yok
hdr dolbyvision gibi gereksiz özellik yerine sd çözünürlüğü mükemmelleştirecek yazılımlar geliştirilmeli bunı özellikle vestel yapmalı. toshiba hilevel jvc regal komple vestelin ve türkiyenin %40 ı bu markaları kullanıyor

F Çevrimdışı

furkanb

Yeni Üye
1 Kas 2020
1
29
IMG_20201031_11414163f561b990c968ee.jpg

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Kumanda algılaması nin kötü olduğuna kanaat getirdim arkadaslar. Varmi bunun bi cozumu
bende de kumanda kötü diğer arkadaşlarda da böyle mi, garanti kapsamında bir ürün mü nasıl bir çözüm buluruz buna ?
arkadaşlar kumandanın ucundaki siyah plastik camsı parçayı çıkardım, kumanda daha iyi çalışıyor.

Son düzenleme:
Karl1 Çevrimdışı

Karl1 

Aktif Üye
17 Haz 2018
76
50
Benim TV yarın kurulacak ve duvara monte ettireceğim. Servisin askı aparatının plastik ve zamanla esnemesi nedeni ile Teknosa'dan aşağıdaki ürünü 70TL. 'ye aldım. İçinden su terazisi de çıkıyor. TV lerini duvara monte ettirmek isteyenler için bir öneri olur diye paylaşmak istedim. Tekrar tv lerinizi iyi günlerde kullanmanızı dilerim.

WhatsApp-Image-2020-11-01-at-12.46.22.jpg

Geri
Üst Alt