evet böyle alternatifler var tabi ki ama çok az!
ama en azında kullanıcı açıısndan bakarsam da çok iyi bir durum demektir
şahsen hiç denemedim ben "Prime Video" dediğin yeri,adresi v.s nasıl bir yerdir veya bahsettiğin yer
şu bildiğimiz ücretli "Prime" dene yermidir yoksa?
NetFlix için yazdım;14Mb ile UHD olmaz diye ya da olduğu kadarıyla yetineceksiniz!
millet NF diye abartıyor fazlasıyla,herifler de bu arada malı felaket götürüyorlar aynı
şekilde Amazon/Hulu v.s hepsi net den yapıyorlar ama internet bunlar için özellikle
bu kadar sayıda üye için komik kalıyor!
Bugün için normal şartlar da tek bir kaynak kalıyor geriye UHD için o da recorded-media dediğimiz
UHD-Bluray Diskler
buradan max.100/120Mb lere kadar çıkıyorsunuz! ve tabi içerik de
UHD-çekim olacaktır yani çakma re-mastering metoduyla alın size UHD film ile de olmaz!
herifler bütün eski filmleri(60s/70s) leri UHD-Diske yazıp 4K diye satıyorlar yaw
Uydular dan TV kanalları ise UHD olarak çok çok az ve içerik yetersiz!
Neyse ki Youtube var da millet paso DEMO izlemek den UHD olarak tatmin oluyor!
++
KODI kullananlar varsa şunu denesinler;"SEREN" addon,bunu KODİ ye yüklesinler
içerik çok bol,ama sağlam net hızı istiyor örneğin benim ki 50MB ve yemiyor açıkçası!
ama 100MB olursa sanırım sorunsuz olur
Ben buradan 4K filmleri açamıyorum! ya da açıyor ve donup kalıyor!
çünkü ana sebeb çok yüksek dosya boyutu var(örneğin 60/80GB gibi)+bit-rate değerleri de
ciddi yüksek olunca 50MB hikaye kalıyor bu filmler de !!
1080p lerin bazıları da tam dosya boyutu kadar oluyor! örneğin 50/60GB lık komple BD yi
atmışlar linle yaw onlar da bile bazı filmler de gecikme yaşıyorum
sağlam 100MB net hızı varsa bu iş de ona göre olur ama 50MB çok hikaye kalıyor
SEREN kurulması da ayrıca bir o kadar sıkıntılı! ben geçenler de sildim şimdi yine yükleyeceğim
ama 1080p ler bana yetiyor açıkçası,gerçek anlam da kaç tane UHD film varki!
Not;SEREN için bir ipucu bulmuştum buradan inceleyin derim ama hızınız 100MB ise
deneyin yoksa haybeye uğraşırsınız ama bana 720/1080 yeter diyenler için 50MB netiniz varsa
yine deneyin derim benim gibi
Not;Alldebrid&Realdebrid premium hesabı ister!!! bu hesaplarınız yoksa bence hiç denemeyin
bu yüksek dosya boyutu filmler de bu hesaplar gerekiyor!ben yıllardır kullanırım bu iki hesabıda
Seren için link;
Alldebrid link;
Realdebrid link;