Toshiba 43L2863DAT 43'' Full HD Smart Led TV 24 Mayıs A101 DE

Umut Barış Çevrimdışı

Umut Barış 

VIP
Top Poster Of Month
23 Kas 2017
20,945
Diger uygulamalar derken baska neler kullanabilirim birde webte fazla performans derken aciklarmisiniz hocam

İçindeki RAM kapasitesini ve işlemciyi bilmiyorum ama akıcı bir deneyim sunamayabilir.
Bellek dolduğunda da kilitlenir veya restart atabilir.
Smart TV'de tarayıcı kullanmak istiyorsanız onu Vestel'den beklemeyin.
YouTube, Netflix gibi uygulamalarda işinizi görür.
Diğer uygulamalardan kastım da Bein Sports, TRT Haber, NTV, Kanal D gibi uygulamalar.
Toshiba'lardaki mağaza Vestel'le bire bir aynı mı bilmiyorum.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem hocam video paylaşımınız için çok teşekkür ederiz.

Bu televizyonu 1.24.0 sürümüne güncelledikten sonra yazılımsal hata fark edebildinizmi. Bu yazılım stabilmidir, yüklememizi önerirmisiniz.

Forumda bazı arkadaşlar yüklemiş, bende yüklemeyi düşünüyorum ama kararsız kaldım. Yardımlarınız için sağolun.

Azizim ben de yeni yükledim çok uzun süre gözlemleme imkanım olmadı, bu seferlik sizlerle birlikte test edip göreceğiz :ok

veya kısa bir süre bekleyebilirsiniz biz teyit edene kadar :ok

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Ado hocam.
Panel anakart konusunda fikirlerinizi alabilir miyiz?

Panel şimdilik %100 LG IPS
Anakart MB211S
Yazılım sürümü üzerinde gelen 1.18.5.0
Yazılım sürümü Güncellenen 1.24.0.0

Ben tv yi sevdim de bizim yayın kalitelerimizi sevemiyorum o nedenle testlerimi de değişik vvideolar ile yapıyorum.

TV nin performansına lasım yok lakin belli başlı kanalların yayın kaliteleri kaynaklı memnun olmadığım görüntüler de var elbette :ok

Ses 1 tık daha yukarıda olabilirdi bence ki 50'' de ve hele ki 55'' de olan sese duyduğum hayranlık sonrası bu biraz zayıf gelebiliyor ancak ev kullanımı için ve normal kullanıcı gözüyle yine d eoldukça tatminkar.

M Çevrimdışı

mdirgin

Aktif Üye
5 Eyl 2018
74
43
Adem Hocam Merhaba

06.09.18 tarihinde kurulumu yapılan Toshiba 43L2863DAT televizyonumda sıkıntı var. Kurulduğu günden beri kullanıyorum ve ilk başlarda 2-3 kere tv kendi kendine kapanıp açıldı aldırış etmedim. Youtube ve Netflix uygulamasından çıkış yaparkende açılıp kapanma yaptı kendi kendine. Daha sonra tv izlerken televizyonda ses gelip görüntü gelmemeye başladı ve bunu da 3 kere yaşadım. 3. Yaşayışımda videosunu çektim ve vestel servisini çağırdım. Gelen arkadaşa videoyu izlettim yazılımsaldır dedi ve 1.18.5.0 yazılımı tekrar yükledi. Daha mb211 anakartın 0.56.1.0 çekirdek sürümünü yükledi. Çekirdek sürümünü yüklemeden önce servisteki arkadaşa bu tvnin anakartı 17mb211s sıkıntı çıkmasın dedim. Yok abi sıkıntı olmaz dedi yükledi. Daha sonra sen tv yi izle yine sıkıntı yaşarsan anakart değişimi yaparız dedi. Bende tv yi yeni aldım birebir tv değişimi yapın dedim. Birebir tv değişimine biz karar veremiyoruz merkeze yazarız değişim verirlerse yapılır dedi.

Servis yazılım yükleyip gitti ve tv daha da sapıtmaya başladı. Kendi kendine açılıp kapanıyor. Usb taktığımda açılıp kapanıyor sıkıntılar devam ediyor.

Hal böyle olunca servisi bugün aradım yarın geleceklerini söylediler.

Tv ile ilgili çektiği videoyuda buraya yüklemeye çalıştım ama boyutundan dolayı foruma yükleyemedim. Yaşadığım bu sıkıntıda ne yapmam gerekiyor. Tv de yazılımsal sıkıntı olduğu kesin. Anakartı değiştirelim derlerse bende tv yi değiştirin diyeceğim.

Konu ilgili görüşlerinizi rica eder, iyi günler dilerim

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Adem Hocam Merhaba

06.09.18 tarihinde kurulumu yapılan Toshiba 43L2863DAT televizyonumda sıkıntı var. Kurulduğu günden beri kullanıyorum ve ilk başlarda 2-3 kere tv kendi kendine kapanıp açıldı aldırış etmedim. Youtube ve Netflix uygulamasından çıkış yaparkende açılıp kapanma yaptı kendi kendine. Daha sonra tv izlerken televizyonda ses gelip görüntü gelmemeye başladı ve bunu da 3 kere yaşadım. 3. Yaşayışımda videosunu çektim ve vestel servisini çağırdım. Gelen arkadaşa videoyu izlettim yazılımsaldır dedi ve 1.18.5.0 yazılımı tekrar yükledi. Daha mb211 anakartın 0.56.1.0 çekirdek sürümünü yükledi. Çekirdek sürümünü yüklemeden önce servisteki arkadaşa bu tvnin anakartı 17mb211s sıkıntı çıkmasın dedim. Yok abi sıkıntı olmaz dedi yükledi. Daha sonra sen tv yi izle yine sıkıntı yaşarsan anakart değişimi yaparız dedi. Bende tv yi yeni aldım birebir tv değişimi yapın dedim. Birebir tv değişimine biz karar veremiyoruz merkeze yazarız değişim verirlerse yapılır dedi.

Servis yazılım yükleyip gitti ve tv daha da sapıtmaya başladı. Kendi kendine açılıp kapanıyor. Usb taktığımda açılıp kapanıyor sıkıntılar devam ediyor.

Hal böyle olunca servisi bugün aradım yarın geleceklerini söylediler.

Tv ile ilgili çektiği videoyuda buraya yüklemeye çalıştım ama boyutundan dolayı foruma yükleyemedim. Yaşadığım bu sıkıntıda ne yapmam gerekiyor. Tv de yazılımsal sıkıntı olduğu kesin. Anakartı değiştirelim derlerse bende tv yi değiştirin diyeceğim.

Konu ilgili görüşlerinizi rica eder, iyi günler dilerim

Şu an mevcut yazılım hangi sürümde peki?

Ayrıca 30 Gün için arıza değişim hakkınız mevcut eğer yasal sınırlar içerisindeyseniz elbette onarım ret hakkınız da mevcut.

Benim görüşümü soruyorsanız eğer, tamir denilen şeyin bir kart söküp takılmasınan ibaret olduğunu bildiğim için beni rahatsız etmez ancak hiç kimse yeni aldığı bir ürünün sökülmesini istemiyor doğal olarak ve ben de bunu eleştiremem kesinlikle.

Yalnız TV TAMİRİ dediğiniz şey, arka kapaktaki 10 vidayı söküp kapağı açıp, 4 vida ve 2 soket çıkartıp eski kartı çıkartıp yeni kartı takmaktan ibarettir.

Çamaşır - Bulaşık makinesi veya Klima vs olsa %100 haklısınız ancak tv dediğiniz sabit duran ve mekanik hareketi olmayan bir unsurdur, Yani yanlış anlamayınız da sökülse ne olur sökülmese ne olur diye düşünürüm ben. Tabi ki bu kişisel fikridmir, ürün sizin, karar sizin :ok

M Çevrimdışı

mdirgin

Aktif Üye
5 Eyl 2018
74
43
Şu an mevcut yazılım hangi sürümde peki?

Ayrıca 30 Gün için arıza değişim hakkınız mevcut eğer yasal sınırlar içerisindeyseniz elbette onarım ret hakkınız da mevcut.

Benim görüşümü soruyorsanız eğer, tamir denilen şeyin bir kart söküp takılmasınan ibaret olduğunu bildiğim için beni rahatsız etmez ancak hiç kimse yeni aldığı bir ürünün sökülmesini istemiyor doğal olarak ve ben de bunu eleştiremem kesinlikle.

Yalnız TV TAMİRİ dediğiniz şey, arka kapaktaki 10 vidayı söküp kapağı açıp, 4 vida ve 2 soket çıkartıp eski kartı çıkartıp yeni kartı takmaktan ibarettir.

Çamaşır - Bulaşık makinesi veya Klima vs olsa %100 haklısınız ancak tv dediğiniz sabit duran ve mekanik hareketi olmayan bir unsurdur, Yani yanlış anlamayınız da sökülse ne olur sökülmese ne olur diye düşünürüm ben. Tabi ki bu kişisel fikridmir, ürün sizin, karar sizin :ok

Adem Hocam TV nin şu anki yazılımı 1.18.5.0’dir.

Servisten gelen arkadaşa 1.24.0.0 sürümü çıkmış televizyon uyarı verdi dedim. İnternetten yüklemeye çalıştı 15-20 dk bekledik yüklemeyi gerçekleştiremedi.

Servisteki arkadaşa sende 1.24.0.0 sürümü yokmu kardeş dedim. Yok dedi
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Servisten gelen arkadaşa 1.24.0.0 sürümü çıkmış televizyon uyarı verdi dedim. İnternetten yüklemeye çalıştı 15-20 dk bekledik yüklemeyi gerçekleştiremedi.

Yorumlarınız ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız...

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51

Yorumlarınız ve desteğiniz için çok teşekkür ederim. İyi ki varsınız...

Yani yüklemeye çalıştığı 0.56.10 sürümün yüklemesi başarılı olmadı değil mi sonuçta?
Yani ''Bir şey Olmaz'' derken yükleneceğini düşünüyordu ama yüklenmedi, Ama yine de haklı çıktı bir şey olmadı zira yazılım yüklenmedi.

Doğru mu anladım?

M Çevrimdışı

mdirgin

Aktif Üye
5 Eyl 2018
74
43
Yani yüklemeye çalıştığı 0.56.10 sürümün yüklemesi başarılı olmadı değil mi sonuçta?
Yani ''Bir şey Olmaz'' derken yükleneceğini düşünüyordu ama yüklenmedi, Ama yine de haklı çıktı bir şey olmadı zira yazılım yüklenmedi.

Doğru mu anladım?

Yok Ado Hocam 0.56.10 çekirdek sürümünü başarıyla yükledi. Hem çekirdek sürümü olan 0.56.10’u hemde tv nin yazılımı olan 1.18.5.0’ ı yükledi.

İşte bunlar yapıldıktan sonra akşam tv yi izlemeye başladım, izlerken kendi kendini resetledi açılıp kapandı. Usb den film izleyeyim dedim , usb yi takınca tv ye tv yine kapanıp açıldı.

Adem Helvacı Çevrimdışı

Adem Helvacı 

Süper Üye
17 Şub 2017
24,294
51
Yok Ado Hocam 0.56.10 çekirdek sürümünü başarıyla yükledi. Hem çekirdek sürümü olan 0.56.10’u hemde tv nin yazılımı olan 1.18.5.0’ ı yükledi.

İşte bunlar yapıldıktan sonra akşam tv yi izlemeye başladım, izlerken kendi kendini resetledi açılıp kapandı. Usb den film izleyeyim dedim , usb yi takınca tv ye tv yine kapanıp açıldı.

0.56.10 alması ilginç, neyse sonuçta yazılım ile stabilize edilen bir durum olmadığı aşikar, anakarta dayanır iş :ok

M Çevrimdışı

mdirgin

Aktif Üye
5 Eyl 2018
74
43
0.56.10 alması ilginç, neyse sonuçta yazılım ile stabilize edilen bir durum olmadığı aşikar, anakarta dayanır iş :ok

Teşekkürler Üstad. Servis değişim için rapor düzenliyor. Bakalım ne olacak sonuç. Sizlere de bildiririm. İyi günler dilerim

Ado Hocam Vestelde 43” fullhd smart tv olarak hangi modeli önerirsiniz

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

ahmet64

Yeni Üye
3 Eyl 2018
15
34
Ay
Selamun aleykum bende toshibanın bu cihazından gördüm a 101 de babamı zar zor ikna ettim akşam gelince gidecez aklımda birkaç soru var sormak istedim bu cihaz youtube netflix dışında smart tv ne işe yarıyor? birde görüntü kalitesi nasıl hocam google falan girebilir mi ? Cevaplarsanız sevinirim hocam

20180920_125855.jpg
aynısından aldım 1 aydır kullanıyoruz. Tarayıcı kısmında bazen kasıp tv kapanıp açılıyor ama iş görüyor kesinlikle, akıllı uygulama kısmı çöp. Youtube ve ekran kalitesi çok iyi.

Geri
Üst Alt