Merhabalar , Şansıma bugüne kadar aldığım tvleri sorunsuz şekilde min 10 sene kullanabildim. Hatta bir sorunu yokken çok eskidi diye değiştirdim. Aynı sebeple yeni bir tv almayı düşünüyorum. güncel tv teknolojisini araştırıp biraz bilgi edinip teknoloji mağazalarına öyle gitmek istediğimden 1 haftadır vakit buldukça tvler hakkında biraz bilgi edindim. Va IPS panel artı ve eksileri qled,qned, fald, mini led ,hdr, dv ne demek olduklarını öğrendim

. Oturma mesafem 3 - 3,5 metre 40 derece açıyla izlemeyle 75" tv alırsam büyük ekran zevkini alabileceğimi verilen izleme mesafesi tablolarından öğrendim. Geçen gün vatan ve mediamarkete gidip pratiktede bu mesafelerden istediğim izleme deneyimini sağladığını test ettim.
Biraz açıklamalı yazdım uzun oldu ise özür dilerim. 75 inç , bütçem max 60 65. digitürk uydu yayını, exxen, ssport plus uygulamalarından maç yayınları izlicem. oyun konsolu bağlanmıcak. Samsung ve Lg marka tvleri sorunsuz kullandım yine bu marklardan almak istiyorum. 75Q80c bütçemi aşıyor.Edge led modellerden 75Q70c ile 75Qned816re arasında kaldım. rtings sitesinde kıyaslarken izleme durumuma göre tv shows, sports puanlarına baktım lg daha yüksek. Bu forumda Qned üst seviye miniled modeleri dışındakileri pek önermediğinizi okudum.hatta onlarıda pek önermiyorsunuz

yinede sormak isterim 75Q70c mi 75qned816re mi tavsiye edersiniz. Yardımcı olacak herkese teşekkür ederim.