zafer94
Yeni Üye
- 26 May 2020
- 19
- 30
Esprili ve güzel yanıtınız için çok teşekkür ederim. Şuan mediamarktta indirim var ve 3500 tllik hediye çekim var.Evet hocam, VA paneller siyah konusunda daha başarılı oluyor. Fakat burada televizyonun kalitesi de önemli, VA panel olup ışık sızdıran, siyah homojenliği kötü olan televizyonlar da var.
TCL tarafında 645'in altındaki televizyonların parlaklıkları düşük oluyor, bu nedenle tavsiye etmiyorum. Özellikle ''C'' dememin sebebi ise ''Qled'' filtreye sahip olmaları. Bu nedenle direkt C645 önerdim.
Philips konusuna gelirsek, sanırım hedeflediğiniz model PUS8508 veya daha düşük modeller. Bu modellerde hangi tip panel bulunduğu konusunda emin değilim. 50'' hep VA oluyor fakat Philips, 55'' olanlarda her iki panel türünü de kullanabiliyor. Geçen seneki modellerde 55'' 8807'lerin hepsi IPS iken, 8007'ler karışık panel ile geliyordu. 8507'de ise 55'' seçeneği yoktu.
Aşağıda paylaşacağım tabloda, 8508 ve aşağısındaki modellerin hepsi 8 bit panel görünüyor, bu da aklınızda bulunsun. 8 bit - 10 bit farkını anlayabilir misiniz onu bilmiyorum ama bilgi bilgidir.
Ziyaretçiler için gizlenmiş link,görmek için Giriş yap veya üye ol.
- Vestel, Toshiba, Regal, Onvo vb. yerli markalarda aradığınız siyah kalitesini bulma şansınız biraz zayıf. Siyah renk ile ilgili beklentiniz olmasa direkt Vestel QA9700 alın derdim,
- Samsung'un giriş seviyesi televizyonlarında şansınız yaver giderse belki sizi memnun edecek bir cihaz denk gelebilir, CU8000 gibi mesela. Fakat parlaklık biraz zayıf olacaktır, 300 nit civarı. TCL P635 ayarında bir televizyon olur. Lakin Samsung'un kendi işletim sistemi var, bu açıdan size uymaz,
- LG tarafında çok fazla çeşit yok, olsa bile LG daha beter + Google TV değil.
Bu şartlar altında ya Philips alacaksınız ya da TCL. Ambilight'ı çok merak ediyorsanız zarınızı atıp PUS8508 ile şansınızı deneyin
Bütçeme TCL 55C635 ve Philips 55PUS8508 Uyuyor. İkiside ortalama indirimler vs dahil 18500 Tlye geliyor. Philips 19000 Tlye geliyor. Sabaha kadar indirim devam edecek eğer bu mesajımı görür iseniz. Hızlıca cevaplar iseniz çok mutlu olurum. C645 serisinden bahsetmişsiniz ama C635 var alabileceğim. bu model olurmu ?