slowfood
Moderatör
- 23 May 2022
- 7,878
Keşke vestel bu konuda bir çözüm üretse diyeceğim ama yakın zamanda olmayacak gibi. En azından bilgi edinme imkanımız olduğu için bir artınız olduğunu düşünüyorum. Hatta gittiğiniz noktalarda teşhirde gördüğünüz ürünlerin seri numarası bilgisini alabilirseniz hangi tip panelin nasıl bir görüntüsü olduğu gözünüzde daha net canlanır.Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.
Yani alacağımız Tv ile beraber panel koruyucu da eklemeliyim. Bunu notlarım arasına aldım.
Söylediğiniz gibi smart tvler donanımsal olarak yetersiz kaldıkça mecburen harici bir smart tv aygıtına ihtiyaç duyacağız. Bu da şu anki tercih edeceğimiz smart tv yazılımının, uzun vadede önemini yitireceği anlamına geliyor.
Philips grubundan vazgeçmek üzereyim. sadece ambilight özelliği için bu tv ye yönelmemeliyim sanırım.
Tcl için 58p635 modelini listeme aldım. daha detaylı bir araştırma yapacağım bu tv konusunda. Özellikle BIM de ki fiyatı uyguna gelecekse tercih edebilirim. Teşekkür ederim katkınız için.
Tavsiyeleriniz üzerine smart tv olarak yazılım farklılıklarını gözardı ederek bu gün akşam iş çıkışı tekrardan Vestel bayisine gidip 65Q9900 VE 65QA9700 modellerini karşılaştırdım. 65Q9900 Tv nin sesi gerçekten muazzam güzel ancak 65QA9700 modelinin de beyazları olsun, renk dengesi olsun bir seviye daha üstte. Tabi burada şöyle bir durum var bu tvler karma panel oldukları için acaba bayiye denk gelen panellerden kaynaklı mı bu durum bilemiyorum tabiki. yine aşağı tükürsem sakal yukarı tükürsem bıyık konusuna geldim.![]()
Araştırmanızın yönünü de görüntü kalitesine çevirdiğinize göre açıkçası ciddi anlamda yol katedildi diyebiliriz. Buradan sonrası panel sorgulamalarının ardından sizden kurulum dahil güzel bir yeni konuda deneyimlerinizi paylaşmayı rica edeceğiz gibi görünüyor.