Sony 2017 Model 9305
Samsung 2016 Model KS8500/9500
bu modeller şu anda en iyileri dir!
Benim gibi "filimci" iseniz Sony alıyorsunuz(ben almıyorum,yalnış anlamayın ltf)
"All-in-one" cı iseniz o zaman Samy OK dir
Bulursanız 2015 Model Samsung JS9000 çok daha iyidir! Not;bu model de ciddi bir yanlardan ışık kaçırması vardır!
++
Giriş/Orta seviye bütün paneller(VA panel) 50/60Hz dir,tercihen 55 ve üstüne çıkın!
Paneli IPS ise çoğunlukla 100/120Hz dir!(Girişler hariç)
++
İlla IPS tercihiniz olacaksa,işe ilk olarak Phil den başlayın!
Vestel/Grundig ve diğer markalar v.s bunlardan tercih yapmak VA/IPS olarak açıkçası çok zor
illa VA diye de olmaz çünkü düşük spec.li paneller takıyorlar!!! IPS bu durumda daha öne çıkıyor!
40-50arası VA lar genelde iyi değil bu markalar da! VA nın hakkını veremiyor bunlar dolayısıyla
IPS tercih edilebilir!
Not;artık üreticiler de ufak ebatlar giderek dandik olmaya başladılar! 55 sınır oldu başlangıç için!
Not;50 de almayın! bunların hepsi de 50/60Hz dir!!! uzak durun ltf
42/43/47/48/49 büyük çoğunlukla IPS dir! aralarında VA olanları olsa da düşük kalitedir yine!
Adam gibi spec.tercihleri artık yapılamaz hale geldi maalesef! bir alay ebat ve panel ama ortada adam gibisi yok hala!
++
HDR/HGL gibi tanımlara fazla takılmayın ltf,herifler mal satmak adına olmadık işler yapıyorlar ve bunların
resim kaliteleri de zaten normal bir olması gereken resim gibi de olamıyor! ama kimileri bunları acaip beğeniyor
ona da bir şey diyemem,original cam.çekimi neyse ekrandan onu alabilmeniz gerekiyor! ne fazla ne eksik!
Eskiden PDP ler hemen hemen öyleydi(Pio dan bahsediyorum tabiki) çekim neyse panelden de bunu alabiliyordunuz!
şimdi abuk renkler saçma aşırı yüksek ışıklar v.s v.s anime gibi oldu görüntüler!
1000nit le resimmi olur yaw! bunun prof.değeri 120cd/m2 dir!!