Doğrudur hocam. Bu konuda mutabıkız.
Birde vatan,teknosa ve bayi fiyatı 2100 (kampanyalı) iken hepsiburada da 1690 tl bu kadar büyük fiyat farkı olması normalmidir? Hepsiburada daki satıcı da herhalde vestel garantisi ile satıyordur.
Daha önce benzeri bir durumu çamaşır makinesinde yaşadım. Piyasa fiyatı kampanyalı 1400 tl olan siemens çamaşır makinesini 1100 tl gibi bir fiyata hepsiburada üzerinden aldım ama ürün tedarik edilemedi. Bayinin söylediği bu fiyata satılmasının imkanı olmadığı dolayısı ile satıcının malı bulamadığı yönündeydi. Benzeri şeyi tv de yaşamak istemiyorum.
Bu arada regal garanti süresi 3 yıl olarak servis tarafından teyit edildi.
Çok çok istisnai bir durum olmadıkça, VESTEL ile ilgili benim verdiğim bilgiler şaşmaz azizim buna emin olun, Zaten bilmediğim bir konu ise de yetkililere yönlendiririm ben sizleri.
Fiyat farkları kesinlikle iyasadaki afedersiniz çakal satıcılardan kaynaklanıyor. Olmayan malı satanlar, Satamayacağı fiyata ''Gel Gel'' amaçlı tabanım tabanı fiyat verenler vs.
Örnek, X sitesine giriyorsunuz ana sayfada ürün fiyatı 1699TL iken ''aaa fiyat süper'' diyerek linki tıklayarak satıcı siteye yöneldiğinizde ise fiyatın 1849TL olduğunu görüyorsunuz ki yüzlerce binlerce kere yaşamışımdır bunu.
Ben dibin dibine vurulmuş ve elde 1-2 tane kalmış ürünleri eğer 10 numara tanıdığım bir satıcı değil veya başka bir güvencem yok ise asla almam mesela sizin yerinizde olsam.
Bir malın gerçek ederi vardır, o bedelin altında satılanda ise mutlaka bir alicengiz vardır kanaatindeyim. Bu nedenle Tavsiyem, 5 kuruş fazla verin yine de bilinen yerden alın.
HEPSİBURADA satıcısını bilemem ancak HEPSİBURADA nın kurumsalş olarak anlaşması yok VESTEL ile, N11 deki gibi HEPSİBURADA üzerinden satış yapan dükkanlardan alışveriş yapıyorsanız bu satıcıya mesaj atıp yetkili bayi olup olmadıklarını, bayi olduklarını iddia ediyorlar ise bayi kodlarını talep edin kontrole der bakarız ürün gerçekten kimden satılıyormuş diye.
Bakınız bir çok satış noktası var YETKİLİ olmadığı halde ürün satar, ancak ürün kendi ürünü değildir. Siz yine de malı alırsınız sorun değil, ücretsiz montaj hizmeti ve 3 yıl garanti de alırısnız o da sorun değil ancak size kesilen fatura ile sistemde kayıt açılan fatura bilgileri asla birbirini tutmaz.
Bunun sebebi ise VESTEL YETKİLİ BAYİSİ nin ta kendisidir zira aslında o malı spot piyasaya deviren de yine kendisidir.
Malı devirirken spot piyasaya garanti verir ''Siz satın, ben montaj çağrısı açarım'' der ve ikili anlaşmalar ile satışlar yapılır.
Bunun onlarca sebebi vardır. bayi o modeli bitiriyordur dibe vurur. bayi depo boşaltıyordur dibe vurur, bayi kapatıyordur dibe vurur, bayi paraya sıkışmıştır dibe vurur vs vs.
Bu nedenle BİLİNEN yer her zaman en iyisidir.