Adem Helvacı
Süper Üye
- 17 Şub 2017
- 24,294
- 51
Abi; estağfurullah ne kusuru, takılıyorum sana.
Bana bir şeyler söyle be abi; yılmıyorum yoksa araştırmaktan
POS9002 al
aldıramadım şu tv yi kimseye
Abi; estağfurullah ne kusuru, takılıyorum sana.
Bana bir şeyler söyle be abi; yılmıyorum yoksa araştırmaktan
POS9002 al
aldıramadım şu tv yi kimseye
hangi istatistik hocam?İşte o sana anlam ifade etmeyen ufak yazılımsal değişiklikler üreticiler için yeni model demek azizim
Ancak istatistiksel olarak 701 kefede ağır gelir tabi.
Olsun o da başlangıçAbi; o tv'nin ayaklarını verirler anca bana bu bütçeyle
Olsun o da başlangıç
Ado
Aciliyeti yok. Aklınızda halihazırda monitör için marka model var mı diye soracaktım ama monitörler istediğim boyutlarda imkansız fiyatlarda, yanılıyor muyum?
Bütçe dahilindekiler maks. 32" olarak gözüküyor ki bu benim için yetersiz kalıyor.
TV için boyuttan kısıp 2 beklentimi de karşılayacak bir model varsa; onu belirtirseniz sevinirim. O da imkansız ise:
İlk mesajımdaki beklentilerimi yakından kullanım yokmuş gibi yine yorumlayabilir misiniz?
Kullanım şekli şu şekilde olacak:
Tek kullanıcı ben olacağım yani açı sorunu yok.
TV ile aramda 3.5m olacak (ileride salona koyacak olursam bu mesafe 5m'yi biraz geçer).
Bu USB vb. bir kaynaktan video izlerkenki durum, izleyeceğim videolar 1080P, 720P ağırlıklı olacak. Hızlı sahnelerde vs. çuvallamasın istiyorum. TV kanallarını hiç izlemiyorum.
İkinci durum ise; laptobu TV'ye bağlayıp TV'yi koyacağım masada çalışma durumu. Bu durumda TV ile aramda 1m gibi bir mesafe olacak. Bu durumda yazıların ve görsellerin gayet güzel gözükmesini istiyorum.
49 ya da 55" TV almak istiyorum.Masada çalışma durumu olacağından ve bu boyutlarda PPI iyice düştüğü için 4K almak doğru geliyor.
Listeyi, fiyatları da göz önüne alarak (3000TL'yi fazla geçmeyecek şekilde) Vestel 55UD9400, 55UD9300, 49UD9650 ve 49UD9400' e kadar daralttım.
Bu2kullanım senaryosu için:
1. 4K doğru seçim mi? Değilse Regal 48 ya da 55R6520F işimi iyi şekilde görür mü? Ya da başka model?
2 Daha düşük 4K modeller de işini görür derseniz onları da değerlendirebilirim. Belirgin fiyat avantajı sağlayacaksa smart, wifi, widi, bluetooth vs. önemli değil.
3. Yukarıdaki 4K modellerde HDMI 2.0 ve USB 3.0 var mı?
4. Tavsiye edebileceğiniz displayport to hdmi çevirici ve HDMI 2.0 kablo var mı ya da 2.0 kablo işi yalan mı?
5. Alım için 8 Temmuz sonrasını bekliyor muyuz?
Geçelim lütfenAbi; Arçelik/Beko 6760 hakkında bilgin var mı?
Geçelim lütfen
Peki abi senin bizzat kullandığın ve memnun olduğun Regal 48R6520 - IPS mi?
Öyleyse film ve maç izlerken bana sıkıntı çıkarır mı ki 800 Hz ve IPS ikilisi?
Ado , ben şu 4 tv arasındayım.
öncelikle söyleyeyim. üçünü de gidip mağazada görmedim incelemedim. mağazada inceleme olanağım pek yok. hepsinin de fiyatları ve özellikleri yakın. acaba hangisi tercih edilmeli.
1 toshiba 43l2863, 1650 tl a101
2 regal 43r6520f 1500 tl
3 grundig 43vle6565 1600 tl (dled ama ips mi va mı, samsung mu lg mi belli değil)
4 altus al43l6725 1472 tl (bunun panel üreticisi ve panel tipi bilgisi yok. bulamadım. 2018 üretimi bir tv. lg dled olduğunu düşünüyorum)
bunlardan birini tercih edeceğim. modeller hakkında yorum yapmak isteyen varsa iyi olur. özellikle altusla ilgili net bilgiler gerek. bakalım arçelik veya vestel üretimi biri kazanacak ama hangisi.
AWOX 55 ve andorid box tamlaması çok mu kumanda ve kablo karmaşası yaratız sizce?Bu forumda çok soru sordum hepsine de cevap aldım fakat 1 aydır istediğim tvyi bulamadım. Aslında istediğim çok fazla birşey de değil . 55 inç smart özellik sadece youtube ve netflix için gerekli. va panelli bir tv arıyorum. Awox 55 inç alacaktım onda internet özelliği yok. Regal 55R6520F alacaktım fakat o da ips panel olduğunu söyledi bir arkadaş. bütçem 2000-2500 arası
Ado hocam son olarak toparlamak istedim istediğim fiyat aralığında en iyi görüntüyü veren yüksek hzli yüksek konstrastlı yani en ideal televizyon 3 tane vardıYazdıklarınızdan hareketle ve inceleme/tecrübelerim sonucu Aklıma oluşan tv aslında makul bir monitör tv ayarında olan 7502 zira vga+tuner+scart yok, fakat ses konusunda oldukça iddialı. Yani sanki oyunseverler için tasarlanmış gibi.
2200hz yazılımsal hertz
100hz donanımsal hertz
HDR+HLG+P5+WCG
Port Sayısı
Gibi özelliklere ilavetenn smart başarısı nedeniyle de ben verdiğin listeden 7502 olanını daha makul gördüm.
Kronik sorun var mıdır? Kesinlikle vardır elbette (Vertikal banding, Blur vs) Ancak bu sorunların sıfır olduğu bir tv varr mıdır? derseniz bence yoktur (istisnai 1-2 kişi ye denk gelmesi hariç)