Azizim en başta şu ''Uzun süre kullanayım'' mantığı bana çok ters lütfen yanlış anlamayın ziraa 2 yıl garantili tv lerin bir çoğu, paneller ise 4-5 yaşlarında sukoyveriyorlar hep. Tamam kabul benim evimdeki VESTEL de herhalde 7 yaşına doğru gidiyor ve halen çalışıyor biliyorum ancak birrincisi bu konuya arıza oranı doğrultusunda baktığınızda bir çok kişi bu şanslı kesimde olmuyor.
25 inci ayında paneli bozulan LG
3 yılı dolmadan paneli bozulan PHILIPS
3 yılı 2 ay geçince paneli bozulan SAMSUNG
1 Yılda paneli bozulan SONY
2 Yılda paneli bozulan VESTEL
Arıza oranları önümde, Ben bu tabloyu görüp de size nasıl ''şunu alın uzun yıllar mutlu mesut kullanırsınız'' diyebilirim ki?
Yani konuya bu bakış açısı ile yaklaşırsak çok da benim olumlu baktığım bir durum değil (Şahsi fikrimdir)
Haa derseniz ki ''Tamam hocam alacağız uzun ömrlü olsun diye ama bozulursada bahtımıza'' o zaman farklı.
100hz gereklimidir sorusunun cevabı bende muamma. Evet tabi ki 100hz donanımsal avantajı kimse yok sayamaz lakin 50 si 3000 iken 100hz si 4000 olunca bana orada anlamsızlaşmaya başlıyor. Yani benim negatif bakışım 100hz teknolojisine değil, Bunu aşırı ticari varyasyon amaçlı kullananlara. Yoksa donanımsal her unsur bizim için oldukça kıymetli. bazı noktalarda lüzumlumudur o da tartışılır tabi.
Önerdiğim model konusuna gelince, Tabi ki yine kişisel yaklaşımım onun yeterli olacağı yönde olduğundan dolayı idi ancak daha iddialı modeller istiyorsanız çıta elbette yükseltilir.
Benim tavrımı bilen ve bazen şaka ile bana takılan arkadaşlarım/kardeşlerim vardır forumda, Mesel VESTEL VV11 model 4000TL dir, Ben olaya müdahale eder ve ''yahu onu alacağına REGAL RR11 modeli al zira aynı panel aynı anakart ama bunda sadece X özelliği yok ve fiyatı 3200TL'' derim. Buradaki amaç bu marka pazarlamacılarının marketing oyunlarına gelmemektir yoksa onların ğişi allayıp pullayıp satmak, Bizim işimiz ise içindeki özüne bakmak