Ado
Aciliyeti yok. Aklınızda halihazırda monitör için marka model var mı diye soracaktım ama monitörler istediğim boyutlarda imkansız fiyatlarda, yanılıyor muyum?
Bütçe dahilindekiler maks. 32" olarak gözüküyor ki bu benim için yetersiz kalıyor.
TV için boyuttan kısıp 2 beklentimi de karşılayacak bir model varsa; onu belirtirseniz sevinirim. O da imkansız ise:
İlk mesajımdaki beklentilerimi yakından kullanım yokmuş gibi yine yorumlayabilir misiniz?
Kullanım şekli şu şekilde olacak:
Tek kullanıcı ben olacağım yani açı sorunu yok.
TV ile aramda
3.5m olacak (ileride salona koyacak olursam bu mesafe 5m'yi biraz geçer).
Bu USB vb. bir kaynaktan video izlerkenki durum, izleyeceğim videolar 1080P, 720P ağırlıklı olacak. Hızlı sahnelerde vs. çuvallamasın istiyorum. TV kanallarını hiç izlemiyorum.
İkinci durum ise; laptobu TV'ye bağlayıp TV'yi koyacağım masada çalışma durumu. Bu durumda TV ile aramda 1m gibi bir mesafe olacak. Bu durumda yazıların ve görsellerin gayet güzel gözükmesini istiyorum.
49 ya da 55" TV almak istiyorum
. Masada çalışma durumu olacağından ve bu boyutlarda PPI iyice düştüğü için 4K almak doğru geliyor.
Listeyi, fiyatları da göz önüne alarak (3000TL'yi fazla geçmeyecek şekilde) Vestel 55UD9400, 55UD9300, 49UD9650 ve 49UD9400' e kadar daralttım.
Bu 2 kullanım senaryosu için:
1. 4K doğru seçim mi? Değilse Regal 48 ya da 55R6520F işimi iyi şekilde görür mü? Ya da başka model?
2 Daha düşük 4K modeller de işini görür derseniz onları da değerlendirebilirim. Belirgin fiyat avantajı sağlayacaksa
smart, wifi, widi, bluetooth vs. önemli değil.
3. Yukarıdaki 4K modellerde
HDMI 2.0 ve USB 3.0 var mı?
4. Tavsiye edebileceğiniz displayport to hdmi çevirici ve HDMI 2.0 kablo var mı ya da 2.0 kablo işi yalan mı?
5. Alım için 8 Temmuz sonrasını bekliyor muyuz?