Ö Çevrimdışı

Önderahmed 

Aktif Üye
23 Şub 2019
229
41
sevgili kardeşlerim Vestel TV'de uygulamaya şifre koyma özelliği var da ben mi bulamıyorum acaba

IMG20210630184419_00587b43d49a870186.jpg

örnek YouTube uygulamasına şifre koymak istiyorum TV'de son yazılım yüklü 2021 3. ayda ki yazılım ( not konuyla ilgili forma ulaşamadığım için buraya yazıyorum Kusura bakmayın

A Çevrimdışı

Adrasa

Yeni Üye
30 Haz 2021
10
31
50-58-70 inç lerde IPS üretimi yok.sadece Va . Diğer inç ler karışık her ikisinde var
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Olceklemede en iyi Samsung yapar..
Her TV olcekleme yapar. Ama bunun ne kadar önemi size kalmış. 4k TV ye 4k yayın verirsen. O zaman iyi.
HD yayın verirsen 4 kat piksel demektir.goruntu de bişey değişmez hata olcekleme den dolayı sadece genişler.

4k model 4k da kendini gösterir. 1080 verirsen yükseltir. Ama görüntüde bişey olmaz.

Evinde TV varsa full HD ekran boyu uygunsa size. 4k modelle bir fark alamazsın. Aynı. Olur.
Yayını da 4k yaparsan o zaman fark olur.
Benim yayınlarla pek alakam yok, yüzde 95 civarından xbox SS için kullanacağım oyun ve yine konsoldan netflix kullanırım. Yani tv'nin smart olup olmaması pek önemli değil benim için 2 3 sene güzelce oyun oynatması yeterli.

E Çevrimdışı

eegoo

Yeni Üye
20 May 2021
13
33
Bu 58 inçlerin genelde panda panel olduğunu ve upscale yani yukarı yönlü ölçekleme konusunda başarılı olmadığını duymuştum. Hatta piyasada çok başarılı bir 58 inç panel olmadığını duymuştum Adem Helvacı Adem Helvacı kanalında (Yanlış anlamış olabilirim.) O yüzden 50 inçlere yönelmek mantıklı olabilir. Ya UA alıp konuyu kapatacağız ya da UL alıp yetmediği zaman mi box bağlayacağız.

Teşekkürler :)
Ben android performansından da umutlu değilim açıkcası hangisi ucuz olursa onu alır üzerine bir tv box alırım diye düşünüyorum. Tabi boyut olarak 50" olur. birde 50ul3b63dtdiye bir tv var aralarında görünen işlemci farkı var başkada birşey öğrenemedim. B modelinde 4 çekirdekli bir işlemci var. Eğer bir şeyler bulursam yazarım.Benim görüşüm her model içinde bir tv box uzun vadede.Tv olarak panele ve sese odaklanıp minimum 4 5 yıl hizmet etse 5000 tl altına yeterli benim için.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
Ben android performansından da umutlu değilim açıkcası hangisi ucuz olursa onu alır üzerine bir tv box alırım diye düşünüyorum. Tabi boyut olarak 50" olur. birde 50ul3b63dtdiye bir tv var aralarında görünen işlemci farkı var başkada birşey öğrenemedim. B modelinde 4 çekirdekli bir işlemci var. Eğer bir şeyler bulursam yazarım.Benim görüşüm her model içinde bir tv box uzun vadede.Tv olarak panele ve sese odaklanıp minimum 4 5 yıl hizmet etse 5000 tl altına yeterli benim için.
Tabi TV box en güzeli yıllarca gider lisanslı

E Çevrimdışı

eegoo

Yeni Üye
20 May 2021
13
33
ddd.png

Son düzlükteyim bir aday daha var şimdi 4000-5000 tl aralığında 50-58 inç va panel maç merakı olan tv arayan arkadaşlar yazdıklarımdan bir fikir alabilir. Tüm bu modellerin farklarını neden seçtiğimi yeterli bilgi bulursam belirtirim. Tabi forum arkadaşlarının tecrübeleri ve fikirleri hepsinden önemli. Bu üç modelin farklarını çok insan aramış yine öğrenebildiğim kadarı ile "B" MODELİNDE MB230 ANAKART VE 4 ÇEKİRDEKLİ İŞLEMCİ VAR ANAKART PEK SEVİLMİYOR.
"A" modelinde ki anakart sevilen ve yazılım olarak bolluğu ve tabi bir çok da şikayeti olan bir cihaz. Tabi tv box düşünenler için bu sorunlar göz ardı edilebilir.
modeli 2021 model bir ürün ama bundada mb230 anakart var sanırım panelleri hepsi ortak. Araştırmaya devam.

L Çevrimdışı

Loroz

Yeni Üye
22 Haz 2021
7
39
ddd.png

Son düzlükteyim bir aday daha var şimdi 4000-5000 tl aralığında 50-58 inç va panel maç merakı olan tv arayan arkadaşlar yazdıklarımdan bir fikir alabilir. Tüm bu modellerin farklarını neden seçtiğimi yeterli bilgi bulursam belirtirim. Tabi forum arkadaşlarının tecrübeleri ve fikirleri hepsinden önemli. Bu üç modelin farklarını çok insan aramış yine öğrenebildiğim kadarı ile "B" MODELİNDE MB230 ANAKART VE 4 ÇEKİRDEKLİ İŞLEMCİ VAR ANAKART PEK SEVİLMİYOR.
"A" modelinde ki anakart sevilen ve yazılım olarak bolluğu ve tabi bir çok da şikayeti olan bir cihaz. Tabi tv box düşünenler için bu sorunlar göz ardı edilebilir.
modeli 2021 model bir ürün ama bundada mb230 anakart var sanırım panelleri hepsi ortak. Araştırmaya devam.
Eğer kesin tv box bağlayacaksanız bence anakartın sevilen ya da sevilmeyen model olması çokta önemli değil. Bu durumda benim nezdimde 3B olan model kazanan model oluyor :)

E Çevrimdışı

eegoo

Yeni Üye
20 May 2021
13
33
Eğer kesin tv box bağlayacaksanız bence anakartın sevilen ya da sevilmeyen model olması çokta önemli değil. Bu durumda benim nezdimde 3B olan model kazanan model oluyor :)
50ul2063dt de samsung boe va panel varmış. Panda panelden daha iyi diye biliyorum. 3b yi seçme sebebin nedir ? ?

Z Çevrimdışı

zenderk

Yeni Üye
1 Tem 2021
1
25
TV TAVSİYESİ ALINIR TEŞEKKÜR EDİLİR
Yazılanları bir miktar okudum ettim de çok fazla teknik bilgi var yoruldum.

TV alma sebebim; sadece hdd den yada film sitelerinden film izlemek. Normal tv izlemek, konsol yada pc bağlamak gibi talebim yok.

Taleplerim;
-Telefon aracılığı ile yada direk tv(kumanda) aracılığı ile pratik bir şekilde strese girmeden filmi açmak istiyorum. (Duruma göre android box ta alabilirim)
- Menüleri pratik ve işlemcisi gerektiği kadar hızlı olmalı
-400 hz üstü üstiyorum. (Filmlerde de etkisi oluyormuş sanırım belki 200 hz de yeterli olabilir bilmiyorum)
-50" ve üstü istiyorum
-Tercihen ips panel istiyorum ama yazılanlara göre 50 üstülerde va panel kullanılıyormuş. Buna bianen 50" te de kalabilirim.

-Ses kalitesinin önemi yok.
-Görüntü açısının önemi yok
-Smart 3d netflix vs önemi yok
-Bütçe sınırım pek yok ama çok para vermek istemiyorum

Sitelerde hz, panel vs tam bilgiler yok. Fazla detay belirttim net anlaşılsın diye. Bu sebeple ucuz yollu bir tv tavsiyeniz olursa söylediğim şartlara bianen çok memnun olurum.

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
TV TAVSİYESİ ALINIR TEŞEKKÜR EDİLİR
Yazılanları bir miktar okudum ettim de çok fazla teknik bilgi var yoruldum.

TV alma sebebim; sadece hdd den yada film sitelerinden film izlemek. Normal tv izlemek, konsol yada pc bağlamak gibi talebim yok.

Taleplerim;
-Telefon aracılığı ile yada direk tv(kumanda) aracılığı ile pratik bir şekilde strese girmeden filmi açmak istiyorum. (Duruma göre android box ta alabilirim)
- Menüleri pratik ve işlemcisi gerektiği kadar hızlı olmalı
-400 hz üstü üstiyorum. (Filmlerde de etkisi oluyormuş sanırım belki 200 hz de yeterli olabilir bilmiyorum)
-50" ve üstü istiyorum
-Tercihen ips panel istiyorum ama yazılanlara göre 50 üstülerde va panel kullanılıyormuş. Buna bianen 50" te de kalabilirim.

-Ses kalitesinin önemi yok.
-Görüntü açısının önemi yok
-Smart 3d netflix vs önemi yok
-Bütçe sınırım pek yok ama çok para vermek istemiyorum

Sitelerde hz, panel vs tam bilgiler yok. Fazla detay belirttim net anlaşılsın diye. Bu sebeple ucuz yollu bir tv tavsiyeniz olursa söylediğim şartlara bianen çok memnun olurum.
Filmcisin . Kontrastı iyi panel seçmen lazım. Va panellere bak.
Ekran yansıtma ve web den film izleme iyi olmaz frekans bozukluğu yaşarsın. Bu şekilde izlemelerde. Video sinyalleri iyi gelmez.
Yazdıklarından smarti güzel pratik bir TV istediğin görülüyor. LG modellerine yonelmeniz lazım. Smarti akıllı kumandası iyi. 50 inç leri Va panel olur. Kontrastı iyi olur.

Un7300-7400-8100 nano796 dahil 50 incleri mevcut. Hepsi aynı kalitede. Estetik ve bağlantı noktaları farkı var sadece. Fiyatlarını araştırırsiniz .

2020 modeller şuanda alınır.
2021 modellere Ekim Kasım a kadar uzak durun. Aşırı pahalı daha çok para harcamaya değmez

Son düzenleme:
A Çevrimdışı

Adrasa

Yeni Üye
30 Haz 2021
10
31

Bu üç üründen birini almayı düşünüyorum, toronto modelini mağazada gördüm gayet güzeldi. Diğerlerini göremedim, biliyorum 7830 modeli 4 k ama bütçe olarak birbirine çok yakın o yüzden ekledim. Baktıkça çok uzuyor bu işler, xbox s üzerinden sadece oyun ve netflix kullanacağım acilen birini almam gerekiyor. Bu ürünler arasından size göre öne çıkan varsa cevaplarınızı bekliyorum :)

Son düzenleme:
W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924

Bu üç üründen birini almayı düşünüyorum, toronto modelini mağazada gördüm gayet güzeldi. Diğerlerini göremedim, biliyorum 7830 modeli 4 k ama bütçe olarak birbirine çok yakın o yüzden ekledim. Baktıkça çok uzuyor bu işler, xbox s üzerinden sadece oyun ve netflix kullanacağım acilen birini almam gerekiyor. Bu ürünler arasından size göre öne çıkan varsa cevaplarınızı bekliyorum :)
Bunlar aynı TV. Teknik özellikler i yazan önemli değil. Ayağı farklıdır.kasa farkı vs. Hoşuna gideni al. Smarti iyi olmaz Arçelik grubunun. Bunlar 60 hz lik paneller.

Mağaza gittim. Hoşuna gittiğini söylediniz. Konsolun u al git mağazaya hoşuna giden modele tak. Bir 10 dakika oyna . Oyunda da hoşuna giderse alırsınız.

cheleby Çevrimdışı

cheleby

Yeni Üye
23 Nis 2021
37
39
Merhabalar
Arkadaşlar 4-5 bin TL arası TV tavsiyesi istiyorum.Tv yandan izlenme olmayacak,Netflix ağırlıklı kullanacam.
Aklımda hep Sony 55xh8196 vardı ama fiyatta hala düşme yoktur.
Dediğim fiyat aralığında TV önerebilir misiniz ?

W Çevrimdışı

Winston

Moderatör
4 Haz 2021
1,924
55xh8196 Sony
Netflix izleme için uygun bir görüntüye sahip olduğunu sanmıyorum.
Bu model fiyatı düşmesini beklenecek bir modeli değil. Daha çok TV kanalları maç izleyenler için olabilir.

Bir Va panele yonelmeniz daha iyi olur. İyi siyah ve kontrast gerekli size film izleyeceksiniz..

Sony de beklenecek modeller.
Xh8596
Xh9096
Xh9505
Bunlar sadece bekleme değer modelleri, diğerleri değil hiçbir artısı yok. Piyasadaki modellerle

Son düzenleme:
cheleby Çevrimdışı

cheleby

Yeni Üye
23 Nis 2021
37
39
55xh8196 Sony
Netflix izleme için uygun bir görüntüye sahip olduğunu sanmıyorum.
Bu model fiyatı düşmesini beklenecek bir modeli değil. Daha çok TV kanalları maç izleyenler için olabilir.

Bir Va panele yonelmeniz daha iyi olur. İyi siyah ve kontrast gerekli size film izleyeceksiniz..

Sony de beklenecek modeller.
Xh8596
Xh9096
Xh9505
Bunlar sadece bekleme değer modelleri, diğerleri değil hiçbir artısı yok. Piyasadaki modellerle
Sanırım 50 inç olanı va paneldi.farkli marka model tavsiyeniz var mı?

Geri
Üst Alt